Konyha vízvételi lehetőség nélkül megfelelő falusi CSOK-hoz?

Tisztelt Ügyintézők!

Mint eladó, lenne pár kérdésem!

Van egy vályog ház, amit el szeretnénk adni, csatorna van rajta. Nyári konyhával rendelkezik, illetve bent ki van alakítva a konyha (hűtő, tűzhely, konyhabútor), de víz nincs benne! Rendelkezik 2 szoba, nappali, előtér, fürdő, WC. kb. 2,5 éve lett újra vezetékelve, vakolva, műanyag nyílászáró csere, teljesen felújítva belülről!

Egy család meg szeretné venni, település szerint alkalmas a falusi Csokra! De elbizonytalanodtunk a konyhával kapcsolatban, hiába van bent meleg hideg víz, ha a kialakított konyhában nincs.

Kérdésem: alkalmas a falusi Csokra úgy, ha a vevő vállalja, hogy a konyhába bevezetik? Ők bővítenek is. Így máshova kerülne a konyha a főépületben, ezért mi most plusz költséget nem szeretnénk, hogy bevezessük oda is a vizet! Várjuk ki az időt az elbírálásra, mert így elbizonytalanodtunk sajnos.

Hiába szépen rendben van belülről, de azért maradt bennem kis remény, hogy alkalmas, mivel falusi Csokra vennék meg. Ha ők vállalják a konyha kiépítését, mivel korszerűsítési is akarnak, akkor “lehet” sikerülne! Vagy mi vezessük be a vizet a konyhába?
Milyen papírok kellenek a mi részünkről? Energetikai tanúsítvány (2016-ban készült).

Köszönöm előre a válaszát!
Edi

Kedves Edi!

Falusi CSOK igénylése esetén valóban vannak olyan korszerűsítési munkálatok, melyek az igényléssel egyidejűleg vállalhatók. Ezeket a munkálatokat, melyeket a benyújtott költségvetésben fel kell tüntetni, elegendő a korszerűsítés befejezésig elvégezni.

Van azonban egy minimális elvárás, amelynek falusi CSOK igénylése esetén – már a kérelem benyújtásakor – meg kell felelni. Az ingatlannak rendelkeznie kell 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű lakószobával és főzőhelyiséggel. Főzőhelyiség hiányában további, legalább 4 négyzetméter alapterületű, a főzést lehetővé tevő, önálló szellőzésű lakótérrel, térbővülettel. További követelmény, hogy a konyhában, illetve főzőhelyiségben legyen vízvételi lehetőség.

Nem elegendő tehát, ha az ingatlanban van ugyan hideg és meleg víz, de a konyhában nincs vízvételi lehetőség. Ennek bevezetését nem lehet vállalni a korszerűsítés keretében. A ház akkor fog megfelelni a falusi CSOK feltételeinek, ha az értékbecslő helyszíni szemléje alkalmával a konyhában lesz vízvételi lehetőség.

A további jogosultsági feltételekről IDE kattintva olvasható részletes leírás.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Szakértőink készséggel készítenek személyre szabott tájékoztatást is díjmentesen. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges. A falusi CSOK-hoz kapcsolódóan támogatott lakáshitel igénybevételére is van lehetőség. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. június 18. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések