Milyen felújítási munkálatokra igényelhető a falusi CSOK?

Üdvözlöm!

Kérdésem a következő lenne. Falusi CSOK-ot szeretnénk igénybe venni lakásfelújításra, korszerűsítésre. Az ingatlan 1/1-es tulajdoni hányada a feleségemé. Munkaviszonyom csak nekem van, a feleségem jelenleg a két kisgyermekünket neveli. Utánuk szeretnénk felvenni az 1.3M Ft-ot.

1.Tulajdonjogom nincs az ingatlanban, így nem is vagyunk rá jogosultak együttes igénylés estén?

2. Fűrdőszoba és konyha felújításán, valamint nyílászárók cseréjén és napkollektor felszerelésén gondolkozunk. Mik tartoznak ide? Pl: napkollektor, energiatakarékos mosógép, konyha csempézése, új korszerűbb konyhai gépek, egy szoba teljes belső felújítása, tehát festés, gipszkartonozás, lábazati szigetelés, külső nyílászárók cseréje? Miket lehet elszámolni?

3. Ha utófinanszírozásos, akkor csak ha kifizettem a teljes összeget, akkor nyújthatom be a számlákat, vagy a benyújtott és elfogadott számlán szereplő számlaszámra utalnak?

A CSOK-ot nem vettük igénybe, így eléggé hiányosak az információim a folyamattal kapcsolatban.

Köszönöm Válaszát.
Zoltán

Kedves Zoltán!

A vonatkozó kormányrendelet kimondja, hogy a falusi CSOK-kal érintett lakásban az igénylőnek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett, legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie. Házastársak, élettársak igénylése esetén együttesen szükséges legalább 50% tulajdoni hányad igazolása. Ahhoz tehát, hogy jogosultak lehessenek a támogatásra, Önnek is tulajdonrészt kellene szereznie a támogatott ingatlanban. Nem feltétel az 50-50% tulajdoni hányad.

A támogatás keretében az alábbi korszerűsítési munkálatok végezhetők el:

a) víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése,
b) fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
c) központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
d) az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
e) a külső nyílászáró energiatakarékos nyílászáróra való cseréje,
f) tető cseréje, felújítása, szigetelése,
g) kémény építése, korszerűsítése,
h) belső tér felújítása, ideértve a belső burkolat cseréjét, a galériaépítést, a belső elektromos-, vízhálózat cseréjét, a fürdőhelyiség-felújítást, a WC-felújítást; a konyhafelújítást,
i) a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig, valamint
j) a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 20%-áig.

Berendezési tárgyakra, bútorokra, háztartási gépekre a támogatás nem használható fel. A falusi CSOK-ból tehát energiatakarékos mosógép, új korszerűbb konyhai gépek nem finanszírozhatók.

A támogatás folyósítása készültségi foknak megfelelően történik. Nem szükséges tehát a benyújtott költségvetésben szereplő összes munkálat elvégzése. Mindig ez elért készültésgi foknak megfelelő összeget utalja a hitelintézet a támogatásból az Ön számlájára, melynek legalább 70%-át számlával kell igazolni. Az elért készültségi fokot műszaki szakértő ellenőrzi helyszíni szemle keretében.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zsófi szerint:

2020-07-01 - 21:06

Tisztelt Szakértő!
Falusi CSOK-ot szeretném igénybe venni 4 gyermekem utàn egyedülàllóként a tulajdonomban lévő ingatlanra korszerűsítésre (fürdőszoba burkolat és berendezési tárgyak cseréje, konyhabútor és ha belefér a tető cseréje).
Érdeklődni szeretnék, hogy az elszámolás hogy történik, ha pl. én 10.000 Ft/nm árú csempét veszek, azt számlával kell igazolni az elszámolásban vagy van egy konkrét nm ár, ami elszámolható? Konyhabútor esetében be is kell építeni az elszámoláshoz vagy elég, ha a helyszínen van? Nyílászáró esetében ugyanez a kérdésem.
Segítségét és válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-03 - 11:53

Kedves Zsófi!
A falusi CSOK berendezési tárgyakra és konyhabútorra nem használható fel. Nincsen bank által megadott m2 ár, a költségvetésben Ön által megadott adatok alapján történik a szőámlabenyújtás. Nyílászárók beépítése szükséges, nem elegendő, ha a helyszínen vannak.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

András szerint:

2020-06-30 - 17:00

Szeretnék én is kérdezni! Mindegy hogy 2 vagy 3 rétegű ablakra cserélném a meglévőt?

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-03 - 12:18

Kedves András!
Mindegy, hogy 2 vagy 3 rétegű ablakra cseréli, lényeg, hogy energiatakarékos legyen.
További tájékoztatáshoz kérjük, tötlse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Kálmán szerint:

2020-06-19 - 04:52

Kedves Hitelnet!
Alább olvasható mondatban vagy kapcsolat van a melléképület felújítása és a kerítés építése között. Állítólag ezt szigorúan kell értelmezni, vagy ezt, vagy azt csinálhatom, valóban így van?
“a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig, valamint”
Köszönettel,
Kálmán

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-22 - 13:02

Kedves Kálmán!
Melléképület felújításra és új kerítésre egyidejűleg is igényelhető a támogatás, a teljes költségvetés maximum 30%-áig. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Péter szerint:

2020-06-15 - 10:45

A fűtést télen falra szerelhető klímákkal szeretnénk megoldani, ami a kinti levegőt ahogy beszívja, felmelegíti a kívánt belső hőmérsékletre. Ezt a falusi csok támogatással szeretnénk megvalósítani, mint fűtés korszerűsítés.
Támogatja ezt a kivitelezést a csok költségvetés?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-15 - 11:20

Kedves Péter!
A klíma, mint fűtési mód akkor finanszírozható falusi CSOK-kal, ha az a központi fűtési rendszer részét képezi. Úgy tudjuk azonban, hogy a fűtő-hűtő klíma nem központi rendszerű rendszer, hanem helyiségenkénti mód, így véleményünk szerint nem valósítható meg a falusi CSOK-ból.

Marianna szerint:

2020-06-11 - 12:18

A belső tér felújítása jelentheti-e belső vakolatok javítását és az ezt követő festést?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-11 - 13:31

Kedves Marianna!
Belső vakolásra és az azt követő festésre igényelhető a falusi CSOK. A további jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Imre szerint:

2020-06-10 - 22:17

Üdv.
Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy gyerek után felújításra igényelhető-e a csok támogatás? Én 43 éves vagyok, de sajnos nem velem él a gyermek, hanem az anyjával.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-15 - 12:55

Kedves Imre!
A felújításra igényelhető falusi CSOK alapfeltétele, hogy a gyermek az igénylő eltartottja legyen, vele közös háztartásban éljen.

Ákos szerint:

2020-06-08 - 22:28

Üdv!
Most igényeljük a sima régi CsOK-ot, de korszerűsítésre igényelnénk a falusit is. Jelenleg 2 gyerekünk van + 2-öt vállaltunk.
Mennyi munkaviszony kell hozzá? Közmunka is számít?
Üdv: Ákos

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-09 - 14:52

Kedves Ákos!
Mivel a gyermekvállalás még nem teljesült, ezért a falusi CSOK-ot korszerűsítésre csak a meglévő 2 gyermek után tudják igényelni, maximum 1,3M Ft összegben. Ehhez legalább 1 éves TB jogviszony szükséges. Közmunka is elfogadható. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Katalin szerint:

2020-06-04 - 05:48

Szép napot!
Ha időközben észre vettem, hogy nem 2, hanem 4 ajtócsere lenne, de a felújítási kérelemben csak 2 ajtót írtam be.
Ez módosítható vagy akkor csak 2 ajtót cserélhetek?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-04 - 10:35

Kedves Katalin!
A további ajtócsere is megoldható, de nem a költségvetésben vállalt egyéb munkálatok terhére.

Zsófi szerint:

2020-06-02 - 08:39

Jó napot kívánok!
2015-ben felettük a sima CSOK-ot, 1.300.000 – et, két gyerek után, használt ház vásárláshoz. Jogosultak vagyunk – e a falusi CSOK felújítási részére, tető felújítás céljából?
Köszönettel : Zsófi

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-02 - 10:00

Kedves Zsófi!
A leírtak alapján igényelhető a falusi CSOK korszerűsítésre vonatkozó része két gyermek után maximum 1.300.000 Ft összegben. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

György szerint:

2020-05-31 - 15:01

Jó napot kívánok!
A falusi csoknál a festés, glettelés beletartozik a felújításba?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-12 - 09:46

Kedves György!
A festés, glettelés beletartozik a lakás belső terének felújítási munkálataiba. Bővebb információt fenti bejegyzésünkben olvashat erről. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Lilla szerint:

2020-05-29 - 09:03

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék, hogy falusi CSOK esetén a korszerűsítés során a fürdőszobában a megvásárolt szaniterek összegét el lehet-e számolni, illetve amennyiben beépített szaniterről van szó (fürdőszoba szekrény mosdóval, esetleg tükörrel), elszámolható-e?
Köszönettel:
Lilla

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-12 - 08:45

Kedves Lilla!
Úgy tudjuk, hogy a fürdőszoba szekrény mosdóval, tükörrel nem finanszírozható a támogatásból. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Andràs szerint:

2020-05-23 - 20:30

Üdv.
Kérdésem lenne, hogy igénybe vehető-e falusi csok felújításra olyan ingatlanra, amely csok igénybevételével épült 2016-ban!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-25 - 17:00

Kedves András!
A falusi CSOK korszerűsítésre fordítható összegéből le kell vonni a korábban kapott CSOK összegét és a különbözet igényelhető meghatározott korszerűsítési munkálatok esetén. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Krisztián szerint:

2020-05-21 - 19:11

Üdv!
Érdeklődnék, hogy széldeszkára, csapadék csatornára, melléképületben van a vegyes kazán kémény, hogy arra mennyi %-ot kapnánk vissza?
Külső drájvithálózásra és színezésre is lehet igényelni a korszerűsítést?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-26 - 10:40

Kedves Krisztián!
Arról, hogy mely felújítási munkálatokra igényelhető a falusi CSOK, fenti bejegyzésünkből tájékozódhat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Martin szerint:

2020-05-20 - 14:12

Jó napot kívánok!
Az ügyben szeretném kérni a segítségét, hogy a beltéri ajtók cseréjére is lehet fordítani az állami támogatásból vagy azok nem számítanak bele a beltér korszerűsítésébe?
Válaszát és segítségét előre is köszönöm!
Martin

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-21 - 10:07

Kedves Martin!
Külső és belső nyílászáró cserére egyaránt igénybe vehető a falusi CSOK. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

János szerint:

2020-05-11 - 08:11

Tisztelt Uram!
Olyan kérdésem lenne, hogy falusi CSOKból lehet-e olyan épületrészt felújítani, ami nincs rajta a térképmásolaton? (A házhoz még 60 éve építettek egy toldalékot, ennek szeretnék a tetejét felújítani). Máshogy feltéve: olyan tetőfelújításnál, ami nem építési engedély-köteles, annál be kell-e nyújtani térképmásolatot az igényléshez.
Szíves válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-12 - 16:08

Kedves János!
A támogatás igényléséhez mindenképpen feltétel, hogy az adott épületrész fel legyen tüntetve a térképmásolat.

Edina szerint:

2020-04-26 - 23:11

Üdvözlöm!
Kérdésem a következő lenne: korszerűsítésre egyedül igényelhető-e a csok 2 gyermekre, ha 1/1 a tulajdoni rész?
Köszönöm: Edina

Hitelnet szerint:

2020-04-28 - 11:19

Kedves Edina!
Amennyiben egyedülálló, akkor jogosult lehet a támogatásra. Ha házas vagy élettársi kapcsolatban él, akkor együttesen igényelhetik a falusi CSOK-ot. Ez esetben feltétel, hogy párja is rendelkezzen tulajdonrésszel az ingatlanban már a támogatási kérelem benyújtásakor. Tulajdoni hányadra vonatkozó előírás nincsen. További tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Henrietta szerint:

2020-04-24 - 21:47

Üdvözlöm!
Mi is szeretnénk igényelni a falusi CSOK-ot korszerűsítésre. A konyhát is szeretnénk, járólap csere, csempe csere és a konyhabútort is szeretnénk kicserélni.
A kérdésem az lenne, lehetséges-e, beletartozik-e a korszerűsítésbe.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-29 - 17:09

Kedves Henrietta!
A falusi CSOK korszerűsítési része a konyha burkolatainak cseréjére igénybe vehető, konyhabútor cserére nem. További személyre szóló tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Csaba szerint:

2020-04-24 - 17:05

Tisztelt Hitelnet!
A maximum 5 millió forintot igényelnénk korszerűsítésre a falusi csokból. Kerítés építéssel kapcsolatban az utca fronton van kerítés elektromos kapuval, de a telek 2100 m2 és az udvar fele a szomszéd telkekkel kapcsoltban nincs kerítés. Ez körben kb 230 folyóméter lenne. Erre is igénybe lehet venni a 30% erejéig vagy csak utcafrontra? A másik kérdésem, egy hsz- on van egy garázs ami gazdasági épületként szerepel az adásvételiben, annak a betonozását és tető felújítását is lehet fedezni a 30% ból? Köszönöm

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-29 - 17:16

Kedves Csaba!
A fenti két célra véleményünk szerint igénybe vehető a falusi CSOK korszerűsítési része a hitelintézet által elfogadott bekerülési költség maximum 30%-áig. További tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Sàndor szerint:

2020-04-22 - 07:23

Üdvözlöm!
Az lenne lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnánk igénybe venni a támogatást 2 gyermek után, ha én KATA-sként dolgozom, a párom, pedig GYED-en van? A ház a tulajdonom, de megosztás nem gond. Központi fűtés kialakítása lenne a cél, ebbe beletartozna a gázóra áthelyezése?
Köszönöm előre is válaszát!
Üdvözlettel:
Sándor

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-22 - 16:43

Kedves Sándor!
A KATA jogviszony TB jogviszonynak minősül. Amennyiben legalább 1 éve fennáll a vállalkozói jogviszony, megfelelő. Ugyanakkor ha feleségének a gyed ideje alatt is fennáll korábbi munkaviszonya, akkor részére is kiállítható a szükséges TB jogviszony igazolás. Ezt az igazolást elegendő egyiküknek benyújtani. Központi fűtés kialakítása támogatható. A további egyeztetéshez kérjük, vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést.

Dorottya szerint:

2020-04-20 - 14:28

Üdvözlöm Dorott vagyok.

Olyan kérdésen lenne, hogy mi nem rég vettünk egy házat Bagon amihez fel vettük a babaváró hitelt plusz még lakáshitelt. Férjemmel 1/2 tulajdon hányadban vagyunk van már egy közös babánk is. A falusi csok még így is igényelhető lakáskorszerűsitésre, hogy van meglévő hitelünk?! Köszönöm válaszát

Hitelnet szerint:

2020-04-20 - 15:48

Kedves Dorottya,
A meglévő hitel nem zárja ki Falusi CSOK jogosultságot. Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és kollégánk díjmentes, személyre szabott tájékoztatást ad Önöknek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Magdolna szerint:

2020-03-30 - 16:00

Üdvözlöm!
A férjemmel szeretnénk igénybe venni a falusi csok-ot. A támogatott ingatlan 35-35% – ban a tulajdonunk, a maradék 30% az édesanyámé. A törvény erre vonatkozó részét átolvasva, mivel 70%-ban vagyunk tulajdonosok, így mehetne a falusi csok együttes igénylés. Viszont van pénzintézet, amely azt mondta, hogy így nem vagyunk jogosultak. Szeretném megkérdezni, hogy jól értelmezzük a törvényt, vagy valóban csak mi lehetünk tulajdonosok az igényléséhez?
Köszönettel,
Magdolna

Hitelnet szerint:

2020-03-31 - 11:04

Kedves Magdolna,
Az igénylőnek az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett, legalább 50 százalékos – együttes igénylés esetén együttesen legalább 50 százalékos – tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie.
Az említettek alapján Önök jogosultak lehetnek a Falusi CSOK együttes igénylésére.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és kollégánk segít Önöknek megtalálni a megfelelő bankot. Szakértőink teljes körű, díjmentes Falusi CSOK ügyintézést vállalnak.

Attila szerint:

2020-03-11 - 10:26

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy jogos-e a kérés a bank felől, miszerint meg kell mutatnom a folyószámla egyenlegem végösszegét, amire a fizetésem utalják?! Falusi csok-ot szeretnék igényelni napelemre, 5 millió forintot. – Plusz 3 millió kamattámogatott hitel lesz.
Köszönettel: Attila

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-11 - 14:30

Kedves Attila!
Hitelfelvételhez – pénzintézettől függően – utolsó 2-6 havi bankszámla kivonat benyújtása kötelező.

Péter szerint:

2020-03-10 - 19:28

Tisztelt Zoltán.
Csok, falusi felújítás. Én 46, az asszony 43. Sajat tulajdon 50-50%. 2 gyerek. 20 és 9. Nem vettünk fel szocpolt. A nagyfiam májusig iskolás. Munkahely: én közfogi, az asszony 14 éve egy helyen, gyógypedes.
Hogy fogjunk hozzá?

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-11 - 05:52

Kedves Péter!
Falusi CSOK-ot akkor tudnak igénybe venni, ha a házuk preferált településen található. A preferált települések listáját, valamint a jogosultsági feltételeket IDE kattintva tekinthetik meg. Az igénybevételhez egyikük részéről legalább 1 éves TB jogviszony igazolása szükséges. A közfoglalkoztatotti jogviszony is elfogadható. 25 éves kor alatti, eltartott gyermekek után vehető igénybe a támogatás. Nem feltétel, hogy a gyermek középfokú vagy felsőfokú tanulmányokat folytasson. 2 gyermek után maximum 1,3M Ft összegű CSOK igényelhető. Az elvégezni kívánt munkálatokról költségvetést kell benyújtani. A hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át számlával kell igazolni. A támogatást a bankok készültségi foknak megfelelően folyósítják, tehát az első részfolyósításhoz előre szükséges dolgozni. Ha a támogatás összege nem fedezi a költségvetést, akkor támogatott hitel is felvehető. Erről Szakértőink készséggel adnak személyre szóló tájékoztatást, ha kitölti online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést.

Zoltán szerint:

2020-03-08 - 10:59

Tisztelt Szakértő!
15 millió forintért vásárolnánk használt lakást egy támogatott településen.
Igénybe szeretnénk venni még a plusz 5 millió támogatást a felújításra, de ez nem fedezi teljes mértékben az ingatlanon szükséges felújításokat.
Kérdésem az lenne, hogy a további felújításra is vehetünk fel még a 10 millió hitel fölött egy két milliót, vagy a támogatott hitelt csak a vásárlásra lehet felhasználni?
Köszönöm!
Zoli

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-09 - 11:18

A támogatott hitel megosztható, a vételár kiegyenlítéséhez és a korszerűsítési munkálatokhoz egyaránt igényelhető. A maximálisan felvehető hitel összegét azonban befolyásolja az ingatlan területi elhelyezkedése és az igénylők jövedelmi helyzete. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőiknk pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek a maxiálisan felvehető hitelösszegről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK- és hitelügyintézést!

Milán szerint:

2020-03-04 - 18:15

Üdvözlöm,
két gyermek után szeretném igénybe venni a Falusi CSOK-ot. Fűtés korszerűsítés keretében a meleg burkolatos helyiségekben fűtőfóliás padlófűtést alakíttatnánk ki, továbbá napelemet szereltetnénk.
Véleménye szerint ezen kialakítás mellett igénybe vehető két gyermek után a támogatás?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-15 - 16:16

Kedves Milán!
Padlófűtés kialakítására igénybe vehető a falusi CSOK. Napelem azonban csak akkor finanszírozható CSOK-kal, ha az a központi fűtés részét képezi.

Laszló szerint:

2020-03-02 - 18:17

Jó napot!
Párommal falusi csokot szeretnénk felvenni 2 gyerekre.Az lenne a kérdésem, hogy mennyi számlával kell bizonyítani és mennyiről kell a költségvetést megcsinálni?

Hitelnet szerint:

2020-03-16 - 16:34

Kedves László!
Lakóingatlan korszerűsítés/bővítés esetén 2 gyermek után az igényelhető összeg legfeljebb 1.300.000 Ft.
A számlabenyújtási kötelezettség a költségvetés 70%-a.
Irodáinkban kollégáink teljes körű ügyintézéssel állnak rendelkezésére.

Zoltán szerint:

2020-02-29 - 16:51

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, ha igényelni szeretném a falusi csokot korszerűsítésre, a későbbiekben létesíthető-e vállalkozás arra a címre?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-13 - 17:06

Kedves Zoltán!
A CSOK-os ingatlan kizárólag vállalkozás székhelye lehet.

József szerint:

2020-02-28 - 11:07

Tisztelt Szakértő!
Egy ikerház felújításáról van szó, mely külön helyrajzi számon, de közös tetővel rendelkezik. A bal oldali házrész tulajdonosai a legidősebb fiam és az élettársa. 3 kk gyermekük van.
Ők az 5 M Ft-os CSOK-ot fel tudják venni.Külső szigetelés, ablakcsere, fűtés korszerűsítést szeretnék megvalósítani.
A jobb oldali házrész tulajdonosai a 3 fiú gyermekünk (mindhárman nagykorúak, az egyik közülük a bal oldali házrészben 50 %-ban tulajdonos, másik két fiam jelenleg még nőtlen, tulajdoni hányad itt 3 egyenlő részarány), nekem és feleségemnek haszonélvezeti jogunk van ezen a részen, és mindketten nyugdíjasok vagyunk.
A jobb oldal korszerűsítésére, nyílászáró cserére és szigetelésre milyen kedvezményes hitel, illetve pályázati lehetőség van? Ebben az esetben ki veheti fel a hitelt, ill. ki pályázhat?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-14 - 10:46

Kedves József!
A leírtak alapján – használati megállapodás benyújtásával – a bal oldali lakásra igényelhető a falusi CSOK, ha a további feltételek is teljesülnek.
A jobb oldali lakás esetében hitelfelvételre lenne lehetőség. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Andrea szerint:

2020-02-27 - 13:21

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy gázkonvektor csere új típusú termosztátos konvektorra lehetséges-e a falusi CSOK korszerűsítésén belül? Lehet-e kombinálni ezt a konvektor cserét napelem kiépítésével? Az utóbbit olyan helységekben építenénk ki elektromos panellel, ahol jelenleg a fűtés nem megoldott.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-25 - 11:47

Kedves Andrea!
Fűtéskorszerűsítésre igényelhető a falusi CSOK. Napelem kiépítésére azonban csak akkor, ha ez által az árammal működtetett fűtési rendszer a teljes lakás fűtését szolgálja egy központi irányítással. Erről bővebb információt IDE kattintva olvashat.

Attila szerint:

2020-02-26 - 12:59

Üdvözlöm!
Napelem mellé szeretnék infra panelt fűtés céljából.
Lehetséges ez a megoldás vagy csak villany kazánnal?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-25 - 11:49

Kedves Attila!
Kérdésével kapcsolatban IDE kattintva tájékozódhat.

Attila szerint:

2020-02-25 - 20:42

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy falusi csok igényelhető-e úgy, hogy napelem mellé infra fűtőpanel lenne, – vagy csak úgy igényelhető támogatás, hogy napelem mellé muszáj villanykazánt szereltetni?!
Köszönettel!
Attila

Hitelnet.hu szerint:

2020-02-26 - 11:08

Kedves Attila!
Információink szerint az infra fűtőpanel finanszírozása sajnos nem oldható meg a falusi CSOK-ból.

K-né szerint:

2020-02-25 - 15:08

Kérdésem az lenne, hogy a falusi csok-ot szeretnénk igénybe venni lakásfelújításra, de kb. 8-9 éve a szocpolt megigényeltük házbővítésre.
Így is megkaphatjuk a csok-ot vagy ez kizáró ok?

Hitelnet.hu szerint:

2020-02-26 - 10:41

Kedves Asszonyom!
Ebben az esetben a falusi CSOK összegét csökkenteni szükséges a korábban kapott szocpol összegével és a különbözetre lehetnek jogosultak, amennyiben a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Tünde szerint:

2020-02-25 - 11:48

Tehát jól értem, ha kerítést csinálok, akkor annak csak a 30%-ára vehető igénybe a falusi csok? Vagyis, ha pl. 10.000 Ft a kerítés, akkor csak 3.000 Ft-ot áll a csok?

Hitelnet.hu szerint:

2020-02-26 - 10:59

Kedves Tünde!
A kerítés építési költsége a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áit tehetik ki. Vagyis, ha a teljes korszerűsítésről benyújtott költségvetése 1M Ft, akkor kerítés építésre maximum 300.000 Ft-ot fordíthat a falusi CSOK-ból.

Tamás szerint:

2020-02-25 - 01:11

Üdvözlöm!
Falusi CSOK-ot szeretnénk felvenni külső nyílászáró cserére. (ajtó, ablak) Kértem már árajánlatot, mivel jogosultak vagyunk rá. A kérdésem az lenne, hogy a redőny, a párkány és szúnyogháló is beletartozik a költségvetésbe vagy csak jelen esetemben az ajtó és a 8db ablak? Ha minden beletartozik akkor ezeket az egyéb tartozékokat a költségvetési papíron hová kell írni? Mert nincs ilyen sor.
Köszönöm válaszát!
Tamás

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-14 - 11:42

Kedves Tamás!
A költségvetésbe a redőny, párkány és szúnyogháló is beletartozik. A költségvetési papíron az egyéb rovatban kellene feltüntetni a konkrét megnevezésekkel (redőny, szúnyogháló) együtt.

István szerint:

2020-02-24 - 09:31

Üdvözlöm.
Falusi Csokkal (3 gyerekkel) szeretnénk korszerűsíteni a fűtést (csempe kályháról központira). Olyan kérdésem lenne, hogy mellette szeretnénk a szobákba laminált padlót, az utca frontra új kerítést, és volna egy melléképület, amit bővítéssel garázzsá alakítanánk.
Azt szeretném kérdezni, hogy mindent muszáj szakemberrel végeztetni? Gondolok itt a kerítésre, lamináltra. Ezeket én is meg tudom csinálni, anyagokról lenne áfás számla, csak nem lenne munkadíj.
Lenne még egy kérdés, redőnyre lehet igényelni?
Válaszukat előre is köszönöm.
István.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-14 - 12:19

Kedves István!
Az a lényeg, hogy a hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át számlával igazolják. Redőny finanszírozása megoldható a támogatásból. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

István szerint:

2020-02-23 - 13:39

Üdvözlöm! Tető felújítása és korszerűsítés céllal szeretnék falusi csok-ot felhasználói. Tető térben egy új szoba kerülne kialakitasra. A tető felülete nővekedni fog és teraszt is fedetté alakítja ami eddig nyitott volt, illetve egy régi féltető felújítása is megvalósításra kerül. A kérdésem annyi volna, hogy a támogatás igényelhető a teljes kivitelezésre?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-14 - 12:36

Kedves István!
Ha a tető felülete növekedését az új szoba kialakítása teszi szükségessé, akkor az is belevehető a költségvetésbe. A falusi CSOK keretében a tetőfelújítás finanszírozható.

Ilona szerint:

2020-02-23 - 12:58

Szép napot kívánok.
2 gyerekre szeretnénk a falusi csokot igénybe venni, fűtés korszerűsítésre.
Kérdésem az lenne, hogy a klíma fűtéssel szeretnénk az egész házat fűteni és igényelni a h tarifát. Erre megkapjuk a csokot, vagy más fűtésbe kell gondolkodni?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-30 - 06:14

Kedves Ilona!
Ha a klíma a központi fűtési rendszer részét képezi, akkor igényelhető lenne rá a falusi CSOK. Ezzel kapcsolatban bővebb információt IDE kattintva olvashat.

Attila szerint:

2020-02-22 - 17:42

Üdvözlet.
Megvan az ötmillió a lakás korszerűsítésére. Kicseréltem tizenegy ablakot, kettő terasz ajtót, az anyag értéke egymillió, a régi ablakok kiszerelése, nyílás méretre vágása, ablakberakás, spalettázás a munka érték négyszázezer, megvan még négy ablak és egy bejárati ajtó, ami még nincs beépítve, amely értéke négyszázezer. Leszámláztam egymillió ötszázezret és az értékbecslő azt mondta, hogy ez csak 15% és csak hétszázötvenezret ítélt meg.
Hogyan kapom meg a maradék összeget?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-19 - 11:18

Kedves Attila!
Az érintett bankfiókkal és a bankon keresztül az értékbecslővel kellene egyeztetni a további folyósítást illetően.

Erika szerint:

2020-02-21 - 18:27

Üdvözlöm.
Szeretném kérdezni 2007-ben igénybe vettem a szocpolt régi lakásvásárlásra élettársi kapcsolatban. Fele-fele tulajdonrész van a házban. Két nagykorú gyermek 25 21 évesek.
Igénybe vehetem a falusi csokot nyílászáró cserére, fürdőszoba felújításra?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-19 - 11:03

Kedves Erika!
A támogatás 25 év alatti, eltartott gyermekek után igényelhető. Ha nagyobbik gyermeke betöltötte már a 25. életévét, akkor őt nem lehet figyelembe venni a támogatásnál. Ha még 25 év alatti, akkor két gyermek után a falusi CSOK keretében maximum 1,3M Ft igényelhető korszerűsítésre. Ebből az összegből azonban le kell vonni a 2007-ben kapott szocpol összegét és a különbözet vehető igénybe.
A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. A falusi CSOK különbözet mellé van lehetőség kedvező kamatú, támogatott lakáshitel felvételére is. További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések