Fogyasztóbarát Lakáshitel az MNB ajánlásával - Hitelnet.hu

Fogyasztóbarát Lakáshitel az MNB ajánlásával

Utolsó módosítás: 2017. augusztus 22. kedd

A „Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel” egy MNB által alkotott minősítés, melynek bevezetésével egységessé és átláthatóbbá válik a lakáshitelek feltételrendszere, könnyebben összehasonlíthatók lesznek a hitelkonstrukciók.

Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítésre az MNB pályázati kiírásában szereplő feltételeknek megfelelő, forint alapú lakáshitelekkel lehetett, melyek általános jellemzői a következők:

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Általános jellemzők:

 • Annuitásos törlesztés (egyenlő havi törlesztő részlet)
 • 3, 5, 10 évig vagy a futamidő végéig fix kamatozás
 • A kamatperiódus hossza: díjmentesen változtatható, amennyiben ezt az ügyfél előzetesen, a kamatperiódus forduló előtt legalább 30 nappal bejelenti
 • Hitelbírálati határidő: az értékbecslés rendelkezésre állásától számítva legfeljebb 15 munkanap.
 • Folyósítási határidő: a folyósítási feltételek teljesítésétől számított 2 munkanap
 • Kamatfelár: a referenciaértékhez viszonyított kamatfelár nem lehet több 3,5 százalékpontnál
 • Folyósítási díj: maximum a hitelösszeg 0,75%-a, legfeljebb 150.000 Ft
 • Előtörlesztési díj: maximum az előtörlesztett összeg 1%-a. Díjmentesség: lakástakarék-pénztári betétből történő elő- és végtörlesztés a szerződés szerint elérhető megtakarítás, a hozzá kapcsolódó állami támogatás és az azokra jóváírt kamat mértékéig.

A Minősített fogyasztóbarát lakáshitelek további, MNB által támasztott feltételei:

 • A fedezetül szolgáló ingatlanra (kivéve a biztosítékként felajánlott telket)  vagyonbiztosítással kell rendelkezni, amelynek költségei a fogyasztót terhelik.

A hitelező előírásaitól függően az ilyen biztosítási szerződésből eredő, biztosítási összegre vonatkozó követelést biztosítékként a hitelezőre kell átruháznia a fogyasztónak.

 • Amennyiben a minősített fogyasztóbarát lakáshitelt értékesítő ajánlatot adó hitelezőhöz fordul a fogyasztó a minősített termékre vonatkozó információkéréssel, a hitelező a fogyasztó rendelkezésére bocsátja a Minősített fogyasztóbarát lakáshitel részletes feltételeit tartalmazó termékismertetőt, valamint egy olyan ellenőrző listát is, amely a folyósításig terjedő időszakban benyújtandó és bemutatandó dokumentumok és igazolások felsorolását tartalmazza.

Ha szeretné megismerni bankpartnereink által kínált fogyasztóbarát lakáshitelek további feltételeit és az aktuális törlesztő részleteket, használja online Lakáshitel kalkulátorunkat  majd kérje Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatását online adatlapunk kitöltésével!


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Katalin szerint:

  Bár listásokkal is szóba állnak?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Negatív tartalmú KHR esetén lakáscélú jelzáloghitel bankpartnereink egyikénél igényelhető, de alapfeltétel, hogy a korábbi mulasztás legalább 6 hónapja rendezett legyen. Amennyiben ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket