Egyedülálló adós kaphat hitelt? - Hitelnet.hu

Egyedülálló adós kaphat hitelt?

Hitel egyedülállóknak?

Kölcsönt nem csak azok igényelhetnek, aki házastársi vagy élettársi kapcsolatban élnek. Hitel egyedülállóknak is nyújtható, ha az adós megfelel a pénzintézeti előírásoknak. Az, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, nemcsak a hitelösszegtől, hanem a hitel típusától is függ.

Pénzügyi partnereink által kínált személyi kölcsön adóstárs és kezes bevonása nélkül is elérhető. Az személynek minimálbért meghaladó összegű jövedelmet kell igazolnia, amely legalább 6-12 hónapos folyamatos munkaviszonyból származik.

Ha Ön egyedülálló, de nem alkalmazottként, hanem egyéni vállalkozóként szerzi rendszeres jövedelmét, akkor legalább egy teljes lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie, s nem lehet adótartozása.

Személyi hitel egyedállóknak?

A személyi hitel szabadon felhasználható, összegét az igénylő nettó jövedelme határozza meg. Csökkentheti a jóváhagyható hitelösszeget azonban, ha az egyedülálló adós rendelkezik már hiteltörlesztéssel. Személyi hitelhez nem szükséges önerő, azonban az igénylő életkorának el kell érnie legalább a 23. életévet. A maximum 8 éves futamidejű kölcsönt egyedülállók is úgy vehetik fel, hogy életkoruk a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél.

Jelzáloghitel egyedülállóknak?

Egyedülállóként szabad felhasználású, adósságrendező és lakáscélú jelzáloghitel egyaránt igényelhető. Az egyedülállók abból a szempontból sincsenek kedvezőtlenebb helyzetben, hogy ne igényelhetnének állami kamattámogatású lakáshitelt. Az államilag támogatott konstrukciók őket is megilletik.

Támogatott hitel egyedülállóknak?

A kamattámogatott kölcsön jogszabályi feltételei egyedülálló személyekre ugyanúgy vonatkoznak, mint házasságban vagy élettársi kapcsolatban élőkre. Ezek a követelmények nemcsak az igénylő családi állapotára és életkorára vonatkoznak, hanem a hitelcélra, hitelösszegre, az igénylő lakóingatlan tulajdonára egyaránt kiterjednek. A támogatott lakáshitelek kormányrendeletben rögzített részletes feltételeit Ön is megismerheti a honlapunkon elhelyezett tájékoztató anyagból, de Hiteltanácsadóink személyesen vagy telefonon is készséggel adnak felvilágosítást.

A piaci kamat mellett elérhető jelzáloghitelek legfontosabb feltétele, hogy az egyedülálló hiteligénylő életkora elérje a 18. életévet, igazolható jövedelme pedig a minimálbért, továbbá megfelelő ingatlant tudjon biztosítani a kölcsön fedezeteként. Önerőre csak lakásvásárlási és építési hitelcél esetén van szükség. Az elvárt mértéke függ a lakásvásárló illetve építő jövedelmi helyzetétől, továbbá a jogszabály erre vonatkozó rendelkezéseitől.

Ha szeretné tudni, hogy egyedülállóként mekkora havi törlesztést érhet el, számoljon Hitelkalkulátorunkkal! Biztos lehet benne, hogy az online Hitelszámoló bankpartnereink legkedvezőbb konstrukcióját mutatja! Egyénre szabott hitelajánlatunkat online is igényelheti.

További bejegyzések Egyedülállók részére:

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2015. december 04. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Viktória szerint:

2019-02-01 - 12:15

Jó napot kívánok!
Viktória vagyok. Érdeklődni szeretnék, hogy kaphatnánk-e úgy hitelt, hogy a párom dolgozik, én meg itthon vagyok a kislányommal.
1 jövedelemre lehet hitelt felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-07 - 14:08

Kedves Viktória!
Hitelfelvétel 1 jövedelemmel is megoldható lehet. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Melinda szerint:

2019-01-17 - 10:44

Tisztelt Tanácsadó!
Lakást szeretnék vásárolni. Egyedülálló anyuka vagyok. Két gyermekem van 14 és 13 évesek.
Milyen lehetőségeim vannak és mennyi hitelt kaphatnék?
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-17 - 12:26

Kedves Melinda!
Megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén egyedülállóként is igényelhető lakáshitel, illetve akár CSOK is. A használt lakásra vonatkozó CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Arról, hogy lehetőségei alapján mekkora összegű lakáshitel vehető fel, Szakértőink készséggel tájékoztatják a további részletek ismeretében. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

László szerint:

2018-05-06 - 08:41

Tisztelt Szakértő!
Felszámolás alatt álló cégnél dolgozom, tulajdonrészt szeretnék kivásárolni.
Kérdésem az lenne: kaphatok hitelt a felszámolás miatt?
Köszönettel!

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-07 - 05:37

Kedves László!
A hiteligénylésnél jelenthet problémát, ha felszámolás alatt van a munkáltató. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink pontos választ tudnak adni kérdésére!

János szerint:

2017-04-24 - 07:55

Kedves Hölgyem/Uram!
Érdeklődnék, hogy van-e lehetőségem egyedül felvenni lakáshitelt. A párom érintett adóstársként egy bedőlt devizahitelben, ami belátható időn belül megoldódik, de mi ezt már nem szeretnénk megvárni. “Papíron” nem vagyunk együtt, de van egy gyerekünk, most 28 hetes terhes a párom és szeretnénk még egy gyereket. Mind a kettőnknek van ingatlantulajdona. A páromé a hitel miatt már nem sokáig, az enyém úgymond tiszta, 1/1 az enyém.
Érdekelne, hogy van-e lehetőségünk CSOK-ot felvenni használt lakásra, illetve ahogy fent említettem szeretnék hitelt is felvenni egyedül. Több, mint egy éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, rendesen bejelentve és kalkulátorok alapján a fizetésem alkalmas lenne, fórumon nem írnám le.
Köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel:
János

Hitelnet.hu szerint:

2017-04-24 - 10:25

Kedves János!
CSOK-ra kizárólag együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak párjával. Vállalt gyermek után igényelt támogatás esetén azonban további feltétel a házastársi kapcsolat. Megelőlegező CSOK-ra élettársak nem lehetnek jogosultak. Használt lakás vásárlásához igényelt CSOK esetén kizáró ok, ha az igénylők valamelyikének egy lakásban 50%-ot meghaladó tulajdoni hányada (1/1) van.
CSOK igénylés esetén nem lehetséges, hogy a lakáshitelt párja nélkül, egyedüli igénylőként vegye fel. Bankpartnereink egyikénél ugyan megoldható, hogy az élettársat nem kell bevonni adóstársként a hitelügyletbe (csak zálogkötelezettként, de a zálogkötelezett KHR státuszát a bank nem vizsgálja), így működhet a hitelfelvétel, ehhez a hitelkonstrukcióhoz azonban nem kapcsolódhat CSOK igénylés.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA