Fogyasztóbarát Lakáshitel az MNB ajánlásával - Hitelnet.hu

Fogyasztóbarát Lakáshitel az MNB ajánlásával

A „Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel” egy MNB által alkotott minősítés, melynek bevezetésével egységessé és átláthatóbbá válik a lakáshitelek feltételrendszere, könnyebben összehasonlíthatók lesznek a hitelkonstrukciók.

Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítésre az MNB pályázati kiírásában szereplő feltételeknek megfelelő, forint alapú lakáshitelekkel lehetett, melyek általános jellemzői a következők:

Általános jellemzők:

  • Annuitásos törlesztés (egyenlő havi törlesztő részlet)
  • 3, 5, 10 évig vagy a futamidő végéig fix kamatozás
  • A hossza: díjmentesen változtatható, amennyiben ezt az ügyfél előzetesen, a kamatperiódus forduló előtt legalább 30 nappal bejelenti
  • Hitelbírálati határidő: az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva legfeljebb 15 munkanap.
  • Folyósítási határidő: a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap
  • Kamatfelár: a referenciaértékhez viszonyított kamatfelár nem lehet több 3,5 százalékpontnál
  • Folyósítási díj: maximum a hitelösszeg 0,75%-a, legfeljebb 150.000 Ft
  • Előtörlesztési díj: maximum az előtörlesztett összeg 1%-a. Díjmentesség: lakástakarék-pénztári betétből történő elő- és a szerződés szerint elérhető megtakarítás, a hozzá kapcsolódó állami támogatás és az azokra jóváírt kamat mértékéig.

A Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek további, MNB által támasztott feltételei:

  • A fedezetül szolgáló ingatlanra (kivéve a biztosítékként felajánlott telket)  vagyonbiztosítással kell rendelkezni, amelynek költségei a fogyasztót terhelik.

A hitelező előírásaitól függően az ilyen biztosítási szerződésből eredő, biztosítási összegre vonatkozó követelést biztosítékként a hitelezőre kell átruháznia a fogyasztónak.

  • Amennyiben a minősített fogyasztóbarát lakáshitelt értékesítő ajánlatot adó hitelezőhöz fordul a fogyasztó a minősített termékre vonatkozó információkéréssel, a hitelező a fogyasztó rendelkezésére bocsátja a Minősített fogyasztóbarát lakáshitel részletes feltételeit tartalmazó termékismertetőt, valamint egy olyan ellenőrző listát is, amely a folyósításig terjedő időszakban benyújtandó és bemutatandó dokumentumok és igazolások felsorolását tartalmazza.

Ha szeretné megismerni bankpartnereink által kínált fogyasztóbarát lakáshitelek további feltételeit és az aktuális törlesztő részleteket, használja online Lakáshitel kalkulátorunkat  majd kérje Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatását online adatlapunk kitöltésével!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. január 15. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Anikó szerint:

2019-03-28 - 14:35

Egy 28 millió forint értékű, Wekerletelepen lévő 8 lakásos társasházban lévő lakás megvásárlásához szükséges 15 millió forint hitel 20 éves futamidővel; a nettó havi jövedelem 230 000 Ft, adóstárssal további 270 000 Ft. Az elsődleges adós egyedülálló, 32 éves, nincs hiteltartozása, eltartott nincs. A havi törlesztőrészlet szerint 80-95 ezer közötti összegű lehet.
Érdeklődni szeretnék, hogy a jelenlegi minősített fogyasztóbarát lakáshitelek közül melyik és milyen kamatperiódussal ajánlott, figyelemmel az előtörlesztés és a hitelfelvétel előzetes költségeire is?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-28 - 14:37

Kedves Anikó!
Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről bővebb információk ismeretében. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Kata szerint:

2018-11-18 - 09:42

Üdvözlöm!
Használt lakás szeretnénk vásárolni, plusz CSOK-ot szeretnénk igénybe venni. Mivel lenne rajt újítani való, így arról szeretnék érdeklődni, hogy lakáshitelnek igénybe vehető-e egy része a vásárlásra, másik része pedig újításra?

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-19 - 10:27

Kedves Kata!
Ahhoz, hogy lakásfelújítási hitelt tudjon felvenni, először tulajdonba kell kerülnie az ingatlannak, tehát a vásárlásnak kell lezajlani. Ha ez megtörtént és az Ön jövedelmi helyzete, valamint az ingatlanfedezettség lehetővé teszi, lehetőség nyílhat lakásfelújítási hitel felvételére is. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Evelin szerint:

2018-11-09 - 20:21

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy egy ingatlan csak akkor számít komfortosnak és hitelezhetőnek, ha a gáz- és villanyóra fel van szerelve? Esetünkben az eladó levetette ezeket, mert évek óta senki sem lakott az ingatlanban.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-12 - 15:37

Kedves Evelin!
Hitel- és CSOK igényléshez működő hálózat szükséges.

Ádam szerint:

2018-11-06 - 10:30

Lakásomat szeretném felújítani.
Erre kérnék segítséget.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-06 - 13:34

Kedves Ádám!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő felújítási hitelekről. Az aktuális törlesztő részletekről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat.

Balázs szerint:

2018-02-27 - 22:01

Kedves Hitelnet!
A minősített fogyasztóbarát hitelt ház építéséhez is fel lehet venni? Vagy csak vásárlás esetében igényelhető?

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-28 - 05:56

Kedves Balázs!
A minősített fogyasztóbarát lakáshitel lakóház építéséhez is igényelhető, jóllehet több bank is van, amely építési célra nem nyújtja.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Roland szerint:

2018-01-28 - 07:25

Hány éves futamidőt válasszak fogyasztóbarát lakáshitel esetén (3 éves kamatperiódus, 12 millió HUF), ha 2 év múlva 6 db lakástakarékkal, plusz maradék készpénzzel szeretnék elő és végtörleszteni. Cél minél kevesebb kamatköltség fizetése ez időszakban, törlesztőrészlet rugalmas részemről. Érdemes emiatt hosszabb futamidőt választani?
,

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-28 - 07:48

Kedves Roland!
Amennyiben a cél a minél kevesebb kamatköltéség, úgy a lehetőség szerinti legrövidebb futamidőt érdemes választania.

Katalin szerint:

2017-08-07 - 20:10

Bár listásokkal is szóba állnak?

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-08 - 07:24

Kedves Katalin!
Negatív tartalmú KHR esetén lakáscélú jelzáloghitel bankpartnereink egyikénél igényelhető, de alapfeltétel, hogy a korábbi mulasztás legalább 6 hónapja rendezett legyen. Amennyiben ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA