Korábbi támogatás esetén mennyi falusi CSOK jár most?

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr!

Falusi CSOK ügyben szeretném a segítségüket kérni. Jelenleg a férjemmel három gyermeket nevelünk és szeretnénk igénybe venni vidéki otthonunk korszerűsítésére a falusi CSOK-ot.

A három gyermek közül a két nagy gyermek az én gyermekem az előző házasságomból, illetve született egy közös gyermekünk. A férjem az előző házasságában igényelt "megelőlegező kölcsönt" egy majdan közösen előre vállalt gyermek után, illetve további támogatást egy már meglévő a feleség előző kapcsolatában született gyermek után (2,4 millió). A vállalt gyermek nem született meg, így a megelőlegező kölcsön vissza fizetésre került. Én a meglévő nagy gyermekeim után soha nem vettem igénybe ilyen jellegű állami támogatást.

Adódik a kérdés, hogy vajon mekkora összegben vagyunk jogosultak az állami támogatás igénybe vételére. A férjem előzőleg igénybe vett támogatása levonásra kerül és csak a különbözetet kapjuk meg, vagy jár a teljes összeg (5 millió), hiszen ezen gyermekek után nem volt igényelve a korábban ilyen jellegű támogatás.

Nagyon köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel: Anita

Kedves Anita!

A vonatkozó kormányrendelet értelmében, ha az igénylő számára kedvezőbb, a családi otthonteremtési kedvezmény összegét azon gyermekek figyelmen kívül hagyásával kell megállapítani, akik után az igénylő korábban támogatást kapott.

Ez alapján a férje által korábban, más gyermekek után igénybe vett támogatás összegével nem szükséges csökkenteni a felvenni kívánt falusi CSOK összegét. Így a leírtak alapján korszerűsítéshez igényelhető a teljes, 5 millió forintos támogatás.

A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A korszerűsítési munkálatokról költségvetést kell majd benyújtani a hitelintézethez. A támogatást a bank készültségi foknak megfelelően, utólag folyósítja. A folyósításhoz a megállapított készülségi fok legalább 70%-áról szükséges számlát benyújtani. A korszerűsítésre igényelt falusi CSOK témában további információt IDE kattintva olvashat.

Amennyiben a támogatás összege nem fedezi a korszerűsítés bekerülési költségét, van lehetőség támogatott lakáshitel igénylésére is. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást igény esetén. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zoltán szerint:

2020-04-06 - 14:26

Tisztelt Hitelnet,
köszönöm válaszát!
Ugyanakkor megszeretném kérdezni, hogy ha a maximum igénybe vehető 5 millió forintból, ha levonom a 2008-ban lakásbővítésre felvett 1 800 000 Ft szocpolt, akkor a maradék 3 200 000 Ft-ról kell költségvetést készítenem, illetve annak a 70 % – ról kell számla? Ugyanis az egyik bankban azt mondták, hogy csak úgy kaphatok 3200000 Ft támogatást, ha 5 millióról készítek költségvetést, és az 5 millió 70 %-ról kell számla. Ezt furcsának, és igazságtalannak találom. Köszönöm válaszát!

Hitelnet szerint:

2020-04-09 - 21:11

Kedves Zoltán,
Információink szerint ha 3200000 Ft-ra jogosult, elég ha 3200000 Ft-ra készít költségvetést és ennek az összegnek min. 70%-át igazolja számlával.
Továbbra is javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és kollégánk készséggel áll rendelkezésére, személyre szabott tájékoztatásban és ügyintézésben egyaránt.

Zoltán szerint:

2020-04-03 - 12:01

Köszönöm a válaszát, de még egy pontosítást kérnék.
Tehát az én esetemben 3200000 forintot igényelhetek, ugyanakkora költségvetéssel, és min.70 százalékáról kell számlát felmutatnom? Ugyanis olyan információt is kaptam az egyik banknál, hogy ahhoz, hogy megkapjam a 3200000 forintos támogatást, 5 millióra kell pályáznom, 5 milliós költségvetéssel. Ezt egy kicsit furcsának találtam. Köszönöm válaszát!

Hitelnet szerint:

2020-04-07 - 19:23

Kedves Zoltán,
Nincs olyan előírás, ami az önerő mértékét csok igénylés esetén meghatározná, Kérjük forduljon az Ön lakhelyéhez legközelebbi kollégánkhoz, díjmentesen segítünk az igénylés során.

Zoltán szerint:

2020-04-02 - 17:11

Jó napot!
Fel szeretném venni a Falusi CSOK – ot korszerűsítésre, 3 gyerekre, 5 millió értékben.
Azt szeretném kérdezni, hogy megkapom-e akkor is a teljes összeget, ha 2008-2009-ben igénybe vettük a ” Szoc-polt” a 3 gyerekre 1800000 értékben.
Köszönöm segítségét!

Hitelnet szerint:

2020-04-03 - 11:28

Kedves Zoltán,
Igen, igényelhetik a Falusi CSOK-ot három gyermekre, viszont mivel már igénybe vettek vissza nem térítendő támogatást, így a korábban folyósított támogatással csökkentett támogatási összeg igényelhető most korszerűsítés esetén.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és kollégánk személyre szóló, díjmentes tájékoztatást ad Önöknek!
Szakértőink a Falusi CSOK ügyintézésben díjmentesen rendelkezésükre állnak!

Barbara szerint:

2020-03-20 - 23:57

Jó napot kívánok!
2016-ban csokkal használt lakást vásároltam. Ingatlanom el szeretném adni. Öt éven belül eladható? A MÁK számlájára be kell tenni a csokot?
Ha másik használt lakást vásárolok, arra igénybe vehető a falusi csok, és visszakapom a másik csokot is? Az összes vételárat bele kell fektetnem a másik vásárlásánál?
Az ingatlan, melyet szeretnék megvásárolni az MKK követeléskezelőnél van. Ilyen ingatlanra kapható a csok?
Ha ennél a lakásvásárlásnál csok nem igényelhető, akkor is eladhatom a csokos házat három éven belül, ha beteszem a csokot a MÁK-hoz?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-21 - 10:16

Kedves Barbara!
A 2016-ban vásárolt CSOK-os lakás értékesítését követően a támogatás összegét a kincstári felfüggesztő számlára kell befizetni, ahogy Ön is írja. A támogatás tovább vihető másik használt lakásra. Ahhoz, hogy a teljes összeg tovább vihető legyen, nagyobb hasznos alapterületű lakást kell vásárolni a jelenleginél és az eladásból származó teljes bevételt tovább kell forgatni a vásárolandó lakás árába. (A bevétel csökkenthető a lakásvásárláshoz esetlegesen felvett és a lakáseladáskor visszafizetett lakáshitel végtörlesztett összegével.)
Felfüggesztő számlára befizetett támogatás esetén 1 év áll rendelkezésre, hogy az igénylő másik lakást vásároljon. A felfüggesztés időtartamát a családi otthonteremtési kedvezmény összegének kincstári letéti számlára érkezésének napjától kell számítani és a felfüggesztés időtartama egy alkalommal legfeljebb két évvel meghosszabbítható.
A CSOK másik ingatlanra történő átjegyezésével kapcsolatban további pontos tájékoztatást a területileg illetékes kormányhivatal családtámogatási osztálya tud adni Önnek.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések