Felmondott hitel, végrehajtás kiváltása?

Felmondott hitellel rendelkezik, esetleg végrehajtás alá került az ingatlana egy jelzáloghitel nemfizetése miatt? Felmondott hitelt szeretne kiváltani? Végrehajtás alatt vagy előtt áll és szeretne érdeklődni a lehetőségekről? Itt el tud olvasni minden fontosabb kérdést a témában, de amennyiben nem talál választ saját kérdéseire, akkor felteheti azokat Szakértőinknek.

A felmondott hitel és a végrehajtás mind olyan élethelyzet, amelyben banki hitelkiváltó kölcsön felvételére már sajnos nincsen lehetőség. A bankok csak olyan hitelt váltanak ki, melyet az adós a vállalt feltételeknek megfelelően, vagyis problémamentesen törleszt. Ha felmondásra kerül egy hitelszerződés, akkor az valószínűleg az említett feltétel nem teljesülésének következménye.

Megoldható a kiváltás, ha felmondták a hitelem?

Hitelkiváltás, adósságrendezés esetén a bankok legfontosabb követelménye a problémamentes hitelmúlt. Annak az adósnak, aki nem szerződésszerűen törleszti hitelét, s a hátralék rendezése többszöri felszólítás után sem történik meg, a pénzintézetek felmondják a hitelét, s ilyen esetben adósságrendező hitel felvételére már nincs lehetőség.

Sajnos egyre többen járnak ugyanebben a cipőben, az alábbiakban röviden ismertetjük a lehetőségeket ebben a helyzetben:

 • Mindenek előtt tudni kell, hogy felmondott hitelt egyetlen hazai és külföldi bank sem vált ki.
 • Felmondott hitel esetén az igénylő felkerült a KHR rendszerbe is aktív státusszal. Ez szintén kizáró ok egy új hitel igénylés során.
 • Próbáljunk megegyezni a hitelt nyújtó bankkal, kérjünk türelmi időt, átütemezést. Különösen fontos, hogy lehetőleg még időben forduljunk a pénzintézethez problémánkkal, mert felmondást követően már elég kevés esély van ilyen jellegű megoldást találni.
 • Amennyiben a jelzáloghitelt felmondták, mindenképpen próbáljuk meg az ingatlan saját magunk értékesíteni. Lehetőség szerint kerüljük el a banki végrehajtást, hiszen ebben az esetben tudjuk valószínűleg a legalacsonyabb árat elérni lakásunkért, családi házunkért.

Ha Ön egy-két alkalommal kisebb csúszással fizeti be a hiteltörlesztést, akkor még nem kerül sor a hitel felmondására. Ám ha a nemfizetése huzamosabb ideig fennáll, vagyis a tartozás összege eléri a mindenkori minimálbér összegét, a késedelem ideje pedig meghaladja a 90 napot, akkor az Ön adatai negatív tartalommal már BAR listára kerülnek. Ez pedig elég ahhoz, hogy bárminemű hitelkérelmét a bankok elutasítsák.

Amire külön ügyelni kell felmondott hitel esetén:

 • Nagyon sok hirdetést találni, ahol felmondott hitel kiváltását ígérik. Mivel kereskedelmi bank nem vált ki felmondott hitelt ezért mindenképpen körültekintően járjunk el. Kerüljük az uzsorások által kínált magánhitelek, mert ebben az esetbe járhatunk a lehető legrosszabbul.
 • Olyan hitelközvetítővel nem érdemes foglalkozni, akik a felmondott hitel kiváltását ígérik és a közvetítői munkadíjat előre kérik, hiszen ez megint az ablakon kidobott pénz lesz, nem kevés bosszúságot okozva saját magunknak.

Akkor milyen lehetőségeim vannak végrehajtás előtt?

Ha már az ügylet végrehajtás alá került, vagyis az ingatlanra végrehajtási jogot jegyeztek be, a hitelkiváltásra irányuló kérelmet ugyancsak visszautasítják a pénzintézetek. Végrehajtási joggal terhelt ingatlant egyik bank sem fogad el hitelkiváltó kölcsön fedezeteként. Fentiek miatt fontos, hogy ha Önnek fizetési nehézségei támadnak, akkor időben lépjen. Elsőként a hitelkiváltási lehetőségeknek érdemes utána nézni, illetve a hitelnyújtó bankkal célszerű felvenni a kapcsolatot. A pénzintézeteknél többféle fizetéskönnyítő lehetőség közül lehet választani, mellyel csökkenthető a havi törlesztési kötelezettség. Például: futamidő hosszabbítása, devizanem-váltás, tőkefizetési moratórium, stb.

Ha Ön anyagi nehézségek miatt már 90 napot meghaladóan nem tudta megfelelően törleszteni kölcsönét, akkor adatai bekerültek a Központi Hitelinformációs Rendszerbe, méghozzá aktív státusszal. Ilyen esetben pedig már egyetlen hazai pénzintézet sem teszi lehetővé az adósságrendezést. Amennyiben az ügylet végrehajtásig is eljut, szintén nincs lehetőség hitelkiváltásra.

Hogyan tudom elkerülni a végrehajtást?

Mit tehet Ön tehát annak érdekében, hogy fizetési nehézség esetén ne kerüljön sor végrehajtásra? A hitelét folyósító pénzintézetnél az alábbiakat kérheti:

 • A kölcsön futamidejének meghosszabbítása, ha a maximális futamidőre és életkorra vonatkozó előírások alapján ez lehetséges.
 • A havi törlesztés összegének csökkentése.
 • A futamidő hosszabbítás és törlesztő részlet mérséklés kombinálása.
 • A törlesztő részletek befizetésének meghatározott időre történő felfüggesztése.
 • Ingatlanfedezet bevonása nélküli hitelek esetén tartozásrendező kölcsön igénylése.

Mit tehetek fizetési nehézség esetén?

Mivel felmondott hitel esetén nem megoldható az adósságrendező hitel felvétele, ezért azt javasoljuk, ha Önnek bármilyen okból – árfolyam emelkedés miatt megnövekedett törlesztő részlet, munkanélküliség, stb. – nehézséget jelent a havi törlesztés megfizetése, akkor ne várja meg, míg felhalmozódik a tartozás, hanem forduljon azonnal a hitelnyújtó bankhoz.

Az adott pénzintézettel közösen egyeztetve megtalálhatják a mindkettejük számára megfelelő megoldást. Egy időre kérhető tőkefizetési moratórium, amikor a banknak csak kamatot kell fizetni, igénybe vehető az árfolyamrögzítés, vagy kérhető a futamidő hosszabbítás. A fizetéskönnyítési lehetőségekről minden esetben az adott hitelintézet tud pontos felvilágosítást adni. Ám e lehetőségek igénybevételére általában csak akkor van lehetőség, ha az adósnak nincsen hátraléka.

Mit tehetek, ha felmondták a hitelemet?

Esőként a hitelnyújtó bankkal kell egyeztetni. Ha az ingatlanfedezetet már árverésre jelölték ki, akkor meg kell próbálni az adósnak saját magának értékesíteni az adott ingatlant. Így még mindig magasabb összeget kaphat érte, mintha árverés útján talál gazdásra.

Ugyancsak megoldás lehet a lakás Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása úgy, hogy az egykori adós bérlőként marad továbbra is a lakásban, s lehetősége van arra, hogy a későbbiekben a lakást visszavásárolja. A Nemzeti Eszközkezelő programjával kapcsolatban bővebb felvilágosítás a hitelintézeteknél kérhető.

Amire külön ügyelni kell felmondott hitel esetén

Nagyon sok hirdetést találni, ahol felmondott hitel kiváltását ígérik. Mivel kereskedelmi bank nem vált ki felmondott hitelt ezért mindenképpen körültekintően járjunk el. Kerüljük az uzsorások által kínált magánhitelek, mert ebben az esetbe járhatunk a lehető legrosszabbul.

Olyan hitelközvetítővel nem érdemes foglalkozni, akik a felmondott hitel kiváltását ígérik és a közvetítői munkadíjat előre kérik, hiszen ez megint az ablakon kidobott pénz lesz, nem kevés bosszúságot okozva saját magunknak.

A bankpiac legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsöneinek feltérképezésében a Hitelnet Szakértői készséggel állnak rendelkezésére. Ha megvan a megfelelő konstrukció, akkor azonban még az igénylési feltételeknek is meg kell felelni, melyek közül alapkövetelmény, hogy a kiváltandó hitel egyenlege nem mutathat hátralékot.

Ha Ön egyre nehezebben fizeti a hitelét, de még nem mondták fel a hitelszerződését és nem indult végrehajtási eljárás, akkor ne várjon, találja meg most a megfelelő megoldást!

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Évi szerint:

2020-04-21 - 15:07

Tisztelt C!
Kikértem a személyi hiteljelentésemet. Összes hitel 3 mulasztás nélküli 2006-os. 200 000 Ft alatti. A bankban a hölgy azt mondta, hogy hitelképes vagyok, nem értem valamit a minimálbérről mondott. Amennyiben szeretném ezeket rendezni pl. egy 120 000 Ft-os tőketartozás ez számít vagy az, hogy 560 000 kérnek? Kb. 300 000 Ft a tartozásom, de a díjakkal 1 millió.
Most akkor melyiket nézik? Lakást szeretnék vásárolni, hogy leszek én itt hitelképes? Hogy értette, hogy az vagyok?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-21 - 15:59

Kedves Évi!
Felmondott, hátralékos hitel kiváltására nincs lehetőség. Leveléből nem derül ki számunkra pontosan, hogy a kiváltandó hitel hátralékos vagy sem. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitelkiváltási lehetőségekről!

Ilona Maria szerint:

2020-04-12 - 15:06

Tekintettel arra, hogy bipolaris Í( manias depressziszois) vagyon nehezen intezek barmilyen ugyet es nincs segitsegem sem a csaladbam. Ebben a honapban 9-en beerkezett rokkanstasgi jarulekomat teljesen leelmelete at OTP Bank. SIkerult kideritenem, hogy ez egy 2012-bol visszamaradt Unicredit bankos hitel keret tullepes vegrehajtasa DR. Radics Csaba irodaja altal. Tekintettel arra, hogy korabbi Citinak kartyam bedolese utan szinten o vonja, a Nyugdijfolyositon keresztul a nyugdijam 33%-at, azt gondolom ez teljesen torvenytelen volt. Az OTP bank segitsegevel talaltam egy azonositast. ERtesitest nem kaptam sem elekrtonikusan, sem lakcímra. Az OTP szerinte mindezt a moratoruim utan 04.05üen tette fel a bankszamlamra. Nem fordult a Nyufighoz es nem kallkulalta ki, hogy mi a max 50%, amit levonhat. Ho van forduljak es miylen lehetosegeim vannak, mivel teljesen penz nelkul maradtam varatlanul.

Hitelnet szerint:

2020-04-14 - 14:36

Kedves Ilona,
Ebben a kérdésben irodánk sajnos nem tud segíteni Önnek.

horváth sándor szerint:

2020-04-12 - 10:20

jó napot
szeretném én átveni a hugom bvanki hitelét de már felmondták behajto cégnél van egy olyan szituácio amire nem tudom hogyan lehet meg oldást találni én is csak havi törlesztésell tudnám kifizetni
ez a szülöi ház pest megyében kérem segitsenek a jogi hejzet meg oldásában nagyxon fontos lenne

Tamás szerint:

2020-04-08 - 21:14

Tisztelt Hitelnet!

Az lenne a kérdésem hogy a fizetésemből vonnak. Ezzel nincs is probléma. Viszont a már levonással terhelt, kézhez kapott bérből még levontak. Ez lehetséges? 30.000 forintot tudtam csak kivenni a számlámról. Ez hagy ne mondjam főleg a jelen helyzetben vajmi kevés.
Lehet esetleg tenni valamit?

Anna szerint:

2020-04-07 - 19:55

Elnézést elromlott a gépem nem találom aválszt Szeretném meg kérdezni hogy felmondot hitelre .ami Takarék Követelésbehajtóhoz került jelzáloghitel nem volt végrehajtás 20évre vettükfel 11évig fzettük és takarék 5 .évre adta 96550ft kellene fizetni havonta fiamé ahitel 130000ft én anyukája 70 éves nyugdijjas a kezes. és van egy gyermek 3 éves, nagyon nehéz csekek fizetni valók és még élni is kéne de miböl?
Betelefonáltam meg kérdeztem és azt mondták nem mert ez nem élö hitel megállapodás és nem jár. Köszönöm !

Katalin szerint:

2020-04-06 - 17:28

Ha adostárs vagyok és önhibámbol estem abba a helyzetbe hogy nekem kell kifizetni a tartozást/elváltam/tehetek valamit ez ügyben, hogy ne rajtam hajtsák be?

Hitelnet szerint:

2020-04-08 - 20:57

Kedves Katalin,
A hitelszerződé aláírásával Ön is kötelezettségeket vállalt, melyek az adós nemfizetése esetén érvényesek.

Gréta H Szabó szerint:

2020-04-05 - 12:45

Tisztelt HITELNET!
1991.10.01-én elváltam. A különélés alatt új otthonomba költöztem. Előző otthonom is 100% saját tulajdonomban volt, az új otthonom is. Váláskor a közösen vásárolt autó nálam maradt, mert csak nekem volt jogosítványom és a közösen vásárolt bútorokat is nálam maradtak, mert a volt férjem kollégiumba költözött, nem tudta volna hova tenni őket, valamint házilag újra tapétáztuk a volt lakásomat, ez volt a közös hozzáadott érték az ingatlanba. Ezek fejében 500.000ft kifizetését vállaltam 1993.12.01-ig 3 részletben, melyet szüleim teljesítettek, mert én GYED-en voltam, ugyanis 1991.08.08-án született gyermekem és tanári fizetés melletti GYED-ből én nem tudtam volna. A ház is a szüleim pénzéből épült, mint ahogy az előző lakásom is ők vették 100%-ban. Szüleim már rég meghaltak, az építkezés minden papírját megőriztem, míg eladásra nem került a ház és azokkal a papírokkal együtt voltak tárolva a bizonylatok az általam vállal fizetési kötelezettségek teljesítéséről. Mivel már nem enyém az ingatlan, ezért a kapcsolódó papírokat nem őriztem tovább.
A volt házam árából most egy másik házat szeretnék venni, melyhez hitelfelvételre van szükségem és elváltként a bank kéri tőlem igazolását, hogy nem tartozom a volt férjem felé.
1993.12.01-ig ez teljessítve volt, a férjem fizette a gyerektartást a gyermekünk 18 évees koráig, már az egyetemi képését 100%-ban egyedül finanszíroztam. Két évvel ezelőttig, míg megvolt az előző házam, addig igazolni tudtam volna a bizonylatokkal a férjem felé való vállalásom teljesítését. Meg se gondoltam, hogy 28 év után még mindig őrizgetnem kell a régen rendezett ügyek papírjait.
Ha nem teljesítettem volna bármekkora részt is belőle, akkor követelhette volna, ill. követelnie kellett volna tőlem, mivelhogy az építkezése során az építésvezetője tönkretette, anyagilag teljes csődbe vitte, miközben sok hitelt vett fel az építkezésre, és a nem megvelósult építkezés miatt az adóhivatal a korábban eladott ingatlan adóját is követelte rajta behajtóval. Így minden forint fontos volt számára a túléléshez és követelte volna a ki nem fizetett részt, ha lett volna ilyen, de semmilyen követeléssel nem élt felém, mert nem volt mire.
Most szintén nagyon rosszul áll anyagilag és ha kiderül, hogy jelenleg már nem tudom igazolni a kötelezettségeim kifizetését, sőt kamatfizetésben állapodtunk meg a határidők elmulsztása esetén, bolond lenne igazolni, hogy nincs tartozásom felé, ahhoz, hogy elváltként hitelt vehessek fel.
Azóta már másodjárais elvált,a második házasságából is született két gyereke. Ráadásul pszichésen problémás, hol intézetben van, hogy csak a pénzügyeit felügyelik hivatalból.
Ezek után nem tudok hitelt felvenni az ő igazolás nélkül, melyet az előmények után nem szándékozom megtenni, vagy mivel nem áll fenn semmiféle követelés irányomban és ennyi időn belül bőven meg kellett volna tennie ezt, ezért elfogadják, hogy nincs tartozásom felé.
Üdvözlettel: Gréta H Sz

Hitelnet szerint:

2020-04-06 - 10:37

Kedves Gréta,
Amennyiben a válás jogersően megtörtént, véleményünk szerint a bank már nem kér egyéb igazolást. Kollégáink segítenek Önnek a hitelügyintézésében, kérje személyre szóló ajánlatunkat ide kattintva.

ARANYOS DEZSÕNÈ szerint:

2020-04-01 - 17:47

Nekem vègrehajtónàl van a kofidisz hitel ès a providett most mit tehetek????? Ès szüksègem lenne hitelre

Anna szerint:

2020-03-31 - 12:37

Felmondot hitel jelzáloghitel 20 évre vettük fel 11évig fiettük át került aTakarék követelésbehajtóhoz kértük kevesebb részletre , ök 5évre adták 96550 ft 210000ft akettönk jövedelme és hát ott vannak aszámlák meg 3éves kis unoka nagyon nehéz és én meg kérdeztem öket nekünk nem jár mert ez nem élöhitel, de nem értem mert én tudom hogy ahitelkártya meg folyo számlára nem jár .Végrehajtóhoz nem került az ügy A takarék részletfizetési megállapodás kötöttünk. Köszönöm a segitséget! Anna

Attila szerint:

2020-03-29 - 17:58

Üdvözlöm! 2008óta van ellenem végrehajtási eljárás lakáshitel nem fizetése miatt. Válásom során kerültem ebbe a nem mindennapi helyzetbe. 2 db. svájci frank alapú hitelem volt, mindkettőt jelzálog terhelt. Az idő haladtával a lakást elárverezték, tudomásom szerint maga az Otp faktoring vette meg 7 millió ft.-ért, mindeközben 2010. óta a szolgálati nyugdíjam felét folyamatosan vonja a végrehajtó. Az eljárás következtében egy szintén svájci frank alapú személyi kölcsönt nem bírtam fizetni, pedig kértem a végrehajtót, hogy könnyítsen helyzetemen, mert ha csak a 33%-át vonná a jövedelmemnek a hátralévő egy évben rendezni tudnám a személyi kölcsönt. nem engedte így a végrehajtás malmába bekerült a személyi kölcsön is. Mindezek után a szintén hiteles személygépkocsimat is lefoglalta, eladásra került. A hitelt a lefoglalást követően nem fizettem. ez is végrehajtás alá került. A négy hitelből a faktoringgal az szgk. hitelében meg tudtam egyezni, hogy törlesztem az általuk felajánlott összeget végrehajtáson kívül. A lakás árverezése során a kisebbik lakáshitel kifizetésre került. Maradt a nagyobbik lakáshitel és a személyi kölcsön. Legalább 4-5 alkalommal kértem az OTP Faktoringot a Nyíregyházi kirendeltségükön, személyesen és telefonon is, hogy kössünk részletfizetési egyezséget a végrehajtás felfüggesztésével, mert így látnám , hogy mikor telik le az adósságom és ez nekem sokkal kedvezőbb lenne. mindezt azért írom és fordulok önökhöz, mert többszöri kérdésemre sem tudta vagy volt hajlandó megmondani az Otp Faktoring, hogy kb. mikor telik le a tartozásom. Én ezt igazságtalannak tartom és felháborítónak. Egyezséget abban az esetben lett volna hajlandó velem kötni a faktoring, ha a jelenleg befolyó levont összeg 50%-ával megemelt havidíj hatszorosát egy összegben kifizetem. ha ez megtörtént onnan kezdve fizethetem az 50%-al megemelt havi törlesztőt. Én ezt nem tudom teljesíteni és így kilátástalan a helyzetem. Nem a tartozás tényét vitatom, hanem a törlesztés kizsákmányoló módját. 10 éve vonják. kb. 8 milliót kifizettem. 7 millióért megvették a lakást. Az már 15 millió durván és még mindig 7 millió ft.-ot követelnek. a 4.8 millió hitelért. Van e olyan megoldás amely segítségével belátható időn belül elmondhatnám azt, hogy kifizettem a tartozásom. Segítségüket eőre is köszönöm.
Üdvözlettel Attila.

Hitelnet szerint:

2020-03-30 - 14:10

Kedves Attila,
Sajnos nem tudunk olyan választ adni, ami megoldaná a problémáját. Véleményünk szerint továbbra is az OTP Faktoringgal próbáljon egyezkedni.

Zsuzsa szerint:

2020-03-27 - 17:49

Végrehajtónál vannak hitelem amit helyben fizetek mivel nincs munkahelyem moratórium ezekre él?

Géza szerint:

2020-03-25 - 19:10

követeléskezelőnél lévő a felmondott hielek fizetésére van-e fizetési moratórium? Arra gondolok ami a napokba jelent meg a Magyar Közlönyben

Hitelnet szerint:

2020-03-25 - 19:18

Kedves Géza,

Információink szerint a végrehajtóknak és követeléskezelőnek átadott tartozások törlesztésére nem vonatkozik a moratórium.

ilona szerint:

2020-03-25 - 15:12

a jelzájoghitelem az OTP Faktoring kezeli.a kérdésem az lenne hogy ezekre a hitelekre is vonatkozik a most törvénybe lépő fizetési moratórium? a mai napig rendben van a havi törlesztés nincs hatralék.ha nem vonatkozik rá akkor mi a teendőm ha nem tudom fizetni

Róza szerint:

2020-03-23 - 21:44

Az lenne a kérdésem, ha sikerül vevőt találnom, aki sokkal kevesebb összegért venné csak meg a házamat, mint amennyi a hitelem, kb. 60%-ért, de legalább megszabadulnék az adósságtól, mivel nem tudom már egy éve egyáltalán, 3 éve meg csak részben fizettem. Kb. 10 éve árulom, nem sikerült. Most van érdeklődő csak keveset adna. Az a kérdésem, hogy lehet e a bankkal alkudozni, vagyis tartózás csökkentést kérni, és ha igen milyen tapasztalatok vannak erre vonatkozólag. Engednek, ha igen hány százalékot, vagy nem engednek, inkább kiadják behajtónak. A behajtók elöszőr megvásárolják a tartozást a banktól, ha igen általában hány százalékon.

Hitelnet szerint:

2020-03-24 - 17:04

Kedves Róza,
Erre nincs kialakult gyakorlat, ezt minden esetben a hitelt nyújtó bankkal szükséges előzetesen átbeszélni és velük megállapodni. A jelenlegi helyzet akár kedvező is lehet ebben a tekintetben, mindenképpen azt javasoljuk, hogy mielőbb forduljon a hitelt nyújtó bank fel.

Erzsébet szerint:

2020-03-08 - 13:20

Tisztel Hitelnet,
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy a Fiamnak vettem fel jelzálogkölcsönt 2010 agusztusban. Én 2014-ig fizettem a törlesztést. Most az otp faktoringhoz került a törlesztő részlet fizetése és már a végrehajtó a fiam munkabérére letiltást adott ki, 33% erejéig. Viszont én már 64 éves vagyok, rokkantsági ellátást kapok (ami 101.000 forint) és ebből az összegbol is 33%-ot vonnak. A megélhetésem veszélyben van. Önkormányzati bérlakásban lakom. Nekem is van hitelem, amit rendszeresen fizetek a rezsin kívül, de így már az én hitelemet nem tudom fizetni, sem a gyógyszereim kiváltását, sem a megélhetésemre nem marad.
Milyen megoldást tudnak erre a helyzetremre.
Előre is köszönöm.
Várom szives válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-09 - 13:58

Kedves Erzsébet!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, ezért sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Végrehajtási szakértő megkeresését javasoljuk az ügyben.

D-né szerint:

2019-10-15 - 19:02

Felmondták a hitelem, átkerült a végrehajtóhoz. Megállapodást kötöttünk. Részletben visszafizettem a hitelt és itt ért egy kellemetlen meglepetés. A hitelem újból átkerült egy másik behajtóhoz. Most neki tōrlesztem.
Tud valaki válaszolni, hogy ilyen hogy fordulhat elő vagy ez igy jogos? Mikor szűnik meg a hitel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-16 - 08:31

Kedves Asszonyom!
Végrehajtási kérdésekben iroánk nem illetékes. Adott esetben végrahajtási ügyekkel foglalkozó szakértő megkeresését javasoljuk.

Judit szerint:

2019-09-19 - 12:06

Üdv,felmondták a részletfizetésemet, pedig fizettem, csak nem pontos időben! Ezt szeretném megfellebezni!
Segítséget kérek!
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-20 - 11:24

Kedves Judit!
Az ügyben jogi szakértő tud Önnek segíteni. Irodánk ebben az ügyben nem illetékes, sajnos nem tudunk Önnek segíteni.

Enikő szerint:

2019-09-06 - 00:09

2012-ben felmondta a bank a lakáshitelünket. Egy adósságkezelő cég vásárolta meg, azóta nekik fizetem a törlesztést. Gyermeket várok, szeretném megtudni, hogy ebben a helyzetben is jogosultak vagyunk-e igénybevenni a gyermek születésével járó hitelcsökkentést?

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-06 - 09:35

Kedves Enikő!
A tartozáscsökkentő támogatás csak fel nem mondott lakáscélú jelzáloghitel-szerződés esetén igényelhető.

Ica szerint:

2019-08-06 - 16:26

Menyem Levél községben vett lakást. Van 3 gyereke. Akkor még kicsik voltak, szocpolt fölvette rájuk. Gyerekek a lakásban maradtak a fiamnál, mert elváltak. Nem lett fizetve a hitel. Menyem nem fizetett. Árverezés alá került a lakás. Gyerektartás be volt jegyezve bírósági úton. Gyerekek össze-vissza mentek család. Nicsen se házuk, semmilyük. Miért nem szólították föl a családot vagy aki megvette kevés pénzért, miért nem keresett nekik megfelelő lakhelyet? Gyerektartás ilyenkor hol van? Miért nem nézték az árván maradt gyerekeket? Úgy tudom, hogy jászka és társa végrehajtó Vásárosnamény. Ők mindent megmondanak. Segítsenek kérem ebben az ügyben. Köszönöm. Vagy miért nem segítettek a nagykorú unokámnak a megvásárlásába? Biztos van ilyen ingatlankezelő, aki megveszi és bérbe adja. És aki lakja, megvásárolja.
Köszönöm.
Várom válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-13 - 08:00

Kedves Ica!
Az ügyben irodánk nem illetékes, a kérdésben sajnos nem tudunk Önöknek segíteni.

Erzsébet szerint:

2019-08-05 - 15:08

Szeretném kiváltani a saját végrehajtás alatt levő hitelemet.
Mi a teendő és az összegből mennyi engedményt kérhetek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 10:59

Kedves Erzsébet!
Végrehajtás alatt lévő saját hitelének kiváltására sajnos nem tud hitelt igényelni, mivel adatai a végrehajtás miatt valószínűleg szerepelnek a KHR-ben negatív információval.

László szerint:

2019-04-01 - 19:36

Érdeklődnék, ha a bank felmondja a szerződést, menyi idő marad a fennálló tartozás egy összegben történő kifizetésére?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:08

Kedves László!
Erre a kérdésre az érintett hitelintézet tud Önnek pontos választ adni.

Csilla szerint:

2019-03-11 - 08:13

Szép napot!
Lányom személyi hitelt vett fel, amit a bank már felmondott. Végrehajtóhoz került a tartozás. Azt szeretném kérdezni, hogy mivel a férjem volt a kezes, esetleg a végrehajtónak kifizethetjük-e a tartozást mi? Lányom gyesen van két kicsi gyermekkel, kifizetni nem tudja az tartozást, ami késédelmi kamattal sokszorosára nőtt.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 08:42

Kedves Csilla!
A tartozás rendezésével kapcsoloatban a végrehajtó tud Önöknek pontos tájékoztatást adni.

László szerint:

2019-02-18 - 04:59

Tisztelt Hitelnet!
2008. 06. hónapban a hitelező azonnali hatállyal felmondta a gépkocsi hitelemet. ldőben legközelebb 2013. 10. hónapban vettem át igazolhatóan egy levelet, melyben a hitelező megjelölt egy közel egy hónapon belüli fizetési határidőt, melyet nem tudtam teljesíteni. 2013. 12. hónapban a hitelező engedményezési szerződést kötött egy Faktoring céggel, mely 2019-ben beadta az ügyet a bíróságra, melyben alperes vagyok. Véleményem szerint a Faktoring cég egy már elévült követelést vásárolt meg.
Kérdésem, mire számíthatok a Bírósági tárgyaláson? Kérem lehetőleg sürgős válaszát, a közelgő bírósági tárgyalásra való tekintettel.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-26 - 14:18

Kedves László!
Jogi ügyekben irodánk nem illetékes, így sajnos nem tudunk Önnek tájékoztatást adni. Végrehajtási ügyekben jártas jogi szakértő megkeresését javasoljuk.

István szerint:

2019-02-11 - 10:42

Jelzáloggal terhelt az ingatlanom. Szeretném eladni.
Hogyan lehetséges?
Milyen megoldások segítettek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-17 - 22:38

Kedves István!
Jelzáloggal terhelt ingatlan eladása esetén a fennálló tartozás összegét a jelzálogjogosult bank kapja meg. Az eladó a fennmaradó vételárrészt a jelzálog törlése után kapja meg.

Andrea & Ádám szerint:

2019-01-01 - 12:55

Üdvözlöm.
7 éve vettünk fel forint alapú jelzáloghitelt az ingatlanra. Lassan 1 éve nem tudjuk sajnos fizetni. A férjem itt hagyott az adósságban, nekem külföldön megszünt a munkám sajnos. Még nincs felmondva a szerződés.
Mit tudunk sos tenni, hogy a bank ne vegye el a házat? Lehetne kérni szerződés kitolást, módosítást? Nagyon el vagyunk keseredve. A fiam nevén van a hitel és 27 éves.
Köszönöm segítségét.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-03 - 13:39

Kedves Andrea & Ádám!
A hitelfolyósító bankkal való mielőbbi egyeztetést javasoljuk! A bank tájékoztatni tudja Önöket, hogy milyen fizetéskönnyítési lehetőség van adott esetben.

Kinga szerint:

2018-12-18 - 12:41

Üdv.
Banki hitelem van, sokáig nem tudtam fizetni. Most elkezdtem újra a törlesztést, de már az MKK Zrt. kezében van az ügy.
Kérdésem az lenne, hogy ha van lehetőségem, segitségem, hogy egyösszegben kifuttassam a hitelt, mennyire mennek bele a bankok? Ha igen, mennyit engednek el? Pl. 7 millió forint tartozást mennyivel lehet lerövidíteni? Van mondjuk 6 millióm, elfogadják? Belemennek? Mi a tapasztalat?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-19 - 08:05

Kedves Kinga!
Van lehetőség az egyösszegű végtörlesztésre. Arról, hogy ilyen esetben engednek-e el a bankok, s ha igen, mennyit, nincs tapasztalatunk. Az ügyben a követeléskezelővel való egyeztetést javasoljuk.

Márta szerint:

2018-11-14 - 07:07

Üdvözlöm!
Már írtam önöknek, hogy Coffidisznél van adósságrendező hitelem, amit májusban vettem fel. Szeptemberig tudtam fizetni rendesen, de sajnos önhibámon kívül októberit meg az e hónapit nem tudtam befizetni. Ugyanis csalás áldozatai lettünk egy külföldi álbank miatt, mert arra vettem volna fel hitelt, hogy kirendezzem ezt a hitelemet. Vártuk a pénzt, de semmi nem történt. 260.000 Ft-al megkárosítottak minket. És ez miatt maradtam el a befizetésekkel. Hívtam is őket nem egyszer, haladékot kértem, és 2 napot adtak hogy rendezzem a tartozást. Ami 112.956 Ft. Hétfőn beszéltem velük, 2 napot adtak. És ha nem fizetném be, akkor felmondják a szerződésem. Sehonnan nem tudtam összeszedni ezt az összeget. Így akkor felbontják a mai nappal. Kevés ez az idő, hogy annyit összeszedjek. Ingatlanom nincs, ingóságunk nincs, mivel albérletben lakunk. És se bútorunk, semmi nincs. Ami van, az mind a tulajé. Így nem tudjuk mitévők legyünk.
Kérem tud tanácsot adni? Egy fillérünk sincs ez miatt.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-14 - 12:49

Kedves Márta!
Hátralékkal rendelkező kölcsön kiváltására bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség. Adott esetben a Cofodisszel történő további egyeztetést tudjuk javasolni.

Gergely szerint:

2018-10-08 - 17:42

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy a bankom egyoldalúan felmondta a jelzáloghitelemet a lakásra. Nem volt 90 napnal régebbi tartozásom. A felmondáskor inkasszóztak minden elérhető pénzt a számlámon, kb. 1,5 millió forintot, sőt, a nulláson álló hitelkeretemre is ráterheltek. Ezt a pénzt két éves pereskedéssel visszakaptam. Eltelt jó pár év, ami alatt az állami kezességvállalás összegét fizettem, majd a bank végrehajtás alá helyezte a lakást. A végrehajtás alatti levélből derült ki, hogy pár évvel később a hitelszerződésemet visszaállították és most késedelmi kamatostul, mindenestül követelik rajtam a pénzt. A hitel felvétele 2004-ben történt, 14,5 millió forint alapú. Az állami kezességvállalás 5 millió forint, ami visszafizetésre került. És elvileg kikerült a tőketartozásból is, bár erről a bank nem nyilatkozik. Semmilyen megállapodásra nem hajlandóak és már 30 milliót követelnek rajtam.
Kérem segítségét, hogy mit lehet ilyenkor tenni?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-09 - 11:46

Kedves Gergely!
Végrehajtási ügyekben irodánk sajnos nem illetékes. Jogi szakértő megkeresését javasoljuk az ügyben.

Kiss Olga szerint:

2018-09-28 - 07:46

Tisztelt Hitelnet!
Több éve húzódó problémával kapcsolatban szeretnék tájékoztatást kérni. A megnövekedett törlesztő részletet nem tudtam fizetni, és mivel a bankkal semmilyen formában nem tudtunk megegyezni, nem fizettem a részleteket. Minden módon próbáltam a bankkal megegyezni, végül idén tavasszal arra jutottunk, a bank felmondja a hitelemet, és átadja az eszközkezelőnek. Ehhez megkaptam a papírokat, amiket visszaküldtem a banknak. Nyár elején hívott egy ügyintéző hölgy, aki azt mondta, az eszközkezelő befogadta a papírokat, minden rendben, hamarosan küldi a hivatalos papírokat is az albérlet törlesztésével kapcsolatban. Mivel semmi sem történt, felhívtam a bankot, két hét múlva felhívott egy másik ügyintéző, aki viszont már azt mondta, nem kerültem be az eszközkezelői programba, nem tudja, miért mondta ezt a kolléganője! Abban egyeztünk meg, hogy elkezdem törleszteni a felmondott hitelt, amíg elindítják megint az eszközkelező felé az ügyemet.
Érdeklődni szeretnék, ilyen esetben, mit fizetek pontosan, és ez megjelenik-e valóban valahol, ezzel elkerülhető-e, hogy végrehajtás alá helyezzék az ügyet.
Köszönöm a válaszát, üdvözlettel: Olga

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-01 - 09:04

Kedves Olga!
Végrehajtási ügyekben irodánk sajnos nem illetékes. Arról, hogy a jelenlegi törlesztő részlet pontosan mire elegendő, az érintett bankfiók tud Önnek pontos tájékoztatást adni. Javasoljuk a bankkal történő közvetlen egyeztetést.

Norbert szerint:

2018-08-10 - 13:44

Jó napot!
Érdeklődnék, ha bírósági úton a jövedelmemből letiltották az autóhitelemből a fennmaradt hiteltartozást, így én igényelhetek a banktól a kifizetett autóhitel tartozásom fejében egy autót?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-12 - 05:21

Kedves Norbert!
Ilyen lehetőség nincsen.

Erzsébet szerint:

2018-06-08 - 05:04

Kedves Hitelnet!

Évekkel ezelőtt a családban felvettek egy hitelt házvásárlásra. A főadós nem fizette, majd jelenleg a kezestől vonják az összeget minden hónapban. Az ingatlan amire a hitelt felvették eladásra került a főadós által. Ezt még időben megtette, így a pénzt elrakta, természetesen nem egyenlítette ki belőle a hitelt. Így jelenleg egy másik fedezetül bevont ingatlan van “veszélyben”. Annak ellenére, hogy a hitelt minden hónapban vonják a kezestől, a házat már árverésre is kiírták, mert a hitel már évek óta nem volt törlesztve, így a jelenlegi összeg elmegy a kamatokra és egyéb költségekre a tőketartózásból, pedig szinte semmi nem csökken. A jelenlegi visszafizetendő összeg megegyezik a régen felvett összeggel. Tehát a bank ugyanannyit követel a mai napig a felgyülemlett kamatok miatt. Néhány milliós hitelről van szó, beadtak egy kérelmet is végtörlesztésre, de a bank elutasította. Érdemes lehet a végtörlesztésre szánt összeget (ami kevesebb, mint a tartozás) befizetni előtörlesztésként? Vagy mit lehetne tenni? A hitelkiváltás sem járható út, mert a kezes aki jelenleg fizet már 70 éves elmúlt.
Válaszukat előre is köszöni,
Erzsi

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-08 - 05:18

Kedves Erzsébet!
Érdemes lehet esetleg előtörlesztésre befizetni a rendelkezésre álló összeget. Az ügyben feltétlenül az érintett intézménnyel, végrehajtóval történő egyeztetést javasoljuk!

Andrea szerint:

2018-05-26 - 06:45

Üdvözlöm!
Problémám a következő: jól fizető és biztos állásom van. Azonban egy régi hitel miatt (lakásfelújítás) jelenleg tiltás van a havi béremből, illetve KHR negatív listán is szerepelek. Emiatt bankoknál nem tudok nagyobb összeghez jutni (4 millió forint), pedig ezen összeg birtokában rendezném a jelenlegi adósságom és a tiltás nélküli béremből (kb: 210 000 – 220 000 Ft közötti összeg) gond nélkül tudnám fizetni a hitelt és látnám a visszafizetés végét, tudnék kalkulálni a jövőre tekintettel. 5 éves visszafizetést gond nélkül tudnék vállalni.
Fentiekben várom segítségüket, illetve javaslatot a megoldásra.
Köszönöm!
Üdv: Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-26 - 07:18

Kedves Andrea!
A munkabérből történő tiltás és a negatív KHR információ minden banknál kizárja a hitelfelvétel lehetőségét, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót javasolni.

Róbert szerint:

2018-05-22 - 05:32

Üdvözlöm.
Van egy biztosítási hitelem. Van egy személyi hitelem. Egyéb okból akkor nem tudtam fizetni ezt, átadták egy másik cégnek ezt az ügyet, ahol megegyeztünk és fizetem azóta is rendben.
Olyan iránt érdeklődnék, hogy ezt össze lehet-e vonatni egy hitellé? Ha igen, miként, hogyan lehetne?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-22 - 05:44

Kedves Róbert!
Ha a korábbi hitelmulasztás miatt adatai negatív információval nem szerepelnek a KHR-ben, akkor lehetőség nyílhat adósságrendező hitel felvételére. A KHR lekérdezést kérheti az érintett hitelintézetnél. Pozitív eredmény esetén kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető adósságrendező konstrukciókról.

Zsuzsanna szerint:

2018-05-17 - 04:59

Tisztelt hitelnet!
Ma kaptam egy levelet miszerint felmondjak a lakáshitelemet és egy összegben fizessem meg, ami vissza van. Volt pár hónap elmaradásom, de ez évben minden hónapban 30.000 Ft-ot fizettem be, hogy vonják a lakáshitelemet, azon kívül 13.700 Ft megy minden hónap elején személyi kölcsönre (13.600).
Ilyenkor mit tehetek, ha továbbra is tudom biztosítani a havi 30.000 Ft-ot és nem szeretném elveszteni a lakásom, mivel egyedül nevelem a fiam.
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-17 - 05:09

Kedves Zsuzsanna!
Feltétlenül az érintett hitelintézettel történő személyes egyeztetést javasoljuk az ügyben!

Zsolt szerint:

2018-03-23 - 14:10

2015-ban felvettem személyi kölcsönt, sajnos nem fizetés miatt negatív KHR listára kerültem. Most behajtó céghez (Credit Controll Kft) került, most nekik kezdtem el a fizetést.
Azt szeretném kérdezni, hogy van esetleg valamilyen lehetőség a hátralévő összeg egy összegű kifizetésére, esetleg tudok kölcsönt felvenni valamilyen módon?
Köszönöm előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-23 - 14:27

Kedves Zsolt!
Végrehajtás alatt lévő kölcsön kiváltására pénzügyi partnereinknél nincs lehetőség, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.

Niki szerint:

2018-03-20 - 23:24

Jó estét!
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy én évekkel ezelőtt felvettem anyukámnak egy személyi kölcsönt meg egy hitelkártyát is! De anyukám nem akarja fizetni, évek óta én fizetem, pedig megígérte, hogy fizetni fogja! Mai napig azt hallgatom, hogy oldjam meg, őt hagyjam békén! De könyörgöm, én csak felvettem neki! Miért én fizessem? Bar listára is kerültem miatta 🙁
Nem lehet valahogyan az ő nevére íratni? Mit tudok tenni? Nagyon el vagyok keseredve!
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-23 - 04:58

Kedves Niki!
Ha az Ön nevén van a kölcsön és a hitelkártya, akkor sajnos nem tud mit tenni, a bank jogosult Öntől követelni a tartozást.

Szabolcs szerint:

2018-03-02 - 20:03

Van egy személyi hitelem, a banknál 2 havi elmaradásom van a havi törlesztő részlettel. Mire számíthatok abban az esetben, ha felmondják a hitelem? A nevemen nincs semmi, se ingó, se ingatlan. Ebben az esetben csak a leendő fizetésem 50%-át vonhatják le? Pár hónapig voltam munkanélküli, jövő hét kedden írom alá az új munkahelyemen a szerződést.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-04 - 16:20

Kedves Szabolcs!
Végrehajtás esetén a fizetéséből tiltható a tartozás.

Szilvia szerint:

2018-02-12 - 14:59

Tiszteletem!
Kérdésem az lenne, hogy mivel és hogyan jár a végrehajtás.
Köszönettel: Sz.

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-13 - 05:00

Kedves Szilvia!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértő tud Önnek segíteni.

Orsolya szerint:

2018-02-07 - 14:10

Tisztelt Hitelnet!
10 éve van végrehajtásom, a volt férjem által nem fizetett jelzáloghitel miatt! A jelzálog nem lakóingatlan és nem is tudták elárverezni. Máig üresen áll az épület! A volt férjem azóta elhunyt, én maradtam egyedül akitől végrehajtanak. Próbáltam egyezséget kötni a bankkal többször is, de folyamatosan elutasítanak. Nem értem nekik ez mért jó, hiszen tiltják a fizetésem 33%-át, ami körülbelül 45 ezer forint, de a hitel összege már havi több mint 100 ezret kamatozik. Próbáltam egyezségre jutni, hogy fizessem mint egy hitelt, hosszú futamidővel, végrehajtáson kívül. Gondoltam ez nekik is jó, mert be tudják hajtani a tartozást, illetve nekem is, hiszen nem lesz végrehajtásom és egyszer vége lesz. Így csak a halálom napján ér véget, mert a tiltás ellenére csak nő az összeg. A cél közös a bankkal, hogy visszafizessem a tartozást. Mégsem hajlandóak egyezségre velem, pedig rendszeres jövedelemmel is rendelkezem. Fizetni szeretnék tisztességesen, de nem lehet.
Tudnának valamit tanácsolni, mit tehetnék? A végsőkig el fogok menni, már kerestem a minisztériumot, az MNM-t! Meg kell találnom a megoldást!
Üdvözlettel: Orsolya

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-09 - 13:25

Kedves Orsolya!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, így sajnos nem tudunk Önnek konkrét tanácsot adni. Javasoljuk a bankkal/végrehajtóval történő újabb egyeztetést, illetve amennyiben ez nem vezet eredményre, esetleges panaszával az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhat.

Béla szerint:

2018-01-31 - 17:24

Tisztelt Hitelnet Szerkesztőség!
Ma megtekintettünk egy ingatlant vásárlási szándékkal, ami végrehajtás alatt áll! Természetesen nekünk kell a bank felé fizetni, de arról tájékoztattak, ezt nem tehetjük sem hitelből, sem családtámogatásból (csok), csak egy összegű készépénz fizetéssel. Rám, leendő tulajdonosra is ugyanazok a feltételek vonatkoznak ilyen esetben, amit a cikkben részleteznek, vagy én külön megegyezhetek a hitelintézettel, mert nem vagyok KHR aktív? Vagy ha más forrásból rendezem a vételárat és megtörténik az adásvétel, igényelhetem-e a csok-ot utólag, a már tehermentes ingatlanra?
Válaszát előre köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-01 - 06:01

Kedves Béla!
Végrehajtással terhelt ingatlan banki finanszírozása a legtöbb banknál nem oldható meg, illetve ha igen, speciális, bankonként eltérő feltételekkel. Úgy tudjuk, hogy ilyen esetben CSOK igénybevételére nincs mód. A támogatás visszamenőleges igénylése – a vonatkozó kormányrendelet értelmében – nem lehetőséges.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA