Felmondott hitel, végrehajtás kiváltása?

Felmondott hitellel rendelkezik, esetleg végrehajtás alá került az ingatlana egy jelzáloghitel nemfizetése miatt? Felmondott hitelt szeretne kiváltani? Végrehajtás alatt vagy előtt áll és szeretne érdeklődni a lehetőségekről? Itt el tud olvasni minden fontosabb kérdést a témában, de amennyiben nem talál választ saját kérdéseire, akkor felteheti azokat Szakértőinknek.

A felmondott hitel és a végrehajtás mind olyan élethelyzet, amelyben banki hitelkiváltó kölcsön felvételére már sajnos nincsen lehetőség. A bankok csak olyan hitelt váltanak ki, melyet az adós a vállalt feltételeknek megfelelően, vagyis problémamentesen törleszt. Ha felmondásra kerül egy hitelszerződés, akkor az valószínűleg az említett feltétel nem teljesülésének következménye.

Megoldható a kiváltás, ha felmondták a hitelem?

Hitelkiváltás, adósságrendezés esetén a bankok legfontosabb követelménye a problémamentes hitelmúlt. Annak az adósnak, aki nem szerződésszerűen törleszti hitelét, s a hátralék rendezése többszöri felszólítás után sem történik meg, a pénzintézetek felmondják a hitelét, s ilyen esetben adósságrendező hitel felvételére már nincs lehetőség.

Sajnos egyre többen járnak ugyanebben a cipőben, az alábbiakban röviden ismertetjük a lehetőségeket ebben a helyzetben:

 • Mindenek előtt tudni kell, hogy felmondott hitelt egyetlen hazai és külföldi bank sem vált ki.
 • Felmondott hitel esetén az igénylő felkerült a KHR rendszerbe is aktív státusszal. Ez szintén kizáró ok egy új hitel igénylés során.
 • Próbáljunk megegyezni a hitelt nyújtó bankkal, kérjünk türelmi időt, átütemezést. Különösen fontos, hogy lehetőleg még időben forduljunk a pénzintézethez problémánkkal, mert felmondást követően már elég kevés esély van ilyen jellegű megoldást találni.
 • Amennyiben a jelzáloghitelt felmondták, mindenképpen próbáljuk meg az ingatlan saját magunk értékesíteni. Lehetőség szerint kerüljük el a banki végrehajtást, hiszen ebben az esetben tudjuk valószínűleg a legalacsonyabb árat elérni lakásunkért, családi házunkért.

Ha Ön egy-két alkalommal kisebb csúszással fizeti be a hiteltörlesztést, akkor még nem kerül sor a hitel felmondására. Ám ha a nemfizetése huzamosabb ideig fennáll, vagyis a tartozás összege eléri a mindenkori minimálbér összegét, a késedelem ideje pedig meghaladja a 90 napot, akkor az Ön adatai negatív tartalommal már BAR listára kerülnek. Ez pedig elég ahhoz, hogy bárminemű hitelkérelmét a bankok elutasítsák.

Amire külön ügyelni kell felmondott hitel esetén:

 • Nagyon sok hirdetést találni, ahol felmondott hitel kiváltását ígérik. Mivel kereskedelmi bank nem vált ki felmondott hitelt ezért mindenképpen körültekintően járjunk el. Kerüljük az uzsorások által kínált magánhitelek, mert ebben az esetbe járhatunk a lehető legrosszabbul.
 • Olyan hitelközvetítővel nem érdemes foglalkozni, akik a felmondott hitel kiváltását ígérik és a közvetítői munkadíjat előre kérik, hiszen ez megint az ablakon kidobott pénz lesz, nem kevés bosszúságot okozva saját magunknak.

Akkor milyen lehetőségeim vannak végrehajtás előtt?

Ha már az ügylet végrehajtás alá került, vagyis az ingatlanra végrehajtási jogot jegyeztek be, a hitelkiváltásra irányuló kérelmet ugyancsak visszautasítják a pénzintézetek. Végrehajtási joggal terhelt ingatlant egyik bank sem fogad el hitelkiváltó kölcsön fedezeteként. Fentiek miatt fontos, hogy ha Önnek fizetési nehézségei támadnak, akkor időben lépjen. Elsőként a hitelkiváltási lehetőségeknek érdemes utána nézni, illetve a hitelnyújtó bankkal célszerű felvenni a kapcsolatot. A pénzintézeteknél többféle fizetéskönnyítő lehetőség közül lehet választani, mellyel csökkenthető a havi törlesztési kötelezettség. Például: futamidő hosszabbítása, devizanem-váltás, tőkefizetési moratórium, stb.

Ha Ön anyagi nehézségek miatt már 90 napot meghaladóan nem tudta megfelelően törleszteni kölcsönét, akkor adatai bekerültek a Központi Hitelinformációs Rendszerbe, méghozzá aktív státusszal. Ilyen esetben pedig már egyetlen hazai pénzintézet sem teszi lehetővé az adósságrendezést. Amennyiben az ügylet végrehajtásig is eljut, szintén nincs lehetőség hitelkiváltásra.

Hogyan tudom elkerülni a végrehajtást?

Mit tehet Ön tehát annak érdekében, hogy fizetési nehézség esetén ne kerüljön sor végrehajtásra? A hitelét folyósító pénzintézetnél az alábbiakat kérheti:

 • A kölcsön futamidejének meghosszabbítása, ha a maximális futamidőre és életkorra vonatkozó előírások alapján ez lehetséges.
 • A havi törlesztés összegének csökkentése.
 • A futamidő hosszabbítás és törlesztő részlet mérséklés kombinálása.
 • A törlesztő részletek befizetésének meghatározott időre történő felfüggesztése.
 • Ingatlanfedezet bevonása nélküli hitelek esetén tartozásrendező kölcsön igénylése.

Mit tehetek fizetési nehézség esetén?

Mivel felmondott hitel esetén nem megoldható az adósságrendező hitel felvétele, ezért azt javasoljuk, ha Önnek bármilyen okból – árfolyam emelkedés miatt megnövekedett törlesztő részlet, munkanélküliség, stb. – nehézséget jelent a havi törlesztés megfizetése, akkor ne várja meg, míg felhalmozódik a tartozás, hanem forduljon azonnal a hitelnyújtó bankhoz.

Az adott pénzintézettel közösen egyeztetve megtalálhatják a mindkettejük számára megfelelő megoldást. Egy időre kérhető tőkefizetési moratórium, amikor a banknak csak kamatot kell fizetni, igénybe vehető az árfolyamrögzítés, vagy kérhető a futamidő hosszabbítás. A fizetéskönnyítési lehetőségekről minden esetben az adott hitelintézet tud pontos felvilágosítást adni. Ám e lehetőségek igénybevételére általában csak akkor van lehetőség, ha az adósnak nincsen hátraléka.

Mit tehetek, ha felmondták a hitelemet?

Esőként a hitelnyújtó bankkal kell egyeztetni. Ha az ingatlanfedezetet már árverésre jelölték ki, akkor meg kell próbálni az adósnak saját magának értékesíteni az adott ingatlant. Így még mindig magasabb összeget kaphat érte, mintha árverés útján talál gazdásra.

Ugyancsak megoldás lehet a lakás Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása úgy, hogy az egykori adós bérlőként marad továbbra is a lakásban, s lehetősége van arra, hogy a későbbiekben a lakást visszavásárolja. A Nemzeti Eszközkezelő programjával kapcsolatban bővebb felvilágosítás a hitelintézeteknél kérhető.

Amire külön ügyelni kell felmondott hitel esetén

Nagyon sok hirdetést találni, ahol felmondott hitel kiváltását ígérik. Mivel kereskedelmi bank nem vált ki felmondott hitelt ezért mindenképpen körültekintően járjunk el. Kerüljük az uzsorások által kínált magánhitelek, mert ebben az esetbe járhatunk a lehető legrosszabbul.

Olyan hitelközvetítővel nem érdemes foglalkozni, akik a felmondott hitel kiváltását ígérik és a közvetítői munkadíjat előre kérik, hiszen ez megint az ablakon kidobott pénz lesz, nem kevés bosszúságot okozva saját magunknak.

A bankpiac legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsöneinek feltérképezésében a Hitelnet Szakértői készséggel állnak rendelkezésére. Ha megvan a megfelelő konstrukció, akkor azonban még az igénylési feltételeknek is meg kell felelni, melyek közül alapkövetelmény, hogy a kiváltandó hitel egyenlege nem mutathat hátralékot.

Ha Ön egyre nehezebben fizeti a hitelét, de még nem mondták fel a hitelszerződését és nem indult végrehajtási eljárás, akkor ne várjon, találja meg most a megfelelő megoldást!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
294 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tudnak ajánlani ügyvédi irodát, aki a majdnem bedőlt bankkártya hitelemmel kapcsolatban tud segíteni, tiszteletdíj fejében?! (A moratórium alatt nem megfelelő kommunikációval a kimerített hitelkeret képes lett durván megugrani, pedig már bedőlt és behajtásra került volna, így még többet tudnak elvenni a nemlétezőből.) Jogi segítségre van szükségem, mivel a pénzintézettel nem tudok egyeztetni, mert call center felé terelnek, akik kompetencia hiányában a behajtási osztály felé irányít, aki ugyanúgy nem képes segíteni. Azonnal kiléptem a moratóriumból, amikor 10 hónap után elért telefonon a banktól egy ügyintéző, hogy “nagy bajban leszek, ha azonnal nem lépek ki”, pedig már így is nagy a baj.
Köszönettel: Boti

Kedves Boti!
Jogi ügyekben sajnos nem tudunk segíteni, végrehajtási ügyekkel foglalkozó ügyvédi irodát sajnos nem tudunk ajánlani.

A kérdésem 2009-ben felvett személyi kölcsön mikor évül el?

Kedves Zoltán!
Kérdésére az érintett hitelintézet tud pontos választ adni az adott ügylet részleteinek ismeretében.

Kifizetem a végrehajtásomat, akkor adnak hitelt ez igaz?

Kedves Asszonyom!
Ez azért nem egészen így van. A tartozás rendezése után a banknál úgynevezett Saját hiteljelentést kellene lekérni és az abban lévő információk alapján tudjuk megmondani, hogy működhet-e a hitelfelvétel vagy sem.

Üdvözlöm.
Nekem van egy személyi kölcsönöm, amit a Raiffeisen Bankban vettem fel. Sajnos felmondott hitel. Belefáradtam 3 év alatt befizettem 1 millió 300ezret és 100 ezer Ft ment le. 1 millió 300-at vettem fel és vissza van még 2 millió 200 Ft körül, de ez a kölcsön már 2008 óta megvan, kiváltották Ft-ra, mert svájci frank volt. Újra kezdési hitelképpen. Azóta nyögőm. Most kb. 6 hónapja nem fizetem . Elég volt 30-40 ezreket fizettem nekik. Hogy tudnák megegyezni velük? Kértem őket 900 ezer Ft-ot befizetek, de a kamatot engedjék el. Ennyi a tőkém, a kamat 1 millió 100 ezer Ft, de elutasítottak.
Köszönöm ha válaszolnak.
Erzsébet

Kedves Erzsébet!
Hátralékos, nem fizetett hitel kiváltásában sajnos nem tudunk segíteni.

Üdvözlöm!
Végrehajtási jog van a házamon. El szeretném adni, de 13M Ft terhelés van bejegyezve a tulajdoni lapon. Ha eladom, akkor mi lesz a fennmaradó összeggel?

Kedves Andrea!
Ha a ház eladási ára nem fedezi a teljes tartozást, akkor a fennmaradó összeget a bank jogosult Öntől követelni, akár fizetésletiltással is. Végrehajtási ügyekben azonban irodánk nem illetékes. További tájékoztatásért végrehajtási ügyekkel foglalkozó szakértő megkeresését javasoljuk.

Én csak érdeklődnék, hogy ingatlanon levő nagy hiteleket, (építési és váll. hitel) testvérem a válás után lerendezte, viszont a volt feleség a hiteleit nem fizette, itt a testvérem kezes volt. Ezért a volt nej három személyi hitelét ráterhelték az ingatlanra. Időközben testvérem elhunyt, a közös gyermek szeretné rendezni a végrehajtásként rátett három hiteltartozást, viszont a hitelek jogutódja sehol nem található.
Kérdésem, hogy ebben az esetben a NAV-hoz kell fordulni a hitelrendezések miatt? Testvérem 2 éve hunyt el, de azóta nem volt hagyatéki eljárás se.
Köszönettel. Lné

Kedves Asszonyom!
A kérdésben nem vagyunk illetékesek. Jogi szakértő megkeresését javasoljuk.

Üdvözlet!
A kérdésem, hogyan lehet több éves banki kölcsönt, óriási kamattal az embert terhelő következményeivel járó saraitól megmenteni?
Köszönettel.
Anikó

Kedves Anikó!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Köszönöm a gyors reagálást, de nem hitelt szeretnék felvenni az “adósság” mellé, hanem tanácsot kérni, mit lehet tenni a sok éves kamatokkal teli személyi kölcsönnel, ami miatt KHR – alatt vagyok tartva és egy éle-területemet akadályozza!

Kedves Anikó!
Mást nem tudunk javasolni, mint azt, hogy meg kell nézni, kiváltható-e a hitel olyan konstrukcióra, aminek alacsonyabb lenne a kamata, így csökkenteni lehetnek a teljes futamidő alatt visszafizetendő kamat összegét. Amíg a tartozás maradéktalanul visszafizetésre nem kerül, addig ezen információt a KHR nyilvántartja.

2007-ben vettem fel én és az élettársam kb. 7M Ft svájci frank alapú jelzáloghitelt. A családi házam volt a fedezet, amit akkor 12M-ra értékeltek. A bank azt a tájékoztatást adta a hitel felvételekor, hogy maximum 2000 Ft-ot emelkedhet a havi törlesztés összege. Ehhez képest sokkal többet emelkedett a CHF és a forint árfolyam változása miatt. Kb. másfél évig tudtuk fizetni a törlesztőrészleteket, majd kénytelenek voltunk külföldre költözni. A bankot erről nem tájékoztattuk. A hitelt kb. 10 éve nem fizetjük. Nem értem miért nem adta el a bank a házat korábban. Most jutott tudomásomra, hogy a követelés több mint 20 millió és 2020 októberben a bank átadta egy nemzetközi behajtócégnek: az Eos Faktor zrt-nek.
A kérdésem, hogy mire számíthatunk ebben az esetben, az EU-n kívüli országban élünk. Nem tudjuk és nem is akarjuk kifizetni a 20M-t. Utol tud-e érni a behajtócég itt, az Egyesült Államokban és ha igen, mit tud tenni, egyáltalán célja-e felvenni a kapcsolatot velünk, vagy egyszerűen értékesítik a házat és úgy lesz lezárva az ügy?
Előre is köszönöm segítséget.

2007-ben vettem fel én és az élettársam kb. 7M Ft svájci frank alapú jelzáloghitelt. A családi házam volt a fedezet, amit akkor 12M-ra értékeltek. A bank azt a tájékoztatást adta a hitel felvételekor, hogy maximum 2000 Ft-ot emelkedhet a havi törlesztés összege. Ehhez képest sokkal többet emelkedett a CHF és a forint árfolyam változása miatt. Kb. másfél évig tudtuk fizetni a törlesztőrészleteket, majd kénytelenek voltunk külföldre költözni. A bankot erről nem tájékoztattuk. A hitelt kb. 10 éve nem fizetjük. Nem értem miért nem adta el a bank a házat korábban. Most jutott tudomásomra, hogy a követelés több mint 20 millió és 2020 októberben a bank átadta egy nemzetközi behajtócégnek: az Eos Faktor zrt-nek.
A kérdésem, hogy mire számíthatunk ebben az esetben, az EU-n kívüli országban élünk. Nem tudjuk és nem is akarjuk kifizetni a 20M-t. Utol tud-e érni a behajtócég itt, az Egyesült Államokban és ha igen, mit tud tenni, egyáltalán célja-e felvenni a kapcsolatot velünk, vagy egyszerűen értékesítik a házat és úgy lesz lezárva az ügy?
Előre is köszönöm segítséget.

Kedves Judit!
Irodánk végrehajtási ügyekben nem illetékes. Jogi szakértő megkeresését javasoljuk az ügyben.

Jó napot!
Telefonos tartozás terhelődött ismerősöm ingatlanára. Ezt az ingatlant most eladná. Kifizetné a tartozását, de nem tudja hova forduljon, ugyanis a tartozás régi, semmilyen levél, dokumentum nincs róla.
Hová fordulhatna, hogy tudná ezt a hátralékot rendezni?
Válaszukat előre is köszönöm.

Jó napot!
Telefonos tartozás terhelődött ismerősöm ingatlanára. Ezt az ingatlant most eladná. Kifizetné a tartozását, de nem tudja hova forduljon, ugyanis a tartozás régi, semmilyen levél, dokumentum nincs róla.
Hová fordulhatna, hogy tudná ezt a hátralékot rendezni?
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Teréz!
Annak kellene utánanézni, hogy a korábbi tartozásnak ki volt a jogosultja és ki lett a jogutód.

Ha elegendő készpénzem van, az árverésre bocsájtott házam kifizethetem?

Kedves Gábor!
Igen.

Üdvözlöm!
Szeretnèk èrdeklődni, hogy milyen lehetősègeim vannak. Van hitelem, ami a vègrehajtónál van. Albèrletben lakom egy 9 èves kislànnyal. Sajàt lakàst szeretnèk venni. 2 munkahelyen is dolgozom. Sajnos betegsèg miatt nem tudtam fizetni a hitelt.
Ha tudnak segìtsenek.

Kedves Rita!
Aktív KHR-rel sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség hitelfelvételre.
CSOK igénylés esetén nem vizsgálják a KHR-t, azonban ennek összege egy gyermek után 600.000 Ft.

jónapot! Egy kis segitsegre lenne szuksegem. Regebben vettem fel kissebb hitelt masnak es az nem fizette igy sajnos a hitel felmondasra kerult es eladtak egy koveteles kezelo cegnek. O veluk mar beszeltem igy 4honapja torlesztem nekik sajnos en. Nem nagy osszegrol 150.000ftrol van szo… a kerdesem az. Ha a bank eladta nekik a “hitelt”, de en a koveteleskezelonek rendesen torlesztem, akkor en a KHR listan hogy szerepelhetek, aktiv vagy passzivkent? Ha hitelt vennek fel akkor ezt fizessem ki egyben, vagy a khren mar passzivkent szerepelhetek? Koszonom elore is a segitseget.

Olvastam, valahol van 62 éven felülieknek. Lakáshitelt rendezik úgy, hogy a követelést házat megveszik és életfogytiglani haszonélvezet jegyeznek be.
A házban lakhatunk.

Kedves György!
Végrehajtási ügyekben Irodánk nem illetékes. Javasoljuk végrehajtási ügyekben illetékes szakértő megkeresését.

Az OTP Fakoting kezelésében lévő ingatlant szeretnék megvásárolni hitelre, ami a szomszédom tulajdona, természetesen a szomszéd beleegyezésével.
Kaphatok erre az ingatlanra hitelt és mi az első lépés, amit tennem kell ezügyben?

Kedves Éva!
Van olyan bankpartnerünk, ahol lehetőség van a leírtak alapján a hitelfelvételre. Ez azonban speciális eset. Ezért javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek!

Üdvözlöm.
Az lenne a kérdésem, hogy hitel nem fizetése miatt a bank átadta egy Pénzügyi szolgáltatónak a végrehajtási jogot, akik tiltják a fizetésem 33%-át.
A kérdésem az lenne, hogy mivel nincs árverezve, így használhatom a házat? S amíg tiltják a fizetésem, addig van rá esély, hogy nem is adják árverésre? Most nem lakok ott, mert máshova kellet költöznöm munka miatt, de szeretnék visszaköltözni. Ezért kérem a segítségüket abban, hogy tudjam mit tehetek, mik a jogaim.
Köszönettel!

Kedves Rozália!
Véleményünk szerint, amíg tartozását vonják a fizetéséből, addig nem árverezik az ingatlant. Mivel Irodánk végrehajtási ügyekben nem illetékes, ezért javasoljuk, hogy egyeztessen az érintett végrehajtóval.

Üdvözlöm, Önöket.
Végrehajtó keresett meg, egy felmondott hitel kapcsán. Ebben szeretném a segítségüket kérni.
Köszönettel, Borbála.

Kedves Asszonyom!
Felmondott hitel kiválátásra sajnos nincs lehetőség. Aktív BAR státusszal nincs lehetőség hitelfelvételre.

Tisztelt Szakértő!
Olyan ingatlant szeretnék vásárolni, amelyre a tulajnak nem fizetett hitele miatt végrehajtást adtak ki. Most még ugye saját maga is értékesítheti, az erre a célra szolgáló banki nyomtatványon be kell nyújtani vételi szándéknyilatkozatot, amit a bank elbírál. Ha a követelés a kamatos kamatok miatt nagyobb, mint az ingatlan vételára (forgalmi értéke is ennyi), lehet akadálya az adás-vételnek?
Nagyon bonyolultnak tűnik nekem, szeretnék egy kicsit tisztábban látni.
Köszönöm válaszát!
Mónika

Kedves Mónika!
Törvényi előírás alapján az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként, így minimum 20% önerő szükséges.
Végrehajtás alatt álló ingatlanra is igényelhető hitel, azonban ez speciális esetnek számít. Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek.

Felmondták a hitelem, jogosan. Megállapodtam a végrehajtás elkerülése miatt, de 490 ezer hitelből több, mint 3 millióval tudok majd kiszállni! Ez rendben van így?

Kedves Zsuzsa!
Ennyi információból nem tudunk állást foglalni.

Egyöszegű tartozást szeretnék kiváltani.

Felmondott hitel kiváltására bankpartnereinknél nincs lehetőség, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni.

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy az önkormányzati lakást el tudják-e venni, ha nincs fizetve a hitel? Le tudják foglalni ami a lakásban található? Ez iránt szeretnék érdeklődni. Köszönöm. 🙂

Kedves Szintia!
Önkormnyzat tulajdonában lévő ingatlanon az Önök hiteltartozása nem hajtható végre.

Egyösszegű tartozásom szeretném kiváltani.

Kedves Roland!
Felmondott hitel kiváltásában irodánk nem tud segíteni.

Jó napot kivánok!
Szeretnék érdeklődni, hogy abban az esetben, ha szeretném rendezni a fenálló hitelemet egy összegben, akkor mi a teendő? És egyéb informáciot szeretnék kapni.
Köszönöm.

Kedves Elvira!
Felmondott hitel kiváltására nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót javaslni. A visszafizetés ügyében az érintett pénzintézethez fordulhat.

Átvett hitelszerződés esetén hogyan vehetek fel másik hitelt? Babaváróra milyenek az esélyeim?

Kedves Zsuzsanna!
Ha adatai korábbi hiteltartozás miatt negatívan szerepelnek a KHR-ben, az kizáró okot jelent babaváró hitel igénylésénél. Ellenkező esetben kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Kedves Szakértő.
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy felmondták a lakáshitelemet. Felvettem a factoringgal a kapcsolatot, hogy milyen lehetőségem lenne a hitelt újból fizetni, hogy a házunkat ne árverezzék el. 4.5 millió Ft a tartozás. Holnap jön az értékbecslő, hogy újból felbecsülje a házat.
Kérdésem az lenne, hogy ha kevesebbre becsüli a tartozásnál, akkor van-e még esélyem, hogy nem árverezik el a házat.
Köszönöm a segítségét.

Kedves Csilla!
Ebben a kérdésben az OTP Faktoringgal kellene egyeztetnie.

Tisztelt C!
Olyan problémám van hogy 2005-ben volt egy tescós kártyám 30.000 Ft hitelkerettel, amit nem fizettem és 2007-ben a CIB Bank átadta egy behajtó cégnek. (Inhold Zrt). 2005 óta semmilyen felszólítást nem kaptam. Idén márciusban 580.000 forinttal terhelték a számlámat. Ezután kaptam egy végrehajtótól egy levelet, amiben részletezte a tartozást. Itt a tőke 95.000 Ft. Gondolom a végrehajtás kérő ennyiért vette meg a valamikori 30.000 forintos tartozást. Kértem a végrehajtás kérőt, hogy engedje el az összes kamatot és a tőketartozást egy összegben kifizetem annak ellenére, hogy a végrehajtó már 140.000 forintot leemelt a számlámról. Több ilyen ügyem volt már és mindenhol elengedték a kamatokat és csak a töket kellett kifizetni. Most senki nem akarja elfogadni az ajánlatomat és ragaszkodnak a teljes tartozás megfizetéséhez vagy 360.000 Ft egy összegű befizetéshez, amivel rendezettnek tekintik az ügyet. Senki nem foglakozik azzal, hogy egy 4 hónapos gyereket nevelek és az inkasszóval veszélybe sodorják.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen eszköz vagy mód arra, hogy rábírjam a végrehajtás kérőt arra, hogy engedjék el a kamatot és csak a tőkét fizessem ki egy összegben.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45132 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

294
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x