Falusi CSOK bírálatához szükséges költségvetés?

Jó napot kívánok.

Már minden papírt beadtunk a 10 milliós falusi csok bírálathoz. Már csak annyi lenne, hogy az értékbecslő felbecsüli, beadja. Na most az a helyzet, hogy egyszer voltunk a lakásban kb. 4 hónapja. Az értékbecslő addig nem megy ki, amíg nem készítünk egy költségvetést a felújításról, miközben neki a jelenlegi állapotot kellene felbecsülni. Már költöznénk be, mert a tél a nyakunkon, a lakást tényleges állapotáról és a felújításról csak akkor tudnánk nyilatkozni, ha használatba vettük az ingatlant.
Konkrét kérdésem, hogy ilyen van, hogy a becslő azért nem megy ki!?

Azon gondolkozunk, hogy felkeressük az ügyvédet, aki intézte az adásvételit, mert nem tudunk róla hivatalosan, hogy az értékbecslő ilyet kérhet.
A Takaréknál intézzük az egészet. Vigyük máshova? Mert az ügyintézés folyamatával se vagyunk megelégedve, és már igencsak eltelt egy hónap az igényléstől, és már lassan költözhetnénk.

Válaszát köszönöm.
Krisztián

Kedves Krisztián!

A falusi CSOK – a vonatkozó kormányrendelet értelmében – önmagában vásárlásra nem, csak vásárlással egybekötött korszerűsítésre és/vagy bővítésre igényelhető. Ennek az a menetrendje, hogy elsőként meg kell kötni az adásvételi szerződést. A támogatás iránti kérelem bankba történő benyújtásakor az adásvételi szerződéssel egyidejűleg be kell nyújtani költségvetést is az elvégezni kivánt korszerűsítési, felújítási munkálatokról. A falusi CSOK kérelemet ugyanis nem külön a vásárlás és külön a korszerűsítés tekintetében bírálja el a bank. A jogosultságot együttesen vizsgálja vásárlás és korszerűsítés tekintetében. Ehhez pedig szükséges, hogy benyújtásra kerüljön az elvégezni kívánt munkálatokat tartalmazó költségvetés.

A költségvetés elkészítésére a banknak van formanyomtatványa, melyen fel vannak sorolva azok a munkálatok, melyek a falusi CSOK keretében elvégezhetők. Ezek közül azokat kell megjelölniük az anyagár és a munkadíj megadásával, melyeket el szeretnének végezni. Ezt úgy lehet megtenni, ha előzetesen árajánlatot kérnek az egyes szakemberektől. Fontos, hogy a benyújtott és a hitelintézet által elfogadott költségvetés legalább 70%-áról számlát kell majd benyújtaniuk.

A témában további bejegyzést IDE és IDE kattintva olvashat.


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Feri szerint:

2020-03-30 - 14:01

A falusi csok igénybe vétele előtt, megkellett csinalnunk úgy a költségvetést a banknak, hogy az ingatlant ugye szemrevetelezni tudtuk. A költségvetésbe a festest, hőszigetelést jelöltük meg.
Viszont most hogy a miénk a ház, es el kezdtük magunknak csinálni, nagyon sok mas munka keletkezett. Fűtés korszerusites, teljes villanyvezetekeles es meg sorolhatnam. A kerdesem az lenne hogy utólag lehet e a banknal a költségvetésben modositani? A valaszt előre is köszönöm.

Hitelnet szerint:

2020-03-31 - 11:01

Kedves Feri,
A falusi CSOK korszerűsítésre vonatkozó összege azon munkálatok finanszírozására használható fel, melyet a hitelintézet által elfogadott költségvetésben megjelöltek.

Éva szerint:

2020-03-02 - 18:30

Jó napot!
A falusi csokot vesszük igénybe. Az adásvételi megvolt már. A költségvetéssel van egy kis gondom. Árajánlatot kértem már ablakostól, gázostól, mert a nyílászárókat meg a fűtés szeretnék korszerűsíteni. Akkor ezt a formanyomtatványt nekem kell kitölteni vagy ezzel is valami szakemberhez kell fordulni? Vagy csak írogassam be az összegeket, amiket az árajánlatba kaptam?
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-15 - 18:09

Kedves Éva!
A költségvetési formanyomtatványt Ön is kitöltheti a szakemberektől kapott árajánlatnak megfelelően.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések