Felmondott hitel, végrehajtás kiváltása?

Felmondott hitellel rendelkezik, esetleg végrehajtás alá került az ingatlana egy jelzáloghitel nemfizetése miatt? Felmondott hitelt szeretne kiváltani? Végrehajtás alatt vagy előtt áll és szeretne érdeklődni a lehetőségekről? Itt el tud olvasni minden fontosabb kérdést a témában, de amennyiben nem talál választ saját kérdéseire, akkor felteheti azokat Szakértőinknek.

A felmondott hitel és a végrehajtás mind olyan élethelyzet, amelyben banki hitelkiváltó kölcsön felvételére már sajnos nincsen lehetőség. A bankok csak olyan hitelt váltanak ki, melyet az adós a vállalt feltételeknek megfelelően, vagyis problémamentesen törleszt. Ha felmondásra kerül egy hitelszerződés, akkor az valószínűleg az említett feltétel nem teljesülésének következménye.

Megoldható a kiváltás, ha felmondták a hitelem?

Hitelkiváltás, adósságrendezés esetén a bankok legfontosabb követelménye a problémamentes hitelmúlt. Annak az adósnak, aki nem szerződésszerűen törleszti hitelét, s a hátralék rendezése többszöri felszólítás után sem történik meg, a pénzintézetek felmondják a hitelét, s ilyen esetben adósságrendező hitel felvételére már nincs lehetőség.

Sajnos egyre többen járnak ugyanebben a cipőben, az alábbiakban röviden ismertetjük a lehetőségeket ebben a helyzetben:

 • Mindenek előtt tudni kell, hogy felmondott hitelt egyetlen hazai és külföldi bank sem vált ki.
 • Felmondott hitel esetén az igénylő felkerült a KHR rendszerbe is aktív státusszal. Ez szintén kizáró ok egy új hitel igénylés során.
 • Próbáljunk megegyezni a hitelt nyújtó bankkal, kérjünk türelmi időt, átütemezést. Különösen fontos, hogy lehetőleg még időben forduljunk a pénzintézethez problémánkkal, mert felmondást követően már elég kevés esély van ilyen jellegű megoldást találni.
 • Amennyiben a jelzáloghitelt felmondták, mindenképpen próbáljuk meg az ingatlan saját magunk értékesíteni. Lehetőség szerint kerüljük el a banki végrehajtást, hiszen ebben az esetben tudjuk valószínűleg a legalacsonyabb árat elérni lakásunkért, családi házunkért.

Ha Ön egy-két alkalommal kisebb csúszással fizeti be a hiteltörlesztést, akkor még nem kerül sor a hitel felmondására. Ám ha a nemfizetése huzamosabb ideig fennáll, vagyis a tartozás összege eléri a mindenkori minimálbér összegét, a késedelem ideje pedig meghaladja a 90 napot, akkor az Ön adatai negatív tartalommal már BAR listára kerülnek. Ez pedig elég ahhoz, hogy bárminemű hitelkérelmét a bankok elutasítsák.

Amire külön ügyelni kell felmondott hitel esetén:

 • Nagyon sok hirdetést találni, ahol felmondott hitel kiváltását ígérik. Mivel kereskedelmi bank nem vált ki felmondott hitelt ezért mindenképpen körültekintően járjunk el. Kerüljük az uzsorások által kínált magánhitelek, mert ebben az esetbe járhatunk a lehető legrosszabbul.
 • Olyan hitelközvetítővel nem érdemes foglalkozni, akik a felmondott hitel kiváltását ígérik és a közvetítői munkadíjat előre kérik, hiszen ez megint az ablakon kidobott pénz lesz, nem kevés bosszúságot okozva saját magunknak.

Akkor milyen lehetőségeim vannak végrehajtás előtt?

Ha már az ügylet végrehajtás alá került, vagyis az ingatlanra végrehajtási jogot jegyeztek be, a hitelkiváltásra irányuló kérelmet ugyancsak visszautasítják a pénzintézetek. Végrehajtási joggal terhelt ingatlant egyik bank sem fogad el hitelkiváltó kölcsön fedezeteként. Fentiek miatt fontos, hogy ha Önnek fizetési nehézségei támadnak, akkor időben lépjen. Elsőként a hitelkiváltási lehetőségeknek érdemes utána nézni, illetve a hitelnyújtó bankkal célszerű felvenni a kapcsolatot. A pénzintézeteknél többféle fizetéskönnyítő lehetőség közül lehet választani, mellyel csökkenthető a havi törlesztési kötelezettség. Például: futamidő hosszabbítása, devizanem-váltás, tőkefizetési moratórium, stb.

Ha Ön anyagi nehézségek miatt már 90 napot meghaladóan nem tudta megfelelően törleszteni kölcsönét, akkor adatai bekerültek a Központi Hitelinformációs Rendszerbe, méghozzá aktív státusszal. Ilyen esetben pedig már egyetlen hazai pénzintézet sem teszi lehetővé az adósságrendezést. Amennyiben az ügylet végrehajtásig is eljut, szintén nincs lehetőség hitelkiváltásra.

Hogyan tudom elkerülni a végrehajtást?

Mit tehet Ön tehát annak érdekében, hogy fizetési nehézség esetén ne kerüljön sor végrehajtásra? A hitelét folyósító pénzintézetnél az alábbiakat kérheti:

 • A kölcsön futamidejének meghosszabbítása, ha a maximális futamidőre és életkorra vonatkozó előírások alapján ez lehetséges.
 • A havi törlesztés összegének csökkentése.
 • A futamidő hosszabbítás és törlesztő részlet mérséklés kombinálása.
 • A törlesztő részletek befizetésének meghatározott időre történő felfüggesztése.
 • Ingatlanfedezet bevonása nélküli hitelek esetén tartozásrendező kölcsön igénylése.

Mit tehetek fizetési nehézség esetén?

Mivel felmondott hitel esetén nem megoldható az adósságrendező hitel felvétele, ezért azt javasoljuk, ha Önnek bármilyen okból – árfolyam emelkedés miatt megnövekedett törlesztő részlet, munkanélküliség, stb. – nehézséget jelent a havi törlesztés megfizetése, akkor ne várja meg, míg felhalmozódik a tartozás, hanem forduljon azonnal a hitelnyújtó bankhoz.

Az adott pénzintézettel közösen egyeztetve megtalálhatják a mindkettejük számára megfelelő megoldást. Egy időre kérhető tőkefizetési moratórium, amikor a banknak csak kamatot kell fizetni, igénybe vehető az árfolyamrögzítés, vagy kérhető a futamidő hosszabbítás. A fizetéskönnyítési lehetőségekről minden esetben az adott hitelintézet tud pontos felvilágosítást adni. Ám e lehetőségek igénybevételére általában csak akkor van lehetőség, ha az adósnak nincsen hátraléka.

Mit tehetek, ha felmondták a hitelemet?

Esőként a hitelnyújtó bankkal kell egyeztetni. Ha az ingatlanfedezetet már árverésre jelölték ki, akkor meg kell próbálni az adósnak saját magának értékesíteni az adott ingatlant. Így még mindig magasabb összeget kaphat érte, mintha árverés útján talál gazdásra.

Ugyancsak megoldás lehet a lakás Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása úgy, hogy az egykori adós bérlőként marad továbbra is a lakásban, s lehetősége van arra, hogy a későbbiekben a lakást visszavásárolja. A Nemzeti Eszközkezelő programjával kapcsolatban bővebb felvilágosítás a hitelintézeteknél kérhető.

Amire külön ügyelni kell felmondott hitel esetén

Nagyon sok hirdetést találni, ahol felmondott hitel kiváltását ígérik. Mivel kereskedelmi bank nem vált ki felmondott hitelt ezért mindenképpen körültekintően járjunk el. Kerüljük az uzsorások által kínált magánhitelek, mert ebben az esetbe járhatunk a lehető legrosszabbul.

Olyan hitelközvetítővel nem érdemes foglalkozni, akik a felmondott hitel kiváltását ígérik és a közvetítői munkadíjat előre kérik, hiszen ez megint az ablakon kidobott pénz lesz, nem kevés bosszúságot okozva saját magunknak.

A bankpiac legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsöneinek feltérképezésében a Hitelnet Szakértői készséggel állnak rendelkezésére. Ha megvan a megfelelő konstrukció, akkor azonban még az igénylési feltételeknek is meg kell felelni, melyek közül alapkövetelmény, hogy a kiváltandó hitel egyenlege nem mutathat hátralékot.

Ha Ön egyre nehezebben fizeti a hitelét, de még nem mondták fel a hitelszerződését és nem indult végrehajtási eljárás, akkor ne várjon, találja meg most a megfelelő megoldást!

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Anita szerint:

2018-01-25 - 17:02

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hitelrendezés után mennyi idő elteltével lehet újra hitelt igényelni? Illetve, ha nem, akkor árucikket lehet-e részletre venni?

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-27 - 06:25

Kedves Anita!
Van olyan bank, ahol személyi hitel felvétele megoldhat lehet fenti esetben is. Lakáscélú jelzáloghitel igénylése esetén feltétel, hogy a korábbi kölcsön legalább 6 hónapja rendezett legyen.
Áruhitel közvetítésével nem foglalkozunk, így ennek igénylési feltételeit nem ismerjük.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Zoltán szerint:

2018-01-24 - 05:28

Üdvözlöm!
Következő kérdésem lenne: van az OTP-nél 2006.03.31. napjától devizában nyilvántartott lakáshitelem, amit 2017.06. hóig rendszeresen fizettem, de akkor munkanélküli lettem, ezért nem tudtam fizetni. A mai napon kaptam levelet, hogy felmondták a hitelem.
Mivel most újra lett munkám, ezért az elmaradásom teljes összegét februát 10-én ki tudnám fizetni. Onnantól természetesen tudnám a havi törlesztést is fizetni.
Tudna nekem valami megoldást javasolni, mert a házat nem szeretném eladni.
Előre is köszönöm.
Üdv.: Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-24 - 05:39

Kedves Zoltán!
Elsőként a hitelnyújtó bankkal történő egyeztetést javasoljuk. Ha a bankkal történő megállapodásra esetleg már nincs lehetőség, akkor a végrehajtóval tud megegyezni a jövőbeni hiteltörlesztést illetően.

Tamás szerint:

2017-12-22 - 13:08

Felmondták a lakáshitelemet. A Nemzeti Eszközkezelő másfél évig nem válaszolt, mire utánajártam, kiderítette, hogy nem az utcát söpröm az Önkormányzat alkalmazásában, így erre sem vagyok méltó. Menjek az utcára egy látássérült kisgyermekkel és egy másikkal? Senkit sem hagyunk az út szélén! Hogy is van ez?

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-23 - 06:38

Kedves Tamás!
Felmondott lakáshitelt sajnos nem váltanak ki bankpartnereink. Az érintett pénzintézettel vagy ha követeléskezelőnek átadták már az ügyet, az illetékessel történő megegyezés lehet megoldás.

Kata szerint:

2017-12-13 - 21:47

Tisztelt uram,
létezik olyan, hogy futamidő hosszabbítás kérésekor a bank úgy ütemezi át a kölcsönszerződést, hogy tőkenövekményt alkalmaz? Az addigi HUF tartozás bekerül a CHF tőketartozásba?

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-15 - 06:13

Kedves Kata!
A kérésben a MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhat, irodánk ebben nem illetékes.

Emese szerint:

2017-12-01 - 16:34

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy Budapest Banknál van 300 ezer tartozásom, de felmondták a hitelt.
Ilyenkor mi a további lépés, végrehajtónak adják át?

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-02 - 05:32

Kedves Emese!
Ebben az esetben egy összegben válik esedékessé a tartozás megfizetése. Esetleges megegyezés érdekében célszerű lenne felkeresnie az érintett bankfiókot!

Emese szerint:

2017-12-03 - 11:39

Jó napot!
De ha a bank péládul átadja végrehajtónak, az letiltja a munkabért kapásból? Vagy felszólít? Mert nekem felmondták a hitelt.

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-03 - 15:39

Kedves Emese!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben végrehajtási ügyekkel foglalkozó szakértő tudna Önnek segíteni.

Andrea szerint:

2017-11-27 - 18:57

Szeretnék tanácsot kérni. Lakáshitelem van tíz éve. Az utóbbi fél évben nem tudtam a teljes összeget fizetni, de minden hónapban a 80.000 Ft helyett olyan 50-60.000 Ft-ot fizettem. 300.000 Ft tartozásom gyűlt össze, amiért ma kaptam egy közjegyzői levelet, amiben közölték, hogy felmondják velem a szerződést.
Mit tegyek? Mi a következő lépés?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-28 - 04:14

Kedves Andrea!
Felmondott hitel kiváltására sajnos nincs lehetőség. Javasoljuk, hogy fáradjon be az érintett bankfiókba, ahol tájékoztatni tudják a lehetséges megoldásokról.

Szilvia szerint:

2017-11-11 - 09:30

Szeretnék önöktől segítséget kérni. A volt élettársammal vettünk közösen jelzálog alapú lakást. Ő már az ingatlanban nem tartózkodik, de lakcím szerint még igen. Kötöttünk egy előszerződést, amelybe ő a 1/2 résztulajdonát eladja. Ki szerettem volna váltani a jelenlegi banktól egy másik bank által, amire lehetőségem is lett volna, de sajnos a tulajdoni lap lekérésével szereztem tudomást a dologról, hogy ,a ő 1/2 része nem tiszta rész. 2014-ben végrehajtó rátette az ő 1/2 részére 115.124 Ft tartozását, amely sajnos kamattal már csak növekedett.
Így sajnos a bank által nem tudom kiváltani a jelenlegi banktól.
Kérem önöket tanácsot ha tudnak adni, kérem önöket adjanak, hiszen én meg szeretném tartani az ingatlant.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-12 - 06:06

Kedves Szilvia!
Végrehajtással terhelt ingatlanra a bankok valóban nem, vagy csak speciális feltételekkel adnak kölcsönt. Párjának rendeznie kellene a tartozását, majd a végrehajtási jog törlése után kerülhet sor a tulajdonrész kivásárlásra.
Javasoljuk továbbá online adatlapunk kitöltését, a további részletek ismeretében Szakértőink utána néznek az esetleges hitellehetőségeknek.

József szerint:

2017-10-25 - 06:20

Felmondott hitelünket szeretnénk rendezni.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-25 - 15:56

Kedves József!
Felmondott hitel kiváltására bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség, így nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Antal szerint:

2017-08-29 - 22:20

Tisztelt Hitelnel!
Ma megkaptuk az MKB Banktól a szerződés felbontásról a jegyzői okiratot. Sajnos édesapám halála miatt megromlott az anyagi helyzetünk és nem tudtuk fizetni. Szeretném ezt az ingatlant megmenteni. A papírban az áll, hogy végrehajtás alá akarják tenni, ha egy összegbe ki nem fizetem. Mit tegyek, hova forduljak? Anno összesen 20 milliót vettünk föl, mára már 55 millió a követelése a banknak. Nem tudom, hogy ilyenkor meg lehet-e a bankkal tárgyalni vagy hova forduljak? Ugyanis mi még nem használtuk ki az állam által ajánlott Csokot. Van 4 kiskorú gyermekünk. Esetleg ezt ha felajánlanánk a banknak, hogy megmentődjön az ingatlan, amellett hosszabb fizetési határidőt kérnénk?
Kérem adjanak mihamarabbi választ!
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-30 - 05:26

Kedves Antal!
A CSOK felmondott hitel kiváltására sem vehető igénybe, tehát a támogatást erre a célra nem tudják felhasználni. Felmondott kölcsönt sajnos más bankok sem váltanak ki. Mihamarabb a hitelnyújtó bankkal történő egyeztetést javasoljuk!

Tibor szerint:

2017-08-08 - 12:08

Kedves Szakértő!
Az a kérdésem lenne, mit tehetnék, ha a számlahitelem, mely biztosítva volt több mindenre, (munkanélküliségre is) ami miatt nem tudtam fizetni. Ez miatt felmondásra került, de több hónapon keresztül se fizetett a biztosító. Ez miatt hol tudnék panaszt tenni vagy mit lehet miatta csinálni?

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-08 - 13:59

Kedves Tibor!
Az érintett biztossítóval kellene egyeztetnie a kifizetéssel kapcsolatban.

Anita szerint:

2017-07-27 - 18:20

Tisztelt Hitelnet!
A házasságom alatt vettem fel egy személyi kölcsönt (OTP), ami 1.200.000 Ft volt. Majd három év eltelte után elváltam, munkanélküli lettem és elmaradtam a törlesztéssel. Ezek után a faktoring osztályukhoz került a hitelem. Ennek kb. két éve már. Pontosan törlesztem a hitelt. Nincs tiltás a fizetésemen.
Érdeklődnék, hogy ezt a hitelt a faktoringtól ki tudom-e váltani valamilyen módon? Hogy számomra is kedvezőbb feltételekkel, hamarabb ki tudjam fizetni?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-28 - 05:22

Kedves Anita!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott tájékoztatást fognak nyújtani Önnek!

Tamás szerint:

2017-06-16 - 19:09

Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődnék, hogy egy már faktoringnál lévő hitelkártya tartozás kiváltható-e személyi kölcsön felvételével, amivel rendezve lenne a tartozás?

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-17 - 06:38

Kedves Tamás!
Fenti esetben hitelkiváltó személyi kölcsön igénylésére sajnos nincs lehetőség.

Anikó szerint:

2017-06-10 - 00:49

Tisztelt Hitelnet!
Jelzáloghitelt vettünk fel, nem lett fizetve. A nagymama lakása lett fedezet, a mi házunkat eladta a bank. Az a kérdésem lenne, hogy a nagymama lakását megvenné az Eszközkezelő. A volt párom az adós. Én vagyok az adóstárs, kezes. A nagymama a zálogkötelezett. Elváltunk és férjhez mentem. Kérik a férjem adatait és a gyerekeink papírjait. A férjemet és a gyerekeket miért akarják ebbe bele vonni?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-10 - 07:44

Kedves Anikó!
A kérdésben az érintett intézmény tud Önnek felvilágosítást adni.

Zsuzsanna szerint:

2017-06-06 - 15:24

Tisztelt Szakértő!

Van egy svájci frankos jelzáloghitelem, amit az utóbbi időben már nem tudtam törleszteni. Szóba került a futamidő hosszabbítás és más lehetőségek. Sajnos ma megkaptam a hitelfelmondó határozatot.
Kérdésem az lenne, hogy eladhatom-e én az ingatlant? És ha igen, akkor a vevő igénybe veheti-e a 3 gyerek után járó CSOK-ot? Valamint ebben az esetben a CSOK összege a hitelfelmondó banknál nyitott folyószámlára kell-e hogy érkezzen?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-07 - 05:10

Kedves Zsuzsanna!
Az ingatlant természetesen eladhatja és az eladási árból a tartozás visszafizethető. A vételár kiegyenlítéséhez a vevő igényelhet CSOK-ot, amennyiben mind az ingatlanra (például 3 gyermek esetén legalább 60 m2 hasznos alapterület), mind a személyi és egyéb feltételekre vonatkozó feltételek teljesülnek, melyekről IDE kattintva tájékozódhat. Ha a fennálló tartozás összegét nem fedezi a vevő saját ereje vagy az esetlegesen felvenni kívánt hitel, akkor a CSOK összege is a hiteltörlesztő számlára kell, hogy érkezzen.

Anna szerint:

2017-04-18 - 20:37

Üdvözlöm.
Korábban volt az OTP-nél hitelkártyám. Nem tudtam törleszteni, így került a FAKTORINGHOZ, majd a közjegyző elé. Az összeg 269.000 Ft volt. Megegyeztünk és a részletfizetésem 2016. október 27-én jogerőre emelkedett /Pp.230/A§. Ez ellen a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs. Eddig már fizettem 72.000 Ft-ot rendesen, mikor jött egy másik levél, hogy fizessem meg egy összegben a tartozásom és járulékait. Hiába fizettem rendesen, de a tőkének van kamata és azt nem fizettem, ezért átkerült a bíróságra, az pedig mivel nem reagáltam rá, sőt nem is tudtam, hogy kell, ezért perré alakult és a permegszüntető végzés jogerőre emelkedett.
Mit csináljak?
Kérem válaszoljon.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-20 - 05:11

Kedves Anna!
Jogi szakértő megkeresését javasoljuk. Irodánk végrehajtási ügyekben sajnos nem illetékes.

Erika szerint:

2017-03-12 - 18:41

1989-ben OTP-től felvett 420 ezer Ft-ot törlesztjük most végrehajtó által a munkabérünk terhére. Van-e ebből más kiút? lehet-e valakivel egyezséget kötni? Nagyon szégyenletes a munkahelyen a letiltás. Szeretnénk fizetni, de ne így. Most 4 millió az adósság. Korkedvezménnyel nyugdíjba készülök, de így hogy menjek, abból is vonnák a 33 százalékot, az meg úgy semmi.
Kérem adjanak tanácsot, mit tegyünk?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-13 - 08:51

Kedves Erika!
Irodánk ebben a kérdésben sajnos nem illetékes. Egyeztetni az ügyben a végrehajtóval tud.

Zsuzsanna szerint:

2017-03-12 - 16:37

15.000.000 Ft visszafizetésére szeretnék már felmondott lakáshitel törlesztés kapcsán, ami nincs végrehajtáson, kiegyezéssel fizetendő. Van még a hitelfutamidőmből 10 év vagyis 120 Hónap.
Kérem számolja ki nekem, mennyi részletet kell fizessek ezek tekintetében.
Tisztelettel: Zsuzsanna

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-13 - 08:39

Kedves Zsuzsanna!
Felmondott lakáshitel kiváltására bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség.

Alexandra szerint:

2017-02-25 - 22:48

Tisztelt Hölgyem / Uram!
Vidéken szeretnénk házat vásárolni, amit 4 millió Ft-ért adnának. Arra gondoltunk mivel önerőnk nincs, így a csok lenne (2 gyerek) + vennénk fel még hitelt, viszont a házra pár éve 4.250.000 Ft-os hitelt vettek fel, amit nem fizetett a tulajdonos, és most azt mondta, hogy írjunk levelet a banknak, hogy mennyiért vennénk meg, mit szeretnénk, meg ő is ír, hogy vevők lennének az ingatlanra ennyi összegért.
Nekem az a kérdésem, hogy milyen hitel vagy tartozás lehet rajta, hogy levélben kell közölni, hogy meg szeretnénk vásárolni? És valamint egyáltalán meg tudnánk úgy vásárolni, ahogy írtam?
Tisztelettel.
Alexandra

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-28 - 22:03

Kedves Alexandra!
Hátralékos kölcsön végtörlesztése esetén előfordulhat, hogy a bank egy bizonyos összeget elenged a tartozásból. Ezt a kérdést az érintett hitelintézettel kellene egyeztetni. Az, hogy a 2 gyermek után igénybe vehető támogatás elengedő lenne-e önerőként, a további részletek ismeretében, az előzetes hitelbírálat elvégzése után határozható meg.

Emi szerint:

2017-02-22 - 20:44

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Szabad felhasználású hitelt vettünk fel férjemmel 2005-ben. (15m) Munkánk elvesztése miatt egy időre fizetésképtelenek lettünk. 2011-ben felmondták a hitelemet, majd kaptam egy lehetőséget havi 75e Ft megfizetésére. Ezt az összeget rendszeresen fizettem, majd egyszer csak kaptam végrehajtói díj megfizetéséről szóló levelet. Bementem a Bankba egyeztetni, hosszas vita után elmondták, hogy többet kellene fizetnem (/hó 200e Ft.) Sajnos ez nem lett dokumentálva a Bank részéről. 2015 novemberétől ezt is rendszeresen teljesítem és a napokban kaptam egy telefonhívást, hogy kiadták árverezésre a házamat.
Érdeklődni szeretnék, ez mennyire jogos?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-22 - 22:54

Kedves Emi!
Végrehajtási ügyekben irodánk sajnos nem illetékes. Fenti kérdésben végrehajtási ügyekben illetékes jogi szakértő megkeresését javasoljuk.

Zsuzsanna szerint:

2017-02-19 - 01:07

Szép estét kívánok!
Szeretném megkérdezni, hogy mi várható, ha a jelzáloghitelünket az elszámolás óta nem tudjuk törleszteni, mert 2007-ben 140.-Ft áron kaptuk meg a svájci frank hitelt és az elszámolásunk – mint mindenkié – 256 Ft-on állt meg? Jelenleg a folyósító pénzintézet felszámolás alatt áll. Több emailt küldtem az elszámolás után a felszámolónak, de a 2015 augusztusi utolsó levelemre is azt írta az asszisztens, hogy “nagyon körültekintőnek kell lenniük, szíves türelmet kérnek,” akkor tudtunk volna másik bankhoz fordulni, illetve a Nemzeti Eszközkezelő programhoz kértük a csatlakozási lehetőséget. Jómagam rokkant ellátást kapok, férjem közalkalmazott.
Mi várható a felszámolás során?
Mi lesz az adósokkal, ha nem tudnak törleszteni?
Válaszukat köszönöm, további szép estét kívánok.
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-20 - 12:35

Kedves Zsuzsa!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, ezért sajnos nem tudunk Önnek felvilágosítást adni az ügyben.

Zsuzsanna szerint:

2017-02-20 - 14:28

Szép napot kívánok.
Megkaptam üzenetüket, köszönöm.
Azt sem lehet tudni, hogy a pénzintézet felszámolója mit tehet a még nem felmondott hitelesekkel?
Kihez lehet fordulni segítségért?
Köszönettel.
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-21 - 13:40

Kedves Zsuzsa!
A kérdésben végrehajtási ügyekben illetékes jogi Szakértő megkeresését javasoljuk.

Mónika szerint:

2017-02-08 - 11:56

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy ha már árverés alatt áll a lakásom, maradt fenn még tartozás a banknál. Mekkora összeget enged el a bank?
Kb. 10-14 millió maradt fenn.6 milliót vettem fel. Szomorú, hogy a bank mindent megtehet, ha szegény az ember.

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-08 - 15:53

Kedves Mónika!
Az, hogy a fennálló tartozásból enged el valamekkora összeget a bank vagy sem, az érintett hitelintézet hatásköre. Ebben a kérdésben az illetékes bankfiók tud Önnek felvilágosítást adni.

Marcsi szerint:

2016-11-16 - 18:07

Szeretném megkérdezni, milyen lehetőségem van. Az AXA Bank eladta a devizahiteleket az OTP-nek. Én szerettem volna megegyezni az Axa Bankkal, de elutasítottak, per pillanat pereskedünk. Svájci frankos hiteles vagyok, nagyon sok kérdésre nem tudom a választ. Többek között soha nem láttam svájci frankot. 7.725.000 Ft-ot kaptunk 2009. évben, ebből letörlesztettem 5.398.000 Ft-ot. /Szabad felhasználású jelzáloghitel/ Sikerült az úgynevezett forintosítás után 10.244.000 Ft-ot csinálni belőle, szerintem ehhez több diploma kellett, mert józan paraszti ésszel ez nem működik.

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-17 - 09:43

Kedves Marcsi!
Amennyiben nem felmondott hitelről van szó, akkor online adatlapunk kitöltése után – a további részletek ismeretében – Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az esetleges hitelkiváltási lehetőségekről.

Mária szerint:

2016-10-28 - 08:06

2008-ban vettem fel 2M Ft szabad felhasználású hitelt, 60 éves vagyok, közhasznúként tudok csak elhelyezkedni, ha engedi a járási hivatal, jelenleg újra szociális segélyt fogok igénybe venni! A hitelem jelenleg 3,6M Ft, felmondott hitel. Árulom a lakásom, amiből kifizetném tartozásom. Árverezésre adhatja a bank?
Mi a megoldás?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-28 - 11:17

Kedves Mária!
Irodánk végrehajtási ügyekben nem illetékes. A felmondott hitel várható következményeiről az érintett pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni, javasoljuk a hitelnyújtó bank felkeresését ez ügyben.

Tibor szerint:

2016-09-23 - 23:19

Tisztelt Hitelnet!
Lakástakarékkal kombinált jelzáloghitelem van az OTP-nél.
Ha elmaradásom van a lakástakarékkal, a bank felmondhatja a hitelt?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-24 - 19:28

Kedves Tibor!
Az ügyben az ebben illetékes OTP bankfiókkal lenne célszerű egyeztetnie.

Heni szerint:

2016-09-16 - 19:04

Üdvözlöm Önöket.
Kis segítséget szeretnék kérni. Sok éves, szerencsére törlesztett lakáshitellel rendelkezem. A bankom átruházza a még fennálló tartozásomat egy másik banknak ez év végén. Ki szeretném fizetni a hátralévő összeget egyben, mert most 0 Ft költséggel ajánlja a bank ezt a lehetőséget.
Kérdésem: ha évente a lakáshitelem állami kamattámogatásban részesült eddig, akkor ebből a támogatásból vissza kell-e fizetnem valamennyi összeget az államnak vagy csak egyszerűen visszafizetem egyben a hátralévő összeget és ezzel lezárul a hitelügylet?
Segítségüket köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-19 - 08:50

Kedves Heni!
Az előző évek kamattámogatását nem kell visszafizetni végtörlesztés esetén.

Kata szerint:

2016-08-23 - 11:47

Van egy jó építési hitelem amit fizetek, de mellette sok bedőlt hitel. BAR listán vagyunk. Sajnos kevesebb a fizetésem mint a sok adósság. Ha egybe tudnám vonni a sok hitelt kb. 11.000.000, tudnék vállalni 60.000 körüli törlesztőt, de eddig nem sikerült sehol sajnos. 50%-ig vonnak a férjemtől.
Kérdem, hogyan tudnám összevonni a sok hitelt azokat amik már tiltás alatt vannak?

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-23 - 11:50

Kedves Kata!
Fizetésletiltás, aktív KHR esetén sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség adósságrendezésre.

Judit szerint:

2016-08-05 - 17:14

Ha a bankkal részletfizetési szerződést kötök, kérhetem-e, hogy írják bele, hogy amennyiben pontosan fizetem a részleteket, akkor nem indítható és folytatható tovább ellenem semmilyen jogi eljárás? Köszönettel!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-08 - 06:47

Kedves Judit!
Jogi ügyekben irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben a bank jogászával, illetve jogi szakértővel egyeztethet.

Aranka szerint:

2016-07-21 - 12:29

Érdeklődöm!
Ha már jórészt, kifizettem a tartozásomat az OTP faktoring felé, akkor a fennmaradó összegben hogyan kérjek előterjesztést, hogy megállapodás jöjjön létre közöttünk?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 16:37

Kedves Aranka!
Az ügyben az illetékes OTP Faktoring segítségét kérheti.

Krisztián szerint:

2016-07-12 - 22:29

Üdv!
Idén vettem fel osztrák hitelt, amit sajnos a kinti munkahelyem megszűnése miatt nem tudok fizetni. Magyarországon dolgozok. A kinti bank hogyan tudja behajtani? Persze ha behajthatja úgy, hogy itt dolgozom? Mire számíthatok?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-13 - 05:49

Kedves Krisztián!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, így sajnos kérdésére nem tudunk válaszolni. Javasoljuk, végrehajtási ügyekben járatok Szakértő megkeresését az ügyben.

Ági szerint:

2016-07-04 - 06:35

Szeretnék 6.500.000 Ft-ot felvenni a hiteleim visszafizetésére. Jelenleg van felmondott hitelem és bar listán vagyok. 26 éves munkaviszonnyal rendelkezem, a szerződésem határozatlan. A jövedelmem 140.000 Ft, a páromé is. Tudnánk vállalni egy havi 70-80 ezer Ft-os hitelt akár új bankszámla-nyitással is.
Köszönettel.
Ági

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-04 - 06:46

Kedves Ági!
Bankpartnereinknél felmondott hitel kiváltására nincs lehetőség, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Szabó szerint:

2016-06-11 - 21:31

Tisztelt Hitelinfó!
Azt szeretném megkérdezni, lakáshitelemet 5 éve nem fizetem, de a bank még most bontotta fel a szerződést mindenféle kamatot felszámolva. Arra lennék kíváncsi nem akkor már fel kellett volna bontani, mikor látta pár hónapig nem fizetem? Nem tudom helyes-e így, hiszen 7,5 millió lett felvéve 3,5 forintosítással jóváírtak és most követel 19,5 milliót. Két évig volt rendesen fizetve.
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-12 - 13:06

Kedves Szabó!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben jogi szakértőhöz fordulhat.

Rita szerint:

2016-06-07 - 11:13

Raiffeisen bankhoz benyújtottunk szándéknyilatkozatot a Nemzeti Eszközkezelő programjában való részvételre. Sajnos a bank nem járul hozzá a tulajdonjog átruházásához, ezért erről a lehetőségről lecsúsztunk. Fizetési nehézségeink miatt időközben a bank felmondta a szerződésünk. Ingatlanunkat mindenképp szeretnénk megtartani! Szándékunkban állna egyezkedni a hitelintézettel, de ez egyoldalú.
A kérdésem annyi lenne, hogy (19,5 millió jelzáloghitel tartozásunkat, futamidő 12 év) önöknél megoldható lenne-e a hitelkiváltás?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-07 - 11:47

Kedves Rita!
Felmondott hitel kiváltására bankpartnereinknél nincs lehetőség, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni az adósságrendezésben.

Zoltán szerint:

2016-05-13 - 11:02

Tisztelt Hitelnet!
Tisztelt Hölgyem, Uram!
Köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Zoltán

Zoltán szerint:

2016-05-13 - 10:49

Tisztelt Hitelnet!
Tisztelt Hölgyem, Uram!
Abban kérném segítségüket, hogy volt-e már precedens arra, hogy egy meglévő devizás lakáshitelből úgy ki tudott szállni valaki, hogy a hitellel terhelt lakást eladva, a fennálló tartozást a bank elengedte? 2008-ban vettem fel 8,4 millió Ft hitelt édesanyám lakásával jelzálogolva. A kormányunk által törvényes elszámolás után, 2015-ben az elszámoló papíron látható volt, hogy a felvett hitelt meghaladó összeget már befizettem (tudom, a tőke számít). Most akadt egy vevő, aki megvenné a lakásom. Eddig tudtam tisztességgel pontosan törleszteni.
Meglátásuk szerint engedhet a bank (OTP) annyit, hogy 100%-ban megszűnjön a hitelem?
Itt a vesztes én lennék, de a havi kiadásom leredukálódna.
Várom megtisztelő válaszukat.
Tisztelettel: Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-13 - 10:53

Kedves Zoltán!
Ilyen jellegű információnk sajnos nincsen. Ebben a kérdésben célszerű volna közvetlenül az érintett OTP bankfiókot megkeresni.

Adél szerint:

2016-05-10 - 10:57

KHR listára kerültem, mert 11 hónapig beteg voltam, nem tudtam elhelyezkedni! Egyedül élek lányommal, aki 22 éves, én 48. Most már mindketten dolgozunk, de az elmaradást képtelenség behozni. Sajnos a fizetésem 33%-át vonják, de az csak egy tartozás a t-home felé, van azon kívül 3 elmaradásom, de sajnos nem tudom fizetni. Félek, hogy a szülői ház, amit édesapám nekem ajándékozott rámegy a hitelekre, ezért szeretném kiegyenlíteni a fennmaradó tartozást!
Kérem segítsenek!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-10 - 11:03

Kedves Adél!
Fizetés letiltás és negatív tartalmú KHR esetén egyik bankparterünknél sem oldható meg adósságrendező hitel felvétele, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

Rita szerint:

2016-04-29 - 12:53

Tisztelt Uram/Hölgyem.
Szeretnék kérdezni, de először leírom a történetet.
Van egy jelzáloghitelünk a házon, amiben én is tulajdonos vagyok. A sógorom vette fel a hitelt 9 millió forintot, amit fizetett is hat évig, de három éve elvesztette a munkáját és nemfizetés miatt a bank felmondta a hitelt és egy összegbe követelte. Mi ezt nem tudtuk teljesíteni, így megegyeztünk a bankkal, hogy egy évig havi 60 ezret füzetünk. Ez rendben is volt, eltelt egy év és a bank hajlandó volt még egy év megállapodásra ugyanígy, majd még egy évre (három év) azzal a feltétellel, hogy áruljuk a házat, de a házat azóta sem vette meg senki. Most májusban jár le a harmadik év vége a megállapodásban. A testvérem, aki szintén tulajdonos a házban azt állítja, hogy a bank telefonon megkereste őt, hogy májusig fizessük ki a teljes összeget. Mi erről levelet nem kaptunk még a sógorom sem. Lehetséges, hogy a bank azt mondja pár hónappal, hogy kéri a teljes összeget? És nem kínál fel semmi megoldást, esetleg másik kölcsönt?
Köszönettel.
Rita

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-29 - 12:56

Kedves Rita!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Célszerű volna az ügyben az érintett bankkal egyeztetni.

Beatrix szerint:

2016-04-28 - 13:34

T. HITELNET!
Érdeklődnék, hogy számomra mely fajta szabad felhasználású hitelt tudnának nyújtani vagy más fajta hitelt. Folyamatos munkaviszonyom van, saját lakással rendelkezem a XI. kerületben, melynek a mai árfolyamon értéke 18,5 millió forint. Ezt a lakást örököltem nagyszüleimtől, csak sajnos édesanyám testvérének felesége régen még nagyszüleim éltek felvett hitelt és nem fizette, felbontották a szerződést. Én szerettem volna tovább fizetni, de nem egyeznek bele. Ezért szükségem lenne 6 millió forintra, hogy Raiffeisen Banknak letudjam és akár Önöknek fizessem havonta.
Üdv: Beatrix

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-28 - 13:47

Kedves Beatrix!
Felmondott hitelt sajnos egyik bank sem vált ki. Ha Ön nem szerepel a felmondott hitelügyletben és lenne megfelelő ingatlanfedezet (a felmondott hitellel terhelt lakás nem fogadható el fedezetként), akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják az Ön által elérhető szabad felhasználású jelzáloghiteleket, melyből végtörleszthető az adott kölcsön.

Veronika szerint:

2016-04-26 - 18:45

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy személyi kölcsön törlesztésem, de lakásfelújítás előtt állok, ezért jelzáloghitelt szeretnék felvenni!
Van rá lehetőségem?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-27 - 13:13

Kedves Veronika!
A fennálló személyi kölcsön önmagában nem zárja ki lakásfelújítási jelzáloghitel felvételének lehetőségét. Meghatározó azonban, hogy mennyit fizet a személyi kölcsön után havonta, mekkora összegű jelzáloghitelt szeretne felvenni, valamint mekkora igazolható jövedelemmel rendelkezik. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg, majd ezt követően Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Lajos szerint:

2016-04-15 - 20:03

Üdvözlök mindenkit!
A nagybátyám nem fizette a házkölcsönt és a bank tulajdonába került. Megszabtak havi fix 12.500 forintot mint albérleti díj élete végéig. Elhunyt és a felesége örökölte, ő viszont szeretné eladni. Lehetséges-e, avagy átruházni másra?
Köszönöm előre is!

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-16 - 16:42

Kedves Lajos!
Ha a Nemzeti Eszközkezelő tulajdonában van az ingatlan, akkor a feleség az ingatlant nem tudja értékesíteni. Javasoljuk, hogy az illetékesekkel egyeztessék a lehetőségeket.

Krisztina szerint:

2016-04-15 - 18:13

Tisztelt Hitelintézet!
A bank 04.07-vel felmondta a lakáshitelünket 200.000 Ft tartozás miatt. A teljes tartozást 4 850 000 Ft-ot nem tudjuk befizetni semmiképp.
A kérdésem a következő: Mi a következő lépés? A 200.000 Ft-ot tudnám utalni a banknak, de már nem fogadják el.
Krisztina.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-16 - 16:37

Kedves Krisztina!
Végrehajtási ügyekben sajnos nem vagyunk illetékesek. A bankban kellene megkérdezni, hogy milyen lehetőség van esetleg, ha a teljes tartozást nem tudják egy összegben rendezni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA