Hány éves korig jár a falusi csok vállalt gyermek után?

Kedves Hitelnet!

A falusi csokkal kapcsolatban a kérdésim a következők:

1. Én 24, párom 26 éves. Van egy gyermekünk, de szeretnénk kis idő után még kettőt.
Be lehet vállalni kettőt, vagy baj, ha fiatalok vagyunk?

2. Korszerűsítésre és bővítésre vennénk fel, de nem vagyok tisztában azzal, hogy a benyújtott számla pl.:1 000 000 Ft 70 százalékát utalják vissza 700 000 Ft-ot vagy ahhoz, hogy vissza utalják az 1 000 000 Ft-ot 700 000 Ft-os számla elég, mert a munkát mi végeztük el és csak az anyagdíjat tudjuk számlával bizonyítani?

3. Hogyan és hol kell költségvetést csinálni? Nekem kell vagy a banknak? Ha nekem kell, akkor inkább többet írjak bele mint sem kevesebbet? Ha kimarad valami a költségvetésből, akkor az időközben belelehet írni?

4. Eddig 8 óra bejelentett munkaviszonyom volt, most másfél hónapja 2 órára csökkentették, de pár napon belül visszaállhatok a 8 órásihoz.
A 2 óra megfelel tb biztosításnak az OEP-nél vagy azt már nem nézik semmibe?

Válaszát előre is köszönöm!
Sára

Kedves Sára!

Vállalt gyermekek után is igényelhető a falusi CSOK. Feltétel, hogy az igénylők házasok legyen. Életkori korlátozás, hogy a megelőlegezett CSOK kérelem benyújtásakor az igénylők legalább egyike 40 év alatti legyen. Életkoruk alapján tehát megfelelnek a feltételnek. Ha házasok, akkor a családi állapotra vonatkozó előírás is teljesül.

Az elvégezni kívánt munkálatokról költségvetést kell benyújtani. Ebben az anyagköltséget és a munkadíjat is fel kell tüntetni. Ha a teljes költségvetés legalább 70%-át tudják számlával igazolni, akkor a költségvetésben megjelölt munkálatok teljes összegét folyósítja a bank a támogatás összegének erejéig. Nem jelent problémát, ha csak anyagköltségről nyújtanak be számlát, munkadíjról nem, ha így is eleget tudnak tenni a legalább 70%-os számlabenyújtási kötelezettségnek.

A költségvetést a szakemberek által adott ajánlatok alapján Önöknek kell elkészíteni. Ebben a reális költségeket kell feltüntetni. Ha a hitelintézet elfogadta a költségvetést, azon a korszerűsítésre vonatkozó részfolyósítást követően már nem lehet változtatni.

Információink szerint a részmunkaidő is keletkeztet TB jogviszonyt. Erről pontos tájékoztatást a területileg illetékes OEP tud adni Önnek.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

A falusi CSOK további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. A támogatás mellé kamattámogatott lakáshitel is igényelhető, ha a falusi CSOK összege nem fedezi a vásárlás vagy korszerűsítés teljes költségét. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást is. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. június 12. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Krisztina szerint:

2020-07-06 - 07:50

Üdv.
A falusi csok korszerűsítése befejeztével onnantól kell számolni a gyermekvállalásra adott 4 évet, tehát ha mi 2019. október 13-án írtuk alá a szerződést, viszont a korszerűsités csak 2020. decemberben végeznénk, akkor az adott 4 évet 2020. decembertől onnan számítva kell a gyermekvállalsnak “majd” megtörténnie vagy a szerződéskötéstől?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-06 - 11:05

Kedves Krisztina!
A korszerűsítéshez igényelt megelőlegezett családi otthonteremtési kedvezmény esetén a vállalt gyermek megszületésére vonatkozó határidőt a korszerűsítési munkák elvégzésének hitelintézet által történő megállapításától kell számítani.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések