Falusi CSOK is igényelhető ápolási határozattal?

Üdv!

Érdeklődni szeretnék. Férjemmel szeretnénk igénybe venni a falusi csokot 3 gyermekre. Jelenleg egy gyermeket nevelünk, kettőt vállalnánk mellé.

Én jelenleg ápolási díjban részesülök. Tartozásunk nincs, és büntetve sem voltunk soha. Elegendő-e az én ápolási díjról szóló határozatom az igényléshez, vagy így is szükséges-e mellé a tb jogviszonyról a határozat?

Ha elegendő az én ápolási határozatom, akkor ez a rész itt mit jelöl:

“Fenti jogviszony igazolás nem szükséges, ha az igénylő a fővárosi és megyei kormányhivatal ápolási díjat megállapító jogerős határozata alapján ápolási díjban részesül.”

Tavaly szeptemberben elkezdtük intézni a papírokat. Akkor azt mondták, csak az a kormányhivatal tudja kiadni a határozatot, amelyik megállapította, tehát a helyi kormányhivatal. (Borsod megyei lakosok vagyunk) Így nem értem mit jelent, hogy a fővárosi és megyei kormányhivatal járási hivatalának jogerős határozata kell. És hogy egyáltalán azt, hogyan szerezhetem be, mert több helyen is azt a választ kaptam, hogy csak a helyi járási hivatalból tudok ilyen határozatot beszerezni, mivel ők állapították meg annak idején ápolási díjra való jogosultságomat.

Válaszait, türelmét előre is köszönöm.
Tisztelettel: T-né

Kedves Asszonyom!

A CSOK rendelet rögzíti, hogy a támogatott személyek megfelelő TB jogviszonnyal igényelhetnek családi otthonteremtési kedvezményt. A támogatás összegétől és típusától függően 180 napos, 1 vagy 2 éves TB jogviszony fennállása szükséges a jogosultsághoz.

A hatályos kormányrendelet azt is rögzíti, hogy nem szükséges TB jogviszony igazolást benyújtani, ha az igénylők egyike ápolási díjban részesül. Ehhez az ápolási határozat benyújtása szükséges. Az Önök esetében a Borsod megyei kormányhivatal járási hivatala az illetékes ennek kiállításában. Ahogy Ön is írja ez a megnevezés a helyi járási hivatalt jelenti. Az a határozat szükséges, melyet a jogosultság megállapításakor a területileg illetékes hivatal kiállított Önnek.

A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. A falusi CSOK mellé van lehetőség kamattámogatott lakáshitel felvételére is, amennyiben a támogatás nem fedezi a lakáscél megvalósításához szükséges összeget.

További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. május 13. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések