Hogyan folyósítják a falusi CSOK-ot korszerűsítés esetén?

Tisztelt Szakértő!

A következő kérdéseim lennének!

A tulajdonunkban lévő ingatlan benne van a falusi csokra jogosult 2500 településben. Vásárolni nem szeretnénk, csak korszerűsítésére, felújítására szeretnék igénybe venni a falusi csokot. 3 gyermekünk van. Ha jól értelmeztem, akkor 5 millió forint jár a 3 gyermek után a felújításra, korszerűsítésre. Az ingatlan közös tulajdon a feleségemmel, mind a ketten tb jogviszonnyal rendelkezünk az elmúlt évekre, erkölcsi bizonyítvánnyal remdelkezünk, köztatrtozásunk nincs.

Ennek mi a pontos menete?
Hol lehet igényelni? Bankok? Államkincstár?
Amennyiben jogosultak vagyunk, a pénzt megkapjuk? Vagy utólagosan számlák útján fizetnek?
A munkálatok elvégzését ki ellenőrzi?
Illetve korábbi olvaslatomban azt értelmeztem, hogy a BAR lista nem kizáró ok. A tartozásaim rendeztem, de a listán ugyebár szerepelek.

Van-e lehetőségem a továbbiakban a 3 gyermek után a falusi csokon kívül, igénybe venni a kedvező kamatozású hitelt? Ha az 5 millió forint én úgy ítélem meg nem elegendő a ház olyan szintű rendbetételéhez, amelyet mi elképzeltünk. Vagy esetleges bővítéséhez.

Tehát a 3 gyermek után jár az 5 millió a meglévő ingatlan felújítására?
Negatív bárosként a 3 gyermekre van-e lehetőségem a kedvezményes kamatcsökkentett hitel igénybevételére, amennyiben ez nem vásárlásra, hanem további bővítésre szolgálna? Itt a 10 millióra gondolok. Jövedelmem alapján, nem gondolom, hogy bármely pénzintézet nem adná meg a hitelt, csak kérdés az, hogy egyáltalán van-e lehetőségem?

Tisztelettel várom válaszát, Dávid

Kedves Dávid!

A leírtak alapján 3 gyermekük után jogosultak lehetnek az 5 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásra a falusi CSOK keretében. A támogatás iránti kérelem 2019. július elsejétől lesz benyújtható a hitelintézetekhez. Korszerűsítés esetén a támogatás folyósítása, készültségi foknak megfelelően, utólagosan történik. Az elért készültségi fokot a bank műszaki szakértője ellenőrzi helyszíni szemle keretében. A részösszegeket a támogatott személyek, vagyis az Önök számlájára folyósítja a bank az elért készültségi fok alapján, legalább 70%-áról szóló számlabenyújtás mellett.

A falusi CSOK keretében történő korszerűsítéshez a támogatáson kívül kamattámogatott kölcsön is igényelhető. Ennek összege 3 gyermek esetén maximum 7,5 millió forint. A BAR lista a falusi CSOK jogosultságot ugyan nem zárja ki, de a kamattámogatott hitel igénybevételével sajnos nincs lehetőség addig, amíg a passzív KHR státusz is törlésre nem kerül.

Véleményünk szerint a támogatás igénylésével is meg kellene várni, amíg a negatív KHR információ törlésre kerül, így azzal együtt igényelhetnék a támogatott hitelt is. (Ha most igénybe veszik a vissza nem térítendő támogatást, akkor a későbbiekben külön a támogatott hitel igénybevételére már sajnos nem lesz lehetőségük.)

A falusi CSOK-kal történő korszerűsítésről további információt ITT talál.

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Nikoletta szerint:

2020-10-01 - 13:05

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy mi házvásárlás céljára igénybe vettük a 2 gyerek után járó csok-ot, de lehetőségünk van felvenni korszerűsítésre a falusi csok-ot is.
Mennyi lenne ennek az összege, tekintve hogy mi már 1.430.000 Ft csok-ot felvettünk?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2020-10-08 - 12:08

Kedves Nikoletta!
Ebben az esetben a 2 gyermek után korszerűsítésre járó 1,3M Ft-ra lehetnek jogosultak.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz, kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Ádám szerint:

2020-09-29 - 06:57

Üdvözlöm.
Az lenne a kérdésem, hogy én már megkaptam a falusi csok korszerűsítést és mi van akkor, ha egy bizonyos tételnél kevesebb számlám van, mint amennyi a költségvetési kalkuláción? (kevesebb összegből jött ki annak a tételnek a felújítása)
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-10-07 - 14:23

Kedves Ádám!
Nem probléma, ha kisebb tétel szerepel a számlán, mint amit a költségvetés tartalmaz. Az a lényeg, hogy a költségvetés legalább 70%-át számlával igazolják.

Sziszi szerint:

2020-09-25 - 13:42

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, ha megvan az elbírálás a falusi csokról meg a felújításról és megyünk aláírni, akkor elvileg már miénk lett a ház.
Mikor lehet a felújításokat, festést ilyesmiket elkezdeni?

Hitelnet.hu szerint:

2020-10-06 - 13:14

Kedves Sziszi!
A pozitív elbírálás után az eladó hozzájárulásával megkezdhetők a munkálatok.

Bandi szerint:

2020-08-31 - 21:36

Az lenne a kérdésem hogy az 5 millió lakásvárláshoz muszáj mind az 5 millió felújítást igénybe venni?

Hitelnet szerint:

2020-09-02 - 11:04

Kedves Bandi!
A korszerűsítésre legfeljebb 5 millió Ft igényelhető. Ez lehet kevesebb is. A költségvetést elkészíthetik kevesebb, mint 5m Ft-ból. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

Melinda szerint:

2020-08-25 - 09:09

Tisztelt Szakértő!
Azzal a kérdesel fordulok Önhöz, 2019-ben megkaptuk a szocpolt és a falusi csokot is kettő gyermek után. A kérdésem az lenne, hogy szeretnénk egy harmadik gyermeket, ez után is igényelhetünk vagy nem, esetleg igényelhetjük az 5 millió Ft? Bővíteni szeretnénk és fűtést szeretnénk korszerűsíteni. Ennek mi vagy mik lennének a feltételei?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-25 - 10:20

Kedves Melinda!
Információink szerint a falusi CSOK csak egyszer igényelhető, így újabb gyermek születése és újabb lakáscél esetén sincs lehetőség az igénylésre.

Edina szerint:

2020-08-18 - 10:21

Jó napot!
Az én kérésem az lenne, hogy a gyodot beszámolják tb viszonynak? Kell hozzá önerő? Meglévő ingatlanra szeretnék korszerűsítésre.

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-18 - 13:02

Kedves Edina!
A gyod elfogadható TB jogviszony helyett falusi CSOK igénylés során.
A szükséges önerővel kapcsolatban részletes leírás IDE kattintva érhető el.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tünde szerint:

2020-08-05 - 08:29

Üdvözlöm.
Aval a kérdéssel fordulok önökhöz 5+5 millió volna, nem lenne hitel, korszerűsítésel kapcsolatosan pl. ha nyílászáró csere költségvetés 1 milliót írnák, amikor kész 1 millióról a számla beadjuk, akkor azt az összeget folyósítják vagy készültségi fok összeget alapján például az értékbecslő az mondja ez 25% készültségi fok, akkor azt folyósítják ki?

Hitelnet.hu szerint:

2020-08-06 - 13:42

Kedves Tünde!
Ha az 5M Ft-os költségvetésben a nyílászáró csere 1M Ft, akkor az értékbecslő ennek megfelelő készültségi fokot fog megállapítani, így a teljes összeg folyósításra kerül. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuka teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

J.J. szerint:

2020-07-29 - 11:22

Ha nem vállalkozóval csináltatom falusi csoknál a felújítást, tényleg igazolnom kell, hogy öcsémnek kőműves végzettsége van? Saját magunk csinálnánk a felújítást.
Köszönöm
J.

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-31 - 09:46

Kedves J!
Nem tudunk ilyen előírásról.

Szilvia szerint:

2020-07-24 - 18:48

Jó napot kívánok!
Elnézést kérek a zavarásért, azt szeretném kérdezni, hogy ezt a 70%-ot, hogy kell értelmezni? Saját erőmnek kell lenni 3,5 milliómnak, hogy el tudjak indulni, vagy a költségvetésen kell meglennie a 70%-nak?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-29 - 11:09

Kedves Szilvia!
Kérdésével kapcsolatban IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Mónika szerint:

2020-07-23 - 20:15

Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy a sima csokot már igényeltem, de most korszerűsítésre szeretném felvenni. 2 gyermekem van és korszerűsítésre a kapott összeget elutaljak vagy először nekem kell megcsinálni azt amitt szeretnék, pl.(ablak csere) és utána kapom meg pénzt?

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-29 - 11:26

Kedves Mónika!
Kérdésével kapcsolatban IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Melinda szerint:

2020-07-17 - 10:42

Tisztelt ügyfélszolgálat.
A párommal szeretnénk igényelni a falusi csokot. Érdeklődni szeretnék, hogy új fürdőszobai bojlerre lehet-e igényelni. Illetve terasz burkolásra.
Válaszát köszönöm.
Melinda

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-30 - 14:15

Kedves Melinda!
Bojler finanszírozható falusi CSOK-kal, külső terasz burkolása azonban nem.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Veronika szerint:

2020-07-14 - 20:00

Azt szeretném megtudni, hogy jogosult vagyok-e a falusi csok korszerűsítési támogatására, ha igénybe vettem a sima csokot házvásárlásra már?

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 09:44

Kedves Veronika!
CSOK-kal vásárolt ház esetében annak korszerűsítésére igényelhető a falusi CSOK preferált településen. Ezekről bővebb információt IDE kattintva olvashat. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tímea szerint:

2020-07-13 - 16:37

Az én kérdésem az lenne, hogy van-e arra törvény, hogy a banknak mennyi időn belül kell folyósítani a falusi csokot, ha már a számlák be vannak nyújtva és volt az értékbecslő is? Két hete várunk.

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-14 - 14:11

Kedves Tímea!
Erre vonatkozó törvényi előírásról nincs információnk.

K. szerint:

2020-07-13 - 03:07

Falusi csokot szeretnék igényelni 2 gyermekre szigetelés + nyílászáró csere.
A kérdésem a következő lenne: A szigetelő anyag vastagságát kinek a javaslatára építem be? Energetikai vizsgálat szükséges-e a munkálatok megkezdése előtt és befejezése után, mert a bank nem ad egyértelmű választ.
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-14 - 14:34

Kedves Kérdező!
A szigetelő anyag vastagságára vonatkozó előírást nem tartalmaz a CSOK rendelet. A CSOK jogosultsághoz sem a munkálatok megkezdése előtt, sem utána nem szükséges energetikai vizsgálat. További, személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Krisztián szerint:

2020-07-09 - 14:21

Tisztelt szakértő!
Két gyermekre igenyeljük a falusi csokot. A ház vételára 1.1 millió a fennmaradó 1.5 milliót kapnánk meg felújitás, korszerűsítésre.
A kérdésem, az hogyan tudnánk kimaxolni az áfa visszatérítést? Arra gondoltam, hogy mind az 1.5 millió forintot csak anyagköltségre számolnám el számlával. Mennyiről kellene a költségvetést benyújtanunk? Ilyenkor összeadódik az 1.5 millió és annak a 27%-a valahogy?
Válaszát Köszönettel várom, Krisztián

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-15 - 10:20

Kedves Krisztián!
Adott esetben a költségvetésnek legalább akkora összegről kellene szólnia, mint a falusi CSOK korszerűsítésre vonatkozó összege + 27% ÁFA tartalom. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Andrea szerint:

2020-07-04 - 18:00

Tisztelt Szakértö!
A falusi csok-ot csak korszerűsítésre (napelem rendszer) szeretnénk igénybe venni. Három gyermekünk van, 22,19,17 évesek, de már csak egy gyermek tanul. Így is lehet igényelni? Illetve korábbi tartozás miatt szerepelünk a khr listán, de kölcsönt nem is szeretnénk felvenni. Így is van rá lehetőség?
Válaszát köszönve, üdvözlettel: Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-06 - 11:22

Kedves Andrea!
25 év alatti eltartott gyermek után igényelhető a CSOK akkor is, ha a gyermek már nem tanul. A KHR-ben szereplő mulasztás nem zárja ki a falusi CSOK jogosultságot. Arról, hogy napelem milyen feltételekkel finanszírozható falusi CSOK-kal, IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tibor szerint:

2020-07-04 - 14:33

Tíbor vagyok. 43 évesen igénybe vehetjük a falusi csokot?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-06 - 11:24

Kedves Tibor!
Ha meglévő gyermekek után igénylik a CSOK-ot (a 12. terhességi hetet betöltött magzat is meglévő gyermeknek számít CSOK szempontból), akkor 40 éves kor felett is igényelhető a támogatás. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Jné szerint:

2020-07-01 - 12:13

Jó napot.
Az lenne a kérdésem, hogy a kiszemelt ingatlan 4 millió Ft, de kb. 2 millió Ft-ot kellene rákölteni. Ez íģy megoldható?
Meg be van vezetve a gáz meg plusz farüzelésű kazán is ki van épitve. Melyiket fogadják el vagy ki kell cserélnünk pl. a gázkazánt?
Köszönöm válaszukat: J-né

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-03 - 12:06

Kedves Asszonyom!
A falusi CSOK fele felhasználható a vételár kiegyenlítéséhez, a fennmaradó összeg pedig a korszerűsítéshez. Az említett fűtési mód elfogadható.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Edina szerint:

2020-06-27 - 08:48

Üdvözlöm.
Engem az érdekelne, hogy mennyi az az idő, míg utalnak? Hétfőn volt az értékbecslő és a bankban azt mondták, kb. 3 hét. Felújítottunk és így nem nagyon tudunk továbbhaladni. Eddig mindenkinek 5 napon belül utaltak az OTP-ben.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-29 - 11:31

Kedves Edina!
Információink szerint az értékbecslést követően néhány napon belül megtörténik a folyósítás. Pontos tájékoztatást az érintett bankfiók tud adni Önnek.

Brigitta szerint:

2020-06-23 - 18:29

Tisztelt Szakértő!
Egy kérdéssel szeretnék magához fordulni, mi most szeretnénk igényelni az 5+5 milliót 2500 fős településen házvásárlással egybekötött korszerűsítésre és bővítésre. Azt szeretném kérdezni, hogy amit a korszerűsítésre, illetve bővítésre adnak, azt csak számla felmutatással adják ki? Vagy ez egyben jár?
Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel, Brigitta

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-25 - 10:53

Kedves Brigitta!
A falusi CSOK korszerűsítésre, bővítésre vonatkozó összegét készültségi fok arányosan folyósítják a bankok. Emellett az elért készültségi fok legalább 70%-át is számlával kell igazolni a folyósítás előtt.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Dániel szerint:

2020-06-19 - 08:34

Üdv.
Érdeklődni szeretnék, vásároltam egy házat saját felhasználású hitelből. A kérdésem a következő: van 2 gyerekem, folyamatos munkaviszonyom. Nem vagyok bárlistás. Lehetséges, hogy megkapnám a csokot korszerűsítésre? Tetőcsere lenne.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-19 - 11:07

Kedves Dániel!
Ha az ingatlan preferált településen van, akkor annak korszerűsítéséhez a leírtak alapján igényelhető a falusi CSOK. A további, jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Éva szerint:

2020-06-19 - 05:39

Tisztelt Hitelnet Kft!
Tavaly 2 gyermek után igényeltük a Falusi Csok-ot (1,3 M Ft) a meglévő ingatlanunkra. Mivel jön a harmadik baba, így szeretnénk igénybe venni a 3 gyermek után járó összeget korszerűsítésre.
Ha visszafizetjük az 1, 3 M Ft-ot, akkor jogosultak vagyunk újra igényelni az ingatlanra a Falusi Csok-ot (5M Ft)?
Válaszukat köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-17 - 19:30

Kedves Éva!
A támogatás önkéntes visszafizetését követően információink szerint újra igényelhetik a falusi CSOK-ot. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Sándor szerint:

2020-06-11 - 10:23

Tisztelt Szakértő!
Az lenne a kérdésem, hogy 2 gyermekes megelőlegezett falusi csok-nál, korszerűsítésre csak az állami támogatásként igénybe vehető 1,3 millió forintot költenénk (pluszba önerőt nem raknánk bele), akkor ebben az esetben is visszaigényelhető az áfa? A munkálatok 70%-ról van számla, akkor is kifizetik az 1,3 milliót forintot és a 70% számla után visszaigényelhető áfát?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-11 - 13:36

Kedves Sándor!
Attól függ, mekkora összegről szól a költségvetés. Ha 1,3M Ft-ról, akkor az ÁFA visszatérítés nem érvényesíthető, mert a támogatások együttes összege nem haladhatja meg a költségvetés összegét.

Ildikó szerint:

2020-06-10 - 17:29

Tisztelt szakértő úr!
Én is feltennék egy kérdést a falusi csokkal kapcsolatban.
Egyedülálló anyaként szeretném felvenni a falusi csokot korszerűsítésre, de nem rendelkezem elegendő pénzzel, hogy előre kifizessem az elvégzett munkát.
Ilyen esetben milyen lehetőségeim vannak?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-16 - 13:01

Kedves Ildikó!
Kérdésével kapcsolatban IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Csaba szerint:

2020-05-28 - 17:38

Tisztelt szakértő!
A következőket szeretném kérdezni. A falusi csok-kal kapcsolatban, a bank elbírálta a kérelmünket, amit fűtés korszerűsítésre használtunk fel, ami el is készült teljesen új kazán, víztároló, padlófűtés. 60 négyzetméteres családi házról van szó, 2 gyermek. 1.300.000 Ft-ra vagyunk jogosultak és 200.000 Ft önerőt tudtunk beletenni. Így a teljes költségvetés 1.500.000 Ft. Ezzel párhuzamosan saját pénzből, ami már az igénylés előtt elkészült teljes csatorna felújítása, vízvezetékek cseréje, villany bővítés 3x20A, szóval egy időben több munkálat is folyik. A probléma ott van, hogy az értékbecslő elvárja, hogy teljesen legyen kész minden fürdő, konyha, szoba, a friss esztrikre tegyem rá a járólap burkolatot vagy várjak, amíg kiszárad, de addig pénzt nem utal a számlánkra, a vállalkozó aki elvégezte a munkát nem kapja meg a pénzét. Érdekel a véleménye mit tudunk tenni?
Válaszát előre is köszönöm.
Csaba

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-05 - 10:19

Kedves Csaba!
Folyósítási feltétel, hogy a költségvetésben vállalt munkálatok meglegyenek, valamint az ingatlan megfelelne a falusi CSOK keretében támasztott követelményeknek. Erről részletes leírást IDE kattintva olvashat.

Bandi szerint:

2020-05-21 - 23:31

Helló!
Az a kérdésem, 1 milliót igényeltem felújításra! 70% kész és le is adtam a számlát a 700.000 Ft-ról! Fennmaradó 300.000 Ft-tal mi lesz? Hogyan kapom vissza?
Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-26 - 10:35

Kedves Bandi!
Miután az értékbecslő leigazolta a további munkálatok elvégzését, sor kerül a fennmaradó összeg folyósítására is.

Attila szerint:

2020-05-16 - 10:34

Vállalkozó vagyok, felújítást csináltam egy falusi csokos ingatlanban anyaggal és munkadíjjal együtt. Sajnos leadtam a számlát és nem kaptam meg a pénzt. Azt mondta a tulaj, hogy elfogyott ugyanis egy régi tartozás rendezett belőle.
Most hova fordulatok, hogy megkapjam a pénzem.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-18 - 17:11

Kedves Attila!
Jogi ügyekben irodánk sajnos nem illetékes. Javasoljuk, hogy forduljon ügyvédhez.

Tibor szerint:

2020-05-15 - 13:52

Tisztelt szakértő.
A falusi csok folyósítva van nekünk és mennyi idő amíg meg érkezik?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-18 - 17:30

Kedves Tibor!
Pontos választ az érintett bankfiók tud adni Önöknek.

Tímea szerint:

2020-05-13 - 15:00

Tisztelt Szakértő!

A következő lenne a kérdésem: Falusi csok esetén, ha a felújítási költségvetésben 3 millió forint szerepel, (a támogatás 1,3 millió), de valami oknál fogva csak 2 millió értékű felújítást tudunk elvégezni, az jár valamilyen következménnyel? Illetve az ÁFA visszaigénylés milyen összegere vonatkozik?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-13 - 15:52

Kedves Tímea!
A támogatások (falusi CSOK és ÁFA visszatérítés) folyósítása csak akkor kezdhető meg, ha a költségvetés alapján vállalt önerőt már beépítették. A munkálatok elvégzésére 3 év áll rendelkezésre. Amennyiben ezen idő alatt nem teljesülnek a költségvetésben megjelölt munkálatok, akkor a támogatás vonatkozásában visszafizetési kötelezettségük keletkezik.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézését!

Georgina szerint:

2020-05-02 - 11:07

Szia!
Érdeklődnék a falusi csokról!
1millió 3-ról mind számla kell?
Előre meg kell saccolni mi mennyibe kerül és ha tübb lesz?
Írnak rá a számlára, amit akarok vagy csak annyit amennyit megsaccoltam.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-04 - 16:17

Kedves Georgina!
A falusi CSOK korszerűsítési részének igényléséhez költségvetést szükséges benyújtani az elvégezni kívánt munkálatokról. Ezek anyag-és munkadíjáról előzetesen célszerű tájékozódni. A hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-át kell számlával igazolni, ami anyagköltség és munkadíj egyaránt lehet. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Erzsébet szerint:

2020-05-01 - 18:51

Jó napot kívánok!
Falusi CSOK-nál ha egy munkának vissza szeretném igényelni a ráköltött összeget, az mennyi időbe telik? A terv az lenne, hogy pl. ha négymillió forintom van, akkor kétmilliónál visszaigénylem a pénzt, amit ráköltöttem, amíg várok a pénzre, két millióból folytatnám a munkákat. Sürgős lett a dolog, mivel a vásárlás több hónapot csúszott egy kifizetett, de a tulajdoni lapon lévő adósság miatt, a harmadik pici viszont útban van.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-04 - 16:36

Kedves Erzsébet!
Falusi CSOK esetén az elért készültségi fokot műszaki szakértő ellenőrzi helyszíni szemle keretében, majd a megállapított készültségi fok legalább 70%-áról történő számlabenyújtást követően néhány napon belül megtörténik a folyósítás. További, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Tünde szerint:

2020-04-30 - 21:00

Tisztelt Szakértő!
Szeretnénk falus Csok-ra eladni a házunkat! Felmerült azonban egy probléma! A ház mellett /nem össze építve/ volt egy gazdasági épület, de romos mivolta miatt le lett bontva egy ideje! Ezt figyelembe veszik az értékbecsléskor? Le kell miden képen vetetni a térképről és csak utána lehet elindítani a vásárlást, vagy csak az ingatlant nézi a becsüs és ha már el van indítva a levétel azt is elfogadják?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-04 - 16:53

Kedves Tünde!
Bankfüggő, hogy jelent-e problémát, ha az ingatlan tulajdoni lap szerinti és tényleges státusza nincs összhangban. Javasoljuk, hogy leendő vevőik vegyék fel a kapcsolatot a legközelebbi Hitelnet irodával, ahol személyre szóló tájékoztatást kaphatnak. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel és CSOK ügyintézést is!

Nóra szerint:

2020-04-27 - 13:44

Tisztelt szakértő!
Kérdésem lenne, hogy 1 év jogviszony van meg és 3 gyermek.
Így mennyi falusi csokra vagyok jogosult?
Egyáltalán elfogadjak-e az 1 évet?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-27 - 16:12

Kedves Nóra!
Ha korszerűsítésre kívánja felvenni a 3 gyermek után járó falusi CSOK-ot, ahhoz elegendő az 1 éves TB jogviszony. További személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést.

Andrea szerint:

2020-04-26 - 15:08

Jó napot kívánok!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van 5 gyermekem és a páromnak van egy háza. Évek óta nem lakják. Most szeretnék megcsinálni.
Erre kaphatunk-e falusi csokot a felújításra, de sajnos nincs bejelentett munkája, de dolgozik egy építkezésen.
Ez a ház egy faluban van Nagybörzsönyben.
Várom a válaszát tisztelettel és köszönettel.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-28 - 17:36

Kedves Andrea!
A felújításra, korszerűsítésre vonatkozó falusi CSOK alapfeltétele, hogy legalább az igénylők egyike rendelkezzen minimum 1 éves TB jogviszonnyal. Ennek hiányában nincs lehetőség a támogatás igénybevételére.

Zoltán szerint:

2020-04-25 - 09:18

Üdvözlöm!
Nekem csak olyan kérdésem lenne, hogy pontosan hol tudom ellenőrizni azon vállalkozókat, akiknek a számláját a felújítást követően biztosan elfogadják majd.
A bankban annyit mondtak erre a kérdésemre, hogy a NAV oldalán, de ez így egy kicsit tág meghatározás. Szeretnénk biztosra menni.
Válaszukat előre is köszönöm!

Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-29 - 16:49

Kedves Zoltán!
A kérdésben az ebben illetékes NAV megkeresését javasoljuk.

Ádám szerint:

2020-04-20 - 16:34

Tisztelt szakértő. Annyi kérdésem lenne hogy kaptam obiban egyszerűsített számlát anyagról. Az baj hogy egyszerűsített vagy nem gond? Válaszát köszönöm előre is.
Ádám

Hitelnet szerint:

2020-04-20 - 17:15

Kedves Ádám,
Az egyszerűsített számla elfogadható.

Csaba szerint:

2020-04-20 - 15:21

Jó napot,mi elkezdtük a falusi csokot,meg van a szerződés kötés,a számlákat már elküldtük Budapestre a bankhoz,hogy kérjük az értékbecslőt már egy hónapja de azóta semmi választ nem kapunk ,ebbe tudnának e segíteni?

Hitelnet szerint:

2020-04-20 - 15:51

Kedves Csaba,
Javasoljuk, hogy ezzel kapcsolatban az adott banknál érdeklődjön.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések