Mennyi az életkorhatár hiteligénylésnél?

Hiteligénylés során a bankok azt is meghatározzák, hogy az adott hitel felvételének milyen alsó és felső életkorhatára van. Az alábbiakban erről adunk részletes tájékoztatást.

Alsó életkorhatár hiteligénylésnél

Jelzáloghitel felvételére minden pénzintézet már 18 éves kortól lehetőséget biztosít függetlenül attól, hogy lakáscélra, szabad felhasználásra, esetleg adósságrendezésre igényelt kölcsönről van szó. A kiskorú személy nevére történő lakásvásárlásnak sincs akadálya. Ebben az esetben az illetékes gyámhivatal hozzájárulását kell kérni és lényeges, hogy a hitelfelvevő nagykorú és megfelelő jövedelemmel rendelkező személy legyen. Mivel a lakásszerzés a kiskorú érdekeit szolgálja, ezért a gyámügy meg szokta adni a hozzájárulását. Ugyanez a helyzet egyéb lakáscélú hitel (például: lakásfelújítás, lakáskorszerűsítés, bővítés) felvétele esetén is.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Fedezet nélkül igényelt személyi hitel esetén már szigorúbbak az alsó életkorhatárra vonatkozó feltételek. Nem minden bank nyújt hitelt 18. életévét betöltött személynek. Több pénzintézet 21 illetve 23 évben határozta meg az igénylők alsó életkorhatárát. Pénzügyi partnereink egyikénél 21 év alatt csak akkor vehető fel személyi hitel, ha a hitelügyletbe társigénylő is bevonható. A társigénylőre vonatkozó alsó életkorhatár 21 év.

Felső életkorhatár hiteligénylésnél

Mind jelzálog alapú hitelnél, mind fedezet nélküli személyi kölcsönnél általában 70 év a felső életkorhatár, vagyis az adós életkora a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. életévet. Egy-egy pénzintézetnél azért van kivétel. Bankpartnereink között van olyan hitelnyújtó, ahol adóstárs bevonása szükséges, ha a személyi hitel adósa a hitelkérelem benyújtásakor már betöltötte a 66. életévét. (Ez esetben adóstársként olyan személy vonható be, aki a hitelkérelem benyújtásakor betöltötte már a 21. életévét, de a 66. még nem.) Olyan pénzintézet is van, amely 75 évben határozta meg a hiteligénylés felső életkorhatárát jelzálog típusú hiteleknél.

Ha online Hitelkalkulátorunk segítségével az aktuális törlesztő részleteknek szeretne utánanézni, akkor fentiek figyelembevételével választhatja ki a kölcsön futamidejét.

Hitelszakértőink személyre szabott hitelajánlat formájában is készséggel tájékoztatják Önt az életkorának és egyéb lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról! Ilyen igény esetén kérjük, küldje el online ajánlatkérését! Ez online adatlapunk kitöltésével teheti meg!

A hiteligénylés alsó és felső életkorhatárával kapcsolatos további kérdéseit online Hitelszakértőinknek is felteheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
117 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözletem!
Májusban töltöttem be a 66. évemet. 1.5 millió forintot szeretnék felvenni 3 éves futamidőre, gépjármű vásárlásra.
Melyik az a bank, aki tudna adni? Nyugdíj mellett dolgozom is.
Válaszukat köszönöm!

Kedves Éva!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdv!
Ismerősöm szeretne felvenni hitelt, 71 éves.
Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e?

Kedves Anita!
Fiatalabb korú adóstárs bevonásával működhet a hitelfelvétel. Amennyiben erre van lehetőség, kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Üdv!
Lakáshitelt szeretnénk felvenni, 3 hónapja dolgozom, havi 220E a nettó jövedelmem, 21 éves vagyok, a párom 1 éve dolgozik, az ő nettó jövedelme 150E, ő pedig 23 éves. Esetleg tudna segíteni abban, tudunk-e felvenni?
Köszönöm!

Kedves Melissza!
A megadott adatok alapján lenne lehetőség lakáscélú hitel igénylésére. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Tisztelt Hitelszakértő!
Idén januárban töltöttem be a 75. évemet. Érdeklődni szeretnék, hogy van-e lehetőségem valamilyen típusú hitel igénylésére? (öregségi nyugdíjam van, illetve egy ingatlan fél tulajdonrésze)
Köszönettel,
Éva

Kedves Éva!
Fiatalabb személy bevonásával lenne lehetősége hitelfelvételre. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket!

Jó napot,
érdeklődni szeretnék, ha már árverés alatt van a házam, akkor aktív vagy passzív KRH-s vagyok?

Kedves Dorina!
Ebben az esetben sajnos aktív.

Lányom 15 éves. Én aktív BAR listás vagyok. Tudok igényelni kölcsönt új lakásra? Vagy jelzálog kiváltásra? 4 gyerekes anya vagyok. Legkisebbre még ez éven és jövő évben kapok gyest, utána csak a családit kapom.

Kedves Brigitta!
Az aktív KHR információ a CSOK igénylést nem zárja ki, csak a hitelfelvételt. Az új lakásra legalább 3 gyermek után adható 10M Ft-os CSOK jogosultsághoz legalább 2 éves TB jogviszony szükséges. Önmagában a gyes nem keletkeztet TB jogviszonyt, kérdés, hogy mellette van-e fennálló munkaviszonya. A TB jogviszony kiadhatóságáról pontos tájékoztatásért elsőként a területileg illetékes OEP-hez kellene fordulnia.

És ha nekem nem, mert gyeden vagyok, de az élettársamnak viszont van két éves munkaviszonya? Úgy igényelhetjük?

Kedves Brigitta!
A CSOK jogosultsághoz elegendő, ha legalább egyikük rendelkezik a szükséges TB jogviszonnyal.

Áprilisban leszek 79 éves. Lehetek-e kezes? Az unokámnak az én nevemen ment az ifjúsági betét, már lejárt, hozzá is járultam a kifizetéshez, de most ugyanannyi hitelt akar felvenni.
Mi a véleménye szív műtött és egyéb problémáim vannak, magas vérnyomás stb.

Kedves Asszonyom!
Életkora miatt sajnos nem vehető figyelembe az Ön jövedelme adóstársként.

Melyik pénzintézet nyújt jelzáloghitelt 70 év felett?

Kedves László!
Szakértőink készséggel tájékoztatják e lehetőségekről. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! >! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Kaphatok-e 63 évesen, esetleges adóstárs (házastárs) 60 éves 30-35mft-os ingatlan vásárláshoz, bármikor (1-3 éven belül) egyösszegben visszafizethető 20 mft hitelt, fix kamatozással, 10-15 éves futamidővel. Melyik bank volna a legkedvezőbb?

Kaphatok-e 63 évesen, esetleges adóstárs (házastárs) 60 éves 30-35mft-os ingatlan vásárláshoz, bármikor (1-3 éven belül) egyösszegben visszafizethető 20 mft hitelt, fix kamatozással, 10-15 éves futamidővel. Melyik bank volna a legkedvezőbb?

Kedves Zoltán!
Kérjük, hogy töltse ki online adatkapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot, és készéggel tájékoztatja Önöket az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdv.
18 évesen milyen hitelt tudok fel venni lakásvásárláshoz?

Üdv.
18 évesen milyen hitelt tudok fel venni lakásvásárláshoz?

Kedves Veronika!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szabad felhasználású hitelt szeretnék 500 000 Ft összegben. Idén leszek 20 éves.

Szabad felhasználású hitelt szeretnék 500 000 Ft összegben. Idén leszek 20 éves.

Kedves Nóra!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

67-éves vagyok, 2000000ft-ra lenne szükségem, 45000ft törlesztő tudok vállalni. Köszönöm szíves válaszukat.

Kedves Valéria!
Amennyiben lehetősége van egy fiatalabb és megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonására, akkor lehetősége lehet a hiteligénylésre.

17 éves vagyok. Középiskolásként van esélyem a diákhitelre?

Kedves Norbert!
Középiskolai tanulmányok finanszírozására a diákhitel nem vehető fel.

Üdv!
Októberben töltöttem be a 69-ik életévem. OTP folyószámla hitelem volt, amit ugyan ebben a hónapban ki is fizettem! Mikortól igényelhetek újból? Milyen okok miatt utasíthanak el esetleg?
Köszönöm!

Kedves Katalin!
Amennyiben lehetősége van megfelelő jövedelemmel rendelkező, fiatalabb adóstárs bevonására, akkor kérjük töltse ki online adatlapunkat és a bővebb információk ismeretében Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Tisztel Címzett!
A szüleim 89 évesek és különböző ügynökök rávették őket, hogy nagyértékű eszközöket vásároljanak hitelre.
Van olyan kölcsön amelyik 48 havi részletre adta a félmilliós értékű eszközt.
Erről most szereztünk tudomást. és érdekelne, hogy van erre valamilyen jogi orvoslat?
Előre is köszönöm

Kedves András!
Javasoljuk, hogy az üggyel kapcsolatban forduljon jogi szakértőhöz.

19 éves vagyok. Fel tudok venni lakáshitelt adóstárssal?

Kedves Márk!
Megfelelő életkorral és jövedelmmel rendelzekő adóstárssal lehetősége lehet a hitelfelvételre.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

71 éves vagyok.Hol és milen feltlekkel kaphatok lakásvásárlára hitel?

Kedves Lajos!
Csak fiatalabb adóstárs bevonásával és megfelelő jövedelmezettség mellett van lehetősége hitelfelvételre.
Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

A Cib Banknál hány éves korig kell lejárjon a lakáshitel?

Kedves Mariann!
Piaci lakáshitel lejáratkor az életkorhatár 70 év.
70 év feletti adós esetén a Bank további biztosítékként a banki feltételeknek megfelelő életkorú (a hitel lejáratakor 70. életévét nem tölti be) adóstárs bevonását kéri.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

16 évesen fel tudok venni lakáshitelt?

Kedves Fanni!
16 évesen bankpartnereinknél nincs lehetőség hitelfelvételre.

Üdvözlöm, 40 éves kor felett jogosult vagyok-e friss első házasként bármilyen állami támogatású hitel felvételére?

Kedves Beáta!
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb informácók ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek.

Üdvözlöm!
Édesanyám szeretne felvenni személyi hitelt, 1,6 millió forintot. 70 éves elmúlt júliusban.
Lehetséges lenne-e, hogy ezt az összeget megkaphatja?

Kedves Ildikó!
70 éves kor felett megfelelő életkorú adóstárs bevonásával nyílhat lehetőség hitelfelvételre.

Tisztelt Címzett!
Melyik bank ad hitelt 75 éves kor lejáratig?

Kedves János!
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Kötelezhet a társasház arra, hogy 70 év feletti vagyok, vegyek fel OTP hitelt 10 évre tetőfelújítás finanszírozásához?

Kedves Tibor!
Ezt a kérdést a közös képviselővel tudja egyeztetni, irodánk ebben nem illetékes.

Szeretném megkérdezni,hogy 43 èvesen,szülői ház eladásából örökölt összeg mellè tudok e felveni hitelt a megvásárolandó lakást megterhelve..

Kedves Mónika!
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat, és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékozatást ad Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdv.
Bátyám 66 éves volt májusban. Egymillió hitelre lenne szüksége.
Milyen hosszú lejáratú kölcsönt kaphatna?

Kedves Magdi!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket!

Tisztelt Címzett!
Egy Fundamenta hitelnél az adóstárs elhunyt. Helyette a Fundamenta az adóstárs férjét vonja be új adóstársnak, aki az eredeti adóstárs halálakor 64,5 éves volt. Az adóstárs bevonását a Fundamenta most kezdeményezi, amikor az új adóstárs 67,5 éves.
Kérdés, hogy helyesen jár-e el a Fundamenta, a kor miatt bevonható-e a férj? A hitel 2032-ben jár le.
Köszönöm a választ.

Kedves István!
Jogi ügyekben irodánk nem illetékes. A kérdésben bankjogász segítségét kérheti.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45129 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

117
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x