A 10M falusi CSOK közmunkásnak nem jár?

Üdvözlöm!

Azt olvastam, hogy a Falusi Csok közfoglalkoztattaknak nem elérhető. Ezt alátámasztja az, hogy a mai napon kaptam levelet a kormányhivataltól, miszerint elutasították a Hatósági igazolás kiadását azért, mert Közfoglalkoztatásban dolgozom. Lassan 2 éve vagyok közfogis. Ezt megelőzően Gyet-en voltam.

Tehát úgy néz ki a dolog, hogy bebuktam, mert aki közfoglalkoztatásból él, annak nem jár semmi. De kérdem én? Akkor mi értelme van annak, hogy havonta levonják a kötelezőt? Ha nem számít munkaviszonynak, akkor miért vonják a TB-t is? Teljes napi 8 órában dolgozom, és ennyi, amit az állam biztosítani tud? A nagy nullát? Ez megint jól ki lett találva. Aki eddig nem tudott labdába se rúgni, ezek után sem fog tudni.

A kérdésem: Falusi Csok esetében, ha az 5+5 millióra nem vagyok jogosult, akkor érjem be ennyivel?

Köszönettel.
Adrienn

Kedves Adrienn!

A 3 vagy több gyermek esetén igényelhető 10 milliós falusi CSOK jogosultság esetén az alábbi TB jogviszony fennállása szükséges:

Az igénylő – házastársak, fiatal házaspár vagy élettársak esetén legalább az egyik fél – a falusi CSOK iránti kérelem benyújtásának időpontjában

30 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy a Tbj. 5. §-a szerint biztosított – ide nem értve a közfoglalkoztatási jogviszonyban foglalkoztatott személyt -, vagy a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytat, és erről büntetőjogi felelősség vállalásával teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan nyilatkozik, valamint
legalább 2 éve folyamatosan – ideértve azt is, ha a legalább 2 év folyamatos biztosításban legfeljebb 30 nap megszakítás van –
a) a Tbj. 5. §-a alapján biztosított, és ezt 30 napnál nem régebbi okirattal igazolja,
b) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytat, és erről büntetőjogi felelősség vállalásával teljes bizonyító erejű magánokiratba foglaltan nyilatkozik, vagy
c) kereső tevékenysége alapján valamely más állam társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozott, és ezt az illetékes külföldi hatóság által kiállított igazolással igazolja.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a 10 milliós falusi CSOK jogosultsághoz nem fogadható el a közfoglalkoztatotti jogviszony. Közfoglalkoztatottként – legalább 180 napos folyamatos jogviszony megléte esetén – a háromgyermekes normál CSOK szerinti támogatásra lehet jogosult, ami felhasználható használt lakás vásárlásához. Ennek összege 2,2M Ft. A további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.


Utolsó módosítás: 2020. február 16. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

József szerint:

2019-10-20 - 10:38

Üdvözlöm.
Érdeklődni szeretnék, hogy jövőre szeretnénk házat vásárolni feleségemmel, valamit addigra tervezzük az első gyereket. Ha már megvan a 12 hetes magzat, és vállalunk mellé még 2 gyereket, így is igénybe tudjuk venni a falusi csok-ot? Én is és feleségem is folyamatos munkaviszonnyal rendelkezünk évek óta.
Milyen feltétel szükséges még hozzá?
Köszönöm előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-22 - 08:44

Kedves József!
A leírt feltételekkel – 12 hetes magzat + 2 vállalt gyermek – igényelhető a 10 milliós falusi CSOK. A további jogosultsági feltételeket IDE kattintva tekintheti meg. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

László szerint:

2019-10-13 - 17:05

Kérdésem lenne, hogy megvan a 2 évem közfogiban és van 3 gyerekünk.
Milyen lehetőségünk lehet? Feleségem több mint 1 éve van munkaviszonyban, ő bem közfogis.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-14 - 12:43

Kedves László!
Használt lakás vásárlása esetén a normál CSOK-ra lehetnek jogosultak, melynek összege 3 gyermek után 2.200.000 Ft. Ha feleségének meglesz a két éves – nem közfoglalkoztatotti – munkaviszonya, akkor a 10 milliós falusi CSOK-ra, vagy a normál CSOK keretében elérhető 10 milliós támogatásra is jogosultak lehetnek, ha a további feltételek is teljesülnek.

Adri szerint:

2019-10-07 - 13:29

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy kinéztünk egy családi házat a párommal. Van egy 1.5 éves kislányunk, bevállalnánk még egy gyermeket. Így a két gyermekre megkapnánk a Csok-ot és a kamatmentes hitelt? Mindegyikünknek több mint 5 éves munkaviszonya van. Havi fizetésünk kettőnknek 350 000 Ft. Májusban kifizettem egy adósságot, amivel a BAR-listán szerepeltem.

Hitelnet.hu szerint:

2019-10-08 - 13:12

Kedves Adri!
A leírtak alapján igényelhető a 2 gyermekes CSOK és a hozzá kapcsolódó maximum 10M Ft összegű kamattámogatott lakáshitel.
További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések