A falusi CSOK kölcsön nélkül is jár?

Üdvözlöm,

Falusi CSOK támogatás igény beadás előtt vagyunk. A támogatásban vállalt korszerűsítéseket előfinanszírozós vállalkozóval terveztük elkészíttetni.

Ma, mikor bevittünk a bankba a papírjainkat és a nyomtatványcsomagot, elénk tették ezt a papírt, amit most mivel csatolni nem tudok, begépelem szóról szóra:

Ügyviteli utasítás 46.számú melléklet Tájékoztató

A 17/2016.(II.10.) Korm.rendelet szerinti, preferált kistelepüléseken, tanyán, birtokközponton található lakóingatlan megvásárlása, bővítése, korszerűsítése céljából nyújtandó családi otthonteremtési kedvezmény (ún. falusi CSOK), vagy adó-visszatérítési támogatás esetében

Alulírott………..(név) (születési hely és idő:………….anyja neve:…….)valamint…………(név) ( születési hely és idő:………..anyja neve), mint a 17/2016. ( II.10.) Korm.rendelet szerinti, preferált kisteleüléseken, tanyán, vagy birtokközponton található lakóingatlan megvásárlása, bővítése, korszerűsítése céljából nyújtható családi otthonteremtési kedvezmény/adó-visszatérítési támogatás igénylője tudomásul veszem, hogy az OTP Bank Nyrt. a családi otthonteremési kedvezmény/adó-visszatérítési támogatás nyújtását nem tagadhatja meg, ha az igénylő a jogszabályban foglalt feltételeknek megfelel, és a lakás vásárlását, bővítését vagy korszerűsítését-az OTP Bank Nyrt. számára bizonyíthatóan – kölcsön igénybevétele nélkül meg tudja valósítani.

Tudomásul veszem továbbá, hogy a csalási otthonteremtési kedvezmény/adó visszatérítési támogatás nyújtásának-a 17/2016. (II.10) Korm. rendeletben meghatározott feltételeken kívül-nem feltétele a OTP Bank Nyrt. által nyújtott egyéb szolgáltatás igénybevétele.

Kelt:
Igénylő
Tanúk:

Kérném válaszukat, hogy ez most jogos-e? Vagy mire számítsunk?
Elutasíthat, ha kölcsön igénybevételével tudom csak megvalósítani a korszerűsítést?

Köszönöm válaszukat.
Bence

Kedves Bence!

Ezt a nyilatkozat arra vonatkozik, ha valaki kizárólag falusi CSOK-ot igényel, kölcsönt nem. Ha Önök igénylik a falusi CSOK mellé kérhető állami kamattámogatású kölcsönt (vagy bármely egyéb lakáshitelt) is, akkor az ebben foglaltaknak nincs jelentősége. Amennyiben csak a maximum 5M Ft összegű vissza nem térítendő támogatást szeretnék igénybe venni, és kölcsönt nem igényelnek, akkor sem érinti Önöket hátrányosan a nyilatkozat tartalma.

Ebben a nyilatkozatban a bank éppen arról tájékoztatja Önöket, hogy nem utasíthatják el kérelmüket, ha megfelelnek a jogszabályi feltételeknek, és kölcsön igénybevétele nélkül, csak a támogatásból meg tudják valósítani a költségvetésben részletezett munkálatokat.

Továbbá arról is tájékoztatják Önöket, hogy az igénybevételhez nem szükséges, hogy a bank által nyújtott egyéb, a falusi CSOK-hoz nem kapcsolódó szolgáltatásokat igénybe vegyék.

A fenti nyilatkozattól függetlenül megoldható, hogy a kivitelező előfinanszírozza a munkálatokat. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes falusi CSOK dokumentáció összeállítását, valamint a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. október 07. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések