Megfelel az ingatlan a falusi CSOK-nak?

Jó napot!

Falusi csok igénylése előtt állunk. 2020.02.29-én megvolt az adásvételi szerződéskötés. Mivel az ingatlanon végrehajtói jog volt. A bankkal történt előzetes telefonos beszélgetés során kiderült, hogy ameddig nem lesz rendezve, nem is fognak velünk szóba állni. Szóval mi ezt kifizettük, plusz adtunk előleget is (összesen 1.600.000 Ft). A maradékot pedig a csokból szeretnénk finanszírozni.

Viszont enyhén szólva idegesek vagyunk, hogy a ház megfelel a csoknak. 90 nm-es vegyes falazatú ház. Ma kaptam egy fülest, hogy a konyhának önálló szellőzése kell hogy legyen. Viszont itt nincs ablak. A bejárati ajtó van, ami közvetlen a konyhába nyílik. Ez nem felel meg, illetve a páraelszívó sem az ügyintéző hölgy mondta. Oké, akkor saját költségből csináltatunk egy ablakot az igénylés előtt. Mivel az ügyintéző mondta, hogy ez alapfeltétel.

Fűtés kell a konyhára? Gáz van mindenhol, csak a konyhán és a fürdőbe nincs radiátor. Viszont ott van hozzá a cső. A radiátorokat be lehet írni a költségvetésbe? A fürdőbe sima bedugós hősugárzóval fűtenek.

A költségvetésbe a tetőt, a bádogot, a szigetelést és a színezést szeretnénk. Tartunk attól, hogy a becslő beleköt valamibe és elutasít minket, amikor már nem kis pénzünk benne van. Ha esetleg a falusi csok nem jön össze 5+5, akkor a sima csoknak (2.200.000 Ft), mik a feltételei? A falusi csoknál a becslő meg miket néz?

Válaszukat előre is köszönöm!
Szép napot!
Petra

Kedves Petra!

Falusi CSOK, CSOK igénylésnél nem feltétel, hogy a konyha rendelkezzen közvetlen hőleadó berendezéssel, vagyis fűtéssel.

Míg normál CSOK igénylésnél alapfeltétel, hogy már a támogatási kérelem benyújtásakor rendelkezzen az ingatlan megfelelő fürdőhelyiséggel, addig falusi CSOK igénylésénél ez nem követelmény. Falusi CSOK olyan ingatlan esetében is igényelhető, amely a támogatási kérelem benyújtásakor nem rendelkezik fürdővel. Ez esetben azonban feltétel, hogy a korszerűsítési munkálatok során kialakításra kerül a rendelkezéseknek megfelelő fürdőhelyiség. Ezt a költségvetésben is fel kell tüntetni.

Normál CSOK igénylésnél további előírás, hogy a fürdőhelyiség is rendelkezzen közvetlen hőleadó berendezéssel. Arról, hogy melyek az elfogadható és nem elfogadható fűtési módok, IDE kattintva tájékozódhatnak.

A normál CSOK jogosultsági feltételei – az ingatlan tekintetében – szigorúbbak, mint a falusi CSOK-é. A használt lakás vásárlására vonatkozó CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. A falusi CSOK esetén előírt követelményeket IDE kattintva tekintheti meg.


Utolsó módosítás: 2020. március 18. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Miki szerint:

2020-06-02 - 06:30

Falusi csokra lehetőség van napelemes korszerűsítésre? Eddig központi fűtéssel fával fűtöttünk. Jövőben elektromosra váltunk. Napokban aláírjuk a szerződést a kivitelezővel a napelemre. Élettársi viszony, 2 gyermek.
Ha van lehetőség, kihez kell fordulni?
Várom mielőbbi válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-02 - 14:49

Kedves Miki!
A napelem akkor finanszírozható falusi CSOK-ból, ha az a központi fűtési rendszer részét képezi. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát vagy töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Dániel szerint:

2020-03-21 - 00:05

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy kinéztünk egy családi házat az egyik támogatott településen, ami felújítandó és az ára 4 millió forint. 3 gyermekem van, de mivel szerepelek a KHR listán, így is tudjuk igényelni a 10 millió forintos falusi csokot? Hiteltámogatást azt úgy tudom, nem adják meg KHR listásnak. Ha megkapjuk a támogatást, egy banki szakértőnek utána ki kell mennie ellenőrizni, hogy valóban megfelel-e a Falusi Csok feltételeinek?
Válaszát előre köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-21 - 08:50

Kedves Dániel!
A támogatásra való jogosultságot a negatív KHR információ nem zárja ki. A személyi feltételeknek való megfelelést, valamint azt, hogy az ingatlan megfelel-e a falusi CSOK feltételeinek, a támogatás folyósítása előtt ellenőrzi a bank. A vásárlásra jutó részt a hitelintézet az adásvételi szerződés alapján az eladó bankszámlájára utalja, ez maximum 5M Ft, de nem lehet több a vételárnál. A fennmaradó összeg fordítható a felújítási, korszerűsítési, illetve bővítési munkálatokra. Ezekről költségvetést kell benyújtani. A bank a támogatásnak ezt a részét készültségi foknak megfelelően, szakaszosan, utólag utalja. A falusi CSOK igénylési feltételeiről bővebb információt IDE kattintva olvashat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések