Hogyan igényelhető a falusi CSOK korszerűsítésre?

Tisztelt Hitelnet!

Élettársammal élek, a ház az ő tulajdona. 1 közös gyermeket nevelünk. Bejelentett munkaviszonyom csak nekem van. Korszerűsítésre szeretnénk igénybe venni a CSOK-ot, fürdőszoba felújításra.

Szeretném megkérdezni, hogy mivel nem vagyunk házasok, sem hivatalosan bejegyzett élettársak, a CSOK-ot én igényelném, de a ház amire felhasználnánk nem az én tulajdonom, lehetséges-e így is igénybe venni? Utó-finanszírozott lesz a támogatás, vagy még a felújítási munkálatok előtt megkaphatjuk? Mire lehet majd felhasználni? Komplett fürdőszoba pl: szakember munkadíja, szerelvények, burkoló anyagok, bojler vásárlására?

Válaszukat köszönöm!
Nelli

Kedves Nelli!

A falusi CSOK-ra vonatkozó eljárási szabályok kidolgozása még jelenleg is folyamatban van. Egyelőre tehát nem rendelkezünk pontos információval a jogosultsági feltételekről. Ha Ön olyan 5000 fő alatti településen lakik, ahol a népességcsökkenés a 2003. január elsejei adatokhoz képest nagyobb, mint az országos átlag, akkor lehetősége nyílhat korszeűsítésre igénybe venni majd a támogatást.

Ami a további feltételeket illeti, ha a jelenlegi szabályozásból indulunk ki, akkor feltétel, hogy a támogatás igénybevételével finanszírozott lakáingatlanban – élettársak, házastársak igénylése esetén – mindkét fél rendelkezzen tulajdonrésszel. A korszerűsíteni kívánt ingatlanban tehát valószínűleg Önnek is kellene, hogy legyen tulajdonrésze.

Korszerűsítésnek minősül a fürdőszoba tekintetében a víz-, csatornahálózat kiépítése, cseréje, szaniterek, bojler és az ehhez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munkálatok, a korszerűsítés közvetlen költségeinek 20%-áig. Mindezen munkálatok munkadíja szintén belevehető a költségvetésbe. Ha tehát ilyen jellegű munkálatokat szeretnének elvégezni, azok finanszírozása működhet a falusi CSOK keretében.

A munkálatokról költségvetést kell benyújtani, s a támogatás valószínűsíthetően a kérelem benyújtását követően megkezdett korszerűsítési munkálatokhoz lesz igényelhető. A hitelintézet által elfogadott költségvetésben szereplő teljes költség legalább 70%-áról, illetve ha az igénybevett támogatás összege ennél magasabb, úgy ennek összegét kitevő, saját nevére szóló, az általános forgalmi adóról szóló törvény hatálya alá tartozó termékértékesítésről, szolgáltatásnyújtásról kiállított számlát kell majd benyújtani.

TB jogviszony biztosan kell majd a jogosultsághoz, de azt elegendő az egyik fél részéről teljesíteni.

A korszerűsítésre igényelhető falusi CSOK részleteit ismertetni fogjuk, amint lesz új információnk róla. Az eddig ismert információkról IDE kattintva tájékozódhat. Amennyiben a korszerűsítéshez kölcsönt is szeretnének majd felvenni, Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Kata szerint:

2020-03-21 - 00:08

Üdvözlöm!
Régi családi házat vettünk meg a párommal és még régi hajópadló fedi szinte az egész házat, ami alatt homok van. Szeretnénk lebetonozni és járólapozni.
A kérdésem, hogy az ajzatbentonra is felvehető a Falusi csok?

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-21 - 08:27

Kedves Kata!
A falusi CSOK keretében véleményünk szerint elvégezhetők a fenti munkálatok. A további jogosultsági feltételt IDE kattintva tekintheti meg.

Evelin szerint:

2020-03-20 - 22:23

Falusi Csokhoz költségvetést késziteni. Tudnának e ebbe segiteni.

Hitelnet szerint:

2020-03-21 - 19:45

Kedves Evelin,
Természetesen tudunk! Szakértőink teljeskörű, díjmentes ügyintézésben állnak rendelkezésére Falusi CSOK költségvetés összeállításban. Keresse meg lakóhelyéhez legközelebbi Irodánkat és kérje kollégánk visszahívását!

Sándor szerint:

2020-03-05 - 12:00

Jó napot! Az 5 milliós támogatást vennénk igénybe kb 3,7 millióról lenne számla. A többit be irhatom munkadíjba amit magam csinálnék? A másik pedig a lakáson belül lenne a kazán, annak mi a feltétele? Illetve a lakás végébe van a falazott garázs de azt nem korszerüsítjük.

Hitelnet szerint:

2020-03-16 - 15:03

Kedves Sándor,
A költségvetésben anyagköltséget és munkadíjat egyaránt szükséges feltüntetni. Munkadíj feltüntetése akkor is szükséges, ha adott munkálat elvégzése saját kivitelezésben történik. A bank által elfogadott költségvetés 70 %-ról szükséges a számla, a készültségi fok arányában. A hitelintézet felé benyújtott 70%-nyi számla akkor is elfogadható, ha csak anyagköltséget tartalmaz.
A kormányrendelet előírja, hogy a támogatott ingatlan fűthető legyen. Egyedi fűtési mód elfogadható. A kazánnal kapcsolatban a kormányrendelet további előírást nem tartalmaz.
A meglévő falazott garázs nem befolyásolja a támogatásra való jogosultságot, azt nem szükséges korszerűsíteni. A lakással azonos ingatlan-nyilvántartási helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig finanszírozható egyébként finanszírozható lenne.

Szabina szerint:

2019-10-02 - 22:07

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy tetőfelújításra kérnénk a falusi csokot, de nem az egészet, hanem az udvar felőli oldalt.
Ez így lehetséges-e?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-04 - 13:39

Kedves Szabina!
Tetőfelújításra is igényelhető a falusi CSOK, véleményünk szerint akkor is, ha részleges felújítás történik.

Emese szerint:

2019-07-31 - 09:13

Tisztelt Netbank!
Az lenne a kérdésem a falusi csokkal kapcsolatban, hogy én ezt korszerűsítésre szeretném kihasználni, de a tulajdonomban lévő ingatlan 3 helyrajzi számon szerepel. Ez baj?
Válszukat várom és előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-31 - 14:05

Kedves Emese!
Pontos tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Javasoljuk, hogy az ingatlan tulajdoni lapjaivel keressen fel egy hitelintézetet.

Niki szerint:

2019-07-28 - 13:14

Tisztelt netbank!
Érdeklődni szeretnék, hogy lakásfelújításra szeretnénk felvenni a falusi csokot. Hogyan lehet hozzálátni ennek az ügyintézésnek, hol lehet igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-29 - 14:03

Kedves Niki!
A falusi CSOK iránti kérelem hitelintézethez nyújtható be. A korszerűsítési munkálatokról költségvetést kell benyújtani. Elsőként tehát az elvégezni kívánt munkálatok díjáról célszerű tájékozódni. A jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Szilvi szerint:

2019-07-16 - 17:14

Tisztelt Hölgyem, Uram!
A falusi CSOK-ot 2 gyermek után szeretnénk felvenni tetőcserére. Azt olvastam, hogy a kapott összeg 70%-áról kell számlát benyújtani, ami egy 200 nm-es tető esetében az anyagköltség.
Itt hogy oldják meg a pénz utalását, mert itt nem jöhet szóba készültségi fok, hiszen 1 nap alatt lebontják a régi cserepeket és utána kezdeni kell az újakat felrakni, mert beázhat a ház.
Ez ilyen esetben hogy működik?
Előre is köszönöm!
Szilvi

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 08:26

Kedves Szilvi!
Ebben az esetben még a munkálatok elkezdése előtt fontos, hogy be legyen adva a falusi CSOK kérelem és az értékbecslő megállapítsa helyszíni szemle keretében, hogy jelenleg 0% a készültségi fok. Ezt követően elvégezhető a tetőcsere. A munkálat jellegéből következően itt valóban nem életszerű a szakaszos folyósítás. Itt a kivitelezővel egy kb. két hetes fizetési határidőben érdemes megállopodni és átutalásos számlát kérni. Ez alatt lezajlik a banki helyszíni szemle és a falusi CSOK folyósítása.

Sanyi szerint:

2019-07-16 - 15:41

Beadtuk már a papírokat falusi csokra. Érdeklődnék, hogy a kivitelező vállalkozó közben másik vállalkozó is lehet? Az elkészült munka és a számla a lényeg, ugye?

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-12 - 09:12

Kedves Sanyi!
A kivitelezést másik szakember is elvégezheti, de a számlabenyújtási kötelezettségnek eleget kell tenni.

Ágnes szerint:

2019-07-11 - 22:51

Jó estét kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy hol és mikor lehet elkezdeni intézni a falusi csokot házvásárlásra korszerűsítesre? 2 gyerekem van.

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-16 - 12:23

Kedves Ágnes!
A falusi CSOK július elsejétő igényelhető a hitelintézeteknél.

Andrea szerint:

2019-06-09 - 22:19

Szeretnék érdeklődni, hogy ha két gyerek után igényeljük a csokot korszerűsítésre (tető felújítás), aķkor az pontosan mennyi és ez az összeg visszatérítendő ugye?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-11 - 11:06

Kedves Andrea!
A falusi CSOK keretében korszerűsítésre két gyermek után maximum 1,3M Ft összegű támogatás igényelhető, amit nem kell visszatéríteni.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 14:35

Tisztelettel kérdezném az alábbiakat: Férjem halála után a nagyobb lányomé lett a ház, melyben ő a családjával ( férj, 2 gyerek ), illetve én, mint haszonélvező lakom.Lehetőség szerint a lányomék igénybe szeretnék venni a falusi CSOK-ot korszerűsítésre. Kizáró ok-e az én haszonélvezeti jogom, vagy sem? Illetve, ha igen, le lehet-e mondani róla és utána igényelni? Köszönöm előre is a választ!

B-né szerint:

2019-04-15 - 14:12

Azt szeretném megkérdezni,hogy a felújításra adott csok-nál figyelembe veszik-e, ha valaki bár listás?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 14:17

Kedves Asszonyom!
A BAR lista nem jelent kizáró okot a falusi CSOK-nál.

Éva szerint:

2019-03-29 - 09:33

Üdv!
Mi tartozik a lakás korszerűsítésbe? Festés, ajtó-ablak csere, tetőfelújítás, szigetelés?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 09:41

Kedves Éva!
A támogatott hiteleket szabályozó kormányrendeletek szerinti korszerűsítés fogalmáról IDE kattintva tájékozódhat. A falusi CSOK-ra vonatkozó kormnyrendelet még nem jelent meg, tehát az ennek keretében elvégezhető munkálatokról pontos információnk még nincs.

Richárd szerint:

2019-03-10 - 18:29

Jó napot!
Feleségemmel használt lakást vásároltunk CSOK igénybevételével 2 gyermek után. Az ingatlan értéke 5.5M.
A kérdésem az lenne, hogy a falusi csokot így igénybe lehet-e venni felújításra?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-11 - 08:19

Kedves Richárd!
Információink szerint a falusi CSOK korszerűsítésre igényelhető lesz akkor is, ha a vásárláshoz a támogatott személyek már igénybe vették a CSOK-ot. A további jogosultsági feltételekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz pontos információnk.

Edit szerint:

2019-03-09 - 16:52

Üdv!
Mi is 2016-ban 2 gyerekre használt lakásra vettük föl a csok-ot 1.430.000 Ft-ot. Májusban megszületik a 3. gyermekünk. Szeretnénk rá fölvenni korszerűsítésre.
Kaphatunk-e a falusi csok keretében, és ha igen, mennyit?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-10 - 22:43

Kedves Edit!
A falusi CSOK keretében korszerűsítésre akkor is igényelhető lesz a támogatás, ha korábban lakásvásárláshoz már kihasználták a CSOK-ot. Információink szerint korszerűsítési cél esetén a támogatás fele lesz elérhető. Pontos tájékoztatást ez ügyben a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk majd adni.

Henrik szerint:

2019-03-02 - 19:45

Tisztelt Hitelnet.
A falusi csokkal kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy szeretnénk használt lakást vásárolni. Lehet-e ugyanzon lakás vásárlására és felújítására igényelni a 10 milliós támogatást 3 gyerek után?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Henrik

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 11:28

Kedves Henrik!
A falusi CSOK ugyanazon lakás vásárlásához és korszerűsítéséhez is igényelhető lesz egyidejűleg.

Mónika szerint:

2019-03-01 - 23:56

Használt lakást vásárolnánk vidéken 6.000.000 Ft-ért. Megvan hozzá 3.400.000 Ft. Szeretnénk igényelni a falusi csokot, 2.600.000 Ft-ot.
Ehhez milyen papírok szükségesek? 2 gyerekünk van és élettársak vagyunk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:04

Kedves Mónika!
A falusi CSOK keretében a támogatási összeg fele lesz felhasználható a vételár kiegyenlítéséhez. A támogatás másik felét az ingatlan felújítására, korszerűsítésére lehet majd igénybe venni. A CSOK igényléshez szükséges általános dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat.

Bettina szerint:

2019-02-28 - 10:43

Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mi is igenyelhetjük-e a csokot lakáskorszerűsítésre, mivel mi 2 évvel ezelőtt csokra vásároltuk az ingatlanunkat.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-28 - 14:07

Kedves Bettina!
Információink szerint a falusi CSOK keretében lakáskorszerűsítésre abban az esetben is igényelhető lesz a támogatás, ha korábban a vásárláshoz már igénybe vették a CSOK-ot. Minderről bővebb információt a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk adni. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések