Nem jár a falusi CSOK napelemes fűtésre, ha az nem központi irányítású?

Kedves Hölgyem/Uram!

Szerződtünk egy bankkal a fent nevezett ügyben. Korszerűsítésünkben szerepelt:
– Napelemes rendszer kiépítése
– Konyha aljzatának felújítása és elektromos padlófűtés kialakítása
– Előszoba aljzatának felújítása és elektromos padlófűtés kialakítása
– 1 db bejárati ajtó cseréje

A konyha és a napelemes rendszer elkészült. Szeretünk volna pénzt lehívni, mert már a szakik rágják a fülünket a pénzük miatt. Kértem egy értékbecslést ez ügyben, bevittem a számlákat az ügyintézőnek. Kb. 1 hét múlva jött a becslő emberke, fotózott és elment. Négy nap múlva hívtam az ügyintézőt, minden rendben van-e és mikor lesz belőle pénz. Erre azt mondta utánajár és visszahív. Evvel nem is volt gond, vissza is hívott. Fennakadt a dolog az értékbecslés benyújtás után olyan hibával, hogy NEM MEGFELELŐ A 2 DB TERMOSZTÁT, MERT NEM EGYSZERRE VEZÉRLI A 2 DB ELEKTROMOS FŰTŐKÖRT!

Ezzel csak az a gondom, hogy sehol senki nem mondta sem írta, hogy ezt nem fogja elfogadni a bank. A bank szerint ki kell cseréltetnem olyanra, ami központilag vezérli mind a kettő fűtőkört. Sajnos ez már csak egy módon lehetséges, ha ki lesz cserélve a 2 db termosztát Wifisre, mert akkor már szerintük központilag lehet vezérelni őket mobilról.

Nem értek hozzá, de szerintem ha ilyen dolgok léteznek, akkor miért nem adott a bank egy leírást arról, hogy mi építhető be és mi se. Látták a költségvetést, tudniuk kellett volna mit lehet, mit nem. Nem fél évre rá szólni, mikor már szinte minden kész. Szerintem nem mi hibáztunk.

A kérdésem az lenne, hogy komolyan létezik ilyen dolog vagy csak a bank szeretne minket lehúzni egy újabb értékbecslési díjjal?

Várom válaszát!
Üdvözlettel: Péter

Kedves Péter!

Korábbi bejegyzésünkben írtunk arról, hogy napelemes rendszer kizárólag a fűtési rendszerrel összefüggésben finanszírozható falusi CSOK-kal. Ez is csak akkor támogatható, ha az részben vagy egészben árammal működik, valamint a fűtés központi rendszerű, azaz az árammal működtetett fűtési rendszer a teljes lakás fűtését szolgálja egy központi irányítással. Amennyiben ennek a szabálynak nem felel meg a kialakítani kívánt rendszer, akkor a munkálatokhoz a falusi CSOK nem használható fel. Erről bővebb információ ITT olvasható.

Mindezek alapján véleményünk szerint a bank jogosan kéri a központi vezérlésű rendszert.


Utolsó módosítás: 2020. szeptember 15. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések