Korábbi támogatás esetén mennyi falusi CSOK jár most?

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr!

Falusi CSOK ügyben szeretném a segítségüket kérni. Jelenleg a férjemmel három gyermeket nevelünk és szeretnénk igénybe venni vidéki otthonunk korszerűsítésére a falusi CSOK-ot.

A három gyermek közül a két nagy gyermek az én gyermekem az előző házasságomból, illetve született egy közös gyermekünk. A férjem az előző házasságában igényelt "megelőlegező kölcsönt" egy majdan közösen előre vállalt gyermek után, illetve további támogatást egy már meglévő a feleség előző kapcsolatában született gyermek után (2,4 millió). A vállalt gyermek nem született meg, így a megelőlegező kölcsön vissza fizetésre került. Én a meglévő nagy gyermekeim után soha nem vettem igénybe ilyen jellegű állami támogatást.

Adódik a kérdés, hogy vajon mekkora összegben vagyunk jogosultak az állami támogatás igénybe vételére. A férjem előzőleg igénybe vett támogatása levonásra kerül és csak a különbözetet kapjuk meg, vagy jár a teljes összeg (5 millió), hiszen ezen gyermekek után nem volt igényelve a korábban ilyen jellegű támogatás.

Nagyon köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel: Anita

Kedves Anita!

A vonatkozó kormányrendelet értelmében, ha az igénylő számára kedvezőbb, a családi otthonteremtési kedvezmény összegét azon gyermekek figyelmen kívül hagyásával kell megállapítani, akik után az igénylő korábban támogatást kapott.

Ez alapján a férje által korábban, más gyermekek után igénybe vett támogatás összegével nem szükséges csökkenteni a felvenni kívánt falusi CSOK összegét. Így a leírtak alapján korszerűsítéshez igényelhető a teljes, 5 millió forintos támogatás.

A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak.

A korszerűsítési munkálatokról költségvetést kell majd benyújtani a hitelintézethez. A támogatást a bank készültségi foknak megfelelően, utólag folyósítja. A folyósításhoz a megállapított készülségi fok legalább 70%-áról szükséges számlát benyújtani. A korszerűsítésre igényelt falusi CSOK témában további információt IDE kattintva olvashat.

Amennyiben a támogatás összege nem fedezi a korszerűsítés bekerülési költségét, van lehetőség támogatott lakáshitel igénylésére is. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást igény esetén. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések