Hogyan igényelhető a falusi CSOK korszerűsítésre?

Tisztelt Hitelnet!

Élettársammal élek, a ház az ő tulajdona. 1 közös gyermeket nevelünk. Bejelentett munkaviszonyom csak nekem van. Korszerűsítésre szeretnénk igénybe venni a CSOK-ot, fürdőszoba felújításra.

Szeretném megkérdezni, hogy mivel nem vagyunk házasok, sem hivatalosan bejegyzett élettársak, a CSOK-ot én igényelném, de a ház amire felhasználnánk nem az én tulajdonom, lehetséges-e így is igénybe venni? Utó-finanszírozott lesz a támogatás, vagy még a felújítási munkálatok előtt megkaphatjuk? Mire lehet majd felhasználni? Komplett fürdőszoba pl: szakember munkadíja, szerelvények, burkoló anyagok, bojler vásárlására?

Válaszukat köszönöm!
Nelli

Kedves Nelli!

A falusi CSOK-ra vonatkozó eljárási szabályok kidolgozása még jelenleg is folyamatban van. Egyelőre tehát nem rendelkezünk pontos információval a jogosultsági feltételekről. Ha Ön olyan 5000 fő alatti településen lakik, ahol a népességcsökkenés a 2003. január elsejei adatokhoz képest nagyobb, mint az országos átlag, akkor lehetősége nyílhat korszeűsítésre igénybe venni majd a támogatást.

Ami a további feltételeket illeti, ha a jelenlegi szabályozásból indulunk ki, akkor feltétel, hogy a támogatás igénybevételével finanszírozott lakáingatlanban – élettársak, házastársak igénylése esetén – mindkét fél rendelkezzen tulajdonrésszel. A korszerűsíteni kívánt ingatlanban tehát valószínűleg Önnek is kellene, hogy legyen tulajdonrésze.

Korszerűsítésnek minősül a fürdőszoba tekintetében a víz-, csatornahálózat kiépítése, cseréje, szaniterek, bojler és az ehhez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munkálatok, a korszerűsítés közvetlen költségeinek 20%-áig. Mindezen munkálatok munkadíja szintén belevehető a költségvetésbe. Ha tehát ilyen jellegű munkálatokat szeretnének elvégezni, azok finanszírozása működhet a falusi CSOK keretében.

A munkálatokról költségvetést kell benyújtani, s a támogatás valószínűsíthetően a kérelem benyújtását követően megkezdett korszerűsítési munkálatokhoz lesz igényelhető. A hitelintézet által elfogadott költségvetésben szereplő teljes költség legalább 70%-áról, saját nevére szóló, az általános forgalmi adóról szóló törvény hatálya alá tartozó termékértékesítésről, szolgáltatásnyújtásról kiállított számlát kell majd benyújtani.

TB jogviszony biztosan kell majd a jogosultsághoz, de azt elegendő az egyik fél részéről teljesíteni.

A korszerűsítésre igényelhető falusi CSOK részleteit ismertetni fogjuk, amint lesz új információnk róla. Az eddig ismert információkról IDE kattintva tájékozódhat. Amennyiben a korszerűsítéshez kölcsönt is szeretnének majd felvenni, Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. június 12. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mariann szerint:

2020-06-22 - 05:28

Ha szeretnénk a falusi csok korszerűsítési támogatását tető és fürdőszoba felújítására, mik a feltételek hozzá? Esetleg bármilyen segítséget nyújtanak-e az intézéséhez?
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-22 - 10:57

Kedves Mariann!
A jogosultsági feltételekről fenti bejegyzésünkből és IDE kattintva tájékozódhatnak. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések