Falusi CSOK korszerűsítésnél levonják a korábbi támogatást?

Tisztelt Hitelnet!

Az alábbi kérdéseimre várom szíves válaszukat:

Példaként, egy 3 gyermekes Falusi CSOK-ot igénylő személy, aki igényt tart a korszerűsítésre járó 5.000.000.-Ft + ÁFA visszaigénylésre, a 2005-ben felvett lakásvásárlásra járó szocpol levonódik-e a jelenlegi korszerűsítésre járó támogatási összegből? Ugyanez a kérdés abban az esetben is, ha 2017-ben vette fel CSOK-ot házvásárlásra.

A következő kérdésem pedig a Falusi CSOK házvásárlással egybekötött korszerűsítéssel kapcsolatos. Az igénylő módosíthatja-e beadott költségvetését a banki szerződéskötés után? Ha esetlegesen rosszul mérte fel az ingatlant beköltözés előtt és más korszerűsítéseket szeretne elvégezni? Lehet-e bármilyen költségvetési módosítást benyújtani?

Várom mielőbbi szíves válaszukat!
Köszönettel.
Fanni

Kedves Fanni!

Falusi CSOK esetében a támogatás összegéből minden korábban kapott lakáscélú állami támogatást le kell vonni. Kivétel: preferált kistelepülésen meglévő lakás bővítéséhez és/vagy korszerűsítéséhez igényelt falusi CSOK esetén, ha a támogatást igénylő korábban, kizárólag a bővítendő/korszerűsítendő lakás megvásárlásához a családi otthonteremtési kedvezményt vagy családok otthonteremtési kedvezményét vette igénybe, akkor ezen, korábban kapott támogatások összegét nem kell levonni a jelenleg igényelhető támogatási összegből.

2005-ben lakásvásárláshoz kapott szocpol esetén tehát a falusi CSOK korszerűsítésre adható 5 millió forintos összegéből le kell vonni az akkori támogatás összegét. Ez esetben a kettő különbözete vehető igénybe.

Amennyiben a támogatott személy 2017-ben kapott CSOK-ot házvásárlásra, akkor a falusi CSOK keretében megkaphatja a teljes 5 milliós támogatási összeget ugyanezen ingatlan korszerűsítésére. Ebben az esetben a falusi CSOK összegéből nem kell levonni a CSOK összegét.

A falusi CSOK kérelemmel egyidejűleg benyújtott költségvetés módosítására van lehetőség még a korszerűsítésre vonatkozó támogatási összeg folyósítása előtt. Erről bővebb információ IDE kattintva olvasható.

A falusi CSOK mellé – 3 gyermek esetén maximum 15 millió forint összegben – kamattámogatott lakáshitel (3%) is igényelhető. A CSOK hitel törlesztő részletéről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével előzetesen is tájékozódhatnak.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. szeptember 30. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Róbert szerint:

2020-10-16 - 06:12

Üdvözlet.
Arra szeretnék választ kapni, hogy aki az idén elindította a csokot, meg is kapta, de jövőre kezdene bele a felújításba, erre vonatkozna a mostani támogatási lehetőség. 2020.01.01.

Hitelnet.hu szerint:

2020-10-16 - 12:33

Kedves Róbert!
Amennyiben a napokban bejelentett otthonfelújítási programra gondol, annak részletei még nem ismertek.

Anett szerint:

2020-10-12 - 09:26

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy 2018-ban megelőlegező CSOK-ot vettünk igénybe 2 gyermekre használt lakás vásárlásra. Azóta egy gyermekünk született és szeretnénk felvenni a falusi CSOK-ot korszerűsítésre 1.300.000.- Ft összegben.
Mehet-e a dolog?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet szerint:

2020-10-12 - 09:43

Kedves Anett!
A leírtak alapján nem igényelhető a Falusi CSOK, mivel a korábbi gyermekvállalás még nem teljesült.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések