Mennyi a falusi CSOK vásárlásra fordítható maximum összege?

Kedves Hitelnet csapata!

Először is szeretném megköszönni a sok hozzászólásra adott válaszukat! Hasznosak voltak, de azért én személy szerint is feltenném kérdéseimet.

3 gyerekes (7, 9 és 16 évesek) család vagyunk. Feleségem 38, én pedig 39. Falusi CSOK-ot szeretnénk igénybe venni. Ingatlan ára 38 millió HUF. Ingatlan teljesen fel van újítva.

1. Leendő 10 millió állami támogatást, akkor meg tudjuk úgy osztani, hogy 5 millió menne a vételárba, másik 5 millió pedig fűtéskorszerűsítésre napkollektorral, igaz?

2. Az is megoldható, hogy 7,5 millió menne a vételárba és 2,5 millió fűtéskorszerűsítésre? Vagy csak ez az 50-50-es arány lesz érvényes?

3. Előlegnek adható az állami támogatás?

4. Bank hány százalékát tudja beterhelni az ingatlannak 70% vagy 80% százalékát?

Köszönöm.
Sándor

Kedves Sándor!

1. Falusi CSOK-ot abban az esetben tudnak igénybe venni a 38 millió forint vételárú lakóingatlan vásárlásához, ha az adott ingatlan falusi CSOK preferált településen helyezkedik el. A 3 gyermek esetén elérhető támogatás oly módon vehető igénybe, hogy a 10 millió forintos összegből legfeljbb 5 millió forint használható fel a vételár kiegyenlítéséhez. A fennmradó 5 millió forint az ingatlan korszerűsítésére fordítható.

2. Az nem járható út, hogy a vételárba 7,5 millió forintot fizetnek a falusi CSOK-ból és csak 2,5 milliót fordítanak korszerűsítésre. Fordítva viszont lehetséges. Ha a vételár megfizetéséhez nem veszik igénybe a maximum 5 millió forintot, akkor a fennmaradó összeg a korszersűítésre felhasználható.

3. A korszerűsítésre fordítható összeg nem előfinanszírozású, hanem utólagos. A bank a támogatásnak ezt a részét készsültségi foknak megfelelően, utólag folyósítja. Az elért készültségi fok legalább 70%-áról számlát szükséges benyújtani folyósítási feltételként.

4. Törvényi előírás alapján egy ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként. Ezt a finanszírozási arányt azonban befolyásolhatja a hitelintézetek belső szabályzata, valamint az ingatlan területi elhelyezkedése és az igénylők jövedelmi helyzete. Kisebb településen lévő ingatlanra arányaiban kevesebb hitel igényelhető.

Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást. Ehhez bővebb információkra lenne szükség. Előként online adatlapunkat kellene kitölteniük. Ezt követően pontos tájékoztatást tudunk adni az adott esetben maximálisan felvehető lakáshitel összegéről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Éva szerint:

2019-06-16 - 22:59

Érdeklődöm, hogy egyedülálló vagyok, 3 gyermekem van. A 10 millió csok úgy értendő, hogy maximálisan felhasználható egy használt ház vásárlására? 3,5 milliós 70 nm-es a ház. A maradék 6,5 millió fordítható korszerűsítésre? Így értem.
A kérdésem tehát: a falusi csok nem hitel? Maximális a 10 millió?
A tb támogatás 180 nap munkaviszony az elegendő?
A 10 millióból nem kell visszafizetni semmit?

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-17 - 10:21

Kedves Éva!
3,5M Ft vételárú ház esetén a vásárláshoz felhasználható a falusi CSOK-ból 3,5M Ft, a korszerűsítéshez pedig a fennmaradó 6,5M Ft. 3 gyermek után maximum 10M Ft vehető igénybe. A falusi CSOK nem hitel, hanem vissza nem térítendő támogatás, tehát nem kell visszafizetni. A jogosultsághoz ez esetben legalább 2 éves TB jogviszony szükséges.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések