fbpx

Mennyi az életkorhatár hiteligénylésnél?

Hiteligénylés során a bankok azt is meghatározzák, hogy az adott hitel felvételének milyen alsó és felső életkorhatára van. Az alábbiakban erről adunk részletes tájékoztatást.

Alsó életkorhatár hiteligénylésnél

Jelzáloghitel felvételére minden pénzintézet már 18 éves kortól lehetőséget biztosít függetlenül attól, hogy lakáscélra, szabad felhasználásra, esetleg adósságrendezésre igényelt kölcsönről van szó. A kiskorú személy nevére történő lakásvásárlásnak sincs akadálya. Ebben az esetben az illetékes gyámhivatal hozzájárulását kell kérni és lényeges, hogy a hitelfelvevő nagykorú és megfelelő jövedelemmel rendelkező személy legyen. Mivel a lakásszerzés a kiskorú érdekeit szolgálja, ezért a gyámügy meg szokta adni a hozzájárulását. Ugyanez a helyzet egyéb lakáscélú hitel (például: lakásfelújítás, lakáskorszerűsítés, bővítés) felvétele esetén is.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Fedezet nélkül igényelt személyi hitel esetén már szigorúbbak az alsó életkorhatárra vonatkozó feltételek. Nem minden bank nyújt hitelt 18. életévét betöltött személynek. Több pénzintézet 21 illetve 23 évben határozta meg az igénylők alsó életkorhatárát. Pénzügyi partnereink egyikénél 21 év alatt csak akkor vehető fel személyi hitel, ha a hitelügyletbe társigénylő is bevonható. A társigénylőre vonatkozó alsó életkorhatár 21 év.

Felső életkorhatár hiteligénylésnél

Mind jelzálog alapú hitelnél, mind fedezet nélküli személyi kölcsönnél általában 70 év a felső életkorhatár, vagyis az adós életkora a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. életévet. Egy-egy pénzintézetnél azért van kivétel. Bankpartnereink között van olyan hitelnyújtó, ahol adóstárs bevonása szükséges, ha a személyi hitel adósa a hitelkérelem benyújtásakor már betöltötte a 66. életévét. (Ez esetben adóstársként olyan személy vonható be, aki a hitelkérelem benyújtásakor betöltötte már a 21. életévét, de a 66. még nem.) Olyan pénzintézet is van, amely 75 évben határozta meg a hiteligénylés felső életkorhatárát jelzálog típusú hiteleknél.

Ha online Hitelkalkulátorunk segítségével az aktuális törlesztő részleteknek szeretne utánanézni, akkor fentiek figyelembevételével választhatja ki a kölcsön futamidejét.

Hitelszakértőink személyre szabott hitelajánlat formájában is készséggel tájékoztatják Önt az életkorának és egyéb lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról! Ilyen igény esetén kérjük, küldje el online ajánlatkérését! Ez online adatlapunk kitöltésével teheti meg!

A hiteligénylés alsó és felső életkorhatárával kapcsolatos további kérdéseit online Hitelszakértőinknek is felteheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

181 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

„Olyan pénzintézet is van, amely 75 évben határozta meg a hiteligénylés felső életkorhatárát jelzálog típusú hiteleknél.” Melyik az a hitelintézet, amelyik 70 éves kor esetén is ad lakáshitelt?

Tisztelt Szakértő Úr/HÖLGY!
1949.03.22-én születtem, 2 hónap múlva betöltöm a 74. évet. 1.000.000 Ft-ot szeretnék felvenni személyi kölcsönt, 1 év törlesztéssel. A havi nyugdíjam 226.015,- Ft.
Egyáltalán van-e esélyem rá?

18 éves elmúltam, van munkaviszonyból származó jövedelmem. 3 hónapja dolgozom Nestlé purinaba. Előtte is volt bejelentett munkám.
Azt szeretném tudni, melyik banktól tudnék hitelt felvenni.
Köszönöm.

Tisztelt Szakértő.
Férjemmel sajnos jövedelmünk nem elegendő lakáshitel igényléshez, adóstárs bevonására van lehetőségünk. Az adóstárs életkora jelenleg 67 év. Létezik olyan bank, aki az adóstárs életkorát nem venné figyelembe? A hitel lejártakor ugyanis az adóstárs életkora már 87 év lenne.
Férjemmel mi 30 év körüliek vagyunk.

20 és 25 éves fiatalok lakáshitelt szeretnének felvenni. Hány hónap bejelentett munkaviszony szükséges hozzá? Nem nagy, 2 millió körüli hitelt szeretnének, a vételár nagyobb része önerő, ennyi hiányzik még. 3 hónapos munkaviszony elég?

Tisztelt hitelnet szakértő!
Melyik az a bank, ahol 75 év személyi kölcsönnél a maximális életkor?
Üdvözlettel: Éva

Tisztelt Cím!
Fix kamatozású szabad felhasználású személyi hitelt szeretnék felvenni 3.000.000 Ft értékben, 3 évre. A fiam 46 éves lenne a kezes, akinek jövedelme 200.000 Ft, az én nyugdíjam 270.000 Ft.
Érdekelne, melyik bank kamatozása a legkevesebb, mivel Önöknek van összehasonlítási alapja és melyik banknál érdeklődjünk.
Köszönöm a válaszadást.

Szeretném megtudni, hogy 67 éves korban 3 évre fix kamatozású szabad felhasználású személyi kölcsönt vehetnék-e még fel? 400.000 Ft-ot szeretnék felvenni a legkisebb havi részletre, THM-re és kamatra. A nyugdíjam 169.190 Ft.
Köszönöm minél hamarabbi válaszát.

Szép napot!
21 éves vagyok, párom 20 éves. Ő már egy éve dolgozik, én jövő májusban végzek, de iskola mellett dolgozok heti 30-40 órában. Ő havi 300 ezeret keres, én pedig 200 ezer forint körül átlagosan. Lakáshitelt szeretnénk felvenni. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi félretett összegre lenne szükségünk arra, hogy biztosan hitelt kapjunk (feltéve ha kapunk).

Tisztelt Hitelnet!
Lakáshitelt szeretnénk felvenni én és a barátnőm. Mind a ketten 27 évesek vagyunk és apukám lenne az adótárs. Az ő életkora pedig 55 év.
Az lenne a kérdésem, hogy 20 évre tudnánk felvenni hitelt?

Szép napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy nyugdíjas hiteligénylő esetében van-e megszabva maximális életkor?

Helló,
Szlovákiában lakom, de Magyarországon dolgozom már több mint 2 éve. 24 éves vagyok, van kettő gyerekem és van magyar lakcímem is.
Hol tudnám megigényelni a legtöbb hitelt melyik banknál, és mennyit?

Üdvözlök mindenkit!
Érdeklődni szeretnék, hogy édesanyám 75 éves elmúlt, és több banknak is tartozik. Most ismét hitelt szeretne felvenni.
Mit tehetek, hogy ne tudja felvenni?

Érdeklődni szeretnék. 18 éves vagyok. Személyi kölcsönt szeretnék felvenni adóstárs bevonása nélkül. Havi 340 ezer forint a nettó keresetem.
Van rá esélyem valamelyik banknál?

73. évemet betöltöttem. 150 000 a nyugdíjam. Mennyi hitelt vehetek fel, hogy autista unokámat tudjam segíteni azzal, hogy a lerobbant kocsijuk helyett tudnának egy használt autót venni az iskolába hordásához.

2021. decemberben töltöttem be 71 évemet, saját tulajdonú társasházi lakásom van. Lakásfelújítás – ablak-ajtócsere, illetve konyhabútor vásárlásra vennék fel hitelt. 139E Ft nyugdíjam van.
Van-e és milyen hitel lehetőségem van kb. 1-1,5M Ft felvételre?

70 éves leszek a napokban.
Van-e olyan bank, amelyik adna 500.000.-Ft személyi kölcsönt? Ha igen, mekkora futamidőre?

Érdeklődni szeretnék, édesanyám 73 éves és részletre szeretne mosógépet venni.
Ezt melyik banknál tudja intézni?
Válaszukat előre is köszönöm.

67 éves nyugdíjas, mellette aktív bejelentett munka. Lakáshitel lehetőség érdekelne.
Van lehetőségem valamelyik banknál felvenni?

19 éves vagyok. Milyen banknál tudnék felvenni hitelt? Tud nekem segíteni valaki?
Milyen feltételekkel működik?

70 éves vagyok. Van-e olyan bank, amely kezes nélkül ad személyi hitelt? Szeretnék egy hitelt kiváltani és mellé még felvenni egy bizonyos összeget.

73 évesen lakásvásárlás céljából szeretnék felvenni 3 millió Ft személyi kölcsönt. Havi nyugdíjam 250.000 Ft.
Milyen feltételekkel és melyik pénzintézethez fordulhatnék?

67. életévben lakásvásárlás céljára szeretnék felvenni 3 millió hitelt. Nyugdíjjal rendelkezem és külföldön dolgozom.
Melyik bank ad ezen feltételekkel jelzálog alapú hitelt?

Üdvözletem!
Jelenleg 66 éves vagyok, 120 ezer Ft havi nyugdíjat kapok. Unokámnak szeretnék lakáshitelt felvenni, 14 millió Ft értékben.
Lenne erre esély esetleg a Budapest Banknál? Köthetek olyan szerződést a bankkal, ami arra vonatkozna, ha én eltávoznék, mi lenne ilyen esetben az unokámmal, illetve a hiteltörlesztéssel a továbbiakban?

1.200.000.- Ft-ot szeretnék felvenni, 66 éves, nyugdíjas.
Saját lakásom lehet fedezet? Ha igen, milyen futamidővel?

Katalin vagyok, az Önök bankjának az ügyfele! Megtakarításom a ház értékének a 75%-át fedezi, amit meg szeretnék vásárolni! 75 éves vagyok, 220 ezer Ft a nyugdíjam!
Kérdésem a következő: Kaphatok-e egymillió forint hitelt 2 évre?

Szép napot kívánok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy 67 éves vagyok és szeretnék az unokámnak kocsit lízingelni kb. másfél millióért tudnék-e? A nyugdíjam 150 ezer forint.
Válaszát előre is köszönöm.

60 éves vagyok, havi nettó 350e Ft a fizetésem. 20 millió Ft-ot szeretnék felvenni ingatlan vásárlásra.

80 éves vagyok, egészséges. Részletre szeretnék tv-t vásárolni.
Megtehetem-e?

Lehet-e 21 évesnek személyi kölcsönt felvenni 3 éves munkaviszonnyal?

181
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x