Falusi CSOK összege 2020-ban

Az igényelhető falusi CSOK összege – lakáscéltól függően – az alábbiak szerint alakul:

Vásárlással egybekötött bővítés/korszerűsítés esetén

 • egy gyermek esetén legfeljebb 600.000 Ft,
 • két gyermek esetén legfeljebb 2.600.000 Ft,
 • három vagy több gyermek esetén legfeljebb 10 millió Ft 

Meglévő lakás bővítése/korszerűsítése esetén

 • egy gyermek esetén legfeljebb 300.000 Ft,
 • két gyermek esetén legfeljebb 1.300.000 Ft,
 • három vagy több gyermek esetén legfeljebb 5 millió Ft

Vásárlásra fordítható maximális összeg

A preferált kistelepülésen történő lakásvásárlással egybekötött bővítés, illetve korszerűsítés esetén a lakás vásárlására a falusi CSOK maximális összegének legfeljebb 50%-a fordítható. Amennyiben ennél magasabb a lakás vételára, akkor az 5 millió Ft-ot meghaladó vételárrészt saját forrásból vagy kölcsönből szükséges kiegyenlíteni. A lakás vételára legfeljebb 20 százalékkal haladhatja meg a hitelintézet által megállapított forgalmi értéket.

Bővítésre, korszerűsítésre fordítható összeg

A falusi CSOK összegének bővítésre és/vagy korszerűsítésre felhasználható keretére vonatkozóan nincsen a fentiekhez hasonló megkötés. Ha például a támogatott személy 10 millió Ft falusi CSOK-ra jogosult és a megvásárolni kívánt lakás vételára 3 millió Ft, akkor a fennmaradó legfeljebb 7 millió Ft-ot fordíthatja a bővítési, korszerűsítési munkálatokra (költségvetéssel alátámasztva).

Korábban kapott támogatás figyelembevétele

A falusi CSOK-ot is csak egyszer lehet igénybe venni egy gyermek után. Ha a támogatott személy a meglévő vagy vállalt gyermekére tekintettel vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást vagy megelőlegező kölcsönt vett igénybe, akkor a korábban kapott támogatással csökkentett támogatási összeg vehető igénybe.

A korábban igénybe vett és kifolyósított lakáscélú állami támogatásokat figyelembe kell venni, független attól, hogy a támogatás esetlegesen önkéntesen vagy jogszabályi kötelezettségre tekintettel már visszafizetésre került.

Kivétel!

Kizárólag a 2011. december 31. napját követően igényelt és az újabb támogatási kérelem benyújtásának időpontjáig

 • önkéntesen, vagy
 • hatósági határozat útján, több mint 5 éve

visszafizetett, vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás vagy ezt megelőlegező

kedvezmény összegét nem kell figyelembe venni.

Amennyiben az igénylő számára kedvezőbb, úgy a falusi CSOK összegének meghatározásánál figyelmen kívül hagyható(k) azon gyermek(ek), akikre tekintettel korábban támogatás igénybevétele történt. Ebben az esetben az igénybe vehető falusi CSOK összegét sem kell csökkenteni a korábban folyósított támogatás összegével.

Fontos!

A fenti általános szabályoktól eltérően preferált kistelepülésen meglévő lakás bővítéséhez és/vagy korszerűsítéséhez igényelt falusi CSOK esetén, ha a támogatást igénylő korábban, kizárólag a bővítendő/korszerűsítendő lakás megvásárlásához a családi otthonteremtési kedvezményt vagy családok otthonteremtési kedvezményét vette igénybe, akkor ezen, korábban kapott támogatások összegét nem kell levonni a jelenleg igényelhető támogatási összegből.

Falusi CSOK összege csak lakásvásárlási cél esetén

Csak lakásvásárlási cél esetén a falusi CSOK nem vehető igénybe. Ebben az esetben a használt lakásvásárlásra vonatkozó normál CSOK szerinti támogatási összeg érhető el. A falusi CSOK igénybevételéhez a vásárlási cél mellett mindenképpen szükséges bővítési és/vagy korszerűsítési munkálatra is igényelni a támogatást.

Megelőlegező falusi CSOK

Ugyanazon igénylők esetén megelőlegező falusi CSOK támogatás csak akkor igényelhető, ha a korábbi gyermekvállalásuk már teljesült! Korábbi gyermekvállalás nem teljesítése esetén akkor köthető újabb megelőlegező támogatási szerződés, ha a támogatott személyek egyike nem azonos a korábbi támogatási szerződésben szereplő felek egyikével.

Otthonteremtési kamattámogatás

A legalább két gyermek után igénybe vett falusi CSOK-hoz kapcsolódóan igényelhető a 3%-os kamatú támogatott hitel – CSOK hitel – is.

A kamattámogatott hitel összege vásárlással egybekötött bővítés/korszerűsítés esetén:

 • két gyermek esetén maximum 10 000 000 Ft,
 • három vagy több gyermek esetén maximum 15 000 000 Ft.

Meglévő lakás bővítése/korszerűsítése esetén:

 • két gyermek esetén maximum 5.000.000 Ft,
 • három vagy több gyermek esetén maximum 7.500.000 Ft.

Az igénylő az otthonteremtési kamattámogatásra nem jogosult, ha a kérelem benyújtását megelőzően már az e rendelet vagy a 16/2016. (II. 10.) Korm. rendelet szerint otthonteremtési kamattámogatást vett igénybe.

Utolsó módosítás: 2020. április 14. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

László szerint:

2020-06-18 - 04:49

CSOK igénylése. Falusi CSOK összegek 2 gyermek esetén legfeljebb 2.600.000 Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-18 - 14:21

Kedves László!
A 2 gyermek után igényelhető 2,6M Ft összegű falusi CSOK-nak legfeljebb a fele fordítható az ingatlan vételárának kifizetéséhez, a fennmaradó összeg pedig a ház korszerűsítésére és/vagy bővítésére. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Béla szerint:

2020-06-17 - 21:22

Jó napot,
engem az érdekelne, hogy úgy lehet-e csokot igényelni, hogy 7 millió az ingatlan értéke, azt kifizeti a bank és 3 millió meg a felújításra menne?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-18 - 14:33

Kedves Béla!
A 10 millió forintos falusi CSOK maximum fele (5M Ft) fordítható a vételár kiegyenlítéséhez. A fennmaradó összeg pedig a ház korszerűsítésére és/vagy bővítésére igényelhető. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Veronika szerint:

2020-06-11 - 05:01

Üdv!
A kérésem az lenne, hogy a falusi csok 3 gyermek után aktív KHR listásoknak is elérhető-e? Ha jól értelmeztem, akkor 5 millió forint használható fel a ház megvásárlásához és 5 millió pedig a felújításra. Valamint, hogy a falusi csok összevonható-e esetleg a 2 200 000 forintos csokkal?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-11 - 14:10

Kedves Veronika!
A támogatásra való jogosultságot az aktív KHR nem zárja ki. A 10 milliós falusi CSOK keretében maximum 5M Ft használható fel a vásárláshoz és maximum 5M Ft a korszerűsítéshez és/vagy bővítéshez. A falusi CSOK mellé a normál CSOK nem vehető igénybe.

Dóra szerint:

2020-06-11 - 04:44

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem az lenne, hogy preferált kistelepülésen szeretnénk ingatlant vásárolni, melyhez igénybe vennénk a Falusi CSOK-ot. Három gyermekünk van, de az ingatlan vételára 2,5 millió forint. Így felhasználhatjuk korszerűsítésre a megmaradt különbözetet a 10 millió forintig? Vagy csak 5 millió forint használható fel korszerűsítésre akkor is, ha a vételár nem meríti ki a támogatási összeg 50%-át?
Válaszát köszönettel: Dóra

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-11 - 14:38

Kedves Dóri!
Fenti esetben 2,5M Ft-ot igényelhető a vételár kiegyenlítéséhez, a fennmaradó 7,5M Ft pedig annak korszerűsítésére és/vagy bővítésére. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Zsanett szerint:

2020-06-10 - 10:11

Üdv.
Felvettük 2 gyerekre a falusi csokot. A fele már be van forgatva a vételárba, a másik felét ugye a felújítás végén kapnánk meg. Lehet olyat csinálni, hogy lemondunk az 1,3M forintról, amit a felújításra kapnánk és akkor csak a sima csok maradna nekünk? Az a baj, hogy nagyon sok számlát kérnek (4,5-t a költségvetés miatt) és rosszabbul járunk így, mintha nem is kapnánk meg azt az 1,3-at. Le lehet mondani a falusi csok “falusi” részéről és át lehet írni simára vagy csak egyben lehet és akkor vissza kell fizetnünk azt is, amit eddig kaptunk?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-16 - 13:14

Kedves Zsanett!
Visszamenőlegesen már nincs lehetőség a fent leírt módosításra.

Erika szerint:

2020-06-09 - 17:36

Üdv!
3 gyermekünk van, falusi csokot vennénk igénybe.
Mennyi lehet a vételár része, mennyi a korszerűsítés? A ház 4.500.000 forint.
Köszönettel, Erika

Hitelnet szerint:

2020-06-15 - 18:12

Kedves Erika!
3 gyermek után a támogatás összege 5+5M Ft. Amennyiben a vételár 4,5M Ft, a korszerűsítésre 5,5M Ft Falusi CSOK igényelhető.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést!

István szerint:

2020-06-09 - 06:46

Jó napot.
Érdeklődnék, hogy a falunkba Külsővat lehet-e, illetve jár a falusi csok? Ha igen, 3 gyermekem van. A sima csokot már igénybe vettük. A lakás a párom és az én nevemen van.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-09 - 14:07

Kedves István!
Fenti település nem szerepel a falusi CSOK listában, így a támogatás igénybevételére nincs lehetőség.

Krisztina szerint:

2020-06-07 - 11:53

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy 15 éve főállású anyaként vagyok, előtte és közben is dolgoztam. 6 gyermekem van és az lenne a kérdésem, hogy jogosult lehetek-e a falusi csokra.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-08 - 10:47

Kedves Krisztina!
A főállású anyasági jogviszony nem keletkeztet TB jogviszonyt. Így a falusi CSOK jogosultsághoz szükséges TB jogviszony az Ön részéről nem áll fenn. A jogosultsághoz azonban elegendő, ha az igénylők közül legalább az egyik fél rendelkezik a szükséges jogviszonnyal. Ha ez párja részéről megvan, igényelhető lehet a támogatás. A további, jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhatnak. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is.

Jani szerint:

2020-06-07 - 08:55

Jó napot!
Érdeklődnék, hogyha én a falusi csok mellé hitelt is felveszek, akkor azt is a készültségi foknak megfelelően kapom meg vagy azt egyből átutalják?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-08 - 10:56

Kedves Jani!
A CSOK hitel folyósítása szintén készültségi foknak megfelelően történik. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Dóra szerint:

2020-06-03 - 20:03

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy felvehetem-e 2 gyerekre? Az ingatlan felét fizetném belőle, ami 2 millió és a többit bővítésre.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-04 - 10:49

Kedves Dóra!
A falusi CSOK 2 gyermek után is igényelhető. Ebben az esetben a vételár kifizetéséhez maximum 1,3M Ft, bővítésre és/vagy korszerűsítésre szintén 1,3M Ft összegű támogatás vehető igénybe. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Szilvia szerint:

2020-06-02 - 16:49

Azt szeretném kérdezni, én még nem használtam ki a falusi csokot se a bővítést, sem a korszerűsítést. 5 gyermekem van. Ápolásin vagyok a legkisebbik gyermekemmel február óta. Meglévő ingatlant szeretném felújítani, korszerűsíteni.
Tudna-e valami segítséget adni, mert egyedül vagyok, 6 éve özvegy és a kis ingatlanom már nagyon régi, ezért próbálok minden segítséget kérni.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-04 - 12:23

Kedves Szilvia!
A leírtak alapján igényelhető ápolási határozat esetén is a falusi CSOK korszerűsítésre vonatkozó örész maximum 5 millió forint összegben, ha a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Ezekről részletesen IDE kattintva tájékozódhat. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Zoltán szerint:

2020-05-28 - 16:46

Ha nincs még sajnos munkahelyem, akkor is lehet igényelni a falusi csokot? 3-4-5 gyermek után mennyi lenne?

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-05 - 10:16

Kedves Zoltán!
A falusi CSOK jogosultsághoz legalább 2 éves TB jogviszony szükséges. 3 vagy több gyermek esetén a támogatás összege 10 millió forint, melyből legfeljebb 5 millió forint költhető a ház vételárának kifizetéséhez. A fennmaradó összeg a ház korszerűsítésére és/vagy bővítésére igényelhető. A további jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

István szerint:

2020-05-13 - 15:44

Üdv!
Az iránt érdeklődnék, hogy ha falusi csokra alkalmas településen építkeznénk és már van három kiskorú gyermek akkor mennyi csok járna nekünk és hogy ez esetben is lehetne áfát visszaigényelni?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-13 - 15:58

Kedves István!
Új ház építésére a normál CSOK keretében 3 gyermek után 10 millió forintos támogatásra lehetnek jogosultak. Mivel preferált településen építkeznek, ezért mellé igényelhető még az ÁFA visszatérítés is, maximum 5M Ft értékben. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést!

B-né szerint:

2020-05-09 - 12:48

Jó napot kívánok!
Érdekelne engemet falusi Csok. Szeretném ha segítenének nekem. Van három kiskorú gyermekem. Szeretném nekik alapítani jövőjüket.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-12 - 17:22

Kedves Asszonyom!
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést.

Ó-né szerint:

2020-05-08 - 16:22

Igénybe tudom-e venni a falusi csokot? 2 gyermekem van. Használt lakást szeretnék vásárolni.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-08 - 16:25

Kedves Asszonyom!
A falusi CSOK csak vásárlásra nem vehető igénybe. Feltétel, hogy a támogatást a vásárlással egybekötve az ingatlan korszerűsítésére és/vagy bővítésére is igényeljék. A jogosultsági feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Tímea szerint:

2020-05-04 - 08:49

Tisztelt Hitelnet.
Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy párommal egy hónapja eladtuk lakásunkat, mert kisebbre szerettük volna cserélni. Akinek eladtuk nem közeli hozzátartozónk. Viszont most megtudtuk, hogy érkezik a harmadik babánk, így csak szükségünk lenne rá.
Visszavásárolhatjuk azt csokra vagy másikban kell gondolkozzunk? Falusi csokban gondolkoznánk, mert fel is újítanánk. A vevő tekintettel a körülményeinkre ugyan annyiért eladná nekünk, de nem tudjuk, hogy ez csokkal kapcsolatos szabályokkal ütközik-e.
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-04 - 15:21

Kedves Tímea!
Adott eset több kérdést is felvet. Javasoljuk, hogy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol bővebb információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni.

András szerint:

2020-05-04 - 08:46

Tisztelt Hitelszakértő!
Érdeklődni szeretnék a fenti témában.
Konkrétan Bátonyterenye város külterületén – Bolyókpusztán – lévő ingatlan vásárlásához és felújításához igénybe vehető-e a falusi CSOK 1 gyermek esetén?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: András

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-04 - 15:25

Kedves András!
Falusi CSOK igényelhető abban az esetben is, ha az ingatlan a település külterületén, az ingatlan-nyilvántartásban tanya vagy birtokközpont megnevezéssel nyilvántartott ingatlan, és azon a falusi CSOK feltételinek megfelelő lakóingatlan van. A feltételeket IDE kattintva ismerheti meg. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Katus szerint:

2020-05-02 - 10:12

Tisztelt Hitelnet!
Válás esetén, ha jelenleg 50-50%-ban vagyunk tulajdonosok az ingatlanban, és a 4 gyermekünk velem marad, akkor felhasználható-e a CSOK arra, hogy a férjem tulajdonrészét megváltsam? Az épületen a korszerűsítési munkálatok egy része is félbemaradt, tehát vásárlásra és korszerűsítésre együttesen szeretném felhasználni a támogatást, ha lehetséges!

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-04 - 16:22

Kedves Katus!
Tulajdonrész kivásárlásához a támogatás nem vehető igénybe. Azonban miután megszerezte az ingatlan teljes tulajdonjogát, korszerűsítéshez igényelhető a kedvezmény, amennyiben a további jogosultsági feltételek is fennállnak. Ezekről IDE kattintva tájékozódhat.
Volt férje tulajdonrészének kifizetése lakáshitel igénybevételével történhet. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!

Norbert szerint:

2020-04-28 - 12:23

Miért kerül jelzálog a házra, ha korszerűsítésre használom az igényelt összeget?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-28 - 16:47

Kedves Norbert!
A támogatás biztosítékaként minden esetben jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre a Magyar Állam javára 10 évig.

Bernadett szerint:

2020-04-27 - 14:23

Jó napot. Egyedülállóként szeretném felvenni a falusi csokot. 1 meglévő gyerekem van. Ikreket várok. További tudnivalót szeretném.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-27 - 15:39

Kedves Bernadett!
Amennyiben a fenti bejegyzésünkben olvasható falusi CSOK feltételek teljesülnek, úgy igényelhető lehet a támogatás. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Alexandra szerint:

2020-04-27 - 14:19

Falusi csokról szeretném megkérdezni, hogyan tudhatom meg, hogy nekünk párommal jár-e?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-27 - 15:47

Kedves Alexandra!
A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről fenti bejegyzésünkből tájékozódhat. További, további személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Timi szerint:

2020-04-27 - 14:15

Üdvözlöm!
2016-ban használt lakás vásárlásához igényeltük 3 gyermek után a CSOK támogatást.
Az lenne a kérdésem, hogy felújításra kérhetem-e a falusi CSOK-ot?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-27 - 16:08

Kedves Timi!
Amennyiben preferált településen van az ingatlan, úgy annak korszerűsítéséhez igényelhető a támogatás maximum 5 millió forint összegben. További tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

Lívia szerint:

2020-04-26 - 22:13

Honnan tudhatom meg, hogy a településünk (Kakucs) beletartozik-e a falusi csokba? Lakás felújításra szeretnénk felvenni, de előzőleg már 3 gyermekre felvettük a szocpolt 2001, 2003, 2005 születésűek.

Hitelnet szerint:

2020-04-28 - 11:24

Kedves Lívia,
Kedves Lívia!
A megadott település sajnos nem szerepel a falusi CSOK által preferált települések között. A preferált települések listáját ITT találja.
Ez alapján felújításra nem igényelhető gyermekek utáni támogatás. Erre a célra lakáshitelt tudnak felvenni. Az elérhető legkedvezőbb lakásfelújítási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Jani szerint:

2020-04-24 - 17:34

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy már van meglévő 2 gyerek és még 1-et bevállalnánk. Házat szeretnénk venni. Falusi csokra vagyunk jogosultak.
Az lenne a kérdésem, hogy elég-e az 1 éves tb jogviszony 5+5 falusi csokhoz? Úgy hallottam módosult és elég az 1 év tb.
Előre is köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-29 - 17:13

Kedves Jani!
Az 5+5 milliós falusi CSOK jogosultsághoz továbbra is 2 éves TB jogviszony szükséges. Erről bővebb információt IDE kattintva olvashat.

Erika szerint:

2020-04-14 - 22:14

A falusi csokot 4 gyerekre hazastarsak vagyunk,munkaviszony van, az hianyzo feltetel-e felujitasnal hogy az apa neven van 100%-ban a lakas.Az anyanak nincs tulajdonjoga benne,de ott van a lakcime es kozosek a gyerekek.

Hitelnet szerint:

2020-04-18 - 10:46

Kedves Erika,
A CSOK jogosultsághoz Önnek is kell, hogy legyen tulajdonrésze a támogatott ingatlanban. Az 50-50% azonban nem feltétel, ettől eltérő arányban is lehetnek az ingatlan tulajdonosai.

Dzsenifer szerint:

2020-04-14 - 18:57

Jo napot! Azt szeretném mondani hogy fel szeretném használni a falusi csok ot mivel van 2 gyermekem és most jön 2 hónap múlva a 3 dik. Mik a feltételek?

Hitelnet szerint:

2020-04-14 - 19:02

Kedves Dzsenifer!

A Falus CSOK feltételeiről ide kattintva olvashat bővebben. Kérjük töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és kollégáink ismertetik a lehetőségeket.

Szandra szerint:

2020-04-07 - 19:52

Üdvözlöm! 2018 májusában vettünk falun egy házat, akkor 1 gyermekünk volt és még egy vállalt gyermekre megkaptuk az 1,430.000 ftot! 2019 júliusában megszületett a második gyermekünk, ekkor igénybe vettük a falusi csokot, 1.300. 000 ftot! Most tervben van még 1 baba, azaz a 3.!csok ill falusi csok vonatkozásában számíthatunk valamire?

Hitelnet szerint:

2020-04-07 - 20:54

Kedves Szandra,
3 gyermek után a Falsu CSOK összege meglévő ház korszerűsítés/bővítés esetén legfeljebb 5 millió Ft. Mivel már igénybe vettek vissza nem térítendő támogatást, így a korábban folyósított támogatással csökkentett támogatási összeget igényelhetik most.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást adnak Önöknek! Kollégáink díjmentesen vállalják a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést is!

Andrea szerint:

2020-04-06 - 08:21

Ingatlan vásárlás elött állunk igénybe szeretnénk venni a falusi csok támogatást. Édesanyám is velünk él az lenne a kérdésem ha meg kapjuk a támogatást ettől még be jelenthetem állandó lakcímre hozzánk édesanyámat? Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet szerint:

2020-04-07 - 19:26

Kedves Andrea,
Információink szerint a kormányrendeletben nincs meghatározva, hogy a támogatott személyeken kívül más nem lehet bejelentve a lakcímre.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat és szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást adnak Önöknek! Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést is!

Réka szerint:

2020-04-05 - 13:25

Üdv.
Tavaly márciusban vettük fel a sima CSOK-ot. Sajnos nem tudtuk,hogy júliusban több lehetőségünk lett volna. 1 gyermekünk volt. Bevállaltunk 2. Idén megszületett 2. Gyermekünk. A harmadikat nem szeretnénk már. Visszafizetjük. Kérdésem az lenne,hogy a falusi Csoknál mi igénybe vehetjük-e a használt lakás korszerűsítését 2 gyermekre? Beleveszik a 3. bevállalt gyermeket?
Mi ennek a módja? Van erre lehetőségünk,ha igen mennyi az az összeg amire számíthatnánk?

Hitelnet szerint:

2020-04-07 - 19:39

Kedves Réka,
Ha lakásvásárlásra vették fel tavaly a normál CSOK-ot, akkor a 3. gyermek után járó CSOK késedelmi kamattal növelt összegének visszafizetése után igényelhető 2 gyermek után a falusi CSOK max. 1,3M Ft összegben anélkül, hogy csökkenteni kellene a CSOK összegét a korábban kapott támogatási összeggel.

János szerint:

2020-04-03 - 19:04

A telekre villany levezetése megoldható, tulajdoni lap szerint belterületi kivett beépítetlen terület, beépíthetősége 20%, 10,2 méter széles vízparttal rendelkezik.
A telken vízellátás fúrt kútról ,hidrofor segítségével lehetséges, illetve a szennyvízellátás akna kialakításával megoldható. Válaszukat köszönöm. Tisztelettel
János

Hitelnet szerint:

2020-04-09 - 21:16

Kedves János,
Falusi CSOK csak használt lakás vásárlással egybekötött korszerűsítésre vagy meglévő ház korszerűsítés/bővítésre igényelhető. Telek vásárlásra, új ház építésre nem.

László szerint:

2020-04-01 - 06:42

A falusi csokot jelen pillanatban is lehet igényelni? A bankoknál folyik az ügyintézés?

Hitelnet szerint:

2020-04-02 - 08:36

Kedves László,
Igen, a Falusi CSOK-ot most is lehet igényelni.
Kérjük töltse ki online adatlapunkat, és kollégánk személyre szóló, díjmentes tájékoztatást ad Önnek!
Díjmentesen vállaljuk a teljes körű Falusi CSOK ügyintézést is!

János szerint:

2020-03-31 - 12:38

Tisztelt Szakértő!Érdeklődni szeretnék,hogy 2005-ben építkeztűnk és igénybe vettük a szocpolt kettő gyermek után és most igénybe szeretnénk venni a falusi csok-ot az épület szigetelése és egyéb munkálatokhoz.Jogosultak lehetük-e a csokra és ha igen milyen feltételekkel és mekkora öszegben.Előre is köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel
János

Hitelnet szerint:

2020-04-02 - 11:40

Kedves János,
A Pénzügyminisztériumi előírások szerint, ha valaki már igénybe vette a vissza nem térítendő támogatást, akkor a korábban folyósított támogatással csökkentett támogatási összeg igényelhető most korszerűsítés esetén.
Azonban ha 2005-ben nagyobb volt a támogatás összege, mint most két gyerek után korszerűsítéshez – ez 1,3M Ft- akkor sajnos nem fognak tudni különbözetet igénybe venni.

Gyula szerint:

2020-03-30 - 17:56

Amennyiben a 2.200.000. Ft CSOK-ot igénybe venném vályogház vásárlására, azt követendően igénybe tudnám-e venni az ingatlanra a falusi CSOK 5 millió Ft-ot felújításra?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet szerint:

2020-03-31 - 10:55

Kedves Gyula,
Amennyiben az ingatlan preferált településen van, javasoljuk a Falusi CSOK -ot Vásárlással egybekötött bővítés/korszerűsítés igénylését, melyről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

Orsolya szerint:

2020-03-23 - 20:16

Üdvözlöm!
Kinéztünk egy tanyának nevezett kertes házat. Szentmártonkáta Borjujárás részen. 2 ház van egy nagy telken. Gyönyörű ház de nem tudom alkalmas-e csokra, mert külterületen van. Tégla ház, lakóház besorolással. Úgy tudom, hogy kút és derítő gödrös, mert azon a részen nincs hálózat. Megfelel az elvárásoknak vagy ne is rugózzak rajta?
Köszönöm.
Üdvözlettel.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-05 - 16:44

Kedves Orsolya!
A leírtak alapján működhet a falusi CSOK-kal történő finanszírozás. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést!

János szerint:

2020-03-23 - 19:22

Házaspár mindkét tagja aktív BAR listán szerepel Falusi CSOK – ot kaphatnak e ?

Hitelnet szerint:

2020-03-25 - 14:32

A Falusi CSOK jogosultságot nem befolyásolja a KHR információ. Amennyiben az igénylő a családi otthonteremtési kedvezmény mellé kölcsönt nem kíván felvenni, akkor a bankok a támogatott személyek KHR státuszát nem vizsgálják. Tehát jogosultak lehetnek a támogatásra, ha minden további Falusi CSOK feltételnek megfelelnek, melyről bővebben IDE kattintva tájékozódhatnak. Irodáinkban szakértőink teljes körű, díjmentes ügyintézést vállalnak!

Alexandra szerint:

2020-03-21 - 20:52

Jó Napot kívánok,
Szeretnék érdeklődni, hogy szeretnénk igénybe venni a falusi CSOK-ot 2+1gyermekre, és olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy a lakás 6.100.000 Ft és hogy olvastam, hogy ha ki megy a becsüs, akkor a 20százalékkát nem haladhatja meg, nem lehet több a becsüs értéke a 6.100.000-nél vagy a 4.000.000 Ft-nál kevesebb, vagy pedig elveszítjük nem sikerül ebből mi az igazság? Előre is köszönöm a gyors választ!

Hitelnet szerint:

2020-03-24 - 15:15

Kedves Alexandra,
Törvényi előírások szerint a kedvezménnyel megvásárolni kívánt lakásról szóló adásvételi szerződésében szereplő vételár legfeljebb 20%-kal haladhatja meg a hitelintézet által megállapított forgalmi értéket.
Tehát, ha az adásvételi szerződésben 6.100.000 Ft szerepel, akkor a becsüs által megállapított forgalmi érték nem lehet alacsonyabb 4.880.000 Ft-nál.

István szerint:

2020-03-17 - 21:16

A falusi CSOK két gyermek után igényelhető 10 milliós költsön összegből mennyit lehet lakás vásárlásra fordítani?
Azzal tisztában vagyok ,hogy 1,3 millió vásárlásra és 1,3 millió felújításra.
Csak az a 10 millió is feleződik vagy lehet úgy is, hogy 6 millió vásárlásra és a többi 4 millió felújításra.
Vagy csak vásárlásra kellene 6 millió forint az lehetséges?
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet szerint:

2020-03-20 - 18:55

Kedves István,
Az igényelhető kölcsön összege vásárlással egybekötött bővítés/korszerűsítés esetén két gyermek esetén legfeljebb 10 millió forint. OTK igénylésnél nincs meghatározva, hogy a hitelösszeg hány százaléka fordítható lakásvásárlásra illetve korszerűsítésre.

Monika szerint:

2020-03-17 - 21:08

Heti tíz órás magyarországi bejelentés esetén, igényelhető-e a falusi CSOK? Válaszát köszönöm!

Hitelnet szerint:

2020-03-20 - 19:56

Kedves Mónika,
Mivel a részmunkaidős munkavállalók is jogosultak a TB jogviszonyra, így ha igénylés esetén legalább az egyik igénylő 30 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy a falusi CSOK iránti kérelem benyújtásának időpontjában a Tbj. 5. §-a szerint biztosított, és legalább egy éve – legfeljebb 30 nap megszakítással – folyamatosan a Tbj. 5. §-a alapján biztosított, igényelhető a falusi csok.

Zsuzsanna szerint:

2020-03-17 - 17:30

Üdvözlöm!
Falusi csok keretében szeretnénk fürdőszoba és fűtés korszerűsítésre igényelni vissza nem térítendő támogatást. Jelenleg gyesen vagyok a második gyermekünkkel. A munkaviszonyom nem szűnt meg. (Magyarországon) A férjem Németországba jár dolgozni.
A kérdésem az lenne, hogy ezekkel a feltételekkel jogosultak vagyunk-e? Kizáró ok-e a férjem külföldi munkaviszonya, illetve, hogy jelenleg gyesen vagyok?

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-18 - 07:10

Kedves Zsuzsanna!
A falusi CSOK jogosultsághoz legalább 1 éves TB jogviszony szükséges. A TB jogviszony a gyes ideje alatt is fennáll, ha munkaviszonya nem szűnt meg. Az Ön részére kiadható igazolással igényelhető a falusi CSOK. Nem kizáró ok férje németországi munkaviszonya.

Gábor szerint:

2020-03-17 - 17:23

Üdvözlöm!
Az OTP-nél azt mondták, hogy ha a kiszemelt ingatlan felújítására kapott 5 millió Ft-ért sikerül felújítanom a házat, akkor az 5 millió Ft támogatás után nem tudom visszaigényelni az ÁFÁ-t? Ezért legalább 6-7 millió Ft-éért kell felújítanom, hogy ki tudjam használni az ÁFA visszatérítést? Ez igaz?
A fenti esetekben pl. ha 5 millió Ft-ért újítom fel a házat, de csak 70%-ról viszek számlát, akkor igényelhetek vissza ÁFÁT?
És ha 7 millió Ft-ért újítom fel a házat, de csak 70%-ról viszek számlát, mekkora a összeget tudok visszaigényelni ÁFA visszatérítés ürügyén?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-03-18 - 07:36

Kedves Gábor!
A támogatások a hitelintézet által elfogadott költségvetés összegéig vehetők igénybe a költségvetésben szereplő munkálatok finanszírozására. Amennyiben tehát az Ön által felújításra benyújtott költségvetés összege 5M Ft és ekkora összegű falusi CSOK-ra is jogosult, akkor valóban nem tud mire ÁFA visszatérítést igénybe venni.
Ha a költségvetés 7M Ft-ról szól, akkor a 7M Ft-os költségvetés legalább 70%-át szükséges számlával igazolni, ami 4,9M Ft. Ebből a 27% ÁFA tartalommal kiállított számlák után vehető igénybe az ÁFA visszatérítés. Ha az összes benyújtott számla 27% ÁFA tartalommal kerül kiállításra, akkor kb. 1M Ft összegű ÁFÁ-t tud visszaigényelni.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA