Milyen felújítási munkálatokra igényelhető a falusi CSOK?

Üdvözlöm!

Kérdésem a következő lenne. Falusi CSOK-ot szeretnénk igénybe venni lakásfelújításra, korszerűsítésre. Az ingatlan 1/1-es tulajdoni hányada a feleségemé. Munkaviszonyom csak nekem van, a feleségem jelenleg a két kisgyermekünket neveli. Utánuk szeretnénk felvenni az 1.3M Ft-ot.

1.Tulajdonjogom nincs az ingatlanban, így nem is vagyunk rá jogosultak együttes igénylés estén?

2. Fűrdőszoba és konyha felújításán, valamint nyílászárók cseréjén és napkollektor felszerelésén gondolkozunk. Mik tartoznak ide? Pl: napkollektor, energiatakarékos mosógép, konyha csempézése, új korszerűbb konyhai gépek, egy szoba teljes belső felújítása, tehát festés, gipszkartonozás, lábazati szigetelés, külső nyílászárók cseréje? Miket lehet elszámolni?

3. Ha utófinanszírozásos, akkor csak ha kifizettem a teljes összeget, akkor nyújthatom be a számlákat, vagy a benyújtott és elfogadott számlán szereplő számlaszámra utalnak?

A CSOK-ot nem vettük igénybe, így eléggé hiányosak az információim a folyamattal kapcsolatban.

Köszönöm Válaszát.
Zoltán

Kedves Zoltán!

A vonatkozó kormányrendelet kimondja, hogy a falusi CSOK-kal érintett lakásban az igénylőnek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett, legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie. Házastársak, élettársak igénylése esetén együttesen szükséges legalább 50% tulajdoni hányad igazolása. Ahhoz tehát, hogy jogosultak lehessenek a támogatásra, Önnek is tulajdonrészt kellene szereznie a támogatott ingatlanban. Nem feltétel az 50-50% tulajdoni hányad.

A támogatás keretében az alábbi korszerűsítési munkálatok végezhetők el:

a) víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése,
b) fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
c) központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
d) az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
e) a külső nyílászáró energiatakarékos nyílászáróra való cseréje,
f) tető cseréje, felújítása, szigetelése,
g) kémény építése, korszerűsítése,
h) belső tér felújítása, ideértve a belső burkolat cseréjét, a galériaépítést, a belső elektromos-, vízhálózat cseréjét, a fürdőhelyiség-felújítást, a WC-felújítást; a konyhafelújítást,
i) a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig, valamint
j) a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 20%-áig.

Berendezési tárgyakra, bútorokra, háztartási gépekre a támogatás nem használható fel. A falusi CSOK-ból tehát energiatakarékos mosógép, új korszerűbb konyhai gépek nem finanszírozhatók.

A támogatás folyósítása készültségi foknak megfelelően történik. Nem szükséges tehát a benyújtott költségvetésben szereplő összes munkálat elvégzése. Mindig ez elért készültésgi foknak megfelelő összeget utalja a hitelintézet a támogatásból az Ön számlájára, melynek legalább 70%-át számlával kell igazolni. Az elért készültségi fokot műszaki szakértő ellenőrzi helyszíni szemle keretében.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Veronika szerint:

2020-08-12 - 19:14

Üdvözlöm.
A falusi CSOK felhasználható napelemes rendszer kiépítéséhez, ha nem szeretnénk központi fűtést?
Kerítés építése esetén a kerítés költségeinek 30%-át fedezi a CSOK?

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-13 - 08:25

Kedves Veronika!
Napelemes rendszer kiépítéséhez a falusi CSOK nem vehető igénybe, ha az nem fogja a központi fűtési rendszer részét képezni. Erről bővebb információt IDE kattintva olvashat.
A kerítés építés a korszerűsítés költségvetésének 30%-ig finanszírozható.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Alexandra szerint:

2020-08-10 - 16:55

Üdv!
Mi csak felújításra szeretnénk a falusi csokot felvenni, de a házunk kivett lakóház, gazdasági épület.
A kérdésem az, hogy már meglévő ingatlan esetében elfogadják ezt a minősítést, vagy át kell minősíteni a házat! És energiatanúsítvány is kell az igényléséhez?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-11 - 13:15

Kedves Alexandra!
Kivett lakóház, gazdasági épület megnevezésű ingatlanra is igénybe vehető a falusi CSOK. Az igényléshez energiatanúsítvány nem szükséges.

Magdolna szerint:

2020-08-07 - 22:51

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy falusi csok esetén az utcafronti kerítés és kapu teljes cseréje mehet-e a korszerűsítés összegének 30%-ig, mint kerítés építés?
Köszönettel, Magdolna

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-10 - 11:42

Kedves Magdolna!
A kerítésépítés a korszerűsítés összegének 30%-áig finanszírozható. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Anita szerint:

2020-08-04 - 22:06

Üdvözlöm.
Mi két gyerek után az 1.3 m szeretnénk igénybe venni. Először a konyhát szeretnénk felújítani (járólap, csempe, burkolás, amiről lenne számlánk). A teraszt szeretnénk zárttá tenni.
Azt beírhatjuk a költségvetésbe?

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-06 - 13:28

Kedves Anita!
A konyha felújítása támogatható, a terasz beépítése azonban nem. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuka teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

György szerint:

2020-07-28 - 08:05

Meglévö ingatlan korszerűsítés esetén mi a teendő?
Kell-e statikus vagy energetikus?

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-29 - 09:35

Kedves György!
Korszerűsítési falusi CSOK igényléséhez nem szükséges sem statikus, sem energetikus. Költségvetést kell benyújtani az elvégezni kívánt munkálatokról. Ez banki formanyomtatvány. A további szükséges dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük tölste ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Éva szerint:

2020-07-16 - 12:57

Falusi CSOK-ot vennék igénybe 35 éves fürdőszoba felújításra. Elvált vagyok 2 kiskorú gyerekkel.50% tulajdonnal rendelkezem a két szintes családi házban,ahol két fürdőszobát újíttatnék fel a belső víz- és szennyvízhálózat teljes cseréjével, burkolat és a szaniterek cseréjével.Már teljesen elszennyeződtek a lefolyók, gyakori a dugulás. Az a kérdésem,hogy lát-e ebben valami hibát. Mind a kettő fürdőszobát fel kell újíttanom. Öregek a vízvezetékek is. Éva

Orsi szerint:

2020-07-15 - 08:24

Érdeklödni szeretnék, hogy én már felvettem a sima csokot 2 gyermekre. Felvehettem-e a falusi csokot nyílászáró cserére, vagy korszerűsítésére.

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 09:38

Kedves Orsi!
A leírtak alapján az ingatlan korszerűsítéséhez – azon belül nyílászáró cseréhez is – felvehető a falusi CSOK két gyermek után maximum 1,3M Ft összegben, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek. Ezekről bővebb információt IDE kattintva olvashat. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Zsolt szerint:

2020-07-14 - 12:50

Tisztelt Címzett!
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy a konyhabútor korszerűsítése mit foglal magában. Az már olvastam, hogy a gépek korszerűsítése nem tartozik ide, de új konyhabútor készíttetése az igen, illetve az ahhoz tartozó munkálatok?
Válaszukat előre is köszönöm!
Zsolt

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-14 - 12:58

Kedves Zsolt!
Konyhabútor finanszírozására a falusi CSOK nem vehető igénybe. Arról, hogy mely munkálatokra használható fel a támogatás, fenti bejegyzésünkből tájékozódhat.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Franciska szerint:

2020-07-14 - 12:17

Tisztelt Cím!
Kazánvásárlásra és zuhanykabin vásárlására is igénybe lehet venni a korszerűsítési összeget?
Köszönettel: Franciska

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 09:58

Kedves Franciska!
A kazánvásárlás és zuhanykabin vásárlása is támogatható falusi CSOK korszerűsítés esetén. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Kriszti szerint:

2020-07-13 - 07:25

Üdv!
Falusi Csok érdekelne tetőfelújításra.
50-50%tulajdonjog, Élettársi viszony, 2 gyermekünk van, 2007-ben felvett lakáshitel.
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-14 - 14:32

Kedves Kriszi!
A leírtak alapján elvileg működhet a falusi CSOK igénylés, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. További, személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Balázs szerint:

2020-07-09 - 13:57

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy most készülünk felvenni a falusi csok felújítási összegét 2gyerekre, 1,3M.
A teljesítés igazolásához elegendő az alapanyag számla is vagy szükséges munkadíjszámla is a 70%-hoz?
A munkákat saját magam végezném.
Köszönettel,
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 10:21

Kedves Balázs!
A számlabenyújtási kötelezettség teljesítéséhez elegendő lehet csak az anyagszámla. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Zsolt szerint:

2020-07-08 - 08:31

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy 1950-ben épült, de azóta felújított 92 nm-es belterületi családi házra amelyben nincs fűtés, minden más viszont igen (víz, villany, csatorna) meg lehet-e falusi CSOK keretein belül vásárolni és korszerűsítés címén a fűtést kiépíteni?
Ha igen, akkor mennyi támogatást kaphatunk rá? 30 millió Ft-ért árulják.

Hitelnet szerint:

2020-07-08 - 11:51

Kedves Zsolt!
Falusi CSOK esetében az alábbi ingatlan-nyilvántartásbeli elnevezéssekkel igényelhető a támogatás: ha belterületi az ingatlan, akkor lakás, lakóház megnevezés fogadható el. Az ingatlan megvásárlásakor nem jelent gondot, hogy nincs fűtés. A központi fűtés kialakítása finanszírozható a CSOK támogatásból.
A támogatás összege függ a gyermekek számától. A Falusi CSOK összegéről IDE , jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat részletesen.
Falusi CSOK támogatás mellé lehetőségük lehet támogatott hitelfelvételre is. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK és hitelügyintézést!

Benő szerint:

2020-07-07 - 09:15

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy a falusi Csok felhasználható e tetőtér szigetelésre?
És hogyan lehet igénybe venni.
Köszönöm

Hitelnet szerint:

2020-07-07 - 10:02

Kedves Benő!
Falusi CSOK igényelhető tetőtér szigetelésére. A Falusi CSOK összegéről IDE kattintva tájékozódhat bővebben. Feltétel azonban, hogy az igénylők legalább egyike rendelkezzen 1 éves folyamatos TB jogviszonnyal. További jogosultsági feltételekről IDE kattintva olvashat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések