Németországi TB jogviszonyra igényelhető a falusi CSOK?

Tisztelt hitelnet!

A kérdésem kicsit összetett.

Első kérdés: Szeretnénk igénybe venni a 5+5 millió forint falusi CSOK-ot használt ingatlan vásárlására. Házasok vagyunk. 2 meglévő gyermekünk mellé vállalni szeretnénk egy harmadik gyermeket. A feleségem jelenleg nem dolgozik, 34 éves és nemrég tért haza a gyerekekkel Magyarországra Németországból. Ő nem tud jelenleg felmutatni egybefüggő 2 éves Tb jogfolytonosságot. Én 40 éves elmúltam. Jelenleg Németországban dolgozom, folyamatos 2 éven túli külföldi biztosítással (EU-s) rendelkezem. Természetesen vállalom, hogy 180 napon belüli magyarországi TB jogviszonyt fogok létesíteni.
Ennek tudatában alkalmasak vagyunk-e a falusi CSOK felvételére?

Második kérdés: Rendelkezünk állandó magyarországi lakcímmel. Szükségünk lenne még a lakásvásárláshoz önerő és a falusi CSOK mellé lakáshitelre. Így szeretnénk teljesíteni a lakás vételárát.
Külföldi, határozatlan idejű munkaviszonnyal van-e lehetőségem hitelt felvenni Magyarországon a meglévő információk alapján?

Válaszukat előre is köszönöm!
Csaba

Kedves Csaba!

A jogosultsághoz elfogaható más államban szerzett TB jogviszony is azzal a feltétellel amit Ön is ír. A külföldi TB jogviszonyt igazoló félnek vállalnia kell a 180 napon belüli magyarországi TB jogviszony létesítését.

A falusi CSOK keretében a 3 gyermek utáni 10 milliós támogatást úgy tudják felhasználni, hogy a vételár kifizetéséhez maximum 5 millió forintot vehetnek igénybe. A fennmaradó 5 millió forint a vásárolandó lakás felújítására, korszerűsítésére fordítható. A további feltételekről pontos információnk a falusi CSOK rendelet kihirdetése után lesz. Erről honlapunkon részletes tájékoztatást fogunk közzétenni. Az eddig ismert falusi CSOK információk IDE kattintva tekinthetők meg.

Lakáshitel felvétele során a külföldi, határozatlan idejű munkaviszonyból származó jövedelem is elfogadható. A vásárlásra igényelt falusi CSOK-hoz kapcsolódóan igénybe vehető kedvező kamatú (3%) államilag támogatott lakáshitel. Ennek maximális összege 15 millió forint lehet. A CSOK és a hitel együttes összege azonban nem haladhatja meg a vételárat. E termékről bővebb információt IDE kattintva olvashat. Az elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelek aktuális törlesztő részletéről ITT tájékozódhat.

Szakértőink készséggel készítnek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást is! Ehhez elsőként online adatlapunk kitöltésére lesz szükség. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések