Fiatalok Otthonteremtési támogatása

Utolsó módosítás: 2020. március 25. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Jozsef szerint:

2020-04-05 - 09:57

2007 évben ingatlan adásvételi szerződéskötés során szocpolt (Fiatalok Otthonteremtési Támogatása, (2,4MFt) vettem igénybe, most a bejegyzett jelzálog jog törlési kérelmemre a Lakástámogatási Főosztály a támogatási szerződés eredeti példányának a bemutatását kéri számon. Az adásvételi szerződés egy pontja ezzel kifejezetten foglalkozik, a gyermekek már a szocpol összeg felvételekor már tizenévesek voltak. Nem emlékszem, hogy külön támogatási szerződés készült volna a FOT-ra, most mégis ezt követelik a törlési engedély kiadásához.

Hitelnet szerint:

2020-04-07 - 19:58

Kedves József,
Támogatási szerződés biztosan készült a FOT igénylés során, hiszen az alapján kerülhetett bejegyzésre a támogatást biztosító jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom a Magyar Állam javára. A törléshez valóban kéri a hivatal ennek másolatát. Amennyiben ez már nincs meg, akkor erről a területileg illetékes földhivatal tud kiadni hiteles másolatot, amit a lakástámogatási osztály is elfogad.

Ági szerint:

2016-03-17 - 12:10

2009-ben vettem igénybe a FOT-ot, 2 gyermek után, használt ingatlan vásárlására, 1.200.000,- Ft összegben. Az érdekelne, hogy ennek biztosítására az állam javára alapított jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom ingatlannyilvántartási bejegyzésének törlésére hány év után kerülhet sor és mely szervnél kell kezdeményezni a törléssel kapcsolatos ügyintézést?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-17 - 13:31

Kedves Ági!
Információink szerint a törlésre 10 év után kerülhet sor és a területileg illetékes kincstár adja ki a törlési kérelmet.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA