Teljesen felújítandó házra is jár a falusi CSOK? - Hitelnet.hu

Teljesen felújítandó házra is jár a falusi CSOK?

Üdvözlöm!

Mi 3 éve vettünk egy házat (a szomszéd ház). 3 gyerekünk van, eddig 2.2 millió szocpolt kaptunk rájuk. Most a különbözetet, 2.8 milliót szeretnénk tetőcserére felvenni a vett ingatlanra. A ház teljes felújításra szoul, szinte csak a 4 fal maradhat. Cserépkályhás, vaskályhás fűtés van a szobákban, de van konvektor is mindenhol, csak a gázórát leszedték, mert az előző tulaj nem fizette. Nem szeretnénk addig visszakérni az órát amíg a felújítási munkák folynak, mert változni fognak a benti helyiségek elrendezései, és addig nem látjuk értelmét. Víz, villany van. A szennyvízhálózatra nincs rákötve a ház (a régi tulaj ezzel sem foglalkozott), de van emésztőgödör.

Kérdésem, hogy ha a tetőcserére kérem a falusi csok-ot, akkor ezek a hiányosságok akadályt jelenthetne? Vagy külön nyilatkoznom kell-e esetleg, hogy ezeket pótolom a munkák befelyeztével? Betonkoszorút is kell a házra önteni, a plafon sem maradhat hisz jelenleg is beázik.

Köszönöm válaszát.
Üdv.
Ágnes

Kedves Ágnes!

A falusi CSOK kérelem benyújtásakor a támogatott ingatlannak az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:
– Rendelkenie kell 12 négyzetmétert meghaladó alapterületű lakószobával és főzőhelyiséggel – ennek hiányában további, legalább 4 négyzetméter alapterületű, a főzést lehetővé tevő, önálló szellőzésű lakótérrel, térbővülettel.

A további feltételeket a korszerűsítési munkálatok befejeztéig szükséges vállalni. Ezek a feltételek a következők:
– Fürdőhelyiség és WC,
– Közműves villamos energia szolgáltatás,
– Egyedi fűtési mód,
– Közműves szennyvízelvezetés, vagy ha nincs a településen (településrészen) közműves szennyvízelvezetés, a szennyvíz tisztítása és elhelyezése egyedi szennyvízkezelő berendezéssel vagy tisztítómezővel ellátott oldómedencés műtárggyal vagy időszakos tárolása egyedi zárt szennyvíztárolóban történik, és
– Közműves ivóvíz-szolgáltatás, vagy ha a településen (településrészen) nincs közműves ivóvíz-szolgáltatás, a telken ivóvíz minőségű vizet szolgáltató kút van.

Ha falusi CSOK kérelmet nyújtanak be, akkor a költségvetésnek nem csupán a tetőcserét, hanem minden olyan munkálatot szükséges tartalmaznia, ami a fenti feltételek teljesítéséhez szükséges. Feltétel azonban, hogy az ingatlan a kérelem benyújtásakor statikailag alkalmas lakóingatlan legyen, ugyanis lebontandó, korszerűsítésre alkalmatlan ingatlan nem támogatható tekintettel arra, hogy a meglévő épület lebontására és helyette új lakóépület építésére a falusi CSOK keretében nincs lehetőség. Ha tehát a 4 falig lebontásra kerülne az ingatlan, akkor fentiek alapján nem valószínű, hogy megoldható lenne a falusi CSOK-kal történő finanszírozás.

Javasoljuk, hogy további, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. október 14. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések