Hitel és támogatás tetőtér beépítéshez?

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Olyan problémám lenne, hogy párommal (én 25 éves vagyok, párom pedig 23 éves) a szüleim házában élünk, de mivel jövőre kisbaba érkezik, szeretnénk beépíteni a tetőteret. A házon már jelzáloghitel van. Úgy tudom a szocpolt erre nem tudjuk felvenni.

Van-e valami állami támogatás, ami nem hitel? Továbbá az lenne még a kérdésem, hogy mivel eljöttem táppénzre így kaphatok-e hitelt? Ha igen, akkor milyen lehetőségeim vannak? Illetve körülbelül mennyibe kerülhet a beépítése a tetőtérnek (110 nm) úgy, hogy a 0-ról kezdjük?

Előre is köszönöm a választ.
Mária

Kedves Mária!

Tetőtér beépítéséhez sajnos sem szocpol, sem egyéb vissza nem térítendő állami támogatás nem jár. A tetőtér beépítéséhez piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. A kölcsönt a pénzintézetek forint alapon nyújtják.

Az ingatlant már terhelő jelzáloghitel miatt kérdéses a további hitelfelvétel lehetősége. Az ingatlanra maximálisan felvehető hitel összege ugyanis nem haladhatja meg a ház tetőtér beépítése után várható értékének 80%-át. A nyújtható kölcsön összegét az igénylők jövedelmi helyzete ugyancsak befolyásolja. A táppénz miatt elképzelhető, hogy az Ön keresete csak kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe.

A tetőtér beépítés várható költségeiről költségvetést kell készíttetni. A bekerülési költség összegéről a tervező tud pontos felvilágosítást adni. A hitelkérelem elindításához jogerős bővítési engedély szükséges.

A tetőtér beépítés finanszírozási lehetőségéről pontos tájékoztatást bővebb információk ismeretében tudunk adni. Előzetesen oldalunkon megtekintheti a legkedvezőbb lakáscélú hitel törlesztő részleteket. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, majd ezt követően Tanácsadóink személyre szóló díjmentes hitelajánlatot készítenek az elérhető hitelkonstrukciókról!


Utolsó módosítás: 2013. szeptember 30. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Róbert szerint:

2013-02-25 - 22:11

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Kérdésem a következő.
Egy már meglévő ingatlanon szeretnénk tetőtér beépítést végezni. Az ingatlan rendelkezik padlástérrel, viszont a megfelelő térkihasználás érdekében szükséges lenne az ingatlan két oldalának megemelése. Ez térfogat növelést jelent, vagy sem. A tetőtér beépítéséhez szükség lenne továbbá az egész tetőszerkezetet megbontani, majd azt újra építeni a megfelelő szigetelés használatával. Ilyen célú bővítésre létezik-e hitel lehetőség? Amennyiben igen, kérem segítsen egy számunkra megfelelő hitel konstrukciót ajánlani!
Üdvözlettel: Róbert

Hitelnet szerint:

2013-02-26 - 11:36

Kedves Róbert!
A már meglévő lakóház tetőtérrel történő bővítéséhez piaci kamatozású és állami kamattámogatású bővítési hitel egyaránt igényelhető. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat, s a további részletek (pl.: jövedelem, hitelösszeg) ismeretében Szakértőink megkeresik Önöknek a legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

Ibolya szerint:

2012-12-06 - 09:17

2009-ben épültünk. Tetőteret szeretnénk megcsinálni. Milyen hitelt tudna ajánlani?
Köszönöm válaszát.

Hitelnet szerint:

2012-12-06 - 13:43

Kedves Ibolya!
A tetőtér beépítéséhez forint alapú, piaci kamatozású lakáshitelt vehetnek igénybe. A hitelkérelem elindításához szükség van a jogerős bővítési engedélyre és költségvetésre, valamint jövedelemigazolásra.
Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakáshitelekről személyre szóló díjmentes hitelajánlatot online adatlapunk kitöltése után tudnak készíteni Hitelszakértőink! Várjuk ajánlatkérését!

Elemér szerint:

2012-11-23 - 11:06

Tisztelt Hitelnet!
A tetőteret szeretnénk beépíteni és ehhez kölcsönt és amennyiben lehetséges szocpolt is igénybe venni. Több helyen is utána olvastam, de nem tudok kiigazodni, hogy tetőtér-beépítésre most jár a szocpol vagy nem? Nem különálló lakás lenne, hanem a meglévő házunkat bővítenénk 2 szobával és 1 fürdőszobával.
Ha nem kaphatunk szocpolt, akkor kérem, tájékoztassanak a felvehető lakáshitelekről!
Köszönettel
Elemér

Hitelnet szerint:

2012-11-23 - 11:10

Kedves Elemér!
A fent leírt munkálatokhoz sajnos nem jár szocpol. Lakáscélú hitel azonban felvehető tetőtér beépítésére. A kölcsön piaci kamatozású, forint alapú és 20-30 éves futamidőre is kérhető. A hitel a jogerős építési engedély birtokában indítható. Az ügylet részleteinek megismeréséhez kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink készséggel tájékoztatják a konkrét hitelekről és a várható törlesztő részlet nagyságáról!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések