Így igényelhető a falusi CSOK napelemre!

Közel egy éve van lehetőség falusi CSOK igénylésére. Ennek keretében a gyermekek utáni támogatás korszerűsítésre, többek között központi fűtés kialakítására vagy cseréjére is felhasználható, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is. E témában olvasóink által leggyakrabban feltett kérdés az, hogy a falusi CSOK felhasználható-e napelem kiépítésére. Ennek a kérdésnek jártunk most utána!

Falusi CSOK keretében végezhető munkálatok

A falusi CSOK az alábbi korszerűsítési munkálatokhoz vehető igénybe:

• víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése,
• fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan lakásban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel,
központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
• az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat,
• a külső nyílászáró energiatakarékos nyílászáróra való cseréje,
• tető cseréje, felújítása, szigetelése,
• kémény építése, korszerűsítése,
• belső tér felújítása, ideértve a belső burkolat cseréjét, a galériaépítést, a belső elektromos-, vízhálózat cseréjét, a fürdőhelyiség-felújítást, a WC-felújítást; a konyhafelújítást,
• a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig, valamint
• a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 20%-áig.

Fűtéskorszerűsítés megújuló energiaforrás alkalmazásával

A vonatkozó kormányrendelet fűtéskorszerűsítés esetén lehetővé teszi megújuló energiaforrás alkalmazását is. Fontos azonban kiemelni, hogy napelem, napkollektor, klímaberendezés falusi CSOK-kal történő finanszírozása csak akkor fogadható el, ha az a központi fűtési rendszer részét képezi.

Mit jelent a központi fűtési rendszer?

A központi fűtés lényege, hogy a fűtéshez szükséges hőtermelő és a hőt leadó eszköz elkülönül egymástól, vagyis a hő máshol kerül előállításra, mint felhasználásra.

Falusi CSOK vonatkozásában tehát követelmény a központi kezelés. Amennyiben adott fűtési rendszer megfelel a hatályos műszaki előírásoknak, továbbá központilag irányítható, vagyis nem csak helyiségenként, úgy igénybe vehető a falusi CSOK.

Napelemes rendszer kiépítésének finanszírozása falusi CSOK-kal

Napelemes rendszer esetében a falusi CSOK csak a kialakításra kerülő fűtési rendszerrel összefüggésben vehető igénybe. A kialakítandó fűtési rendszer akkor támogatható, ha az részben vagy egészben árammal működik, valamint a fűtés központi rendszerű, azaz az árammal működtetett fűtési rendszer a teljes lakás fűtését szolgálja egy központi irányítással. Amennyiben ennek a szabálynak nem felel meg a kialakítani kívánt rendszer, akkor a munkálatokhoz a falusi CSOK nem használható fel.

Személyre szabott tájékoztatás

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Ha Ön is a falusi CSOK program keretében kívánja elvégezni a korszerűsítési munkálatokat, de nem tudja, miként fogjon bele, kérje Szakértőink személyre szabott tájékoztatását online adatlapunk kitöltésével! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!
További kérdés esetén online Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésére!


Utolsó módosítás: 2020. június 18. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Imre szerint:

2020-09-23 - 06:26

Tisztel Hitelnet.
Köszönöm válaszukat.
Ez úgy értendő, hogy csak abban az esetben finanszírozott a klíma beszerelése, ha központi elektromos fűtés van a házban?
Jelenleg központi gáz fűtésem van, amit ebben az évben újítottam fel. A jelenlegi gáz fűtés mellé szeretnék klímával is fűteni.
Ebben az esetben igényelhetem a klímára a csokot?
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2020-10-06 - 12:32

Kedves Imre!
A klímával történő fűtésnek kell központi rendszerűnek lenni.

Imre szerint:

2020-09-22 - 17:32

Tisztelt Hölgyem/Uram.

Azzal a kérdésel fordulok önök felé, hogy falusi csok igényelhető-e meglévő klímák cseréjére illetve új klíma berendezés létesítésére, kialakítására? Nem csak hűtésre ,fűtésre is használnám a klímákat.
Válaszukat előre is köszönöm.
Imre

Hitelnet szerint:

2020-09-22 - 20:52

Kedves Imre!
Klíma akkor finanszírozható Falusi CSOK-ból, ha az a központi fűtési rendszer részét képezi.

Endre szerint:

2020-08-13 - 13:52

Tisztelt Cím!
Falusi CSOK korszerűsítés esetén támogatott a napelemes rendszer telepítése?

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-14 - 10:11

Kedves Endre!
Kérdésével kapcsolatban fenti bejegyzésünkből tájékozódhat.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

D-né szerint:

2020-08-06 - 11:44

Tisztelt hitelnet!
Elektromos padlófűtés programtermosztáttal, mely ERP előírásnak megfelel, wifis irányítással megfelel-e? Ezt napelemmel használnánk. Már mindenkit végigkérdeztem. Ez a wifi miatt központi iranyitasú lenne.

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-07 - 13:11

Kedves Asszonyom!
A központi fűtés lényege, hogy a fűtéshez szükséges hőtermelő és a hőt leadó eszköz elkülönül egymástól, vagyis a hő máshol kerül előállításra, mint felhasználásra. Amennyiben adott fűtési rendszer megfelel a hatályos műszaki előírásoknak, továbbá központilag irányítható, vagyis nem csak helyiségenként, úgy igénybe vehető a falusi CSOK.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézését is!

Károly szerint:

2020-07-27 - 12:25

Tisztelt Hitelnet !Ha jól értelmeztem a fent leírtakat akkor elektromos padlófűtés központi termosztáttal és napelemmel kivitelezhető falusi csokkal ?

Hitelnet szerint:

2020-07-27 - 13:39

Kedves Károly!
Véleményünk szerint a leírt fűtési mód megfelel a feltételeknek és igényelhatő rá a Falusi CSOK. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Zs-né szerint:

2020-07-15 - 10:46

Az lenne a kérdésem, hogy jogosan kérheti-e a bank a tulajdoni lapunkon szereplő társasházi kérelmet, ami széljegyzetben van, hogy töröltessük?!
Mellesleg ezt annó ők kérték a rendes csoknál, amit szintén nem kaptunk meg! (mármint a bejegyzést)
A másik kifogásuk az volt, hogy mi a költségvetésbe beletettük a napkollektort, de a légkondit nem! Ezt is kifogásolják mégpedig arra hivatkozva, hogy a fűtéshez az kell! De nekünk szó nem volt arról, hogy a napkollektort fűtéshez akarjuk használni! Ilyenkor mi a teendő? A hivatalos rendeletben szó nincs ilyenekről!
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 10:53

Kedves Asszonyom!
A társasházi kérelemmel kapcsolatban nem tudunk tájékoztatást adni, mivel nem ismerjük a konkrét ügyet.
Napkollektor akkor finanszírozható, ha az a központi fűtési rendszer részét képezi. Bővebb leírást minderről fenti bejegyzésünkben olvashat.

Ferenc szerint:

2020-07-15 - 08:39

Kedves Hitelnet!
Pár héten belül tervezünk preferált kistelepülésen házat venni. A falusi csok költségvetésbe a központi fűtés kiépítését mindenképp szeretnénk beírni, mert az jelenleg nincs. Mindenképp szeretnénk majd napelemet, illetve a szobákba és fürdőbe elektromos fűtőtesteket, illetve a nappaliba inverteres klímát kiegészítő fűtésnek.
A kérdés az lenne, hogy ilyen fűtőtestekkel kombinálva a napelem finanszírozható-e falusi csokkal. Amennyiben nem, mi szükséges ahhoz, hogy az legyen? (A központi fűtés része legyen előírás elég tágan értelmezhető, mert a fent leírt rendszer is a része lenne ez alapján.)
Köszönöm előre is a választ.
Ferenc

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 09:28

Kedves Ferenc!
Kérdésével kapcsolatban részletes leírást fenti bejegyzésünkben olvashat. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Györgyi szerint:

2020-07-12 - 16:02

Üdvözlöm!
Az volna a kérdésem, hogy ha csok + kamattámogatott hitel igénylésével építettük a családi házunkat, igényelhetünk-e falusi csok-ot korszerűsítésre? Napelem kiépítését szeretnénk és kerítést.
Válaszát köszönöm,
Györgyi

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 10:01

Kedves Gyöngyi!
Fenti esetben a falusi CSOK keretében korszerűsítésre adható összeget csökkenti szükséges a korábban építkezéshez kapott CSOK összegével és csak a különbözet lenne érvényesíthető.

Imre szerint:

2020-06-26 - 05:29

Igaz-e, hogy falusi csokra csak úgy lehet hitel nélkül napelemrendszert készíteni, ha a központi fűtés rendszer része?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-29 - 12:10

Kedves Imre!
Falusi CSOK jogosultságnak valóban feltétele napelem rendszer kiépítése esetén, hogy az a központi fűtési rendszer részét képezze. Bővebb információt ezzel kapcsolatban fenti bejegyzésünkben olvashat.

Zs-né szerint:

2020-06-21 - 09:24

Engem a falusi csok érdekelne, de hitelt nem szeretnék hozzá.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-22 - 11:50

Kedves Asszonyom!
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Mihály szerint:

2020-06-20 - 23:14

Mennyi önerő kell a napelemes rendszer kiépítésének finanszírozásához falusi csokkal?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-22 - 12:02

Kedves Mihály!
Elsőként az kellene tudni, hogy mennyibe kerül a napelemes rendszer kiépítése adott esetben, illetve hány gyermek után igényelnék a falusi CSOK-ot.
Az önerő kérdésére vonatkozóan további tájékoztatást IDE kattintva olvashat.

Tamás szerint:

2020-06-20 - 20:34

Tisztelt Hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, hogy amennyiben igénybe veszem a napelemes rendszerre a falusi CSOK mellett az áfa visszatérítést, igénybe vehetem-e ezzel egyidőben a 0%-os MFB-s hitelt is? Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-25 - 11:28

Kedves Tamás!
Személyes szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Ágnes szerint:

2020-06-19 - 19:38

Jó napot kívánok!
Azt szerezném kérdezni, tetőfelújításra szeretnénk a falusi csokot, mert még nem vettük igénybe, de az ingatlan a 18 éves lányom nevén van. Őrá szeretnénk igénybe venni. Egy ingatlanban élünk, így is lehetséges.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-22 - 12:43

Kedves Ágnes!
A falusi CSOK jogosultsághoz az igénylőnek legalább 50% tulajdonrésszel kell rendelkeznie a támogatott ingatlanban.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések