Nem jár a 10M CSOK, ha bővítésre szól az engedély?

Tisztelt Hitelnet!

Végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz!

Ez év júniusában végre odáig jutottunk, hogy úgy éreztük minden papír birtokában vagyunk, és simán be tudjuk adni a CsOK kérelmet. Hát ez akkor sikerült is, nagy kő esett le, végre befogadták!

Egy hét múlva kezdődött a kálvária. Az érvényes építési engedély mellé kellett kérni egy határozatot az építési engedélyről. Nagy álmélkodások közepette az illeték megfizetése után az engedélyt meghosszabbították 2022-ig, de végül ez is meg volt. A tulajdoni lap utolsó oldalát ahol a jelenlegi tulajdonos szerepel, nem fogadták el, újra kellett a teljes anyagot lekérni, a térképpel együtt, ami viszont a tervrajzon is szerepel. Sok utánjárás volt még, de nem ez a baj.

Július 12-én kiment az értékbecslő, majd egy hét múlva egy másik. Ezután megtudtuk, hogy az építés nem építés, hanem bővítés, ezért a bank el fogja utasítani az igényt.

Az tény, hogy az építési engedély lakóépület átalakítása és bővítése címen lett engedélyezve. A régi ház 38 m2 volt, ez került lebontásra. Egy 12 m2-es szoba 3 oldalfala maradt meg, de végül a szigetelés miatt ez is lebontásra került, mert így lehetett jól leszigetelni. Ehhez jött a bővítés, ami a földszint alapterülete 126 m2, az emelet 114 m2. Ebben benne vannak a teraszok is. Ehhez igényeltük volna a 10 milliós CSOK-ot. Van 4 gyermek, de valószínű, hogy ebből csak 3 költözik majd, mert mire elkészül a ház már önálló lesz.

2014 óta önerőből építkezünk, az épület már tető alatt van, de mostanra elfogyott a pénz. Nagy segítség lett volna a CSOK, de a bővítés miatt ezt nem igényelhetem. Az elutasítást valószínű a jövő héten megkapom.

A kérdésem tulajdonképp az lenne, hogy ezek után hová fordulhatok, ki az aki ebben segíteni tudna. Tényleg nem lehet megkapni ezekkel az adottságokkal a CSOK-ot csak azért, mert bővítés? Meddig bővítés a bővítés, miért nem számít új építésnek, ha az új építés húszszorosára bővül? A nyílászárókra most kaptam árajánlatot, közel 8 millió Ft. Nagyon el vagyok keseredve, azt gondoltam óriási segítség, hogy egy lépéssel előbbre jussunk. Most teljes letargia van, nem tudjuk innen hogyan tovább.

Kérem ha tudnak segítsenek. Elnézést a kissé zavaros levél miatt.
Üdvözlettel:
Gabriella

Kedves Gabriella!

A támogatási kérelem írásos elutasítását követő 15 napon belül a területileg illetékes járási hivatalhoz fordulhat a jogosultság megállapítása ügyében.

A témában további bejegyzést IDE kattintva olvashat.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések