Tetőtér-beépítésre nem jár szocpol?

Tisztelt Cím!

Férjem 38, én 31 éves vagyok, közös gyermekünk 2 éves, és tervezünk legalább még egyet. Családi házban élünk, amely teljes mértékben tehermentes, (1/3-ad részben a férjem a tulajdonos, 2/3-ad részben én, és az én részemen Édesanyám haszonélvezete van).

Hasznos alapterülete kb. 70-75 m2. Felfelé “terjeszkednénk”, azaz tetőtér-beépítésben gondolkozunk, tetőcserével egybekötve.
Kaphatunk-e szocpolt, ha igen, körülbelül mekkora összeget, és merre induljunk el?

Tisztelettel megköszönöm válaszukat,
Detti

Kedves Detti!

Meglévő lakóház tetőtér-beépítéssel történő bővítésére jelenleg nem jár szocpol. A lakásépítési támogatás csak újépítésű lakás vásárlásához és új lakás építéséhez kérhető. Az igénylés további feltételeit ITT találja.

Tetőcserére, tetőtér-beépítésre lakáscélú jelzáloghitelt vehetnek igénybe. A kölcsön piaci kamatozású és forint alapon érhető el. A hitelkérelem elindításához jogerős bővítési engedély és költségvetés szükséges, valamint jövedelemigazolást kell benyújtani.

Amennyiben szeretnék megismerni személyre szóló bővítési lakáshitel ajánlatunkat, kérjük, töltse ki online űrlapunkat! További kérdés esetén Hiteltanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!

 


Utolsó módosítás: 2012. szeptember 12. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ágnes szerint:

2012-12-09 - 15:29

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy igényelhetünk-e a férjemmel három gyermekünk után félszocpolt tetőtér beépítésre abban az esetben, ha abban a házban lakunk, amit apósomék építettek 1997-ben az akkori szocpolos támogatással. A lakás az apósom nevén van és mi lakunk benne. Erre a házra mi hogy vehetjük igénybe a félszocpolt tetőtér-beépítés esetén?

Hitelnet szerint:

2012-12-10 - 08:14

Kedves Ágnes!
Tetőtér beépítésére a szocpol a jelenleg hatályos rendelkezések szerint nem jár. Amennyiben az apósa nevén lévő ingatlan tetőterében különálló, új lakást hoznak létre, akkor valamennyi igénylési feltétel teljesülése esetén jogosultak lehetnek a támogatásra. A szocpolfeltételekről bővebben IDE kattintva olvashat.

Anett szerint:

2012-11-17 - 13:10

Férjem 1/2 tulajdonos a házban, amiben élünk. 2 gyermekünk van, 5 illetve fél évesek. Szeretnénk a 80 nm alapterületű lakást bővíteni (hozzáépítéssel, vagy tetőtérrel, még nem döntöttük el). Kérdésem, hogy kaphatunk-e félszocpolt, ha igen, akkor mennyit? És mik a feltételei?
Nagyon-nagyon köszönöm a választ!

Hitelnet szerint:

2012-11-19 - 11:12

Kedves Anett!
Félszocpol igénylésére 2009. július 1-től nincs lehetőség a vonatkozó jogszabály alapján.
Szocpol 2012. január 1-től újra igényelhető, de ez lakásbővítésre nem vehető igénybe. A támogatás célja új ház építése és újépítésű lakás vásárlása lehet. Ennek feltételeiről bővebben ITT olvashat.
A vízszintes vagy függőleges irányú bővítéshez jelenleg lakáscélú kölcsönt vehetnek igénybe. Erről személyre szóló hitelajánlatot online adatlapunk kitöltésével kérhet.

Anna szerint:

2012-11-12 - 17:12

Tisztelt Hitelnet!
40+ házaspár vagyunk 3 kisgyerekkel, egyikük nevén van lakóingatlan. 4.-et is vállalnánk. Otthonunk a nevemen van, hitelmentes, kb. 30 éves, szigetelt, nyílászárókat cseréltünk, 6 éve vettem korábbi lakóingatlanom árából. 2×70 m2-es emeletes lakás.
1. 50-60 m2 tetőtér-ráépítéshez igényelhetünk támogatást?
2. Ha eladom, kizárólag új vásárlásánál igényelhetünk támogatást?
Várjuk és köszönjük a választ.

Hitelnet szerint:

2012-11-12 - 17:18

Kedves Anna!
1. Tetőtér-beépítéshez szocpol jelenleg nem igényelhető. A támogatás felvételére akkor van lehetőség, ha a tetőtérben teljesen új lakás jön létre és nem a meglévő lakóingatlan bővül bizonyos helyiségekkel. A meglévő lakástulajdon azonban kizáró ok. A tetőtérben kialakítandó új lakásra akkor igényelhetnének szocpolt, ha az alsó, meglévő ház nem az Önök nevén lenne (hanem például szülői tulajdonban), továbbá, ha kiskorú gyermekük nevén sem lenne lakóingatlan. A támogatás igénybevételének ugyanis feltétele, hogy sem a támogatott személyeknek, sem együttköltöző gyermekeiknek nem lehet lakástulajdonuk.
2. A szocpol jelenleg új lakás építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárláshoz kérhető.
A támogatás igénylési feltételeiről bővebben ITT olvashat.

István szerint:

2012-11-05 - 13:24

Jól értem, tetőtér beépítésre is igényelhető a támogatás?
Amennyiben igen, akkor a tetőtér beépítéséhez külön használatbavételi engedély bemutatása szükséges?

Hitelnet szerint:

2012-11-06 - 16:16

Kedves István!
Meglévő lakóház tetőtérben történő bővítéséhez a szocpol nem igényelhető. Amennyiben a tetőtérben – új lakás építésére szóló engedély alapján – új lakást hoznak létre, akkor igényelhető a támogatás, ha a szocpoligénylés valamennyi feltétele teljesül, többek között az, hogy nem lehet a nevükön az építeni kívánt lakáson kívül egyéb lakóingatlan. Vagyis az a lakóház, melynek tetőterében az új lakás létrejön, nem lehet a támogatott személyek nevén.

Rita szerint:

2012-10-19 - 10:12

Hitelnet!
A lakásépítési támogatás után szeretnék érdeklődni. Meglévő lakásunk tetőterét szeretnénk beépíteni. A kérdésünk az lenne, hogy ez esetben kaphatunk-e szocpolt? Bizonyos helyeken már lehet olvasni, hogy 2013-ban lehetőség lesz félszocpolra igénylésre.
Mire számíthatunk?

Hitelnet szerint:

2012-10-19 - 10:24

Kedves Rita!
Meglévő lakás tetőtérben történő bővítéséhez szocpol jelenleg nem igényelhető. A félszocpol esetleges bevezetéséről pillanatnyilag nincs információnk.
A tetőtér beépítésének munkálataihoz lakáscélú jelzáloghitelt tudnak igénybe venni. Ha kíváncsi hitelajánlatunkra, kérjük, töltse ki ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Zoli szerint:

2012-10-02 - 15:20

Üdvözlöm,
meglévő társasház tetőterének tulajdonjoga már az enyém, mely a társasházi alapító-okiratban rögzítésre került. Kérdésem, hogy a NEM külön bejáratú (értelemszerűen a saját lakásomból történő feljutású) tetőtér beépítéséhez milyen formában lehet támogatott hitelt kapni? 40 és 45 éves házaspár vagyunk 2 gyermekkel (10 és 14 évesek ), melyekre korábban az úgynevezett félszocpolt igényelni lehetett volna. Mi még nem éltünk sem ezzel, sem a teljes szocpollal.
Válaszát előre is köszönöm.
Zoli

Hitelnet szerint:

2012-10-03 - 07:01

Kedves Zoli!
Nem külön bejáratú tetőtér beépítéséhez jelenleg sem szocpol/félszocpol, sem támogatott hitel nem vehető igénybe. A munkálatok finanszírozásához piaci kamatozású lakáshitel kérhető, melyekről Szakértőink készséggel tájékoztatják online adatlapunk kitöltését követően!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések