Az adótartozás kizárja a falusi CSOK igénybevételét?

Jó napot!

Érfeklődöm, hogy a falusi csok igénybevehető-e, ha én 47 éves vagyok, élettársam 41 éves, de 22 éve élettársi viszonyban vagyunk. Továbbá 2005-ben az úgymond szocpolt vettük igénybe 2 millió 3 százezret használt lakásra. Akkoriban nem volt semmihez kötve, ez igaz mint most. Közben a szocpol már lejárt, amit töröltettem is. A házat a 6 gyermek nevére írattam, de sem tulajdonosok nem vagyunk, sem haszonélvezők. Azóta az idősebb fiam részéről megterhelték az ingatlant közel 1 millióval. Így a többlet csok igényelhető-e korszerűsétésre, illetve felújításra?

De van nekem is adótartozásom jó pár millió, de a páromnak meg csak 87 ezer Ft! Aztán még azt kérdezném, hogy azonkívül, amit ide leírtam, nekem megvan a tb jogviszonyom olyan értelemben, hogy ápolásin vagyok és ebből kifolyólag kapok 50 ezret már jó pár éve. De a párom hallássérült, azaz fogyatékkal él, illetve végleges rokkant nyugdíjas, amiről határozat is van több mint 15 éve. Jelenleg 63 ezer rokkantságit kap, de árvaellátás címén, plusz 21.600 Ft fogyatékossági támogatást. Mindketten a KHR-ben vagyunk negatív listán, de büntetlen előéletűek vagyunk!
Azt kérdezném, hogy ezek alapján igényelhetnénk-e a többi összeget, mert tulajdonképpen a tb jogviszonyunk megvan. Csak, amiket leírtam, hogy azok alapján igényelhetnénk-e a többlet csokot?

Azt még elfelejtettem leírni, hogy akikre felvettük anno a szocpolt gyerekekre 4 fő volt, azok közül már 3 nagykorú, de azóta a 4 után még született 2 gyermek, akikre máig nem vettük igénybe egyáltalán szocpolt, azaz a mostani néven most már csok. Amelyikre már igénybe vettük, az még nem nagykorú, csak az ő ráeső többletre értem és az a két kis kiskorúakra, akikre még semmilyen szinten nem igényeltük még!

Még azt kérdezném, hogy van a felnőttkorú gyermekem, aki házasságban él 1 kiskorú 11 hónapos kicsiük van, de, ha vállalnak még egy kicsit, ilyenkor a 2019. júliusi csoknak mik a teljes feltételei? De büntettve még sosem voltak, adótartozásuk sincs, s 2019. április 13-ától dolgozik bejelentve és igaz, hogy nem számlára kapja, hanem kézbe, de a keresete nettóban 149 ezer Ft.

Megtennék, hogy a kérdéseimre választ adnának? Tudom, hogy sok, de csak így tudtam leírni!
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Antal

Kedves Antal!

A leírtak alapján (adótartozás, célingatlan tulajdonviszonyai) sajnos nem lesznek jogosultak igénybe venni a támogatást korszerűsítésre, felújításra akkor sem, ha az ingatlan falusi CSOK által érintett településen található.

A várhatóan július elsejétől igényelhető falusi CSOK eddig ismert részleteiről IDE kattitnva tájékozódhatnak. Bővebb információnk minderről a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz. Erről honlapunkon is be fogunk számolni!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Márk szerint:

2020-05-11 - 16:10

Arról szeretnék érdeklődni, hogy ha valaki BAR listán van, de folyamatosan törlöm az adósságom, ami azt jelenti, hogy nem lesz adósságom, de viszont így nem tudom, hogy levesznek-e a Bar listáról. Ha nem vesznek le, akkor igényelhetem a falusi csokot?
A válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-12 - 15:38

Kedves Márk!
A BAR lista nem zárja ki a falusi CSOK jogosultságot. A támogatási további igénylési feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. További személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is.

Timea szerint:

2020-03-26 - 13:08

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Már meglévő 3 gyermek után igényelnénk falusi CSOKot. Használt 120 m2 ház vásárlás plusz korszerűsítés. Én jelenleg GYEDen vagyok,még érvényes,7 éve fennálló munkaviszonnyal, 135ezer forintot kapok kézhez. A párom sajnos nincs bejelentve,és kb 500.000,-ft TB tartozásról kaptunk nem rég csekket. Én pedig szerepelek a KHR listán. Mik a lehetőségeink a támogatásra,illetve a hitelre? Köszönöm
Timea

Hitelnet szerint:

2020-03-30 - 13:53

Kedves Tímea,
A CSOK rendelet nem írja elő a hitelintézeteknek az igénylők KHR státuszának vizsgálatát, azonban kizáró ok, ha az igénylőnek az állami adóhatóságnál nyilvántartott köztartozása van . Továbbá hitel igénylés sem lehetséges, mivel párjának nincs jövedelme, illetve a GYED pedig nem fogadható el jövedelemként.

Cintia szerint:

2020-03-20 - 22:01

Tisztelt cím!
Férjemmel együtt élünk már 10 éve, nincs még gyermekünk.
Jövőre tervezzük az első babát.
A kérdésem az lenne, hogy igénybe tudjuk-e venni az állami támogatást a hozzá járó vagy igényelhető hitel nélkül is?
Falusi csok érdekelne bennünket.
Mind a kettőnknek jelenleg több évnyi bejelentett munkaviszonya van.
Én 27 éves vagyok, párom idén lesz 29.
Sajnos van tartozásom nekem is és a páromnak is , mindketten szereplünk a negatív KHR listán.
Jelenleg önkormányzati szociális lakásban élünk.
Igényelhetünk bármilyen támogatást az államtól a fent elmondottak alapján?
Válaszát előre is köszönöm!
Cintia

Hitelnet szerint:

2020-03-23 - 19:41

Kedves Cintia,
A falusi CSOK jogosultságot a negatív KHR státusz nem zárja ki. A Falusi CSOK összegéről IDE kattintva olvashat bővebben.
Irodáinkban kollégánk teljes körű, díjmentes ügyintézést vállalnak !

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések