A falusi CSOK összegéből le kell vonni a korábbi szocpolt?

Tisztelt Hitelnet!

Segítséget és információt kérnék Önöktől, hogy jelen esetben milyen lehetőségekkel számolhatunk a Párommal. Én 43, a Feleségem 39 éves, van két gyermekünk. Ők 13 és 8 évesek. Szeretnénk még egyet.

Korábban vettünk egy lakást, amelyre felhasználtuk a SZOCPOL támogatást használt lakásra mindkét gyermek után. Ennek a hátralevő hitele Kb. 4.000.000 Ft, amely jelzálog alapú.
Igénybe vehető-e ebben az esetben az Állam által nyújtott 4.000.000 Ft összegű hitel támogatás?

Ha a Párom újra gyermeket vár, akkor a falusi CSOK segítségével szeretnénk családi házat venni. Az esetleges különbözetet a Babaváró hitellel pótolnánk. Mivel – ha jól tudom csak a CSOK fele használható fel vásárlásra a másik fele pedig felújításra fordítható – a CSOK összegéből levonódik-e a korábbi SZOCPOL? Kivitelezhető-e ez a jogszabályok alapján?

Végül még egy kérdés. 4 évvel korábban volt egy autóbalesetem, melynek én voltam az okozója. A keletkező súlyos sérülés miatt felfüggesztett börtönbüntetést kaptam. Ez év végén telik le.
Kizáró ok-e ez?

Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Ferenc

Kedves Ferenc!

2019. július 1. után születendő 3. gyermekük után jogosultak lehetnek a 4 millió forint összegű tartozáscsökkentő támogatásra, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak.

Falusi CSOK-kal érintett településen történő lakóingatlan vásárlásához igénybe vehető a támogatás. A falusi CSOK összegét (3 gyermek után 10M Ft) csökkenteni kell a korábban kapott szopcol összegével. A különbözet legfeljebb fele használható fel az ingatlan vételárának kiegyenlítésére. Ebben a témában bővebb információ ITT olvasható.

A vásárlás során a babaváró hitelt is fel tudják használni önerőként. A babaváró hitel jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. Ennél a támogatási formánál csak a 2019. júliustól, a babaváró kölcsönszerződés megkötését követően született gyermekek vehetők figyelembe. Ha tehát 1 gyermekük fog születni a jövőben, akkor a futamidő végéig tartó kamatmentesség érvényesíthető, tartozáselengedés nem.

Erkölcsi bizonyítvány tekintetében véleményünk szerint akkor áll fenn az Ön jogosultsága, ha a hátrányos jogkövetkezmények alól már mentesült, vagyis év végét követően.

További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat vagy keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zsuzsa szerint:

2020-01-28 - 16:08

Üdvözlöm!
8 éve elváltam és egyedül maradtam a 3 gyermekemmel a családi házunkban. A lakáshitelünket nem tudom törleszteni, így bármelyik pillanatban az utcára kerülhetünk. A gyermekeim nagykorúak, de még nem töltötték be a 25. évet. Szeretnék egy tehermentes falusi házat venni, ahol nyugodtan élhetek velük tovább!
Igénybe vehetem a falusi Csok-ot így, hogy 50%-os tulajdoni hányadom van?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-14 - 05:35

Kedves Zsuzsa!
A meglévő lakástulajdon nem zárja ki a falusi CSOK jogosultságot. A további feltételeket IDE kattintva ismerheti meg.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések