Tisztelt Hitelnet!

Személyi kölcsönként vettem fel a tavalyi év során 1,5 millió forintot. Váratlanul jött havi plusz kiadásaim miatt fontos lenne, hogy a havi 30 000 forintos törlesztő részlet valamennyivel kevesebb legyen.

Lehetséges ezt egy másik hitelfelvétellel úgy megoldani, hogy üzlethelyiségemet tudnám fedezetként felajánlani? Értéke 3,9 millió forint. Az üzlethelyiségen kívül nincs más ingatlan a tulajdonomban. A szüleimnek van egy családi háza, ami tehermentes és az üzlethelyiségnél jóval nagyobb értékű. Esetleg még az lehetne a fedezet, ha nem jó az üzlet. Ha nincs más megoldás, akkor az üzlethelyiséget eladnám és a bevételből visszafizetném ezt a kölcsönt, hogy a szüleim házát ne kelljen terhelni évekig. Van lehetőség a korábbi visszafizetésre?

Tavaly még vállalkozóként tevékenykedtem, mostanság alkalmazott vagyok havi 129 600 forintos fizetéssel. Bar listán nem szerepelek, és az említett összegen felül nincs kötelezettségem egyik bank felé sem.

Várom válaszát.
János

Kedves János!

Adósságrendező hitelt üzlethelyiségre sajnos nem tud felvenni, mert üzletet nem fogad el egyik bankpartnerünk sem fedezetként. Mivel kedvező hitelkiváltó kölcsönhöz ingatlanfedezet mellett juthat, ezért célszerű volna bevonni a hitelügyletbe a szülei tulajdonában lévő családi házat. Így a 30.000 forintos havi törlesztése biztosan csökkenne. Hogy pontosan mennyivel, annak Ön is gyorsan utánanézhet kiváltó kalkulátorunk segítségével, a kívánt futamidőre számolva.

Mivel a családi ház a szülei tulajdonában van, ezért nekik is részt kell venniük a hitelügyletben. Arra természetesen van lehetőség, hogy korábban, a választott futamidő lejárata előtt végtörlessze a kölcsönt, így a szülei ingatlanát nem kell, hogy 10-15 éven keresztül terhelje a folyósító bank jelzálogjoga. A hitel lejárat előtti visszafizetésének van díja, melyet az adott hitelintézet aktuális Hirdetménye tartalmaz.

A hiteligényléshez a megfelelő ingatlanfedezet mellett hivatalos jövedelemigazolásra lesz szükség. Mivel jelenleg alkalmazottként dolgozik, ezért 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolást kell majd benyújtania, amit a munkaadó állít ki. A hitelfelvételhez legalább 3 hónapos munkaviszonyt kell igazolnia a jelenlegi munkahelyén úgy, hogy nem lehet próbaidő alatt.

Személyre szóló hitelkiváltó ajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Hová fordulhatok vagy mi a teendő abban az esetben, ha több hitelem van, (jelzáloghitel, személyi hitelek), viszont csak a személyi hiteleimet szeretném kiváltani? Próbáltam több banknál az adósságrendező hitelt, de ilyen feltételekkel nem kaphatok, személyi hitelt szintén nem! De szeretnék erre a problémára valami megfelelő megoldást találni. Hol kaphatok így hitelt, hogy csökkentsem a havi kiadásaimat?
Várom mielőbbi válaszát!
Köszönettel: Annamária