Falusi CSOK: felújításra is vagy csak korszerűsítésre jár?

A 2019. február 21.-ei kormányinfón több részletet is megtudhattunk az úgynevezett falusi CSOK bevezetéséről. Az egyik újdonság, hogy a használt lakásvásárlás és meglévő lakóház bővítése is az emelt összegű, új lakásra vonatkozó támogatási összeggel lesz finanszírozható e program keretében. Szintén új elem a támogatási rendszerben, hogy – a sajtótájékoztatón elhangzottak szerint – a falusi CSOK felújításra is igényelhető lesz. Sokak által felvetett kérdés, hogy a támogatás valóban igényelhető lesz felújítás esetén is vagy csak korszerűsítési munkálatokra lehet majd felhasználni.

Falusi CSOK – felújításra is vagy csak korszerűsítésre?

A sajtóban elhangzottak és leírtak alapján a kommunikáció valóban úgy szólt, hogy a falusi CSOK-ot meglévő lakóingatlan felújítására is igénybe lehet majd venni. Több olvasónk is megjegyezte, hogy a különböző cikket olvasva az egyikben felújításról, a másikban korszerűsítésről beszélnek a falusi CSOK kapcsán, jóllehet a kettő nem ugyanaz.

Jogosan merül fel tehát a kérdés, hogy valóban igényelhető lesz-e a támogatás felújításra vagy kimondottan lakáskorszerűsítési célokra lehet felhasználni? Vagyis önmagában egy lakás kifestése, burkolatcsere is megvalósítható lesz falusi CSOK-ból vagy csak olyan munkálatok, mint például nyílászáró csere, tetőcsere, fűtéskorszerűsítés, stb.

Azt, hogy pontosan mely munkálatokra lehet majd igénybe venni a falusi CSOK keretében elérhető támogatást, a vonatkozó kormányrendelet tartalmazni fogja. Információink szerint azonban a kedvezmény ténylegesen korszerűsítési munkálatokra lesz felhasználható.

Mi minősül korszerűsítésnek?

Állami kamattámogatású lakáshitel jelenleg is igényelhető meglévő lakóingatlan korszerűsítésére. Az erre vonatkozó két kormányrendelet (A fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló 134/2009. (VI.23.), valamint Az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011 (XII.29.) kormányrendelet.) egyértelműen rögzíti azt, hogy mely munkálatok minősülnek korszerűsítésnek.

Korszerűsítés:

a lakás használatának javítása céljából

  • víz-, csatorna-, elektromos-, gázközmű bevezetése, vagy belső hálózatának kiépítése, fürdőszoba létesítése olyan lakásban, ahol még ilyen helyiség nincs,
  • központosított fűtés kialakítása vagy cseréje, beleértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is,
  • az épület szigetelése, beleértve a hő-, hang-, vagy vízszigetelési munkálatokat,
  • a külső nyílászárók energiatakarékos nyílászárókra való cseréje,
  • a tető cseréje, felújítása, szigetelése,
  • valamint az ezekhez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés közvetlen költségeinek 20 százalékáig.

Fentiek alapján valószínűsíthető, hogy a falusi CSOK keretében elérhető támogatás szintén e munkálatok finanszírozására lesz majd igénybe vehető. Ennek értelmében önmagában a régi burkolatok cseréjéhez és az egyes helyiségek újra festéséhez a kedvezményt nem lehet majd felhasználni. Ellenben, ha a burkolat cseréjére, valamint a festésre a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállításként kerül sor, úgy ez a lakáscél is finanszírozható lesz a korszerűsítésről benyújtott költségvetés legfeljebb 20%-áig.

Államilag támogatott lakáshitel korszerűsítéshez

Ha Ön valóban korszerűsítési munkálatokat szeretne elvégezni, de olyan településen található az ingatlana, ahol a falusi CSOK nem lesz érvényesíthető, akkor kedvező megoldás lehet olyan állami kamattámogatású lakáshitel felvétele, melynél az állam a kamattámogatást akár 20 éven át biztosítja.

Piaci kamatozású lakáshitel felújításra

Amennyiben az Ön által elvégezni kívánt munkálatok nem tartoznak a korszerűsítés kategóriájába, úgy piaci kamatozású lakáshitel keretében – akár a futamidő végéig fix törlesztéssel – történhet a felújítás banki finanszírozása.

Személyre szabott tájékoztatás – díjmentes CSOK és hitelügyintézés

A lakásfelújítás és korszerűsítés esetén elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel készítenek személyre szóló, díjmentes tájékoztatást. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

A támogatásokkal, hitelfelvétellel kapcsolatos további kérdését IDE kattintva teheti fel.


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

V-né szerint:

2019-05-10 - 08:16

Azt szeretném megérdeklődni, hogy azok akik már egyszer igénybe vették az 1 gyermek után járó fél szocpolt lakásvásárlásra, azok is igényelhetik a falusi csokot? Mi vettünk egy házat és arra megkaptuk 2006-ban a gyerek (1gyerek van) után a félszocpolt. Ha lehetne, akkor ezt szeretnénk korszerűsìteni. Új nyílászárokkal.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 09:35

Kedves Asszonyom!
Információink szerint fenti esetben is igényelhető lesz a támogatás a falusi CSOK keretében.

Tünde szerint:

2019-05-10 - 08:12

Szülőktől vásárolt régi házat szeretnénk felújítani. Egy gyermekünk van, de kettőre igényelnénk.
Mik a feltételei?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 09:16

Kedves Tünde!
A falusi CSOK keretében fenti esetben is elérhető lehet a támogatás. A konkrét jogosultsági feltételekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz pontos információnk, amelyről honlapunkon is be fogunk számolni. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Zsanett szerint:

2019-05-10 - 08:10

Jó napot.
Érdeklödnék, hogy falusi csokot korszerüsitésre egy gyermek után igénybe vehetünk, ha 2018-ban vettük a házat?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 09:13

Kedves Zsanett!
Ha a további falusi CSOK feltételek is teljesülnek, akkor fenti esteben igényelhető lesz a támogatás.

Hajnalka szerint:

2019-05-10 - 08:00

Jó napot!
Szeretném megkérdezni, ha 2005-ben vettünk fel szocpolt 3 gyerekre, van jelzálog a házunkon, emiatt igénybe vehetjük a falusi CSOK-ot szigetelésre, nyílászáró cserére? A gyerekek 14, 15, 21 évesek, mindegyik iskolába jár.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 08:57

Kedves Hajnalka!
A leírtak alapján fenti esetben is igényelhető lesz a falusi CSOK, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Anita szerint:

2019-05-10 - 07:56

Kik igényelhetik a falusi csokot felújításra, korszerűsítésre? Mik a feltételek?

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 08:47

Kedves Anita!
A falusi CSOK-ban érintett települések listáját és az igénylés eddig ismert feltételeit fenti bejegyzésünkből ismerheti meg. A további jogosultsági feltételekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz pontos információnk.

Terézia szerint:

2019-05-10 - 07:51

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem a következő lenne: gázkonvektorokat szeretném lecserélni radiátorokra. Nem új építésű házról van szó. Egy gyermekem van.
Erre igénybe tudom-e venni a falusi csok-ot?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-10 - 08:32

Kedves Terézia!
Fenti lakáscél esetén is elérhető lesz a falusi CSOK, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülnek.

Roxi szerint:

2019-04-29 - 10:40

Üdv.
Külterületen lévő tanyára, 3 gyerekkel fel lehet venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-29 - 13:13

Kedves Roxi!
A falusi CSOK tanya megnevezésű ingatlan esteében is elérhető lesz.

Enikő szerint:

2019-04-17 - 11:44

Újításra szeretném.

Szilvia szerint:

2019-04-17 - 08:02

Jó napot.
3 gyermekünk van.(24, 18, 14 évesek)
Jogosult leszek a falusi CSOK-ra? Van saját ingatlanunk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-19 - 00:02

Kedves Szilvia!
A leírtak alapján jogosultak lehet a CSOK-ra, ha a további jogosultsági feltételek is teljesülni fognak.

Tibor szerint:

2019-04-16 - 11:39

Üdv.
Kérdésem a következő: 3 gyermek, saját tulajdonú családi ház, falusi csoknál lakás korszerűsítésre mekkora összeg jár? 10 millió?
Lenne tetőcserép, külső szigetelés, fűtés korszerűsítés.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-17 - 06:05

Kedves Tibor!
A falusi CSOK keretében 3 gyermek után korszerűsítésre a 10 milliós összeg maximum fele (5M Ft) lesz felhasználható.

Miklós szerint:

2019-04-15 - 14:51

Ház korszerűsítésre, azon belül klíma felszerelésére is igényelhető?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 15:00

Kedves Miklós!
A falusi CSOK keretében elvégezhető korszerűsítési, felújítási munkálatokat a vonatkozó kormányrendelet fogja tartalmazni. Kihirdetés után honlapunkon is be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Alexandra szerint:

2019-04-14 - 18:27

T. Szakértő!
2016 augusztusában használt lakásra igénybe vettük a 4 gyermek után járó 2,75 millió Ft-ot. Időközben a férjem örökölt, így vettünk egy nagyobb házat, mint amiben lakunk (csok-os ).
Kérdésem az lenne, hogy a falusi csok keretében mivel városunk benne van a listában, lehetséges-e átvinni a nagyobb ingatlanunkra a csokot és arra venni fel majd a korszerűsítésre járó összeget? Tehát így jár-e a 10M-2,75M-nak valamennyi része? Vagy csakis a csok-kal vásárolt ingatlanra?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 10:44

Kedves Alexandra!
Arról, hogy van-e lehetőség adott esetben a CSOK másik ingatlanra történő átjegyzésére, a területileg illetékes járási hivatal tud pontos felvilágosítást adni. Elsőként ezt a kérdést kellene tisztázni. Javasoljuk az illetékes hivatal megkeresését.

Zsanett szerint:

2019-04-09 - 22:24

Szép napot.
Én is szeretném igényelni a csokot. 4 gyermekem van. Van saját ingatlanunk, csak az ingatlan nem az én nevemen van, hanem a gyermekem nevén.
Így is hozzá tudnék férni?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-10 - 09:49

Kedves Zsanett!
Amennyiben a tulajdoni hányadra vonatkozó jelenlegi rendelkezések maradnak érvényben, úgy a felújítandó, korszerűsítendő ingatlanban a támogatott személyeknek együttesen legalább 50% tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük.

Sanyi szerint:

2019-03-29 - 13:11

Üdvözöom.
Érdeklődnék, hogy a falusi csok korszerűsítés akkor is elérhető lesz, ha a meglévő házamon van csok 3 gyerekre, 2.200.000 Ft? Esetleg a 2,2-es 5 millió különbözete lesz elérhető rá?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 13:42

Kedves Sanyi!
A tervezet szerint a falusi CSOK keretében korszerűsítésre is igényelhető lesz a támogatás akkor is, ha a vásárláshoz már igénybe vették a kedvezményt. Az így elérhető összegről egyelőre nincs információnk.

Kornélia szerint:

2019-03-29 - 13:09

Üdvözletem!
2016-ban vásároltunk egy használt lakást. 3 gyermekünk volt, így megkaptuk a 2.200.000 Ft CSOK-ot. Még nem telt le az 5 év, viszont kinőttük a lakást és szeretnénk használt családi házat venni.
Mivel nem telt le az 5 év, a CSOK-ot vissza kell fizetni vagy használt lakásra kérhető-e a 10 millió CSOK, amiből levonjuk a 2.200.000 Ft-ot? Új építésűt nem tudnánk venni.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 13:38

Kedves Kornélia!
2019. július elsejétől megoldható lesz, hogy 5 éven belül is továbbvihető legyen a CSOK másik használt lakásra is. A falusci CSOK keretében – meghatározott településeken – használt lakás vásárlása esetén is elérhető lesz a 10 milliós CSOK, illetve CSOK különbözet. Pontos tájékoztatást ez ügyben a falusi CSOK rendelet kihirdetése után tudunk majd adni.

Gyula szerint:

2019-03-29 - 13:07

Tisztelt ügyintéző.
Én most kandallóval fűtök és szeretnék gázkazánt központi fütésre kiépíteni. 2 gyermekem van.
Erre lehet-e a falusi csokot igényelni (korszerűsítés)

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 13:35

Kedves Gyula!
A falusi CSOk keretében a támogatás lakáskorszerűsítésre is igényelhető lesz.

Eszter szerint:

2019-03-29 - 10:43

Tisztelt Ügyintéző!
Érdeklődni szeretnék, hogy van egy ingatlanom, melyben a fűtési rendszert kénytelenek vagyunk korszerűsíteni, azaz konvektor helyett központi fűtésre kell áttérnünk. Erre felhasználható lenne a CSOK is? Illetve az érdeklődés lényege az, hogy meglévő 2 gyermekre, hitel nélkül a CSOK igénybe vehető lenne-e? Erre sajnos eddig még választ nem kaptam.
A választ előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 11:07

Kedves Eszter!
A falusi CSOK keretében lesz lehetőség fűtéskorszerűsítési munkálatok finanszírozására. A támogatás hitel nélkül is igénybe vehető lesz információink szerint. A részletekről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk majd pontos felvilágosítást adni.

Pál szerint:

2019-03-09 - 08:51

Jó napot!
Szeretném megkérdezni, ha 5 millió forintért házat veszünk, 5 millió meg felújításra van, akkor azt az 5 milliót hogyan tudjuk felhasználni? Gondolom előre nem utalják ki a pénzt?! Akkor miből tudunk felújítani?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-10 - 23:11

Kedves Pál!
A falusi CSOK részletszabályai még nem ismertek. Kérdésével kapcsolatban pontos tájékoztatást a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után fogunk tudni adni.

Péter szerint:

2019-03-07 - 09:31

Nem kérdés csak egy észrevétel! Először is köszönöm a tájékoztató cikket, így legalább tisztán látok. Szerintem a korszerűsítésről szóló jogszabály hiányos. Az én esetemben az 1972-ben épült házunk vízhálózatát szeretném kicserélni, ami úgy gondolom, hogy finoman fogalmazva is elavult, és csoda, hogy még nem volt csőtörésünk, a ház elektromos hálózatáról már nem is beszélve, amely alumínium vezetékekből áll, melyet tudomásom szerint jelen korunkban nem alkalmaznak sehol. Véleményem szerint ezeknek a munkálatoknak is bele kellene tartozni a korszerűsítés fogalmába!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 23:54

Kedves Péter!
Köszönjük észrevételét. Legfrissebb információink szerint a falusi CSOK keretében nemcsak korszerűsítési, hanem felújítási munkálatok elvégzésére is lesz lehetőség. Hogy pontosan mely munkálatok lesznek majd finanszírozható, a vonatkozó kormányrendelet fogja tartalmazni.

Andrea szerint:

2019-03-05 - 20:27

Érdeklődnék, hogy ha mi már igénybe vettük a CSOK-ot lakásvásárlásra, akkor ezt a típusú CSOK-ot igényelhetjük-e korszerűsítésre például?
Köszönettel.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 13:43

Kedves Andrea!
Információink szerint a falusi CSOK felvehető lesz korszerűsítésre abban az esetben is, ha a CSOK-ot korábban már igénybe vették a vásárláshoz. További pontos tájékoztatást a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk majd adni.

Margit szerint:

2019-03-05 - 18:23

Esetleg tetőtér beépítésáre felhasználható?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 13:42

Kedves Margit!
A falusi CSOK tetőtér-beépítéshez is felhasználható lesz.

Emil szerint:

2019-03-05 - 15:24

Helló!
Aki bárlistás vagy sok hitele van, annak is jár?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 22:45

Kedves Emil!
A BAR lista vagy a meglévő hiteltartozás nem zárja ki a falusi CSOK jogosultságot.

Patrícia szerint:

2019-03-05 - 10:46

Jó napot!
Érdeklődnék a CSOK-kal kapcsolatban, hogy lakásfelújításra is igénybe lehet-e venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 11:11

Kedves Patrícia!
A falusi CSOK-ra vonatkozó kormányrendelet még nem került kihirdetésre, de előzetes információink szerint a fenti bejegyésünkben olvasható korszerűsítési munkálatokra lesz majd felhasználható.

Ágnes szerint:

2019-03-05 - 07:40

Minden település, falu vagy csak bizonyos településeken lesz érvényes?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:49

Kedves Ágnes!
Olyan 5000 fő alatti településeken lesz elérhető a falusi CSOK, melyeken a népességcsökkenés a 2003. január elsejei adatokhoz képest nagyobb volt, mint az országos átlag. A pontos településlista a vonatkozó kormányrendelet mellékletében lesz elérhető. Ha a rendelet kihirdetésre kerül, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Erzsébet szerint:

2019-03-04 - 18:55

Szeretném megkérdezni, hogy aki már 3 éve kapott Csokot, az esetleg a különbséget nem igényelheti?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:03

Kedves Erzsébet!
Korábban kapott támogatás esetén is várhatóan lesz lehetőség az igénylésre. Arról, hogy milyen mértékben, pontos információink még nincsenek, mivel a falusi CSOK rendelet még nem került kihirdetésre. Ha megtörténik, honlapunkon ismertetni fogjuk a részleteket. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Renáta szerint:

2019-03-04 - 18:00

2 gyermek esetén mennyi jár? Felújításra az egészet megadják? Mi a folyamata?
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-05 - 09:01

Kedves Renáta!
A falusi CSOK keretében 2 gyermek után 2.600.000 Ft összegű támogatás lesz elérhető. Felújításra nem, de korszerűsítésre igényelhető lesz a támogatás – a tervezet szerint fele összegben – vagyis két gyermek után 1.300.000 Ft. Mivel azonban a falusi CSOK szabályait tartalmazó kormányrendelet még nem került kihirdetésre, ezért pontos információink nincsenek. Ha lesz, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Edina szerint:

2019-03-04 - 10:46

Hány éves korig lehet igénybe venni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:40

Kedves Edina!
Meglévő gyermekek után igényelt támogatás esetén nincs felső életkorhatár. Ha vállalt gyermek után is történik CSOK igénylés, akkor a házastársak legalább egyike 40 év alatti kell, hogy legyen.

B-sné szerint:

2019-03-04 - 06:25

Üdvözlöm!
3. Gyermekem 2018.02.19-én született. 2.2M Ft-ot kaptunk. Használt lakást vettünk. Mi igényelhetnék felújításra valamit? Vagy a hitelösszegből nem vonódik le valamennyi összeg? Mert úgye 2.2M Ft-ot kaptunk, de emelték ennek összegét.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:39

Kedves Asszonyom!
A falusi CSOK keretében felújításra elvileg lesz lehetőség igényelni a támogatást fenti esetben is. Bővebb információt minderről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után tudunk majd adni.

D-né szerint:

2019-03-03 - 18:44

Tisztelt Cím!
Azt szeretném megkérdezni, Pétfürdő falu. Tetőfelújítást szeretnék csináltatni. 2 gyermekem van. Mi vásárlásnál kaptunk CSOK-ot.
Most is részeselhetünk belőle?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 13:41

Kedves Asszonyom!
Pétfürdőn elérhető lesz a falusi CSOK. Jelenlegi információink szerint a korszerűsítéshez akkor is jogosultak lehetnek a támogatásra, ha a CSOK-ot a vásárláshoz már igénybe vették.

Anita szerint:

2019-03-03 - 16:05

Érdeklődnék.
2 gyermekem van, falunk lakunk.
Jogosultak lennénk a csokra? Szigetelni szeretnénk.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:38

Kedves Anita!
A falusi CSOK keretében korszerűsítésre igénybe vehető lesz a támogatás július elsejétől. Azt, hogy pontosan mely településeken lesz elérhető ez a támogatási forma, a vonatkozó kormányrendelet fogja tartalmazni.

V-né szerint:

2019-03-03 - 13:00

Munkaviszony is kell hozzá?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:36

Kedves Asszonyom!
A jogosultsághoz legalább 1 éves TB jogviszonyra, illetve a 10 millió támogatási összeg esetében legalább 2 éves TB jogviszonyra lesz szükség.

Katalin szerint:

2019-03-03 - 00:18

Üdv!
Lehet már tudni mely településen lesz elérhető a falusi csok?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 22:34

kedves Katalin!
Arról, hogy a falusi CSOK mely településeken lesz elérhető IDE kattintva tájékozódhat.

J-né szerint:

2019-03-02 - 17:45

Mikortól lép életbe a rendelet?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:32

Kedves Asszonyom!
Információink szerint a falusi CSOK rendelet 2019. július 1-től lép hatályba.

Nóra szerint:

2019-03-02 - 13:54

Hol tudnám igénybe venni a falusi CSOK-ot?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:31

Kedves Nóra!
A falusi CSOK július elsejétől lesz elérhető a hitelintézeteknél.

Kálmán szerint:

2019-03-02 - 09:47

Ha nem jön a vállalt második gyerek, akire 840.000 Ft-ot kaptunk, akkor mekkora az az összeg, amit vissza kell fizetni 4 év múlva?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-21 - 11:06

Kedves Kálmán!
A támogatás folyósításának napjától számított, a Ptk. szerinti késedelmi kamattal növelten kell visszafizetni az összeget.

Nikoletta szerint:

2019-03-02 - 09:06

Ha házat szeretnék venni a falusi csokból, milyen papírok kellenek hozzá, hogy megkapjam?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-08 - 00:22

Kedves Nikoletta!
A CSOK igényléshez szükséges dokumentumokról IDE kattintva tájékozódhat.

Mónika szerint:

2019-03-01 - 18:43

És aki egyedül neveli a gyermekét? Annak már nem is jár?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-01 - 22:47

Kedves Mónika!
A falusi CSOK egyedülállóként is igénybe vehető, ha a jogosultság valamennyi feltétele teljesül.

Balázs szerint:

2019-03-01 - 14:33

Aki tavaly augusztusban igényelt csokot 2 gyermek vállalása mellett használt lakásra, a különbséget lehet-e még a fennmarardó 1.17M Ft szerődésmódosítással igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-07 - 23:56

Kedves Balázs!
Már megvalósult lakáscél esetén a különbözet visszamenőleges igénybevételére információnk szerint nem lesz lehetőség. A falusi CSOK keretében legfeljebb korszerűsítésre, felújításra lehet majd még igényelni a támogatást.

H-né szerint:

2019-03-01 - 10:03

Alapterület bővítésre és ezzel együtt az egész lakás korszerűsítésére igényelhető-e a csok, illetve a kedvezményes hitel?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-01 - 23:19

Kedves Asszonyom!
A tervezet szerint fenti esetben igényelhető lesz a falusi CSOK. A kedvezményes, 3% kamatú lakáshitel azonban bővítési, korszerűsítési lakáscél esetén nem lesz elérhető. A legkedvezőbb bővítési, korszerűsítési lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják igény esetén. Ehhez online adatlapunkat szükséges kitölteni. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Zsófi szerint:

2019-03-01 - 09:02

Kedves Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, ha a”sima” CSOK-ot már igénybe vettem, jogosult vagyok-e a falusi CSOK-ra vagy fordítva?
Válaszukat köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-12 - 22:31

Kedves Zsófi!
Információink szerint igénybe vehető lesz a falusi CSOK felújításra, korszerűsítésre abban az esetben is, ha korábban a vásárláshoz már igénybe vették a CSOK-ot. Bővebb információnk minderről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések