Mekkora összegű számla fogadható el falusi CSOK-hoz?

Üdvözlöm!

Nem teljesen világos mire használható a falusi csok.

Meglévő ingatlanom szeretném felújítani. 2 gyermekem van. 1.3 millió Ft kaphatok. Már a költségvetési adatlapot tölteném, (OTP fiókban kaptam), de nem igazán értem.

Elszámolható-e kondenzációs gázkazán, gázvezeték engedély (tervrajz), fürdőkád, elszívó a fürdőszobába (mert nem lesz ablak rajta). A felújítandó szoba sóderes, lehet-e aljzat betonozni + laminált padló. A beltéri ajtók lehetnek-e hőszigeteltek?

A költségvetési adatlapnak mennyire kell pontosnak lenni (nagyon nincs fogalmam az árakról, mert előre nem vásárolhatok).
A végén lehet-e nagyobb eltérés a számlán (igazán nem a munkadíjban, mert az 1.3 milliót anyag számlával is túllépem).
Ha elszámolhatók a fentebb leírtak, nem is kell munkadíj számlát leadnom, elég csak a vásárolt anyagok számlája vagy mindenképpen munkadíjról is kell?

Köszönöm a segítségét.
Gábor

Kedves Gábor!

Az említett munkálatok információink szerint finanszírozhatók a falusi CSOK-ból. Ezeket a munkálatokat a költségvetésben is fel kell tüntetni. A beltéri ajtóval kapcsolatos előírás nincs, így nem probléma, ha hőszigetelt.

Kizárólag a költségvetésben meghatározott összegig fogadhatók el az egyes munkálatokból benyújtott számlák. Emiatt véleményünk szerint célszerű előzetesen tájékozódni az árakról.

A hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át szükséges számlával igazolni. Ez a 70%-nyi számla lehet csak anyagköltségről kiállított számla. Nem szükséges, hogy a hitelintézet felé benyújtott számla munkadíjat is tartalmazzon.

A támogatást a pénzintézet készültségi fokkal arányosan, utólag folyósítja. A munkálatokkal tehát előre kell haladni az első részfolyósításhoz, ám az első helyszíni szemléig nem lehet nekiállni azon munkálatoknak, melyeket a támogatásból kívánnak finanszírozni. A műszaki szakértő által megállapított készültségi foknak megfelelően szükséges mindig a számlabenyújtás is. Ha tehát az értékbecslő azt állapítja meg, hogy a költségvetés alapján 35% az elért készültségi fok, akkor annak a 70%-ról szükséges számlát benyújtani a részfolyósításhoz.

A falusi CSOK keretében finanszírozható munkálatokról, valamint a további jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is! További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával.


Utolsó módosítás: 2020. március 11. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések