Ennyi falusi CSOK-ot kaphatnak a közmunkások!

A közfoglalkoztatásban dolgozók gyakran szembesülnek azzal az információval, hogy számukra nem elérhető a 10 milliós falusi CSOK. Most összefoglaljuk, hogy a falusi CSOK mely formájára lehetnek jogosultak a közmunkások és mekkora támogatási összeget vehetnek igénybe.

A falusi CSOK jogosultság egyik meghatározó tényezője a társadalombiztosítási jogviszony. Ezzel kapcsolatban kétfajta rendelkezést tartalmaz a vonatkozó kormányrendelet attól függően, hogy mekkora összegű falusi CSOK-ot szeretnénk igényelni.

Falusi CSOK összegek

A falusi CSOK elérhető összegei vegyes célra (vásárlás és korszerűsítés és/vagy bővítés) igényelt támogatás esetén:

  • 1 gyermek esetén legfeljebb 600.000 Ft
  • 2 gyermek esetén legfeljebb 2.600.000 Ft
  • 3 vagy több gyermek esetén legfeljebb 10.000.000 Ft.

Korszerűsítésre és/vagy bővítésre igényelt falusi CSOK  esetén elérhető támogatási összegek:

  • 1 gyermek esetén legfeljebb 300.000 Ft
  • 2 gyermek esetén legfeljebb 1.300.000 Ft
  • 3 vagy több gyermek esetén legfeljebb 5.000.000 Ft

Falusi CSOK-hoz szükséges TB jogviszony

A 10 milliós falusi CSOK-hoz előírt TB jogviszony:

Legalább az egyik igénylőnek 30 napnál nem régebbi okirattal szükséges igazolnia, hogy a falusi CSOK kérelem benyújtásakor a Tbj. 5. §-a szerint biztosított – ide nem értve a közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személyt -, vagy a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytat, és erről büntetőjogi felelősség vállalásával teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan nyilatkozik, valamint
legalább 2 éve folyamatosan – ideértve azt is, ha a legalább 2 év folyamatos biztosításban legfeljebb 30 nap megszakítás van –

a) a Tbj. 5. §-a alapján biztosított, és ezt 30 napnál nem régebbi okirattal igazolja,
b) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytat, és erről büntetőjogi felelősség vállalásával teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan nyilatkozik, vagy

c) kereső tevékenysége alapján valamely más állam társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozott, és ezt az illetékes külföldi hatóság által kiállított igazolással igazolja. A kérelem benyújtásakor fennálló külföldi TB jogviszony is elfogadható, ha a támogatott személy vállalja, hogy a falusi CSOK szerződés aláírását követő 180 napon belül magyarországi TB jogviszonyt létesít.

A 10 milliós falusi CSOK jogosultsághoz tehát nem fogadható el a közfoglalkoztatotti jogviszony. Akit közmunkásként foglalkoztatnak, nem jogosult a 10 milliós falusi CSOK igénybevételére.

A falusi CSOK további összegeinek igénybevételéhez előírt TB jogviszony:

Legalább az egyik igénylőnek 30 napnál nem régebbi okirattal kell igazolnia, hogy a falusi CSOK iránti kérelem benyújtásának időpontjában a Tbj. 5. §-a szerint biztosított, és legalább egy éve – legfeljebb 30 nap megszakítással – folyamatosan

a) a Tbj. 5. §-a alapján biztosított,

b) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytat, és erről büntetőjogi felelősség vállalásával teljes bizonyító erejű magánokiratban az oktatási intézmény azonosító adatait, a képzésre vonatkozó adatokat – ideértve a képzés kezdetét és várható befejezését is – tartalmazó nyilatkozatot tesz, vagy

c) a magyar állampolgár vagy annak tekinthető igénylő kereső tevékenysége alapján valamely más állam társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozott, és ezt az illetékes külföldi hatóság által kiállított igazolással igazolja.

Aki 1 vagy 2 gyermek után igényli a falusi CSOK bármely formáját, illetve aki 3 vagy több gyermek után igényli a csak korszerűsítésre és/vagy bővítésre vonatkozó maximum 5 millió forintot, jogosult lehet a támogatásra 1 éves közfoglalkoztatotti munkaviszonnyal is.

Milyen lehetőség van, ha közmunkásként 3 vagy több gyermekkel használt lakást vásárolunk?

Aki közfoglalkoztatottként dolgozik és használt lakást vásárol, az is élhet a vissza nem térítendő lakáscélú támogatások lehetőségével!

Ebben az esetben nem a falusi CSOK, hanem a normál CSOK keretein belül nyílik lehetőség a támogatás igénybevételére. Ehhez elegendő legalább 180 napos folyamatos TB jogviszony közfoglalkoztatottak esetében is. A támogatás

  • 3 gyermek esetén maximum 2.200.000 Ft,
  • 4 vagy több gyermek esetén 2.7500.000 Ft

összegben érhető el.

Amennyiben a vásárlás preferált településen történik, úgy a tulajdonjog végleges bejegyzését követően igényelhető a korszerűsítésre és/vagy bővítésre vonatkozó falusi CSOK is maximum 5 millió forint összegben, legalább 1 éves TB jogviszonnyal, közfoglalkoztatottként is.

Falusi CSOK és hitel igénylése

Ha Ön is falusi CSOK felvétele előtt áll, esetleg a falusi CSOK mellé lakáshitelre is szüksége lenne, kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentes vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is! Amennyiben a témában további kérdései lennének, tegye fel Szakértőinknek!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tibor szerint:

2020-06-29 - 12:48

Jó napot!
Tibor vagyok. Én nem vagyok közfoglalkoztatott, de érdeklődnék, rendes munkahelyem van, 3 gyerekem és saját házra venném igénybe a falusi csokot.
Még jár? Érdemes utána járni?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-29 - 14:27

Kedves Tibor!
Falusi CSOK igénylésére jelenleg is van lehetőség. A jogosultsági feltételeket IDE kattintva tekintheti meg. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Lilla szerint:

2020-04-27 - 19:37

Tisztelt Ügyintéző!
Nekem az lenne a kérdésem közfoglalkoztatottként dolgozom már 2 éve folyamatban. 3 gyermekem van, a falusi csokot szeretném igénybe venni.
Van rá lehetőségem?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-28 - 17:27

Kedves Lilla!
Közfoglalkoztatotti jogviszony esetén 3 gyermek után legfeljebb korszerűsítésre, bővítésre igényelhető a falusi CSOK, maximum 5 millió forint összegben. További tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOk ügyintézést is!

Zsolt szerint:

2020-03-20 - 23:03

Zsolt vagyok a Somog megyei Taranyból és itt fogok most dologzni a faluban közfoglalkoztatottként a Pécsi vizügynél(VIZIG).
netto bér családkedvezménnyel együtt 74-76.000 Ft nettó.
Erre a közfoglalkozatási bérre kaphatnék e hitelt vagy CSOK-ot 2 gyermek utan+ bejegyzett elettarsi kapcsolattal ?
ha igen mennyit kaphatnek es mennyi ledolgozott ido kell(ene)?

Hitelnet szerint:

2020-03-22 - 09:47

Kedves Zsolt,
A falusi CSOK igényléséhez közfoglalkoztatotti munkaviszonnyal is legalább egy éves TB jogviszony szükséges.
vásárlás és korszerűsítés és/vagy bővítés 2 gyermek esetén 2.600.000 Ft
Korszerűsítésre és/vagy bővítésre igényelt falusi CSOK 2 gyermek esetén legfeljebb 1.300.000 Ft
Hitelfelvételre fenti összegű jövedelemmel sajnos nincs lehetőség.

Andrea szerint:

2020-03-09 - 20:46

Egyedülálló, kétgyerekes anyuka vagyok. Jelenleg nincs munkám, de volt közmunka.
Milyen lehetőségem van?

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-10 - 10:55

Kedves Andrea!
CSOK, falusi CSOK igényléséhez szükséges TB jogviszonnyal rendelkezni az igénylés időpontjában és az azt megelőző időszakban is. CSOK esetén legalább 180 napos, falusi CSOK esetén minimum 1 éves TB jogviszonyt kell igazolni. A közmunka mindkét esetben elfogadható, de a kérelem benyújtásakor is fenn kell állni a munkaviszonynak.

Ildikó szerint:

2020-03-09 - 14:14

Üdv! Ildikó vagyok!
Kérték hogy írjam le hogy hány gyermekre igényeltem a sima CSOK-ot és hogy hányra szeretnénk igényelni a falusi CSOK-ot. 3 gyermekre igényeltük a sima CSOK-ot és azóta született még 1 gyermekünk!

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-10 - 11:31

Kedves Ildikó!
3 vagy több gyermek után igényelt falusi CSOK, CSOK esetén sajnos nem fogadható el a közfoglalkoztatotti jogviszony.
A leírtak alapján – közfoglalkoztatotti jogviszony esetén – azon 1 gyermek után igényelhetik a támogatást, aki után még nem vették igénybe.

Barbara szerint:

2020-03-08 - 14:57

Tisztelt Ügyintéző!
Egy éve közfoglalkoztatottként dolgozom és egyedül nevelem két kiskorú gyermekem.
Érdeklődni szeretnék, hogy a falusi csok így igényelhető-e?

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-09 - 11:05

Kedves Barbara!
2 gyermek után 1 éves közfoglalkoztatotti jogviszonnyal igényelhető a falusi CSOK, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat.

Ildikó szerint:

2020-03-08 - 10:20

Üdv!
Azt szeretném tudni, hogy már lassan 4 éve az élettársammal felvettük a sima CSOK-ot használt lakás vásárláshoz. Most szeretnénk elköltözni más helyre! Használt lakásvásárlásra igényelhetjük-e a falusi CSOK-ot? Én jelenleg gyesen vagyok és mellette közmunkán dolgozom. A párom pedig közmunkán, de már több éve 1-2 napos megszakítással! Minden papírunk meglenne!
Lehetséges, hogy igényelhetjük?

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-09 - 11:35

Kedves Ildikó!
Ahhoz, hogy kérdésére pontos választ tudjunk adni, tudni kellene, hogy hány gyermek után vették igénybe a támogatást és hány gyermek után szeretnék igényelni a falusi CSOK-ot.

Natália szerint:

2020-02-24 - 22:08

Jó estét kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy 5 gyerekem van, közmunkás vagyok, 1 éves munkaviszonyba állok.
Milyen lehetőségeim vannak házvételre?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-14 - 11:50

Kedves Natália!
A leírtak alapján a normál CSOK-ra lehet jogosult, melynek keretében 5 gyermeke után 2.750.000 Ft összegű CSOK igényelhető. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Erzsébet szerint:

2020-01-23 - 13:39

Jó napot.
Én egyedülálló vagyok, van 2 gyermekem. Közmunkából mentem el a második babámmal csedre.
Mit kaphatnék én?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-13 - 08:03

Kedves Erzsébet!
Ha TB jogviszonya legalább 1 éve és jelenleg is fennáll – erről a területileg illetékes OEP-nél érdeklődhet – akkor használt lakás vásárlással egybekötött korszerűsítésre és/vagy bővítésre 2 gyermek után maximum 2.600.000 Ft igényelhető. Minderről bővebb információt ITT olvashat.

Mátyás szerint:

2020-01-19 - 14:50

Tisztelt ügyintéző!
Olyan volna, hogy négy évvel ezelöt felvettük szocpolt 1.200.000 Ft és azóta született harmadik gyerek és élni szeretnék a falusi csokkal. 1 év TB van.
Jár-e?

Hitelnet.hu szerint:

2020-01-20 - 14:25

Kedves Mátyás!
Amennyiben az emelet összegű támogatást igényelnék, ahhoz legalább 2 éves TB jogviszony szükséges, amibe a közfoglalkoztatotti jogviszony nem számít bele. Ha csak a meglévő lakás korszerűsítéséhez, bővítéséhez vennék igénybe a támogatást, akkor elegendő az 1 éves TB jogviszony. Ez közfoglalkoztatottak számára is elérhető. Az, hogy a korábban kapott támgatás összegével csökkenti szükséges-e a falusi CSOK összegét attól függ, hogy pontosan mikor, milyen célra és milyen támogatást kaptak. Ha szocpolt, akkor le kell vonni, ha a célingatlan vásárlására CSOK-ot, akkor nem.

Szabolcs szerint:

2020-01-19 - 13:22

Kérdésem az lenne bővítésre és korszerűsítésre mennyit kapnék és mennyi munkaviszony kell hozzá?

Hitelnet.hu szerint:

2020-01-20 - 14:28

Kedves Szabolcs!
Az elérhető támogatási összegről és feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.
Pontos tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükségünk, pl. hány gyermek után szeretné igényelni.

József szerint:

2020-01-18 - 19:19

A feleségem közhasznú munkás. Van 15.000 tartozása a Provident felé.
Jogosult-e a falusi csokra korszerűsítésre? 5 éve dolgozik közhasznún? És mennyire?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-13 - 04:49

Kedves József!
A másfél éves közfoglalkoztatotti jogviszony megfelelő TB jogviszony a falusi CSOK 5 milliós korszerűsítés összegének igényléséhez. A további jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak.

Linda szerint:

2020-01-18 - 16:06

Közfoglalkoztatottként dolgozom másfél éve, megszakításokkal együtt. Egy gyermekem van.
Bővítésre mennyi összeget tudok igénybe venni?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-13 - 04:40

Kedves Linda!
A falusi CSOK keretében 1 gyermek után bővítésre 300.000 Ft összegű támogatás érhető el. Ennek a további feltételeit IDE kattintva tekintheti meg. Ugyanerre a célra a normál CSOK keretében 600.000 Ft vehető igénybe 1 gyermek után. Az erre vonatkozó jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Ilona szerint:

2020-01-18 - 12:50

8 éve dolgozom mint közfoglalkoztatott.
Jogosult lennék-e rá?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-12 - 06:20

Kedves Ilona!
A 10 milliós összeg közfoglalkoztatottként nem érhető el, de a falusi CSOK további összegei igénybe vehetők, amennyiben minden jogosultsági feltétel teljesül. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat.

M-né szerint:

2020-01-18 - 11:59

Érdeklődnék, hogy nekem 4 gyermekem van, háromra 2008-ban kihasználtunk a szocpolt, de a negyedikre semmit nem használtam ki.
Szeretném kérdezni, akkor a háromra már semmi nem jár?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-12 - 06:19

Kedves Asszonyom!
Két lehetőség is van a támogatás kihasználására újabb lakáscél esetén. Vagy a 4 gyermek figyelembevételével CSOK különbözet igényelhető a korábban kapott szocpol összegének levonásával vagy csak a 4 gyermek utáni támogatás, a korábban kapott összeg levonása nélkül. A falusi CSOK további jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Erzsi szerint:

2020-01-17 - 13:34

Jó nagyot!
Erzsébet vagyok. Csok érdekel használt lakásra, vételre. Gyesen vagyok 1,5 éve, elvileg így van tb is. 2 gyermeket nevelek.
Így megkapható a csok?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-12 - 05:58

Kedves Erzsi!
Ha a gyes mellett fennáll korábbi munkaviszonya is, akkor jogosult lehet a támogatásra. Ellenkező esetben nem, mert a gyes önmagában nem keletkeztet TB jogviszonyt.

Gyula szerint:

2020-01-17 - 06:58

Ha én már igénybe vettem a CSOK-ot (2.2 millió forint) lakásvásárlásra, akkor még a korszerűsítésre a falusi CSOKot igénybe vehetem?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-12 - 05:48

Kedves Gyula!
A falusi CSOK korszerűsítési része akkor is igénybe vehető, ha adott ingatlan vásárlásához CSOK-ot vettek igénybe. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak.

M-né szerint:

2020-01-17 - 06:53

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy mi a sima szocpolt vettük fel 4 gyerekre, de született még egy gyerek és szeretnénk tudni, hogy a falu ahol vettük a házat sajnos munka és iskola szempontjából is rossz helyen van, így van lehetőség, hogy másik faluban vegyünk házat úgy, hogy a meglévő ház szocpolját át lehet vinni másik ház vételére és mik a feltételek, hogy tudnák ezt megoldani?
Várom válaszát.
M-né

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-12 - 05:37

Kedves Asszonyom!
Nagyobb hasznos alapterületű ház vásárlásakor a teljes támogatás továbbvihető. Ennek további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat, illetve a területileg illetékes járási hivatal családtámogatási osztályánál érdeklődhet.

Sándor szerint:

2020-01-16 - 23:55

Én közmunkán vagyok, meg a párom is, de KHR-es vagyok.
Így is jogosult vagyok a falusi csokra?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-12 - 05:24

Kedves Sándor!
A 10 milliós összeg kivételével közmunkások is jogosultak lehetnek a falusi CSOK-ra. A negatív KHR információ a támogatásra való jogosultságot nem zárja ki, de hitelfelvételre ebben az esetben nincs lehetőség.

Zsolt szerint:

2020-01-16 - 17:22

Jó napot!
Szeretnék kérdezni, hogy esetleg gáz bevezetésre lehet igényelni a csokot, mert az is benne van a korszerűsítésbe.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-11 - 14:43

Kedves Zsolt!
A falusi CSOK gázbevezetésre is igénybe vehető. A további jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Paula szerint:

2020-01-14 - 11:13

Szeretném igénybe venni.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-26 - 17:19

Kedves Paula!
A falusi CSOK jogosultsági feltételeit IDE kattintva ismerheti meg.

Brigitta szerint:

2020-01-11 - 18:48

Én azt szeretném kérdezni, hogy nekem megvan a két év munkaviszonyom, meg is vagyok házasodva, de nem élünk együtt. Én egyedülállóként vagyok regisztrálva mindenhova. Ezt az 5 + 5 milliót szeretném intézni.
Mi a teendő első lépésként?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-25 - 17:17

Kedves Brigitta!
Házastársak kizárólag együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak a támogatásra. Ellenkező esetben jogerős bírósági határozat szükséges az igényléshez mind a válásról, mind az Önnél történt gyermekelhelyezésről.

Dorina szerint:

2020-01-10 - 21:51

Üdv.
Érdeklődni szeretnék! A férjem hivatali munkában dolgozik és arra igénybe lehet venni a sima csokot?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-25 - 17:08

Kedves Dorina!
Ennyi információ alapján sajnos nem tudunk kérdésére választ adni. A TB jogviszony igazolás kiadásáról a területileg illetékes OEP tud pontos tájékoztatást adni.

Mónika szerint:

2020-01-10 - 19:07

Jó napot!
Nekem van három gyerekem és közfoglalkoztatott vagyok már 7 éve.
Hogyan tudnám igénybe venni a csokot?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-25 - 17:06

Kedves Mónika!
A 10 milliós falusi CSOK-nál a közfoglalkoztatotti jogviszony sajnos nem vehető figyelembe. Amennyiben már rendelkeznek preferált településen lakóházzal és annak korszerűsítéséhez/bővítéséhez igényelné a támogatást, akkor ebben az esetben elfogadható a közmunkából származó jogviszony is. A további jogosultsági feltételeket IDE kattintva tekintheti meg.

Dani szerint:

2020-01-10 - 15:44

Helló!
Nekem van 4 gyermek és megvan a 2 évem is.
Nekem mennyi támogatás járna?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-25 - 17:00

Kedves Dani!
Használt lakásvásárlással egybekötött korszerűsítésre és/vagy bővítésre 4 gyermek után maximum 10 millió forint összegű támogatás igényelhető 2 éves TB jogviszonnyal, de csak abban az esetben, ha a TB jogviszony nem közfoglalkoztatotti jogviszonyból származik.

Éva szerint:

2020-01-10 - 12:09

Én is szeretném igénybe venni. 3 gyermekem van. Közmunkán dolgozom.
Így is igényelhető?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-25 - 16:49

Kedves Éva!
A 10 milliós támogatási összeg közmunka esetén nem érhető el. Amennyiben preferált településen már meglévő ház korszerűsítéséhez és/vagy bővítéséhez igényelni a támogatást, akkor a közmunkából származó TB jogviszony is elfogadható.

Robi szerint:

2020-01-10 - 09:51

Egy éve vásároltunk egy használt lakást Csokra 2 + 1 vállalt gyerekre, igénybe vettük a 2.2 milliót.
Kérdésem, hogy jogosult vagyok-e az 5 millió korszerűsítésre. Párom 4 hónapos terhes a 3. gyerekkel.
Hogyan történnek a kifizetések?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-26 - 11:28

Kedves Robi!
Információink szerint a 3. gyermek születése után igényelhető lesz a falusi CSOK korszerűsítésre vonatkozó összege, amennyiben a ház preferált településen található és a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Ezekről IDE kattintva tájékozódhatnak. A támogatást a bankok készültségi foknak megfelelően, utólag folyósítják. Erről bővebb információk IDE kattintva olvashatók. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

János szerint:

2020-01-02 - 23:08

Most akkor lehet közfoglalkoztatottnak igénybe venni a falusi csok 10 millió Ft-ot?

Hitelnet.hu szerint:

2020-01-03 - 19:38

Kedves János!
A 10M Ft-os támogatásra nem, de a falusi CSOK további összegeire jogosultak lehetnek közfoglalkoztatottak is.

Kriszti szerint:

2019-10-14 - 15:10

Úgy hallottam, a csok is életkorhoz van kötve. Egy 41 éves és 53 éves szülő nem jogosult még a falusi csokra sem.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-15 - 08:42

Kedves Kriszti!
Meglévő gyermekek után igényelt falusi CSOK esetén nincsen életkori megkötés a szülőkre vonatkozóna. Tehát egy 41 éves és egy 5 éves szülő is jogosult lehet falusi CSOK-ra, ha van már gyermeke. (Gyermeknek számít a 12. terhességi hetet betöltött magzat is.)

Tímea szerint:

2019-10-14 - 11:49

Felvilágosítást szeretnék kérni falusi csokra és babaváró programra is.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-14 - 13:02

Kedves Tímea!
A falusi CSOK-ról IDE, a babaváró hitelről IDE kattintva talál részletes leírást. További részletekért kérjük, keresse az ügyben a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Erika szerint:

2019-10-14 - 07:30

Szociális segélyt kapok. 1 gyerekem van.
Kapható-e rá vissza nem térítendő támogatás?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-14 - 12:52

Kedves Erika!
Szociális segély nem keletkeztet TB jogviszonyt, arra CSOK nem igényelhető.

Melinda szerint:

2019-10-13 - 22:00

Én gyesen vagyok, van egy 16 éves lányom, egyedül nevelem őket + dolgozom 4 órában, ami nem számol sehova, de tb van, akkor én is kaphatok csokot vagy felejtős? Ördögi kör!!!

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-14 - 12:51

Kedves Melinda!
Ha rendelkezik jelenleg is fennálló TB jogviszonnyal legalább 1 éve, akkor jogosult lehet 2 gyermek után falusi CSOK-ra, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat.

Szilvia szerint:

2019-10-13 - 08:33

Én külön élek már három éve és van három gyerekem és a legkisebb 3 éves. Én hogyan tudnám ezt megigényelni vagy nekem nem jár, mert munkaviszonyom nincsen? Anyaságit kapok.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-14 - 12:29

Kedves Szilvia!
Anyasági esetén sajnos nem áll fenn a jogosultsághoz szükséges TB jogviszony, így a támogatás nem igényelhető.

Hermina szerint:

2019-10-12 - 20:28

Jó estét kívánok.
Három gyerekes szülők vagyunk Vajdaságból (kettős állampolgárok). Mindkettőnknek lehetősége nyílt Bácsbokodon (Bács-Kiskun megye) bejelententett munkahelyet kapni.
Érdeklődni szeretnék, jogosultak vagyunk-e a falusi CSOK-ra vagy a CSOK-ra és milyen feltételeknek kellene megfelelnünk?

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-14 - 11:05

Kedves Hermina!
3 gyermek utáni CSOK jogosultsághoz legalább 2 éves TB jogviszony szükséges, melyből az utolsó 180 napnak magyarország TB jogviszonynak kell lenni.
A CSOK további jogosultsági feltételeiről – lakáscélnak megfelelően – honlapunkon részletes leírás olvasható. A falusi CSOK feltételeit IDE kattintva ismerhetik meg.

Adrienn szerint:

2019-10-12 - 12:04

Tisztelt Ügyintéző!
Falusi CSOK-kal kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Egy ennek megfelelő településen szeretnék családi házat venni. Több, mint 2 éve van megszakítás nélküli munkaviszonyom pedagógusként, határozatlan idejű szerződéssel. 3 gyermekem van, akiket egyedül nevelek. Önerőm nincsen és nem szeretnék hitelt felvenni.
Van-e lehetőségem a falusi Csok keretein belül házat vásárolni, és ha igen, akkor mi az ügyintézés lefolyása, illetve vannak-e összeghatárok, négyzetméter megkötések, stb?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-14 - 10:35

Kedves Adrienn!
3 gyermek után maximum 10 millió forint igényelhető, melynek maximum fele – 5M Ft – igényelhető a vételár kifizetéséhez, a fennmaradó összeg pedig a ház korszerűsítésére, bővítésére használható fel. Ha a vételár nem haladja meg az 5M Ft-ot, akkor önerő nélkül is megvalósulhat a vásárlás. A további feltételeket IDE kattintva ismerheti meg. A korszerűsítésre vonatkozó támogatási összeg folyósításáról IDE kattintva tájékozódhat.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések