Mennyi a falusi CSOK minimum összege korszerűsítésnél?

Üdvözlöm!

Az alábbi kérdésekkel fordulok Önhöz FALUSI CSOK korszerűsítésre költhető keretösszege miatt:

Szeretnénk a jelenlegi fűtést (gáz konvektor), napelemre és minden helyiségben hűtő/fűtő klímaberendezésre cserélni. Sajnos sem a bank, sem a Miniszterelnökség, gyakorlatilag senki nem tudott választ adni, hogy ez így megvalósítható-e? Azt láttam, hogy napelem csak akkor valósítható meg a támogatásból, ha központi fűtéshez kapcsolódik, viszont azt senki nem tudja, hogy a minden helyiség klímával történő felszerelése központi fűtésnek minősül-e?

A héten be kéne adnunk a költségvetési tervet, de nem szeretnénk úgy beadni, hogy azt visszadobják, mert a ház vásárlás miatt az adás-vételi szerződésben november 30. a kifizetési határidő.

Továbbá vízmelegítő bojler újra cserélése beletartozik-e a támogatható felújításokba?

Valamint a támogatás teljes összegét kötelező elkölteni? Tehát mindenképp 5 milliónyi felújítást kell elvégeztetni, vagy ha 3 milliót használok csak el belőle, az milyen következményekkel járna?

Megtisztelő válaszát köszönöm!
Üdvözlettel:
Gábor

Kedves Gábor!

A leírtak alapján úgy véljük, hogy a teljes lakás klímaberendezéssel történő fűtésési rendszerének kialakítása támogatható lakáscél. Pontos választ ezzel kapcsolatban a műszaki szakértő, illetve az érintett bankfiók fog tudni adni.

Vízmelegítő bojler cseréjéhez a falusi CSOK igénybe vehető.

A falusi CSOK-kal finanszírozni kívánt munkálatokról költségvetést kell benyújtani a hitelintézet felé. A költségvetés összege 5 millió forintnál alacsonyabb összeg is lehet. Ebben az esetben azonban maximum akkora összegű támogatásra lehetnek jogosultak, mint amennyi a költségvetés összege. Amennyiben a költségvetést 5 milliós összegről nyújtják be, akkor a teljes 5 milliós összeg folyósításához minden, a költségvetésben feltüntetett munkálatot el kell végezni.

A falusi CSOK korszerűsítésre fordítható összegét a hitelintézet készültségi fok arányosan, utólag folyósítja. Ha nem kerül elvégzésre a költségvetésben valamely munkálat, akkor az arra vonatkozó támogatás sem kerül folyósításra. Az elért készültségi fok legalább 70%-át mindig igazolni kell számlával is.

Azt is tudni kell, ha 5 millió forintnál alacsonyabb összegű támogatást igényel korszerűsítésre, akkor a későbbiekben már nem lesz lehetősége a különbözet igénybevételére.

A témában hasonló bejegyzést IDE kattintva olvahat.


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

István szerint:

2020-06-12 - 14:00

Kedves Olvasók!
Gábor témájához. Véleményem szerint ha a helyiségekbe klímakészülékeket helyez ami a radiátorokat helyettesíti jelen esetben, miért is ne számítana egyedi központi fűtésnek, mivel a hőtermelés is a felhasználás helyén történik. Ráadásul megújuló energiaforrással történik az energia előállítása (napelem). Korszerűsítési munkának számít a falusi CSOK esetén!
“központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,”
István

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-19 - 12:39

Kedves István!
Információink szerint fenti eset nem finanszírozható falusi CSOK-kal. Erről bővebb információt IDE kattintva olvashat.

József szerint:

2019-09-29 - 20:00

Üdvözletem.
Szeretnénk igénybe venni a falusi csok-ot. Már megvan a kiszemelt ház.
A kérdésem az lenne, a házban van fa és gázkazánnal működő központi fűtésrendszer is, de mi is szeretnénk napelemmel kombinált elektromos fütést felrakni.(hőszivattyú, hűtő-fűtő klima, villanykazán)
Az lenne a kérdésem, ez kivitelezhető lenne-e?
Illetve, ha igen, meg kell-e szüntetni valamelyik fentebb említett fűtési rendszert?
Várom mielőbbi válaszát.
Üdvözlettel:
József

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-02 - 14:23

Kedves József!
A napelemmel történő fűtésrendszer kialakításához információink szerint igényelhető a támogatás anélkül, hogy a korábbi fűtési módot megszüntetnék.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések