A CSOK költségvetésbe az összes munkálatot be kell írni?

Tisztelt Szakértők!

Mi most kívánunk megvenni Falusi Csokból egy ingatlant és igénybe vennénk hozzá a felújításra is a pénzt. Az ingatlan 4,5 millió, a felújítási munkálatokat viszont nem fogja fedezni az 5,5 millió forint. Felvettük a babaváró hitelt is, hogy azt is a házra fordítsuk. A falusi csokból szeretnénk a tetőt és a kőműves munkálatokat finanszírozni.

A kérdésem az, hogy elég-e a költségvetésbe beleírni az 5,5 millióról a költségvetést úgy, hogy ha azzal megvolnánk, akkor tulajdonképpen lakhatatlan lenne még a ház, vagy beleírjuk a belső felújítást, fűtés korszerűsítést is? A meglévő 10 milliónk kevés lenne mindenhez, ezért lényeges, hogy mikor kapnánk meg a falusi csok felújításra szánt 5,5 millióját.

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Nikolett

Kedves Nikolett!

A falusi CSOK keretében elvégezni kívánt korszerűsítésbe a házfelújítással járó valamennyi költséget bele kell venni. Legalább is azokat mindenképpen, amelyek az ingatlan lakhatóvá válásához szükségesek. Továbbá teljesíteni kell a falusi CSOK rendelet által, az ingatlannal szemben előírt feltételeket is. Ezek a következők:

A korszerűsítendő lakásnak a kérelem benyújtásakor rendelkeznie kell:

  • 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű lakószobával és főzőhelyiséggel – ennek hiányában további, legalább 4 négyzetméter alapterületű, a főzést lehetővé tevő, önálló szellőzésű lakótérrel, térbővülettel

Az igénylőnek vállalnia kell, hogy a lakás legkésőbb a korszerűsítést követően az alábbi feltételeknek eleget tesz:

Az előző ponton kívül a lakás rendelkezik:

  • fürdőhelyiséggel és WC-vel,
  • közműves villamos energia szolgáltatással,
  • egyedi fűtési móddal,
  • közműves szennyvízelvezetéssel, vagy ha nincs a településen (településrészen) közműves szennyvízelvezetés, a szennyvíz tisztítása és elhelyezése egyedi szennyvízkezelő berendezéssel vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárggyal vagy időszakos tárolása egyedi zárt szennyvíztárolóban történik, és
  • közműves ivóvíz-szolgáltatással, vagy ha a településen (településrészen) nincs közműves ivóvíz-szolgáltatás, a telken ivóvíz minőségű vizet szolgáltató kút van.
  • A költségvetést tehát úgy szükséges benyújtani, hogy tartalmazzon milyen olyan munkálatot, melyek a fenti feltételek teljesítéséhez szükségesek. Amennyiben a rendelkezésre álló önerő nem fedezné az összes költséget, úgy a támogatáshoz kapcsolódóan van lehetőség államilag támogatott lakáshitel felvételére is, melynek kamata 3%.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!


Utolsó módosítás: 2020. november 12. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Nikolett szerint:

2020-11-12 - 10:53

Tisztelt Szakértők!
Köszönöm a pontos válaszukat!
Tisztelettel,
Nikolett

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések