Felmondott hitel, végrehajtás kiváltása: Hitelnet.hu

Felmondott hitel kiváltása?

Felmondott hitellel rendelkezik, esetleg végrehajtás alá került az ingatlana egy jelzáloghitel nemfizetése miatt? Felmondott hitelt szeretne kiváltani? Végrehajtás alatt vagy előtt áll és szeretne érdeklődni a lehetőségekről? Itt el tud olvasni minden fontosabb kérdést a témában, de amennyiben nem talál választ saját kérdéseire, akkor felteheti azokat Szakértőinknek.

A és a végrehajtás mind olyan élethelyzet, amelyben banki hitelkiváltó kölcsön felvételére már sajnos nincsen lehetőség. A bankok csak olyan hitelt váltanak ki, melyet az adós a vállalt feltételeknek megfelelően, vagyis problémamentesen törleszt. Ha felmondásra kerül egy hitelszerződés, akkor az valószínűleg az említett feltétel nem teljesülésének következménye.

Megoldható a kiváltás, ha felmondták a hitelem?

Hitelkiváltás, adósságrendezés esetén a bankok legfontosabb követelménye a problémamentes hitelmúlt. Annak az adósnak, aki nem szerződésszerűen törleszti hitelét, s a hátralék rendezése többszöri felszólítás után sem történik meg, a pénzintézetek felmondják a hitelét, s ilyen esetben adósságrendező hitel felvételére már nincs lehetőség.

Sajnos egyre többen járnak ugyanebben a cipőben, az alábbiakban röviden ismertetjük a lehetőségeket ebben a helyzetben:

 • Mindenek előtt tudni kell, hogy felmondott hitelt egyetlen hazai és külföldi bank sem vált ki.
 • Felmondott hitel esetén az igénylő felkerült a rendszerbe is aktív státusszal. Ez szintén kizáró ok egy új hitel igénylés során.
 • Próbáljunk megegyezni a hitelt nyújtó bankkal, kérjünk türelmi időt, átütemezést. Különösen fontos, hogy lehetőleg még időben forduljunk a pénzintézethez problémánkkal, mert felmondást követően már elég kevés esély van ilyen jellegű megoldást találni.
 • Amennyiben a jelzáloghitelt felmondták, mindenképpen próbáljuk meg az ingatlan saját magunk értékesíteni. Lehetőség szerint kerüljük el a banki végrehajtást, hiszen ebben az esetben tudjuk valószínűleg a legalacsonyabb árat elérni lakásunkért, családi házunkért.

Ha Ön egy-két alkalommal kisebb csúszással fizeti be a hiteltörlesztést, akkor még nem kerül sor a hitel felmondására. Ám ha a nemfizetése huzamosabb ideig fennáll, vagyis a tartozás összege eléri a mindenkori összegét, a késedelem ideje pedig meghaladja a 90 napot, akkor az Ön adatai negatív tartalommal már BAR listára kerülnek. Ez pedig elég ahhoz, hogy bárminemű hitelkérelmét a bankok elutasítsák.

Amire külön ügyelni kell felmondott hitel esetén:

 • Nagyon sok hirdetést találni, ahol felmondott hitel kiváltását ígérik. Mivel kereskedelmi bank nem vált ki felmondott hitelt ezért mindenképpen körültekintően járjunk el. Kerüljük az uzsorások által kínált magánhitelek, mert ebben az esetbe járhatunk a lehető legrosszabbul.
 • Olyan hitelközvetítővel nem érdemes foglalkozni, akik a felmondott hitel kiváltását ígérik és a közvetítői munkadíjat előre kérik, hiszen ez megint az ablakon kidobott pénz lesz, nem kevés bosszúságot okozva saját magunknak.

Akkor milyen lehetőségeim vannak végrehajtás előtt?

Ha már az ügylet végrehajtás alá került, vagyis az ingatlanra végrehajtási jogot jegyeztek be, a hitelkiváltásra irányuló kérelmet ugyancsak visszautasítják a pénzintézetek. Végrehajtási joggal terhelt ingatlant egyik bank sem fogad el hitelkiváltó kölcsön fedezeteként. Fentiek miatt fontos, hogy ha Önnek fizetési nehézségei támadnak, akkor időben lépjen. Elsőként a hitelkiváltási lehetőségeknek érdemes utána nézni, illetve a hitelnyújtó bankkal célszerű felvenni a kapcsolatot. A pénzintézeteknél többféle fizetéskönnyítő lehetőség közül lehet választani, mellyel csökkenthető a havi törlesztési kötelezettség. Például: futamidő hosszabbítása, devizanem-váltás, tőkefizetési moratórium, stb.

Ha Ön anyagi nehézségek miatt már 90 napot meghaladóan nem tudta megfelelően törleszteni kölcsönét, akkor adatai bekerültek a Központi Hitelinformációs Rendszerbe, méghozzá aktív státusszal. Ilyen esetben pedig már egyetlen hazai pénzintézet sem teszi lehetővé az adósságrendezést. Amennyiben az ügylet végrehajtásig is eljut, szintén nincs lehetőség hitelkiváltásra.

Hogyan tudom elkerülni a végrehajtást?

Mit tehet Ön tehát annak érdekében, hogy fizetési nehézség esetén ne kerüljön sor végrehajtásra? A hitelét folyósító pénzintézetnél az alábbiakat kérheti:

 • A kölcsön futamidejének meghosszabbítása, ha a maximális futamidőre és életkorra vonatkozó előírások alapján ez lehetséges.
 • A havi törlesztés összegének csökkentése.
 • A futamidő hosszabbítás és törlesztő részlet mérséklés kombinálása.
 • A törlesztő részletek befizetésének meghatározott időre történő felfüggesztése.
 • Ingatlanfedezet bevonása nélküli esetén tartozásrendező kölcsön igénylése.

Mit tehetek fizetési nehézség esetén?

Mivel felmondott hitel esetén nem megoldható az adósságrendező hitel felvétele, ezért azt javasoljuk, ha Önnek bármilyen okból – árfolyam emelkedés miatt megnövekedett törlesztő részlet, munkanélküliség, stb. – nehézséget jelent a havi törlesztés megfizetése, akkor ne várja meg, míg felhalmozódik a tartozás, hanem forduljon azonnal a hitelnyújtó bankhoz.

Az adott pénzintézettel közösen egyeztetve megtalálhatják a mindkettejük számára megfelelő megoldást. Egy időre kérhető tőkefizetési moratórium, amikor a banknak csak kamatot kell fizetni, igénybe vehető az árfolyamrögzítés, vagy kérhető a futamidő hosszabbítás. A fizetéskönnyítési lehetőségekről minden esetben az adott hitelintézet tud pontos felvilágosítást adni. Ám e lehetőségek igénybevételére általában csak akkor van lehetőség, ha az adósnak nincsen hátraléka.

Mit tehetek, ha felmondták a hitelemet?

Esőként a hitelnyújtó bankkal kell egyeztetni. Ha az ingatlanfedezetet már árverésre jelölték ki, akkor meg kell próbálni az adósnak saját magának értékesíteni az adott ingatlant. Így még mindig magasabb összeget kaphat érte, mintha árverés útján talál gazdásra.

Ugyancsak megoldás lehet a lakás Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlása úgy, hogy az egykori adós bérlőként marad továbbra is a lakásban, s lehetősége van arra, hogy a későbbiekben a lakást visszavásárolja. A Nemzeti Eszközkezelő programjával kapcsolatban bővebb felvilágosítás a hitelintézeteknél kérhető.

Amire külön ügyelni kell felmondott hitel esetén

Nagyon sok hirdetést találni, ahol felmondott hitel kiváltását ígérik. Mivel kereskedelmi bank nem vált ki felmondott hitelt ezért mindenképpen körültekintően járjunk el. Kerüljük az uzsorások által kínált magánhitelek, mert ebben az esetbe járhatunk a lehető legrosszabbul.

Olyan hitelközvetítővel nem érdemes foglalkozni, akik a felmondott hitel kiváltását ígérik és a közvetítői munkadíjat előre kérik, hiszen ez megint az ablakon kidobott pénz lesz, nem kevés bosszúságot okozva saját magunknak.

A bankpiac legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsöneinek feltérképezésében a Hitelnet Szakértői készséggel állnak rendelkezésére. Ha megvan a megfelelő konstrukció, akkor azonban még az igénylési feltételeknek is meg kell felelni, melyek közül alapkövetelmény, hogy a kiváltandó hitel egyenlege nem mutathat hátralékot.

Ha Ön egyre nehezebben fizeti a hitelét, de még nem mondták fel a hitelszerződését és nem indult végrehajtási eljárás, akkor ne várjon, találja meg most a megfelelő megoldást!

További bejegyzések Felmondott hitel témában:

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2015. december 04. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ica szerint:

2019-08-06 - 16:26

Menyem Levél községben vett lakást. Van 3 gyereke. Akkor még kicsik voltak, szocpolt fölvette rájuk. Gyerekek a lakásban maradtak a fiamnál, mert elváltak. Nem lett fizetve a hitel. Menyem nem fizetett. Árverezés alá került a lakás. Gyerektartás be volt jegyezve bírósági úton. Gyerekek össze-vissza mentek család. Nicsen se házuk, semmilyük. Miért nem szólították föl a családot vagy aki megvette kevés pénzért, miért nem keresett nekik megfelelő lakhelyet? Gyerektartás ilyenkor hol van? Miért nem nézték az árván maradt gyerekeket? Úgy tudom, hogy jászka és társa végrehajtó Vásárosnamény. Ők mindent megmondanak. Segítsenek kérem ebben az ügyben. Köszönöm. Vagy miért nem segítettek a nagykorú unokámnak a megvásárlásába? Biztos van ilyen ingatlankezelő, aki megveszi és bérbe adja. És aki lakja, megvásárolja.
Köszönöm.
Várom válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-13 - 08:00

Kedves Ica!
Az ügyben irodánk nem illetékes, a kérdésben sajnos nem tudunk Önöknek segíteni.

Erzsébet szerint:

2019-08-05 - 15:08

Szeretném kiváltani a saját végrehajtás alatt levő hitelemet.
Mi a teendő és az összegből mennyi engedményt kérhetek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 10:59

Kedves Erzsébet!
Végrehajtás alatt lévő saját hitelének kiváltására sajnos nem tud hitelt igényelni, mivel adatai a végrehajtás miatt valószínűleg szerepelnek a KHR-ben negatív információval.

László szerint:

2019-04-01 - 19:36

Érdeklődnék, ha a bank felmondja a szerződést, menyi idő marad a fennálló tartozás egy összegben történő kifizetésére?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-02 - 14:08

Kedves László!
Erre a kérdésre az érintett hitelintézet tud Önnek pontos választ adni.

Csilla szerint:

2019-03-11 - 08:13

Szép napot!
Lányom személyi hitelt vett fel, amit a bank már felmondott. Végrehajtóhoz került a tartozás. Azt szeretném kérdezni, hogy mivel a férjem volt a kezes, esetleg a végrehajtónak kifizethetjük-e a tartozást mi? Lányom gyesen van két kicsi gyermekkel, kifizetni nem tudja az tartozást, ami késédelmi kamattal sokszorosára nőtt.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 08:42

Kedves Csilla!
A tartozás rendezésével kapcsoloatban a végrehajtó tud Önöknek pontos tájékoztatást adni.

László szerint:

2019-02-18 - 04:59

Tisztelt Hitelnet!
2008. 06. hónapban a hitelező azonnali hatállyal felmondta a gépkocsi hitelemet. ldőben legközelebb 2013. 10. hónapban vettem át igazolhatóan egy levelet, melyben a hitelező megjelölt egy közel egy hónapon belüli fizetési határidőt, melyet nem tudtam teljesíteni. 2013. 12. hónapban a hitelező engedményezési szerződést kötött egy Faktoring céggel, mely 2019-ben beadta az ügyet a bíróságra, melyben alperes vagyok. Véleményem szerint a Faktoring cég egy már elévült követelést vásárolt meg.
Kérdésem, mire számíthatok a Bírósági tárgyaláson? Kérem lehetőleg sürgős válaszát, a közelgő bírósági tárgyalásra való tekintettel.
Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-26 - 14:18

Kedves László!
Jogi ügyekben irodánk nem illetékes, így sajnos nem tudunk Önnek tájékoztatást adni. Végrehajtási ügyekben jártas jogi szakértő megkeresését javasoljuk.

István szerint:

2019-02-11 - 10:42

Jelzáloggal terhelt az ingatlanom. Szeretném eladni.
Hogyan lehetséges?
Milyen megoldások segítettek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-17 - 22:38

Kedves István!
Jelzáloggal terhelt ingatlan eladása esetén a fennálló tartozás összegét a jelzálogjogosult bank kapja meg. Az eladó a fennmaradó vételárrészt a jelzálog törlése után kapja meg.

Andrea & Ádám szerint:

2019-01-01 - 12:55

Üdvözlöm.
7 éve vettünk fel forint alapú jelzáloghitelt az ingatlanra. Lassan 1 éve nem tudjuk sajnos fizetni. A férjem itt hagyott az adósságban, nekem külföldön megszünt a munkám sajnos. Még nincs felmondva a szerződés.
Mit tudunk sos tenni, hogy a bank ne vegye el a házat? Lehetne kérni szerződés kitolást, módosítást? Nagyon el vagyunk keseredve. A fiam nevén van a hitel és 27 éves.
Köszönöm segítségét.

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-03 - 13:39

Kedves Andrea & Ádám!
A hitelfolyósító bankkal való mielőbbi egyeztetést javasoljuk! A bank tájékoztatni tudja Önöket, hogy milyen fizetéskönnyítési lehetőség van adott esetben.

Kinga szerint:

2018-12-18 - 12:41

Üdv.
Banki hitelem van, sokáig nem tudtam fizetni. Most elkezdtem újra a törlesztést, de már az MKK Zrt. kezében van az ügy.
Kérdésem az lenne, hogy ha van lehetőségem, segitségem, hogy egyösszegben kifuttassam a hitelt, mennyire mennek bele a bankok? Ha igen, mennyit engednek el? Pl. 7 millió forint tartozást mennyivel lehet lerövidíteni? Van mondjuk 6 millióm, elfogadják? Belemennek? Mi a tapasztalat?

Hitelnet.hu szerint:

2018-12-19 - 08:05

Kedves Kinga!
Van lehetőség az egyösszegű végtörlesztésre. Arról, hogy ilyen esetben engednek-e el a bankok, s ha igen, mennyit, nincs tapasztalatunk. Az ügyben a követeléskezelővel való egyeztetést javasoljuk.

Márta szerint:

2018-11-14 - 07:07

Üdvözlöm!
Már írtam önöknek, hogy Coffidisznél van adósságrendező hitelem, amit májusban vettem fel. Szeptemberig tudtam fizetni rendesen, de sajnos önhibámon kívül októberit meg az e hónapit nem tudtam befizetni. Ugyanis csalás áldozatai lettünk egy külföldi álbank miatt, mert arra vettem volna fel hitelt, hogy kirendezzem ezt a hitelemet. Vártuk a pénzt, de semmi nem történt. 260.000 Ft-al megkárosítottak minket. És ez miatt maradtam el a befizetésekkel. Hívtam is őket nem egyszer, haladékot kértem, és 2 napot adtak hogy rendezzem a tartozást. Ami 112.956 Ft. Hétfőn beszéltem velük, 2 napot adtak. És ha nem fizetném be, akkor felmondják a szerződésem. Sehonnan nem tudtam összeszedni ezt az összeget. Így akkor felbontják a mai nappal. Kevés ez az idő, hogy annyit összeszedjek. Ingatlanom nincs, ingóságunk nincs, mivel albérletben lakunk. És se bútorunk, semmi nincs. Ami van, az mind a tulajé. Így nem tudjuk mitévők legyünk.
Kérem tud tanácsot adni? Egy fillérünk sincs ez miatt.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-14 - 12:49

Kedves Márta!
Hátralékkal rendelkező kölcsön kiváltására bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség. Adott esetben a Cofodisszel történő további egyeztetést tudjuk javasolni.

Gergely szerint:

2018-10-08 - 17:42

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy a bankom egyoldalúan felmondta a jelzáloghitelemet a lakásra. Nem volt 90 napnal régebbi tartozásom. A felmondáskor inkasszóztak minden elérhető pénzt a számlámon, kb. 1,5 millió forintot, sőt, a nulláson álló hitelkeretemre is ráterheltek. Ezt a pénzt két éves pereskedéssel visszakaptam. Eltelt jó pár év, ami alatt az állami kezességvállalás összegét fizettem, majd a bank végrehajtás alá helyezte a lakást. A végrehajtás alatti levélből derült ki, hogy pár évvel később a hitelszerződésemet visszaállították és most késedelmi kamatostul, mindenestül követelik rajtam a pénzt. A hitel felvétele 2004-ben történt, 14,5 millió forint alapú. Az állami kezességvállalás 5 millió forint, ami visszafizetésre került. És elvileg kikerült a tőketartozásból is, bár erről a bank nem nyilatkozik. Semmilyen megállapodásra nem hajlandóak és már 30 milliót követelnek rajtam.
Kérem segítségét, hogy mit lehet ilyenkor tenni?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-09 - 11:46

Kedves Gergely!
Végrehajtási ügyekben irodánk sajnos nem illetékes. Jogi szakértő megkeresését javasoljuk az ügyben.

Kiss Olga szerint:

2018-09-28 - 07:46

Tisztelt Hitelnet!
Több éve húzódó problémával kapcsolatban szeretnék tájékoztatást kérni. A megnövekedett törlesztő részletet nem tudtam fizetni, és mivel a bankkal semmilyen formában nem tudtunk megegyezni, nem fizettem a részleteket. Minden módon próbáltam a bankkal megegyezni, végül idén tavasszal arra jutottunk, a bank felmondja a hitelemet, és átadja az eszközkezelőnek. Ehhez megkaptam a papírokat, amiket visszaküldtem a banknak. Nyár elején hívott egy ügyintéző hölgy, aki azt mondta, az eszközkezelő befogadta a papírokat, minden rendben, hamarosan küldi a hivatalos papírokat is az albérlet törlesztésével kapcsolatban. Mivel semmi sem történt, felhívtam a bankot, két hét múlva felhívott egy másik ügyintéző, aki viszont már azt mondta, nem kerültem be az eszközkezelői programba, nem tudja, miért mondta ezt a kolléganője! Abban egyeztünk meg, hogy elkezdem törleszteni a felmondott hitelt, amíg elindítják megint az eszközkelező felé az ügyemet.
Érdeklődni szeretnék, ilyen esetben, mit fizetek pontosan, és ez megjelenik-e valóban valahol, ezzel elkerülhető-e, hogy végrehajtás alá helyezzék az ügyet.
Köszönöm a válaszát, üdvözlettel: Olga

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-01 - 09:04

Kedves Olga!
Végrehajtási ügyekben irodánk sajnos nem illetékes. Arról, hogy a jelenlegi törlesztő részlet pontosan mire elegendő, az érintett bankfiók tud Önnek pontos tájékoztatást adni. Javasoljuk a bankkal történő közvetlen egyeztetést.

Norbert szerint:

2018-08-10 - 13:44

Jó napot!
Érdeklődnék, ha bírósági úton a jövedelmemből letiltották az autóhitelemből a fennmaradt hiteltartozást, így én igényelhetek a banktól a kifizetett autóhitel tartozásom fejében egy autót?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-12 - 05:21

Kedves Norbert!
Ilyen lehetőség nincsen.

Erzsébet szerint:

2018-06-08 - 05:04

Kedves Hitelnet!

Évekkel ezelőtt a családban felvettek egy hitelt házvásárlásra. A főadós nem fizette, majd jelenleg a kezestől vonják az összeget minden hónapban. Az ingatlan amire a hitelt felvették eladásra került a főadós által. Ezt még időben megtette, így a pénzt elrakta, természetesen nem egyenlítette ki belőle a hitelt. Így jelenleg egy másik fedezetül bevont ingatlan van “veszélyben”. Annak ellenére, hogy a hitelt minden hónapban vonják a kezestől, a házat már árverésre is kiírták, mert a hitel már évek óta nem volt törlesztve, így a jelenlegi összeg elmegy a kamatokra és egyéb költségekre a tőketartózásból, pedig szinte semmi nem csökken. A jelenlegi visszafizetendő összeg megegyezik a régen felvett összeggel. Tehát a bank ugyanannyit követel a mai napig a felgyülemlett kamatok miatt. Néhány milliós hitelről van szó, beadtak egy kérelmet is végtörlesztésre, de a bank elutasította. Érdemes lehet a végtörlesztésre szánt összeget (ami kevesebb, mint a tartozás) befizetni előtörlesztésként? Vagy mit lehetne tenni? A hitelkiváltás sem járható út, mert a kezes aki jelenleg fizet már 70 éves elmúlt.
Válaszukat előre is köszöni,
Erzsi

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-08 - 05:18

Kedves Erzsébet!
Érdemes lehet esetleg előtörlesztésre befizetni a rendelkezésre álló összeget. Az ügyben feltétlenül az érintett intézménnyel, végrehajtóval történő egyeztetést javasoljuk!

Andrea szerint:

2018-05-26 - 06:45

Üdvözlöm!
Problémám a következő: jól fizető és biztos állásom van. Azonban egy régi hitel miatt (lakásfelújítás) jelenleg tiltás van a havi béremből, illetve KHR negatív listán is szerepelek. Emiatt bankoknál nem tudok nagyobb összeghez jutni (4 millió forint), pedig ezen összeg birtokában rendezném a jelenlegi adósságom és a tiltás nélküli béremből (kb: 210 000 – 220 000 Ft közötti összeg) gond nélkül tudnám fizetni a hitelt és látnám a visszafizetés végét, tudnék kalkulálni a jövőre tekintettel. 5 éves visszafizetést gond nélkül tudnék vállalni.
Fentiekben várom segítségüket, illetve javaslatot a megoldásra.
Köszönöm!
Üdv: Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-26 - 07:18

Kedves Andrea!
A munkabérből történő tiltás és a negatív KHR információ minden banknál kizárja a hitelfelvétel lehetőségét, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót javasolni.

Róbert szerint:

2018-05-22 - 05:32

Üdvözlöm.
Van egy biztosítási hitelem. Van egy személyi hitelem. Egyéb okból akkor nem tudtam fizetni ezt, átadták egy másik cégnek ezt az ügyet, ahol megegyeztünk és fizetem azóta is rendben.
Olyan iránt érdeklődnék, hogy ezt össze lehet-e vonatni egy hitellé? Ha igen, miként, hogyan lehetne?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-22 - 05:44

Kedves Róbert!
Ha a korábbi hitelmulasztás miatt adatai negatív információval nem szerepelnek a KHR-ben, akkor lehetőség nyílhat adósságrendező hitel felvételére. A KHR lekérdezést kérheti az érintett hitelintézetnél. Pozitív eredmény esetén kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető adósságrendező konstrukciókról.

Zsuzsanna szerint:

2018-05-17 - 04:59

Tisztelt hitelnet!
Ma kaptam egy levelet miszerint felmondjak a lakáshitelemet és egy összegben fizessem meg, ami vissza van. Volt pár hónap elmaradásom, de ez évben minden hónapban 30.000 Ft-ot fizettem be, hogy vonják a lakáshitelemet, azon kívül 13.700 Ft megy minden hónap elején személyi kölcsönre (13.600).
Ilyenkor mit tehetek, ha továbbra is tudom biztosítani a havi 30.000 Ft-ot és nem szeretném elveszteni a lakásom, mivel egyedül nevelem a fiam.
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-17 - 05:09

Kedves Zsuzsanna!
Feltétlenül az érintett hitelintézettel történő személyes egyeztetést javasoljuk az ügyben!

Zsolt szerint:

2018-03-23 - 14:10

2015-ban felvettem személyi kölcsönt, sajnos nem fizetés miatt negatív KHR listára kerültem. Most behajtó céghez (Credit Controll Kft) került, most nekik kezdtem el a fizetést.
Azt szeretném kérdezni, hogy van esetleg valamilyen lehetőség a hátralévő összeg egy összegű kifizetésére, esetleg tudok kölcsönt felvenni valamilyen módon?
Köszönöm előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-23 - 14:27

Kedves Zsolt!
Végrehajtás alatt lévő kölcsön kiváltására pénzügyi partnereinknél nincs lehetőség, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.

Niki szerint:

2018-03-20 - 23:24

Jó estét!
Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy én évekkel ezelőtt felvettem anyukámnak egy személyi kölcsönt meg egy hitelkártyát is! De anyukám nem akarja fizetni, évek óta én fizetem, pedig megígérte, hogy fizetni fogja! Mai napig azt hallgatom, hogy oldjam meg, őt hagyjam békén! De könyörgöm, én csak felvettem neki! Miért én fizessem? Bar listára is kerültem miatta 🙁
Nem lehet valahogyan az ő nevére íratni? Mit tudok tenni? Nagyon el vagyok keseredve!
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-23 - 04:58

Kedves Niki!
Ha az Ön nevén van a kölcsön és a hitelkártya, akkor sajnos nem tud mit tenni, a bank jogosult Öntől követelni a tartozást.

Szabolcs szerint:

2018-03-02 - 20:03

Van egy személyi hitelem, a banknál 2 havi elmaradásom van a havi törlesztő részlettel. Mire számíthatok abban az esetben, ha felmondják a hitelem? A nevemen nincs semmi, se ingó, se ingatlan. Ebben az esetben csak a leendő fizetésem 50%-át vonhatják le? Pár hónapig voltam munkanélküli, jövő hét kedden írom alá az új munkahelyemen a szerződést.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-04 - 16:20

Kedves Szabolcs!
Végrehajtás esetén a fizetéséből tiltható a tartozás.

Szilvia szerint:

2018-02-12 - 14:59

Tiszteletem!
Kérdésem az lenne, hogy mivel és hogyan jár a végrehajtás.
Köszönettel: Sz.

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-13 - 05:00

Kedves Szilvia!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértő tud Önnek segíteni.

Orsolya szerint:

2018-02-07 - 14:10

Tisztelt Hitelnet!
10 éve van végrehajtásom, a volt férjem által nem fizetett jelzáloghitel miatt! A jelzálog nem lakóingatlan és nem is tudták elárverezni. Máig üresen áll az épület! A volt férjem azóta elhunyt, én maradtam egyedül akitől végrehajtanak. Próbáltam egyezséget kötni a bankkal többször is, de folyamatosan elutasítanak. Nem értem nekik ez mért jó, hiszen tiltják a fizetésem 33%-át, ami körülbelül 45 ezer forint, de a hitel összege már havi több mint 100 ezret kamatozik. Próbáltam egyezségre jutni, hogy fizessem mint egy hitelt, hosszú futamidővel, végrehajtáson kívül. Gondoltam ez nekik is jó, mert be tudják hajtani a tartozást, illetve nekem is, hiszen nem lesz végrehajtásom és egyszer vége lesz. Így csak a halálom napján ér véget, mert a tiltás ellenére csak nő az összeg. A cél közös a bankkal, hogy visszafizessem a tartozást. Mégsem hajlandóak egyezségre velem, pedig rendszeres jövedelemmel is rendelkezem. Fizetni szeretnék tisztességesen, de nem lehet.
Tudnának valamit tanácsolni, mit tehetnék? A végsőkig el fogok menni, már kerestem a minisztériumot, az MNM-t! Meg kell találnom a megoldást!
Üdvözlettel: Orsolya

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-09 - 13:25

Kedves Orsolya!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, így sajnos nem tudunk Önnek konkrét tanácsot adni. Javasoljuk a bankkal/végrehajtóval történő újabb egyeztetést, illetve amennyiben ez nem vezet eredményre, esetleges panaszával az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhat.

Béla szerint:

2018-01-31 - 17:24

Tisztelt Hitelnet Szerkesztőség!
Ma megtekintettünk egy ingatlant vásárlási szándékkal, ami végrehajtás alatt áll! Természetesen nekünk kell a bank felé fizetni, de arról tájékoztattak, ezt nem tehetjük sem hitelből, sem családtámogatásból (csok), csak egy összegű készépénz fizetéssel. Rám, leendő tulajdonosra is ugyanazok a feltételek vonatkoznak ilyen esetben, amit a cikkben részleteznek, vagy én külön megegyezhetek a hitelintézettel, mert nem vagyok KHR aktív? Vagy ha más forrásból rendezem a vételárat és megtörténik az adásvétel, igényelhetem-e a csok-ot utólag, a már tehermentes ingatlanra?
Válaszát előre köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-01 - 06:01

Kedves Béla!
Végrehajtással terhelt ingatlan banki finanszírozása a legtöbb banknál nem oldható meg, illetve ha igen, speciális, bankonként eltérő feltételekkel. Úgy tudjuk, hogy ilyen esetben CSOK igénybevételére nincs mód. A támogatás visszamenőleges igénylése – a vonatkozó kormányrendelet értelmében – nem lehetőséges.

Anita szerint:

2018-01-25 - 17:02

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hitelrendezés után mennyi idő elteltével lehet újra hitelt igényelni? Illetve, ha nem, akkor árucikket lehet-e részletre venni?

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-27 - 06:25

Kedves Anita!
Van olyan bank, ahol személyi hitel felvétele megoldhat lehet fenti esetben is. Lakáscélú jelzáloghitel igénylése esetén feltétel, hogy a korábbi kölcsön legalább 6 hónapja rendezett legyen.
Áruhitel közvetítésével nem foglalkozunk, így ennek igénylési feltételeit nem ismerjük.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Zoltán szerint:

2018-01-24 - 05:28

Üdvözlöm!
Következő kérdésem lenne: van az OTP-nél 2006.03.31. napjától devizában nyilvántartott lakáshitelem, amit 2017.06. hóig rendszeresen fizettem, de akkor munkanélküli lettem, ezért nem tudtam fizetni. A mai napon kaptam levelet, hogy felmondták a hitelem.
Mivel most újra lett munkám, ezért az elmaradásom teljes összegét februát 10-én ki tudnám fizetni. Onnantól természetesen tudnám a havi törlesztést is fizetni.
Tudna nekem valami megoldást javasolni, mert a házat nem szeretném eladni.
Előre is köszönöm.
Üdv.: Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-24 - 05:39

Kedves Zoltán!
Elsőként a hitelnyújtó bankkal történő egyeztetést javasoljuk. Ha a bankkal történő megállapodásra esetleg már nincs lehetőség, akkor a végrehajtóval tud megegyezni a jövőbeni hiteltörlesztést illetően.

Tamás szerint:

2017-12-22 - 13:08

Felmondták a lakáshitelemet. A Nemzeti Eszközkezelő másfél évig nem válaszolt, mire utánajártam, kiderítette, hogy nem az utcát söpröm az Önkormányzat alkalmazásában, így erre sem vagyok méltó. Menjek az utcára egy látássérült kisgyermekkel és egy másikkal? Senkit sem hagyunk az út szélén! Hogy is van ez?

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-23 - 06:38

Kedves Tamás!
Felmondott lakáshitelt sajnos nem váltanak ki bankpartnereink. Az érintett pénzintézettel vagy ha követeléskezelőnek átadták már az ügyet, az illetékessel történő megegyezés lehet megoldás.

Kata szerint:

2017-12-13 - 21:47

Tisztelt uram,
létezik olyan, hogy futamidő hosszabbítás kérésekor a bank úgy ütemezi át a kölcsönszerződést, hogy tőkenövekményt alkalmaz? Az addigi HUF tartozás bekerül a CHF tőketartozásba?

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-15 - 06:13

Kedves Kata!
A kérésben a MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhat, irodánk ebben nem illetékes.

Emese szerint:

2017-12-01 - 16:34

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy Budapest Banknál van 300 ezer tartozásom, de felmondták a hitelt.
Ilyenkor mi a további lépés, végrehajtónak adják át?

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-02 - 05:32

Kedves Emese!
Ebben az esetben egy összegben válik esedékessé a tartozás megfizetése. Esetleges megegyezés érdekében célszerű lenne felkeresnie az érintett bankfiókot!

Emese szerint:

2017-12-03 - 11:39

Jó napot!
De ha a bank péládul átadja végrehajtónak, az letiltja a munkabért kapásból? Vagy felszólít? Mert nekem felmondták a hitelt.

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-03 - 15:39

Kedves Emese!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben végrehajtási ügyekkel foglalkozó szakértő tudna Önnek segíteni.

Andrea szerint:

2017-11-27 - 18:57

Szeretnék tanácsot kérni. Lakáshitelem van tíz éve. Az utóbbi fél évben nem tudtam a teljes összeget fizetni, de minden hónapban a 80.000 Ft helyett olyan 50-60.000 Ft-ot fizettem. 300.000 Ft tartozásom gyűlt össze, amiért ma kaptam egy közjegyzői levelet, amiben közölték, hogy felmondják velem a szerződést.
Mit tegyek? Mi a következő lépés?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-28 - 04:14

Kedves Andrea!
Felmondott hitel kiváltására sajnos nincs lehetőség. Javasoljuk, hogy fáradjon be az érintett bankfiókba, ahol tájékoztatni tudják a lehetséges megoldásokról.

Szilvia szerint:

2017-11-11 - 09:30

Szeretnék önöktől segítséget kérni. A volt élettársammal vettünk közösen jelzálog alapú lakást. Ő már az ingatlanban nem tartózkodik, de lakcím szerint még igen. Kötöttünk egy előszerződést, amelybe ő a 1/2 résztulajdonát eladja. Ki szerettem volna váltani a jelenlegi banktól egy másik bank által, amire lehetőségem is lett volna, de sajnos a tulajdoni lap lekérésével szereztem tudomást a dologról, hogy ,a ő 1/2 része nem tiszta rész. 2014-ben végrehajtó rátette az ő 1/2 részére 115.124 Ft tartozását, amely sajnos kamattal már csak növekedett.
Így sajnos a bank által nem tudom kiváltani a jelenlegi banktól.
Kérem önöket tanácsot ha tudnak adni, kérem önöket adjanak, hiszen én meg szeretném tartani az ingatlant.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-12 - 06:06

Kedves Szilvia!
Végrehajtással terhelt ingatlanra a bankok valóban nem, vagy csak speciális feltételekkel adnak kölcsönt. Párjának rendeznie kellene a tartozását, majd a végrehajtási jog törlése után kerülhet sor a tulajdonrész kivásárlásra.
Javasoljuk továbbá online adatlapunk kitöltését, a további részletek ismeretében Szakértőink utána néznek az esetleges hitellehetőségeknek.

József szerint:

2017-10-25 - 06:20

Felmondott hitelünket szeretnénk rendezni.

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-25 - 15:56

Kedves József!
Felmondott hitel kiváltására bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség, így nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Antal szerint:

2017-08-29 - 22:20

Tisztelt Hitelnel!
Ma megkaptuk az MKB Banktól a szerződés felbontásról a jegyzői okiratot. Sajnos édesapám halála miatt megromlott az anyagi helyzetünk és nem tudtuk fizetni. Szeretném ezt az ingatlant megmenteni. A papírban az áll, hogy végrehajtás alá akarják tenni, ha egy összegbe ki nem fizetem. Mit tegyek, hova forduljak? Anno összesen 20 milliót vettünk föl, mára már 55 millió a követelése a banknak. Nem tudom, hogy ilyenkor meg lehet-e a bankkal tárgyalni vagy hova forduljak? Ugyanis mi még nem használtuk ki az állam által ajánlott Csokot. Van 4 kiskorú gyermekünk. Esetleg ezt ha felajánlanánk a banknak, hogy megmentődjön az ingatlan, amellett hosszabb fizetési határidőt kérnénk?
Kérem adjanak mihamarabbi választ!
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-30 - 05:26

Kedves Antal!
A CSOK felmondott hitel kiváltására sem vehető igénybe, tehát a támogatást erre a célra nem tudják felhasználni. Felmondott kölcsönt sajnos más bankok sem váltanak ki. Mihamarabb a hitelnyújtó bankkal történő egyeztetést javasoljuk!

Tibor szerint:

2017-08-08 - 12:08

Kedves Szakértő!
Az a kérdésem lenne, mit tehetnék, ha a számlahitelem, mely biztosítva volt több mindenre, (munkanélküliségre is) ami miatt nem tudtam fizetni. Ez miatt felmondásra került, de több hónapon keresztül se fizetett a biztosító. Ez miatt hol tudnék panaszt tenni vagy mit lehet miatta csinálni?

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-08 - 13:59

Kedves Tibor!
Az érintett biztossítóval kellene egyeztetnie a kifizetéssel kapcsolatban.

Anita szerint:

2017-07-27 - 18:20

Tisztelt Hitelnet!
A házasságom alatt vettem fel egy személyi kölcsönt (OTP), ami 1.200.000 Ft volt. Majd három év eltelte után elváltam, munkanélküli lettem és elmaradtam a törlesztéssel. Ezek után a faktoring osztályukhoz került a hitelem. Ennek kb. két éve már. Pontosan törlesztem a hitelt. Nincs tiltás a fizetésemen.
Érdeklődnék, hogy ezt a hitelt a faktoringtól ki tudom-e váltani valamilyen módon? Hogy számomra is kedvezőbb feltételekkel, hamarabb ki tudjam fizetni?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-28 - 05:22

Kedves Anita!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott tájékoztatást fognak nyújtani Önnek!

Tamás szerint:

2017-06-16 - 19:09

Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődnék, hogy egy már faktoringnál lévő hitelkártya tartozás kiváltható-e személyi kölcsön felvételével, amivel rendezve lenne a tartozás?

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-17 - 06:38

Kedves Tamás!
Fenti esetben hitelkiváltó személyi kölcsön igénylésére sajnos nincs lehetőség.

Anikó szerint:

2017-06-10 - 00:49

Tisztelt Hitelnet!
Jelzáloghitelt vettünk fel, nem lett fizetve. A nagymama lakása lett fedezet, a mi házunkat eladta a bank. Az a kérdésem lenne, hogy a nagymama lakását megvenné az Eszközkezelő. A volt párom az adós. Én vagyok az adóstárs, kezes. A nagymama a zálogkötelezett. Elváltunk és férjhez mentem. Kérik a férjem adatait és a gyerekeink papírjait. A férjemet és a gyerekeket miért akarják ebbe bele vonni?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-10 - 07:44

Kedves Anikó!
A kérdésben az érintett intézmény tud Önnek felvilágosítást adni.

Zsuzsanna szerint:

2017-06-06 - 15:24

Tisztelt Szakértő!

Van egy svájci frankos jelzáloghitelem, amit az utóbbi időben már nem tudtam törleszteni. Szóba került a futamidő hosszabbítás és más lehetőségek. Sajnos ma megkaptam a hitelfelmondó határozatot.
Kérdésem az lenne, hogy eladhatom-e én az ingatlant? És ha igen, akkor a vevő igénybe veheti-e a 3 gyerek után járó CSOK-ot? Valamint ebben az esetben a CSOK összege a hitelfelmondó banknál nyitott folyószámlára kell-e hogy érkezzen?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-07 - 05:10

Kedves Zsuzsanna!
Az ingatlant természetesen eladhatja és az eladási árból a tartozás visszafizethető. A vételár kiegyenlítéséhez a vevő igényelhet CSOK-ot, amennyiben mind az ingatlanra (például 3 gyermek esetén legalább 60 m2 hasznos alapterület), mind a személyi és egyéb feltételekre vonatkozó feltételek teljesülnek, melyekről IDE kattintva tájékozódhat. Ha a fennálló tartozás összegét nem fedezi a vevő saját ereje vagy az esetlegesen felvenni kívánt hitel, akkor a CSOK összege is a hiteltörlesztő számlára kell, hogy érkezzen.

Anna szerint:

2017-04-18 - 20:37

Üdvözlöm.
Korábban volt az OTP-nél hitelkártyám. Nem tudtam törleszteni, így került a FAKTORINGHOZ, majd a közjegyző elé. Az összeg 269.000 Ft volt. Megegyeztünk és a részletfizetésem 2016. október 27-én jogerőre emelkedett /Pp.230/A§. Ez ellen a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs. Eddig már fizettem 72.000 Ft-ot rendesen, mikor jött egy másik levél, hogy fizessem meg egy összegben a tartozásom és járulékait. Hiába fizettem rendesen, de a tőkének van kamata és azt nem fizettem, ezért átkerült a bíróságra, az pedig mivel nem reagáltam rá, sőt nem is tudtam, hogy kell, ezért perré alakult és a permegszüntető végzés jogerőre emelkedett.
Mit csináljak?
Kérem válaszoljon.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-20 - 05:11

Kedves Anna!
Jogi szakértő megkeresését javasoljuk. Irodánk végrehajtási ügyekben sajnos nem illetékes.

Erika szerint:

2017-03-12 - 18:41

1989-ben OTP-től felvett 420 ezer Ft-ot törlesztjük most végrehajtó által a munkabérünk terhére. Van-e ebből más kiút? lehet-e valakivel egyezséget kötni? Nagyon szégyenletes a munkahelyen a letiltás. Szeretnénk fizetni, de ne így. Most 4 millió az adósság. Korkedvezménnyel nyugdíjba készülök, de így hogy menjek, abból is vonnák a 33 százalékot, az meg úgy semmi.
Kérem adjanak tanácsot, mit tegyünk?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-13 - 08:51

Kedves Erika!
Irodánk ebben a kérdésben sajnos nem illetékes. Egyeztetni az ügyben a végrehajtóval tud.

Zsuzsanna szerint:

2017-03-12 - 16:37

15.000.000 Ft visszafizetésére szeretnék már felmondott lakáshitel törlesztés kapcsán, ami nincs végrehajtáson, kiegyezéssel fizetendő. Van még a hitelfutamidőmből 10 év vagyis 120 Hónap.
Kérem számolja ki nekem, mennyi részletet kell fizessek ezek tekintetében.
Tisztelettel: Zsuzsanna

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-13 - 08:39

Kedves Zsuzsanna!
Felmondott lakáshitel kiváltására bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség.

Alexandra szerint:

2017-02-25 - 22:48

Tisztelt Hölgyem / Uram!
Vidéken szeretnénk házat vásárolni, amit 4 millió Ft-ért adnának. Arra gondoltunk mivel önerőnk nincs, így a csok lenne (2 gyerek) + vennénk fel még hitelt, viszont a házra pár éve 4.250.000 Ft-os hitelt vettek fel, amit nem fizetett a tulajdonos, és most azt mondta, hogy írjunk levelet a banknak, hogy mennyiért vennénk meg, mit szeretnénk, meg ő is ír, hogy vevők lennének az ingatlanra ennyi összegért.
Nekem az a kérdésem, hogy milyen hitel vagy tartozás lehet rajta, hogy levélben kell közölni, hogy meg szeretnénk vásárolni? És valamint egyáltalán meg tudnánk úgy vásárolni, ahogy írtam?
Tisztelettel.
Alexandra

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-28 - 22:03

Kedves Alexandra!
Hátralékos kölcsön végtörlesztése esetén előfordulhat, hogy a bank egy bizonyos összeget elenged a tartozásból. Ezt a kérdést az érintett hitelintézettel kellene egyeztetni. Az, hogy a 2 gyermek után igénybe vehető támogatás elengedő lenne-e önerőként, a további részletek ismeretében, az előzetes hitelbírálat elvégzése után határozható meg.

Emi szerint:

2017-02-22 - 20:44

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Szabad felhasználású hitelt vettünk fel férjemmel 2005-ben. (15m) Munkánk elvesztése miatt egy időre fizetésképtelenek lettünk. 2011-ben felmondták a hitelemet, majd kaptam egy lehetőséget havi 75e Ft megfizetésére. Ezt az összeget rendszeresen fizettem, majd egyszer csak kaptam végrehajtói díj megfizetéséről szóló levelet. Bementem a Bankba egyeztetni, hosszas vita után elmondták, hogy többet kellene fizetnem (/hó 200e Ft.) Sajnos ez nem lett dokumentálva a Bank részéről. 2015 novemberétől ezt is rendszeresen teljesítem és a napokban kaptam egy telefonhívást, hogy kiadták árverezésre a házamat.
Érdeklődni szeretnék, ez mennyire jogos?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-22 - 22:54

Kedves Emi!
Végrehajtási ügyekben irodánk sajnos nem illetékes. Fenti kérdésben végrehajtási ügyekben illetékes jogi szakértő megkeresését javasoljuk.

Zsuzsanna szerint:

2017-02-19 - 01:07

Szép estét kívánok!
Szeretném megkérdezni, hogy mi várható, ha a jelzáloghitelünket az elszámolás óta nem tudjuk törleszteni, mert 2007-ben 140.-Ft áron kaptuk meg a svájci frank hitelt és az elszámolásunk – mint mindenkié – 256 Ft-on állt meg? Jelenleg a folyósító pénzintézet felszámolás alatt áll. Több emailt küldtem az elszámolás után a felszámolónak, de a 2015 augusztusi utolsó levelemre is azt írta az asszisztens, hogy “nagyon körültekintőnek kell lenniük, szíves türelmet kérnek,” akkor tudtunk volna másik bankhoz fordulni, illetve a Nemzeti Eszközkezelő programhoz kértük a csatlakozási lehetőséget. Jómagam rokkant ellátást kapok, férjem közalkalmazott.
Mi várható a felszámolás során?
Mi lesz az adósokkal, ha nem tudnak törleszteni?
Válaszukat köszönöm, további szép estét kívánok.
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-20 - 12:35

Kedves Zsuzsa!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, ezért sajnos nem tudunk Önnek felvilágosítást adni az ügyben.

Zsuzsanna szerint:

2017-02-20 - 14:28

Szép napot kívánok.
Megkaptam üzenetüket, köszönöm.
Azt sem lehet tudni, hogy a pénzintézet felszámolója mit tehet a még nem felmondott hitelesekkel?
Kihez lehet fordulni segítségért?
Köszönettel.
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-21 - 13:40

Kedves Zsuzsa!
A kérdésben végrehajtási ügyekben illetékes jogi Szakértő megkeresését javasoljuk.

Mónika szerint:

2017-02-08 - 11:56

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy ha már árverés alatt áll a lakásom, maradt fenn még tartozás a banknál. Mekkora összeget enged el a bank?
Kb. 10-14 millió maradt fenn.6 milliót vettem fel. Szomorú, hogy a bank mindent megtehet, ha szegény az ember.

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-08 - 15:53

Kedves Mónika!
Az, hogy a fennálló tartozásból enged el valamekkora összeget a bank vagy sem, az érintett hitelintézet hatásköre. Ebben a kérdésben az illetékes bankfiók tud Önnek felvilágosítást adni.

Marcsi szerint:

2016-11-16 - 18:07

Szeretném megkérdezni, milyen lehetőségem van. Az AXA Bank eladta a devizahiteleket az OTP-nek. Én szerettem volna megegyezni az Axa Bankkal, de elutasítottak, per pillanat pereskedünk. Svájci frankos hiteles vagyok, nagyon sok kérdésre nem tudom a választ. Többek között soha nem láttam svájci frankot. 7.725.000 Ft-ot kaptunk 2009. évben, ebből letörlesztettem 5.398.000 Ft-ot. /Szabad felhasználású jelzáloghitel/ Sikerült az úgynevezett forintosítás után 10.244.000 Ft-ot csinálni belőle, szerintem ehhez több diploma kellett, mert józan paraszti ésszel ez nem működik.

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-17 - 09:43

Kedves Marcsi!
Amennyiben nem felmondott hitelről van szó, akkor online adatlapunk kitöltése után – a további részletek ismeretében – Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az esetleges hitelkiváltási lehetőségekről.

Mária szerint:

2016-10-28 - 08:06

2008-ban vettem fel 2M Ft szabad felhasználású hitelt, 60 éves vagyok, közhasznúként tudok csak elhelyezkedni, ha engedi a járási hivatal, jelenleg újra szociális segélyt fogok igénybe venni! A hitelem jelenleg 3,6M Ft, felmondott hitel. Árulom a lakásom, amiből kifizetném tartozásom. Árverezésre adhatja a bank?
Mi a megoldás?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-28 - 11:17

Kedves Mária!
Irodánk végrehajtási ügyekben nem illetékes. A felmondott hitel várható következményeiről az érintett pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni, javasoljuk a hitelnyújtó bank felkeresését ez ügyben.

Tibor szerint:

2016-09-23 - 23:19

Tisztelt Hitelnet!
Lakástakarékkal kombinált jelzáloghitelem van az OTP-nél.
Ha elmaradásom van a lakástakarékkal, a bank felmondhatja a hitelt?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-24 - 19:28

Kedves Tibor!
Az ügyben az ebben illetékes OTP bankfiókkal lenne célszerű egyeztetnie.

Heni szerint:

2016-09-16 - 19:04

Üdvözlöm Önöket.
Kis segítséget szeretnék kérni. Sok éves, szerencsére törlesztett lakáshitellel rendelkezem. A bankom átruházza a még fennálló tartozásomat egy másik banknak ez év végén. Ki szeretném fizetni a hátralévő összeget egyben, mert most 0 Ft költséggel ajánlja a bank ezt a lehetőséget.
Kérdésem: ha évente a lakáshitelem állami kamattámogatásban részesült eddig, akkor ebből a támogatásból vissza kell-e fizetnem valamennyi összeget az államnak vagy csak egyszerűen visszafizetem egyben a hátralévő összeget és ezzel lezárul a hitelügylet?
Segítségüket köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-19 - 08:50

Kedves Heni!
Az előző évek kamattámogatását nem kell visszafizetni végtörlesztés esetén.

Kata szerint:

2016-08-23 - 11:47

Van egy jó építési hitelem amit fizetek, de mellette sok bedőlt hitel. BAR listán vagyunk. Sajnos kevesebb a fizetésem mint a sok adósság. Ha egybe tudnám vonni a sok hitelt kb. 11.000.000, tudnék vállalni 60.000 körüli törlesztőt, de eddig nem sikerült sehol sajnos. 50%-ig vonnak a férjemtől.
Kérdem, hogyan tudnám összevonni a sok hitelt azokat amik már tiltás alatt vannak?

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-23 - 11:50

Kedves Kata!
Fizetésletiltás, aktív KHR esetén sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség adósságrendezésre.

Judit szerint:

2016-08-05 - 17:14

Ha a bankkal részletfizetési szerződést kötök, kérhetem-e, hogy írják bele, hogy amennyiben pontosan fizetem a részleteket, akkor nem indítható és folytatható tovább ellenem semmilyen jogi eljárás? Köszönettel!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-08 - 06:47

Kedves Judit!
Jogi ügyekben irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben a bank jogászával, illetve jogi szakértővel egyeztethet.

Aranka szerint:

2016-07-21 - 12:29

Érdeklődöm!
Ha már jórészt, kifizettem a tartozásomat az OTP faktoring felé, akkor a fennmaradó összegben hogyan kérjek előterjesztést, hogy megállapodás jöjjön létre közöttünk?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 16:37

Kedves Aranka!
Az ügyben az illetékes OTP Faktoring segítségét kérheti.

Krisztián szerint:

2016-07-12 - 22:29

Üdv!
Idén vettem fel osztrák hitelt, amit sajnos a kinti munkahelyem megszűnése miatt nem tudok fizetni. Magyarországon dolgozok. A kinti bank hogyan tudja behajtani? Persze ha behajthatja úgy, hogy itt dolgozom? Mire számíthatok?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-13 - 05:49

Kedves Krisztián!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, így sajnos kérdésére nem tudunk válaszolni. Javasoljuk, végrehajtási ügyekben járatok Szakértő megkeresését az ügyben.

Ági szerint:

2016-07-04 - 06:35

Szeretnék 6.500.000 Ft-ot felvenni a hiteleim visszafizetésére. Jelenleg van felmondott hitelem és bar listán vagyok. 26 éves munkaviszonnyal rendelkezem, a szerződésem határozatlan. A jövedelmem 140.000 Ft, a páromé is. Tudnánk vállalni egy havi 70-80 ezer Ft-os hitelt akár új bankszámla-nyitással is.
Köszönettel.
Ági

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-04 - 06:46

Kedves Ági!
Bankpartnereinknél felmondott hitel kiváltására nincs lehetőség, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Szabó szerint:

2016-06-11 - 21:31

Tisztelt Hitelinfó!
Azt szeretném megkérdezni, lakáshitelemet 5 éve nem fizetem, de a bank még most bontotta fel a szerződést mindenféle kamatot felszámolva. Arra lennék kíváncsi nem akkor már fel kellett volna bontani, mikor látta pár hónapig nem fizetem? Nem tudom helyes-e így, hiszen 7,5 millió lett felvéve 3,5 forintosítással jóváírtak és most követel 19,5 milliót. Két évig volt rendesen fizetve.
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-12 - 13:06

Kedves Szabó!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Ebben a kérdésben jogi szakértőhöz fordulhat.

Rita szerint:

2016-06-07 - 11:13

Raiffeisen bankhoz benyújtottunk szándéknyilatkozatot a Nemzeti Eszközkezelő programjában való részvételre. Sajnos a bank nem járul hozzá a tulajdonjog átruházásához, ezért erről a lehetőségről lecsúsztunk. Fizetési nehézségeink miatt időközben a bank felmondta a szerződésünk. Ingatlanunkat mindenképp szeretnénk megtartani! Szándékunkban állna egyezkedni a hitelintézettel, de ez egyoldalú.
A kérdésem annyi lenne, hogy (19,5 millió jelzáloghitel tartozásunkat, futamidő 12 év) önöknél megoldható lenne-e a hitelkiváltás?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-07 - 11:47

Kedves Rita!
Felmondott hitel kiváltására bankpartnereinknél nincs lehetőség, így sajnos nem tudunk Önöknek segíteni az adósságrendezésben.

Zoltán szerint:

2016-05-13 - 11:02

Tisztelt Hitelnet!
Tisztelt Hölgyem, Uram!
Köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Zoltán

Zoltán szerint:

2016-05-13 - 10:49

Tisztelt Hitelnet!
Tisztelt Hölgyem, Uram!
Abban kérném segítségüket, hogy volt-e már precedens arra, hogy egy meglévő devizás lakáshitelből úgy ki tudott szállni valaki, hogy a hitellel terhelt lakást eladva, a fennálló tartozást a bank elengedte? 2008-ban vettem fel 8,4 millió Ft hitelt édesanyám lakásával jelzálogolva. A kormányunk által törvényes elszámolás után, 2015-ben az elszámoló papíron látható volt, hogy a felvett hitelt meghaladó összeget már befizettem (tudom, a tőke számít). Most akadt egy vevő, aki megvenné a lakásom. Eddig tudtam tisztességgel pontosan törleszteni.
Meglátásuk szerint engedhet a bank (OTP) annyit, hogy 100%-ban megszűnjön a hitelem?
Itt a vesztes én lennék, de a havi kiadásom leredukálódna.
Várom megtisztelő válaszukat.
Tisztelettel: Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-13 - 10:53

Kedves Zoltán!
Ilyen jellegű információnk sajnos nincsen. Ebben a kérdésben célszerű volna közvetlenül az érintett OTP bankfiókot megkeresni.

Adél szerint:

2016-05-10 - 10:57

KHR listára kerültem, mert 11 hónapig beteg voltam, nem tudtam elhelyezkedni! Egyedül élek lányommal, aki 22 éves, én 48. Most már mindketten dolgozunk, de az elmaradást képtelenség behozni. Sajnos a fizetésem 33%-át vonják, de az csak egy tartozás a t-home felé, van azon kívül 3 elmaradásom, de sajnos nem tudom fizetni. Félek, hogy a szülői ház, amit édesapám nekem ajándékozott rámegy a hitelekre, ezért szeretném kiegyenlíteni a fennmaradó tartozást!
Kérem segítsenek!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-10 - 11:03

Kedves Adél!
Fizetés letiltás és negatív tartalmú KHR esetén egyik bankparterünknél sem oldható meg adósságrendező hitel felvétele, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

Rita szerint:

2016-04-29 - 12:53

Tisztelt Uram/Hölgyem.
Szeretnék kérdezni, de először leírom a történetet.
Van egy jelzáloghitelünk a házon, amiben én is tulajdonos vagyok. A sógorom vette fel a hitelt 9 millió forintot, amit fizetett is hat évig, de három éve elvesztette a munkáját és nemfizetés miatt a bank felmondta a hitelt és egy összegbe követelte. Mi ezt nem tudtuk teljesíteni, így megegyeztünk a bankkal, hogy egy évig havi 60 ezret füzetünk. Ez rendben is volt, eltelt egy év és a bank hajlandó volt még egy év megállapodásra ugyanígy, majd még egy évre (három év) azzal a feltétellel, hogy áruljuk a házat, de a házat azóta sem vette meg senki. Most májusban jár le a harmadik év vége a megállapodásban. A testvérem, aki szintén tulajdonos a házban azt állítja, hogy a bank telefonon megkereste őt, hogy májusig fizessük ki a teljes összeget. Mi erről levelet nem kaptunk még a sógorom sem. Lehetséges, hogy a bank azt mondja pár hónappal, hogy kéri a teljes összeget? És nem kínál fel semmi megoldást, esetleg másik kölcsönt?
Köszönettel.
Rita

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-29 - 12:56

Kedves Rita!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Célszerű volna az ügyben az érintett bankkal egyeztetni.

Beatrix szerint:

2016-04-28 - 13:34

T. HITELNET!
Érdeklődnék, hogy számomra mely fajta szabad felhasználású hitelt tudnának nyújtani vagy más fajta hitelt. Folyamatos munkaviszonyom van, saját lakással rendelkezem a XI. kerületben, melynek a mai árfolyamon értéke 18,5 millió forint. Ezt a lakást örököltem nagyszüleimtől, csak sajnos édesanyám testvérének felesége régen még nagyszüleim éltek felvett hitelt és nem fizette, felbontották a szerződést. Én szerettem volna tovább fizetni, de nem egyeznek bele. Ezért szükségem lenne 6 millió forintra, hogy Raiffeisen Banknak letudjam és akár Önöknek fizessem havonta.
Üdv: Beatrix

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-28 - 13:47

Kedves Beatrix!
Felmondott hitelt sajnos egyik bank sem vált ki. Ha Ön nem szerepel a felmondott hitelügyletben és lenne megfelelő ingatlanfedezet (a felmondott hitellel terhelt lakás nem fogadható el fedezetként), akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják az Ön által elérhető szabad felhasználású jelzáloghiteleket, melyből végtörleszthető az adott kölcsön.

Veronika szerint:

2016-04-26 - 18:45

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy személyi kölcsön törlesztésem, de lakásfelújítás előtt állok, ezért jelzáloghitelt szeretnék felvenni!
Van rá lehetőségem?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-27 - 13:13

Kedves Veronika!
A fennálló személyi kölcsön önmagában nem zárja ki lakásfelújítási jelzáloghitel felvételének lehetőségét. Meghatározó azonban, hogy mennyit fizet a személyi kölcsön után havonta, mekkora összegű jelzáloghitelt szeretne felvenni, valamint mekkora igazolható jövedelemmel rendelkezik. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg, majd ezt követően Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Lajos szerint:

2016-04-15 - 20:03

Üdvözlök mindenkit!
A nagybátyám nem fizette a házkölcsönt és a bank tulajdonába került. Megszabtak havi fix 12.500 forintot mint albérleti díj élete végéig. Elhunyt és a felesége örökölte, ő viszont szeretné eladni. Lehetséges-e, avagy átruházni másra?
Köszönöm előre is!

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-16 - 16:42

Kedves Lajos!
Ha a Nemzeti Eszközkezelő tulajdonában van az ingatlan, akkor a feleség az ingatlant nem tudja értékesíteni. Javasoljuk, hogy az illetékesekkel egyeztessék a lehetőségeket.

Krisztina szerint:

2016-04-15 - 18:13

Tisztelt Hitelintézet!
A bank 04.07-vel felmondta a lakáshitelünket 200.000 Ft tartozás miatt. A teljes tartozást 4 850 000 Ft-ot nem tudjuk befizetni semmiképp.
A kérdésem a következő: Mi a következő lépés? A 200.000 Ft-ot tudnám utalni a banknak, de már nem fogadják el.
Krisztina.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-16 - 16:37

Kedves Krisztina!
Végrehajtási ügyekben sajnos nem vagyunk illetékesek. A bankban kellene megkérdezni, hogy milyen lehetőség van esetleg, ha a teljes tartozást nem tudják egy összegben rendezni.

Zsolt szerint:

2016-04-11 - 17:39

Az Állami Eszközkezelő kiváltotta hiteles és szocpolos házamat. A szocpol a NAV-hoz került behajtásra. Vissza kell fizetnem akkor is, ha 5 éven belül visszavásárolom az ingatlant az eszközkezelőtől?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-12 - 09:23

Kedves Zsolt!
Véleményünk szerint a visszafizetési kötelezettség ez esetben is fennáll, de erről pontos tájékoztatást az illetékes NAV vagy kormányhivatal tud Önnek adni.

Krisztián szerint:

2016-04-06 - 07:58

Az lenne a kérdésem, hogy édesanyám hitelét felmondták és árverése bocsájtották. Az én kölcsönömet sajnos önhibámon kívül átadták a faktoring cégnek. Én vállalnám, hogy annyi kölcsönt felvennék amennyiből az én és édesanyám kölcsönét kifizessem. Mit tudnék ilyenkor tenni? A házunk az én nevemre kerülne ezáltal a tranzakció során, így azt természetesen fel tudnám ajánlani jelzálognak. Hogyan lehetséges ez vagy milyen módon lehetne megoldást találni? Sajnos még édesanyám és én is, valamint nevelőapám is aktív dolgozó, így a nemzeti eszközkezelőre nem vagyunk jogosultak. Mit tudnék tenni, hogy e problémát meg tudjam oldani?
Segítségüket előre is köszönöm. Ha lehetséges e-mail címemre kérnék választ, amennyiben lehetséges.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-06 - 12:07

Kedves Krisztián!
Ha az Ön kölcsöne behajtó céghez került, akkor adatai negatív tartalommal szerepelnek a KHR listán. Negatív tartalmú KHR esetén bankpartnereinknél sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel. Az árverés elkerülése érdekében a végrehajtóval kellene megegyezniük részletfizetés tekintetében, amennyiben erre még van lehetőség.

Károly szerint:

2016-03-31 - 20:49

Szép estét.
Károly vagyok. Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz: Rendelkezem egy felmondott hitellel, mely kiváltása tudom szinte lehetetlen. Azt hallottam, van egy megoldás: az Állam hitelemet rendezi a bankkal, én a lakásomat pedig lízingelem újra az Államtól. Ez valós állítás-e és hogyan működik, mik a feltételei, illetve hol lehet utána járni?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-01 - 10:35

Kedves Károly!
Ön valószínűleg a Nemzeti Eszközkezelő általi megvásárlásra gondol. Ennek feltételeiről annál a hitelintézetnél érdeklődhet, ahol a felmondott jelzáloghitele van.

Ildikó szerint:

2016-03-30 - 21:01

Üdvözlöm!
Szeretnék kérdezni Öntől végrehajtással illetve árveréssel kapcsolatban. A bank felmondta a hitelemet, kaptam türelmi időt, majd 5000 Ft-al fizettem a kölcsönömet. Akkor még 300 ezer forint volt. Az évek során a kamatokkal együtt sokszorosa lett. Munkanélküli voltam már amikor alig-alig tudtam fizetni. Miután végrehajtást jegyeztek be a házra, leveleztem, megkerestem a végrehajtót és közölte, hogy nála nem szerepelnek a befizetett összegek. Mindenképpen szerettem volna elkerülni a végrehajtást, így alkalmi munkákat vállaltam és havi 25 ezer forinttal törlesztettem. Nem állt le a végrehajtás. Ismét a végrehajtót kerestem meg, mondtam neki, hogy felemelem 30 ezer forintra, csak maradjon meg a házam. Annyit mondott fölösleges. Elkértem az összes papírt, ami nála volt és láttam, hogy sok ajánlott levelet küldött nekem, amit nem tudtam átvenni, ugyanis nem tartózkodtam a címemen. Ha nem vettem át, az számít valamit? Egy jegyzőkönyvben azt írta, hogy voltak foglalni. A színüket sem láttam, ezt a bank felé írta. Kitűzték az árverést, 2 nappal előtte féláron eladtam a házat. Ez 2 éve történt és szerintem a végrehajtó becsapott engem. Kértem a baktól részletfizetést, kaptam is: 190 ezer havonta! Mivel NYES kapok 37.000 forintot, ezt lehetetlen fizetni. Most így végiggondolva, fordulhatok-e ennyi idő után ügyvédhez, kártérítést kérve a végrehajtótól?
Elnézést, hogy zavartam a hosszú levelemmel.
Tisztelettel: Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-31 - 13:47

Kedves Ildikó!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, ezért sajnos nem tudunk Önnek tanácsot adni. Jogi szakértő megkeresését javasoljuk!

Zsanett szerint:

2016-03-30 - 17:18

Szeretnék hitelt felvenni, BAR listán vagyok, de ki szeretném fizetni a tartozásokat . Valamit jó lenne, ha maradna is belőle. Mit lehet tenni ilyenkor? Hova forduljak?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-30 - 17:21

Kedves Zsanett!
Aktív BAR lista esetén bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség adósságrendező hitel felvételére.

Petra szerint:

2016-03-28 - 20:38

Tisztelt Hitelszakértő!
Érdeklődnék, hogy ki lehet-e váltatni egy felmondott hitelt úgy, hogy a felmondott hitel eredeti adósa a másik hitelnél csak adóstárs lenne és lenne egy másik adós, akinek a jövedelme is magas, a felmondott hitel adósa nincs KHR listán. Felmondták a hitelt, mert tolt maga előtt 2 hónap részletet, ami nem haladta meg a minimálbér felét sem.
Köszönöm a választ.
Petra

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-29 - 15:37

Kedves Petra!
Felmondott hitel kiváltására bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség.

Renáta szerint:

2016-02-15 - 20:41

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék az adósságrendezői hitel után amely úgy nézz ki, hogy egy személyi kölcsönt szeretnék kiváltani egy másik bankkal, de amit ki szeretnék váltani az egy hónappal hátralékos, de fizetve van, csak csúsztatták a futamidőt, nincs lejárva a futamidő és nincs a KHR-be feltéve, mert fizetem csak egy hónappal csúszik, nem éri el a minimálbért.
Így tudok-e adósságrendezői hitelt igényelni?
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Renáta

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-17 - 12:50

Az adósságrendező hitel pozitív elbírálásának alapfeltétele, hogy az egy hónapos hátralék rendezve legyen.

Anikó szerint:

2016-02-12 - 12:22

Tisztelt Hitelnet!
Már írtam ide a problémámmal, azóta történt egy-s más. Fizetési letiltásra ellentmondással éltem, így perré alakult az ügyem. Azonban a faktor cég aki beadott, nem küldte el időben a keresetét. Ezért fellebbezésre kapott lehetőséget. Amivel nem élt. Így a bíróság megszüntette a pert, fellebbezésnek helye nincs. Nos az a kérdésem, mivel továbbra is kapom a felszólításokat, miért léphet vissza egy faktor cég? Amikor ott tisztázni lehetett volna a dolgokat? Tudom, hogy ez a lezárt bírósági ügy a lényeget nem tárgyalta, mivel nem volt rá lehetősége az ügy ismerete hiányában.
A kérdésem az, hogy hányszor lehet még bíróságra adni ezzel az üggyel?
Köszönöm válaszukat, további munkájukhoz sok egészséget és sikert kívánok.
Tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-05 - 13:46

Kedves Anikó!
Végrehajtási, jogi ügyekben irodánk nem illetékes, ezért sajnos nem tudunk Önnek segíteni ebben a kérdésben, de köszönjük, hogy tapasztalatait megosztotta.

Mariann szerint:

2015-12-15 - 10:01

Érdeklődnék, hogy aktív bárlistás hogyan tudná kiváltani személyi kölcsönét, amit már a behajtócég kegyetlen sok összeggel von a fizetésemből?

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-15 - 11:25

Kedves Mariann!
Behajtás alatt lévő személyi kölcsön kiváltására bankpartnereinknél sajnos nem igényelhető kölcsön. Továbbá az aktív BAR státusz sajnos kizáró ok hitelfelvételnél.

József szerint:

2016-02-10 - 13:56

Érdeklődnék, hogy az önálló bírósági végrehajtó kiküldte fizetést letiltó határozatát 2 külön ingatlan esetére, mely mindkettőnek én vagyok az adósa.
Kérdezném, hogy így letilthatnak a fizetésemből 50%-ot? Nem kellene az ügyeket egyesíteni, mivel egy végrehajtó kezel 2 ügyet? Ezt valahol olvastam, így maradna a 33% letiltás a fizetésből!
Köszi előre is a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-10 - 14:57

Kedves József!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, ezért ebben a kérdésben sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértő megkeresését javasoljuk!

Anikó szerint:

2015-10-19 - 13:55

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, mivel devizahitelemet felmondta a bank és engedményezett lett egy faktor cég. Akivel nem lehet egyezkedni, mert kiküldött egy csekket 1.200.000.- forintról, ha ezt befizetem, akkor kegyesen megengedik, hogy a többit részletben fizethessem. Tehát én erről az engedményezésről a felmondás után öt évvel értesültem a banktól, olyan formában, hogy kértem küldjék el az elszámolást és azzal együtt értesítettek az engedményezés tényéről, ami több éve megtörtént. Nos, hogyan tudok kártérítést kérni, mivel nekem ebből károm keletkezett, így aztán már csillagászati összeget kérnek tőlem, életem végéig sem tudom kis nyugdíjamból kifizetni. A kár pedig abból keletkezett, hogy jelentős összeg a tisztességtelenül felszámolt összeg. Tehát eleve egy tisztességtelen összeggel adtak át, nemhogy ők adtak volna be a bíróságra egy pert megért volna részemről!
Köszönöm válaszukat.
Tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-19 - 15:01

Kedves Anikó!
Információink szerint az elszámolás a felmondott, követeléskezelőnek átadott hiteleket is érinti. Erről bővebben IDE kattintva olvashat.
A kártérítés ügyében sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Irodánk jogi, végrehajtási ügyekben nem illetékes. Ebben jogi szakértő tanácsát kérheti.

Anikó szerint:

2015-10-19 - 17:44

Tisztelt Hitelnet! Köszönöm szépen gyors, és pontos tájékoztatásukat. Tisztelettel Anikó

Mària szerint:

2015-08-30 - 19:52

Tisztelt hitelnet!
A kérdésem az lenne, hogy én Németországban vettem fel személyi kölcsönt, de munka nélkül maradtam, nem tudom fizetni, haza kell menjek!
Ilyenkor mit tesz a bank?

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-31 - 08:21

Kedves Mária!
A németországi hitelfelvétel kapcsán felmerülő végrehajtási kérdésekben irodánk nem illetékes, ezért sajnos erre a kérdésre nem tudunk válaszolni.

gyöngyi szerint:

2015-08-25 - 15:04

Üdvözlöm.
Köszönöm a válaszát. Még egy kérdésem lenne. Ha esetleg a végrehajtóhoz kerül az ügyem, akkor velük is lehet részletfizetési megállapodásra jutni vagy azonnal árverezés alá kerül az ingatlan?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-25 - 23:05

Kedves Gyöngyi!
Jóllehet végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes, de információink szerint van lehetőség a végrehajtóval történő részletfizetési megállapodásra is. Tehát nem kerül rögtön árverezésre az ingatlanfedezet.

Attila szerint:

2015-08-16 - 13:55

Édesanyám nevén van az ingatlan, amin svájci frank alapú hitel jelzáloga van bejegyezve. A Bank felé kb. 1,4 millió az el nem maradt tőketartozás és kb. 600 ezer az elmaradt tartozás. Kb. 40 ezer a havi törlesztő, ami majdnem a háromszorosa a kezdő törlesztőnek. Sajnos a bank behajtói a Leasing Risk Kft már keres minket. Fele ennyi törlesztővel mint ami most van képes volnék törleszteni, mármint anyám, mert az ő nevén az ingatlan.
Kérdés, hogy ez megoldható-e fix kamatozású kb. 10 éves jelzáloghitellel?
Segítségüket előre is köszönöm!
Attila

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-16 - 14:20

Kedves Attila!
Hitelkiváltó kölcsön felvételének egyik feltétele, hogy a kiváltandó hitel nem lehet hátralékos. Elmaradás esetén sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani.

Mónika szerint:

2015-07-22 - 23:55

Szép napot!
Van ingatlanfedezetes hitelem az FHB Banknál, és személyi kölcsönöm a CIB Banknál! Sajnos a 2 hitelem meghaladja a 1,5 milliót! Az ingatlanomat lassan árvereznék, meg szeretném menteni! Családi pótlékot és gyest kapok!
Kaphatok-e hitelt és ha igen, ingatlant tehetném-e fedezetre?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-23 - 00:08

Kedves Mónika!
Családi pótlékra és gyesre sajnos nem vehető fel sem adósságrendező, sem egyéb ingatlanfedezetes hitel.

Csaga szerint:

2015-07-14 - 14:35

Kedves Hitelnet,
szüleim nevén van egy 8 milliós szabad felhasználású FHB hitel, amit már egy jó ideje nem tudnak fizetni és emiatt KHR listások is lettek. Arra van esetleg lehetőség, hogy én és a testvérem átvállaljuk a hitelüket? Esetleg másik banknál kiválthatjuk ezt a hitelt?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-14 - 18:54

Kedves Csaga!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az esetleges hitelkiváltási lehetőségekről. A hitelátvállalás lehetőségéről az érintett pénzintézetnél kérhetnek tájékoztatást.

Andrea 1111 szerint:

2015-07-07 - 20:11

Tisztelt Hitelnet!
Felmondott hitel esetén van arra mód, hogy újból részletekben fizessek? Tudnak ilyenről? (már van munkám és nem szeretném elveszteni az ingatlant)
Másik kérdésem pedig az, hogy kitehetnek-e az utcára három gyermekkel? (nem vagyunk jogosultak az eszközkezelőre)
Harmadik kérdésem: ez a felmondott hitel időközben egymillió forintot kamatozott. Van ilyen? Lehetséges ez?
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-08 - 15:43

Kedves Andrea1111!
1. A hiteltörlesztés lehetőségéről az érintett pénzintézettel – vagy ha követeléskezelőnek átadott hitelről van szó – akkor a követeléskezelővel tud egyeztetni.
2.3. Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Ezzel a kérdéssel végrehajtási ügyekkel foglalkozó jogi szakértőhöz fordulhat.

Bota Angéla szerint:

2015-03-30 - 09:36

Tisztelt hitelnet!
Olyan gonddal fordulok önökhöz, hogy édesapámnak elmentem adóstársnak 2004-ben, de nem fizette a hitelt és emiatt én is felkerültem a KHR listára. Most jelenleg én fizetem havi 20.000 Ft-tal a tartozást, ami 400.000 Ft-ról 1.200.000 Ft-ra emelkedett és hiába fizetem csak nő az összeg hónapról hónapra. A kérdésem az lenne, hogy tudnék ebből kimászni. Hitelt nem adnak sehol sem, mert már próbáltam volna felvenni, hogy kifizessem egybe az összeget, de elutasítanak mindenhol.
Segítségét előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-30 - 22:52

Kedves Angéla!
A hitelkiváltásban sajnos irodánk sem tud Önnek segíteni a negatív KHR lista miatt.

otott-kovács gábor szerint:

2015-03-11 - 18:43

Másik banknál vettem fel kölcsönt, hogy kifizessem a devizahitelemet.
Kérdésem: jár-e visszatérítés és milyen okmány kell hozzá?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-13 - 10:54

Kedves Gábor!
Amennyiben a kölcsön teljes visszafizetése 2009. július 27. előtt történt, akkor nem jár visszatérítés. Ha utána került lezárása a hitelügylet, akkor jogosultság esetén a bank fogja megküldeni az elszámolást. Ha időközben változott az értesítési címe, akkor ezt jelezni kell a bank felé.

Rozika szerint:

2014-10-12 - 15:02

Azt szeretném megtudni, hogy Jelzáloghitel felmondása után kell-e még törlesztő részletet fizetni? Ha igen, akkor miért és meddig? Mikor jön a bírósági végrehajtó? Nem tudom, mikor lakoltatnak ki bennünket.
Várom válaszát.
Tisztelettel.

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-13 - 12:33

Kedves Rozika!
A hitelszerződés felmondása után elvileg a teljes tartozás megfizetése válik esedékessé. A tartozás részletekben történő megfizetéséről a végrehajtóval lehet egyeztetni.

Krisztián szerint:

2014-10-15 - 21:11

Tisztel hitel infó.
Mai nap folyamán kapott édesapám tájékoztatást hogy az ingatlan hitelünket felmondták valamint végrehajtóhoz adták át , egy hete adtuk be az állami eszközkezelői kérelmet , nem tudjuk pontosan hogy meddig maradhatunk a házunkban , valamint kérdéses az is hogy 32 milliós ingatlanunkon 12 millió hitel van végrehajtás alatt mégis az autónkat is árverezésre szeretnék bocsájtani , ez jogszerű?
Nem szeretnék elveszteni sem a házunkat sem az autónkat. Továbbá az is érdekelne hogy van-e esetleg az árverezésre adott jogszabály, ami meghatározza a minimális árat.
Kérem világosítson fel.
Előre is köszönöm, tisztelettel: Krisztián

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-17 - 11:59

Kedves Krisztián!
A fedezetül bevont ingatlant elvileg a hitel- és zálogszerződésben meghatározott hitelbiztosítéki értéken árverezhető el. Végrehajtási ügyekben azonban irodánk nem illetékes, ezért javasoljuk jogi szakértő megkeresését!

Gábor szerint:

2014-08-12 - 19:42

Kedves Hitelnet!
Mit tehetek abban az esetben, ha hitelemet már felmondták és végrehajtás alá is kerültem. Sajnos külföldi tartózkodásom miatt nem volt megfelelő a kommunikáció köztem és a bank között, ezért már a jövedelem 33%-nak letiltása is megtörtént. Van még lehetőségem előre végtörleszteni vagy kedvezőbb megállapodást kötni a bankkal?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-13 - 10:34

Kedves Gábor!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Javasoljuk, hogy fenti ügyben keresse fel a hitelnyújtó bankot vagy az illetékes végrehajtót az esetleges egyeztetés lehetőségéről!

Móni szerint:

2014-06-14 - 23:01

Ha több milliós a végrehajtandó összeg és semmilyen fedezet nincs a kiegyenlítésére – gondolok itt arra, hogy a havi jövedelem közel sincs annyi amennyi fedezné a részletet, nincs ingatlan se autó, az ingóságok összege is minimális, mi jön ezután, mi a végső alternatíva az összeg kiegyenlítésére?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-15 - 13:09

Kedves Móni!
Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Javasoljuk, ez ügyben végrehajtással foglalkozó szakértő megkeresését.

Márta szerint:

2012-09-24 - 07:40

Kedves Hitelnet!
Egy ismerősöm osztrák banknál vett fel hitelt 2006-ban, melyet sajnos családi körülmények miatt nem tudott fizetni, a lakást nem tudta fenntartani. Mostanra végrehajtás alatt van a lakás. Két árverés már volt, 2007. 2008. években. Érdeklődni szeretnék, hogy ha meg szeretnem vásárolni az ingatlant tőle, a bankkal vagy a végrehajtóval egyezkedjek inkább? Muszáj az egész tartozást kifizetnem vagy az összegben is van egyezkedési lehetőségem.
Köszönöm válaszát, nagyon szeretnék segíteni neki.
Üdvözlettel.

Hitelnet szerint:

2012-09-24 - 15:18

Kedves Márta!
Mivel irodánk hiteltanácsadással foglalkozik, s végrehajtási ügyekben nem vagyunk illetékesek, ezért azt javasoljuk, hogy a fent említett ügyben az illetékes végrehajtóval vegye fel a kapcsolatot!

Szilvia szerint:

2012-07-19 - 15:45

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy az OTP Bank januárban felbontotta a szerződést, de a bank azt mondta, hogy kérvénnyel még lehet érvelni, hogy ne veszítsük el az ingatlant. A ház 10.000.000 Ft-ra lett terhelve, augusztus 15-ig kellene kifizetni teljes összegben amire nem vagyunk képesek. Lehet-e még arra esély, hogy a bank belemenjen a részletfizetésbe úgy, mint eddig ???
Sürgős lenne!!!!!
Köszönöm.

Hitelnet szerint:

2012-07-23 - 13:19

Kedves Szilvia!
A részletfizetési lehetőségről a hitelnyújtó bank tud Önnek tájékoztatást adni. Ezzel a kérdéssel tehát az érintett pénzintézetet kellene megkeresnie személyesen!

Erika szerint:

2011-11-18 - 16:25

Azzal a kérdéssel szeretnék önökhöz fordulni, hogy az FHB-Banknál 2007-09.25-én szabad felhasználású jelzáloghitelt vettem fel. 3.500.000.- Ft és sajnos február óta nem tudtam fizetni, mivel végrehajtási jog volt bejegyezve hitelkártya tartozás miatt, amit ki is fizettem és törölték a végrehajtást. Most novemberben átutaltam 30.000.- Ft-ot, akkor mibe megyen ez az összeg? De időközben a bank felmondta a hitelem. Én írtam nekik egy kérelmet, hogy engedélyezzék a további részletfizetést havi 30.000.- Ft-ot. De sajnos azt a választ kaptam levélben, hogy a Banknak nincs lehetősége hozzájárulni és utaljak át 6.192.464.- Ft-ot. Ebben az összegben benne van a késedelmi kamat, melynek összege: 1.830.861.- Ft. Önök szerint létezik? A z ingatlant nem szeretném eladni, de azt sem, hogy ők értékesítsék! Várom mihamarabbi válaszukat .
Tisztelettel: Erika

Hitelnet szerint:

2011-11-18 - 16:36

Kedves Erika!
Arra sajnos nem tudunk válaszolni, hogy a késedelmi kamat összege lehet-e 1.830.861.- Ft. Célszerű volna befáradni a bankba és részletes tájékoztatást kérni, hogy pontosan miből adódik ez az összeg.
Hitelkiváltásra sajnos nincs lehetőség, mert hátralékkal rendelkező hitelt egyetlen pénzintézet sem vált ki. A bankkal kellene megegyezni a továbbiakat illetően.

Szilvia szerint:

2011-07-05 - 14:21

Tisztelt hitelinfó.
Ltp-vel kombinált lakás hitelt vettünk fel 4 800 000Ft-ot
CHFben mivel duplájára nőtt a törlesztésünk nem tudtuk fizetni.Felmondott hitelünk Követeléskezelőhöz került,
2év után tudtuk eladni az ingatlant 4 150 000ft-ot kaptak.
De még fizetnünk kellene kb:4 000 000milliót.
Utolsó levelükben havi 40 000ft.os törlesztést írtak erre az összegre.Ezt az összeget nem tudjuk kifizetni
így is 15 000ft-ból kell megélnünk.Ilyen esetben mi várható?És mi lesz az Ltpbe fizetett pénzünkel?
Teljesen elvagyok keseredve kérem segítsenek!Köszönöm.

Andrea75 szerint:

2011-06-14 - 10:55

Tisztelt hitelinfó!
Köszönöm eddigi információjukat!Még anyitt szertenék tudni,hogy a Cib banknak nem kellett volna értesiteni a kezest,adóstársat mielött felmondja a hitelt?köszönöm!

Erzsébet szerint:

2011-06-13 - 19:49

Élettársam adóstársként szerepelt egy jelzáloghitelnél,a ház árverezés alatt van,mivel a bank felmondta a hitelt és átadta egy adósságkezelő cégnek. Élettársam jövedelmét 33 %.ban letiltják a 4,5 millft-ból 8mill.lettés ez követelik rajta ugy hogy az adóst meg sem keresték.Mindenféle ingó és ingatlan vagyonát le akarta foglalni a végrehajtó. Kérdésem lehetősége lenne e egy külső személynek a 33%-os letiltást átvállalni és átvenni a hitelt.De valószinű hogy ennek a személynek nincs készpénze a fizetésre.Válaszát előre is köszönöm, sokat segiten rajtunk…

Hitelnet szerint:

2011-06-14 - 08:06

Kedves Erzsébet!
Végrehajtási ügyekben sajnos nem vagyunk járatosak, de ilyen lehetőségről még nem hallottunk.

Andrea75 szerint:

2011-06-09 - 13:46

Tisztelt hitelinfó!
Mai nap kaptam közjegyzőtől levelet,hogy felmondták a lakáshitelemet.kb 200000ft tartozás miatt.Már elég sokszor voltam a Cib bankba ahol azt a választ kaptam,hogy nem tudnak segiteni mivel ez egy államilag támogatott lakáshitel.Szeretnék érdeklödni,hogy van még valamilyen lehetőségem vagy mielöbb adjam el az ingatlant,ha tudom.
válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet szerint:

2011-06-09 - 16:43

Kedves Andrea!
Sajnos ebben az esetben hitelkiváltási lehetőség már nincs, ezért a megoldást az ingatlan értékesítése jelentheti, bár az árverési moratórium csak fokozatosan kerül feloldásra.

Boros Róbert szerint:

2015-04-20 - 09:23

Tisztelt Hitelnet!
Bocsánat, hogy bátorkodom zavarni önöket, de sajnálatos módon beleestem a 22-es csapdájába én is, bár nem a bank hibájából. 201-ben váltam el törvényesen a feleségemtől. A három gyermek közül 2-t nekem ítélt a bíróság. Jelenleg 61 éves édesanyámmal és két kiskorú gyermekkel élek egy 4. emeleti panellakásban, amire már rátette a kezét a végrehajtó. A hitelt, melyet felvettünk, annó 3,1 millió forint záróegyenleggel került át a végrehajtóhoz. Jelenleg 4,9 millió forint a tartozásom és ezen összeggel vagyok megterhelve. Mivel egyedül, illetve kis családommal maradtam, egyre nehezebb volt a törlesztés megfizetése, így azt nem tettem meg. A ház illetve a lakásingatlan a volt feleségemmel és mára már két nagykorú gyermekével együtt 1/4-1/4-1/4 részarányban az övé. Az én részarányom 1/4 rész. Azért is nem akartam fizetni, de most döbbentem rá, hogy visszterhesen visszaperelhettem volna amit befizetek. A lakásból a mamával és két kiskorú gyermekemmel az utcára nem akarok kerülni, így segítséget, tanácsot szeretnék kérni, mi lenne a megoldás, hogy ne menjek az utcára. Természetesen fizetési hajlandóságom is lenne a bank felé /OTP Faktoring/. A felmondott hitelem, ami volt, állami kamattámogatásos volt, szocpol kedvezménnyel.
Köszönöm segítségüket.
Tisztelettel
Róbert

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-20 - 23:27

Kedves Róbert!
Felmondott hitel esetén hitelkiváltó kölcsön felvételére már nincs lehetőség, így ebben sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Véleményünk szerint az OTP Faktoringgal kellene felvenni a kapcsolatot és megegyezni egy mindkét fél számára megfelelő havi törlesztő részletben.

Emi szerint:

2011-05-18 - 07:54

Tisztelt Hitelnet!Azzal a kéréssel szeretnék önökhöz fordulni,hogy segitsenek kérem ha tudnak!Nagyon nagy bajban vagyunk a párommal,mert van a Faktorignál már kb 5 éve felmondott hiteleink és mind otp:és hitel,de van amit már tiltanak a férjem illetve az én fizetésemböl.Ami nagyon idegesit az az hogy van egy másfél millios hitel ami már fel ment 3milliora ezt nem értem hogy lehet ennyire felvinni a kamatokat a duplájára mire ezt is el kezdik tiltani addigra fel megy talán 6 milliora is.Persze bárlistások vagyunk mindketten és a házunkon is van jelzálog ami már sajnos nem a mi nevünkön van de mi fizetjük.Nem tudom mi a teendö kérem önöket hogy valamilyen modon segitsenek!!!Elöre is megköszönöm Tisztelettel Emi.

Sz. Tímea szerint:

2011-04-27 - 18:33

Alulírott Sz. Tímea azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy segitségét kérjem.Önhibámon/Németországban dolgoztunk a férjrmmel és nem fizették ki a bérünket, ami kb 500 ezer forint/ kívül felmondta a Bank a hitelünket és árverezni készül a lakásunkat.A felmondott hitelt szeretném kiváltani, ha lehetőség lenne rá.Kérem segítsenek, ha lehet.Nekem nincs internet hozzáférésem, ezért kérném a fenti email címre.Tisztelettel:Sz. Tímea

János szerint:

2011-03-28 - 12:55

Az lenne a kérdésem hogy személyi hitelem van.
Jelzálog nincs bejegyezve az ingatlanra.
De már az Otp faktoríngnáll van az ügy ha nem.
Tudom fizetni elvehetik e az ingatlant sürgős lenne a válasz előre is köszönőm

Hitelnet szerint:

2011-03-29 - 07:23

Kedves János!
Végrehajtási ügyekben nem tudunk Önnek nyilatkozni, de személyi kölcsön esetében az ingatlan nem képezi a fedezet részét.

János szerint:

2011-03-24 - 08:37

Tisztelt Hitelnet !A lakásomon az otp bank felé jezáloghizel van 15 évre illetve elidegenítési és terhelési tilalom.Egy másik banknál pedig személyi kölcsönöm amivel késedelemben vagyok .Ha felmondják a személyi kölcsönöm ,elárvereztetheti-e a bank a lakásom,/amelyiknél a személyi kölcsön van /? Hiszen a földhivatali papírokon Az Otp áll az első helyen .Illetve ilyenkor mire lehet számítani .a bank részéről és én mit tegyek ? János.

Hitelnet szerint:

2011-03-24 - 21:33

Kedves János!
Végrehajtási ügyekben nem tudunk nyilatkozni, a személyi kölcsön igénylésnél az ingatlan nem képezte a fedezet részét, tehát azt nem fogja árverezni a bank.

ILDIKÓ szerint:

2011-03-23 - 11:19

MAJDNEM KÉT ÉVE MÁR,HOGY A BANK FELMONDTA A HITELÜNKET.AZT SZERETNÉM TUDNI,HOGY HA MOST RENDEZŐDÖTT A HELYZETÜNK ÉS MÁR TUDNÁNK FIZETNI,VAN E ERRE LEHETŐSÉG.

Hitelnet szerint:

2011-03-23 - 13:43

Kedves Ildikó!
Ezt a kérdést a bank felé kellene inkább feltenni, ők tudnak választ adni.

noémi szerint:

2011-03-17 - 15:41

Tisztelt Hitelnet

2 éve felvettünk lakás hitelt építkezés miatt.
Tudtuk is fizetni amíg párom sajnos munkanélküli nem lett.
Én gyesen vagyok itthon 2 éves kisfiammal.
El voltunk maradva 3 havi törlesztéssel, amiről kaptunk egy levelet hogy fizessük ki 8 napon belül. Az összeg már 283 ezer ft volt. Mi febr 28-án befizettünk 105 ezer ft-ot, ugyanis az volt az utolsó határ idő. De 2 nap múlva kaptunk egy levelet hogy tartozásunkat nem rendeztük így felmondják a lakás hitelünket ha nem rendezzük 5 napon belül. Majd ismét be mentünk a bankba és rá fizettünk 70 ezer ft. Most a 90 nap alatt vagyunk de még mindig nem fizettük vissza a teljes összeget. ugyanis havi 65 ezer a havi törlesztésünk most 2 hónappal vagyunk el csúszva. de minden hónapban többet tudunk már rá fizetni mint a hitel törlesztésünk. így is felmondhatják a lakás szerződésünket? Vagy A Bank látja hogy fizetőképesek lettünk?

Hitelnet szerint:

2011-03-18 - 22:43

Kedves Noémi!
Erre a kérdésre mi nem tudjuk megmondani a választ, kérem ezt mindenképpen jelezzék a bank felé is mielőbb.

lászló szerint:

2014-03-03 - 12:03

Kedves hitelnet!
Olvasva az önök válaszait, felmerül bennem a kérdés, önök minek vannak, mert csak egyet tudnak írni (kérem forduljon a kérdéssel a bankjához). Akkor önök minek vannak vagy megéri az oldalt üzemeltetni? Bankos!! vegyél fel hitelt reklámokból, ez igen gratulálok.

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-03 - 14:01

Kedves László!
Először is kérjük, nyugodjon meg, nem érdemes válaszaink miatt bosszankodnia. A Hitelnet irodáiban hitelközvetítéssel foglalkozunk, vagyis készséggel állunk a kölcsönt felvenni szándékozó ügyfelek rendelkezésére, amennyiben ingatlan fedezete mellett vagy anélkül kívánnak lakossági hitelt felvenni. Készséggel adunk tájékoztatást pénzügyi partnereink legkedvezőbb konstrukcióiról, a várható törlesztő részlet összegéről, a hitelfelvétel feltételeiről, illetve amellett, hogy díjmentesen készítünk személyre szabott hitelajánlatokat az ügyfelek igényeinek megfelelően, díjmentesen vállaljuk a hitelügyintézést is. Ha azonban valaki meglévő hitele miatt fordul irodánkhoz – fizetési nehézsége adódik, esetleg végrehajtás fenyegeti -, akkor az esetek többségében valóban nem tudunk segíteni. Például a fizetéskönnyítési lehetőségek igénybevételével kapcsolatban csakis a hitelnyújtó bank tud segíteni ügyfelének. Meglévő kölcsönnel, fennálló tartozással, stb. kapcsolatban szintén az illetékes bankhoz lehet fordulni, hiszen sok esetben nem ismerjük az ügyfél kölcsönszerződését, nem látunk bele a bankok nyilvántartásába, rendszerébe. A végrehajtás területe szintén nem hozzánk tartozik, végrehajtási ügyekben nem vagyunk illetékesek. Mivel végrehajtás alatt lévő hitelt egyik pénzintézet sem vált ki, ezért ilyen esetben is csak azt tudjuk javasolni az érdeklődőknek, hogy bankjukkal konzultáljanak egy esetleges részletfizetési megállapodással kapcsolatban.
Amennyiben lakossági hitelfelvétellel kapcsolatban kérdése lenne, készséggel állunk az Ön rendelkezésére is a jövőben!

Fanni szerint:

2011-02-16 - 13:55

Tisztelt Hitelnet!
A 41 nm-es lakásom törlesztője (CHF)100 000 Ft környékén van, lassan már nem tudom fizetni. Az ingatlan értéke nem fedezi a hitel aktuális összegét. Mit tehet ilyenkor a bank velünk, ha bedől a hitel és elárvereznék, persze kevesebbért, a fennmaradó részt van joguk behajtani?

Válaszát előre is köszönöm.Üdv: Fanni

Hitelnet szerint:

2011-02-18 - 21:40

Kedves Fanni!
Végrehajtás esetén a fennmaradó összeget a bank tovább követelheti az adóstól még akkor is, ha a fedezet már megszűnt.

Judit szerint:

2011-01-23 - 16:37

Házat akarunk venni, de felmondott, jelzáloggal biztosított hitel terheli.
Visszafizethető a felmondás ellenére a bank részére a teljes tartozás, azaz végtörlsthető a felmondás után az tartozás? Vagy a végrehajtást kellene kivárni?
Köszönöm.

Hitelnet szerint:

2011-01-27 - 21:32

Kedves Judit!
Természetesen megvásárolható egy felmondott hitellel terhelt ingatlan is lakáshitel segítségével, de csak bizonyos feltételek esetén. Kérem töltse ki a felső kapcsolat menüpont alatt elérhető online ajánlatkérő adatlapunkat vagy keresse meg az Ön lakhelyéhez legközelebb fekvő irodánkat és kollégáink vagy partnereink ismertetni fogják a lehetőségeket.

szecsei andrea szerint:

2011-01-16 - 00:35

A szabad felhasználásu jelzáloghitelemet felmondta a PÉnzintézet.700 000 Ft al voltam elmaradva,ebből 370 000 ft kb a felszólitó levelek dijjai amiket rátettek.Nem tagadom az utolsó félévben fizetés képtelen voltam,de sajnos csak most tudtuk volna megoldani a rendes törlesztést.Édesanyám havi nyugdijja lenne erre a biztositék,mivel összeköltöztünk.Mi még abba is belemennénk,hogy erről szerződést irjunk és a nyugdij meghatározott része a banknak legyen utalva,minden hónapban.Kére,ha valamiben tud segitsen,és várom válaszát.Szecsei Andrea

Hitelnet szerint:

2011-01-16 - 15:42

Kedves Andrea!
A felmondott hitel már nem váltható ki egyetlen más banknál sem. Próbáljon megegyezni a hitelt folyósító pénzintézettel, ebben csak ők tudnak segíteni.

marcsi1971 szerint:

2010-12-10 - 17:39

Tisztelt Hitelnet!
Több mint egy éve húzódott a Bankkal az áthidaló kölcsönünk. Ez év májusában elutasították a hitelkérelmunket / lakáshitelt vettünk fel, és nem tudjuk a teljes összeget teljesíteni, mert anyagi helyzetünkben romlás következett be/ A bank azt mondta, az államkincstár nem engedi. Jártam a helyi illetékes államkincstárnál, ahol azt mondták, ha egy másik ingatlant is bevonunk fedezetnek, akkor elfogadják a kérelmünket. Újabb kérelmet adtunk be a bankban, mellékeltük a beleegyező nyilatkozatot a másik ingatlan tulajdonosaitól, és így adtuk be az újabb kérelmet novemberben. A tegnapi nap megint elutasító határozatot kaptunk a banktól. Hova fordulhatok még segítségért? Emiatt, hogy nem kaptuk meg sem az áthidaló kölcsönt, sem az ujrakezdési hitelt elveszíthetjük a házunkat, ahol 4 gyerekkel lakunk!!! Pedig csak 2 év türelmi időt kértünk. Ez az egy év alatt amíg vártunk, a hátralékunk már közel 900.000 Ft lett, pedig amikor a fizetési nehézséget bejelentettük a Banknál nem volt hátralékunk, de tudtam, hogy a válság miatt a közel duplájára nőtt részleteket nem tudjuk majd fizetni. Most hova fordulhatok még??? Attól félek, hogy a bank felmondja a hitelszerződésünket emiatt

Hitelnet szerint:

2010-12-10 - 22:39

Kedves Marcsi!
Sajnos ebben a kérdésben nem tudunk Önnek segíteni. Kérje a hitelt nyújtó bank javaslatát a probléma megoldására.

Etelka szerint:

2010-12-04 - 16:26

Tisztelt Hitelnet!
letiltották a fizetésem 33%-át anélkül,hogy felmondták volna hitelemet ,így már nem tudtam fizetni a többit sem ,sőt a fiam segíteni akart így ő is bajba került ,édesanyámnak van egy kis lakása kb:2-3.milliót ér ,de még jelzálogot sem kapok már mindent meg próbáltam ,de el fogják venni az én és a fiam fizetésének felét és már nem tudunk élni sem én fizetnék ,de nem tudok ,kérem ha tudnak segíteni akkor tegyék meg ,most úgy erezzük ,hogy vége az életónknek nincs kiut ,az amugy is kevés pénzünket elveszik !!!
Tisztelettel.Etelka

gyöngyi szerint:

2015-08-23 - 20:08

Üdvözlöm.
Nekem is van egy felmondott hitelem, 3.000.000 Ft. Megegyeztem a bankkal, hogy havonta 30.000-rel törlesztem. Igaz ez nem jön össze minden hónapban, volt hogy többet utaltam, volt hogy kevesebbet. Nagyon kedvesen felhívnak és megegyezünk ismét ebbe az összegbe és elmondják, hogy ehhez azért tartsam magam, hogy ne kerüljön a hitel jogi útra.
A kérdésem az lenne, hogy mi a várható következménye a jogi útnak, vagyis hogy ez mit takar?
Válaszát megköszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-24 - 10:27

Kedves Gyöngyi!
Nemfizetés esetén a hitelintézet átadhatja az ügyet végrehajtónak, aminek végső következményeként elárverezhetik a házat.

SZITÁS LÁSZLÓNÉ szerint:

2010-09-19 - 22:07

TISZTELT HITELINFÓ!
sajnos szabadfelhasznélásu hitelunket felmondták ezért önöktöl kérek segitséget a megoldásra a lakást nem szeretném elvesziteni
köszönettel szitás lászlóné miskolc

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA