Mit kell tartalmaznia a házassági vagyonjogi szerződésnek lakásvásárlási hitel igénylésénél?

Tisztelt! Hitelnet!

Először elolvastam a témákat a weblapjukról, kicsit utánanéztem az ineterneten. További kérdéseim lennének.

Használt lakást szeretnék venni kb. 8.000.000 Ft értékben. 38 éves vagyok, magyar állampolgár.
– 3.000.000 Ft önerő
– 5.000.000 Ft hitelből (15 évre)
– havi jövedelem 350.000 Ft, állandó munkaviszony 2 éve.

Spéci helyzet: Nekem állandó magyar lakcímem van, viszont a feleségemnek és gyerekeknek csak tartózkodási (a gyerekek a határ közelében külföldön mennek iskolába, úgyszintén a feleség is). E miatt nem létesítenek egyenlőre állandó lakcímet, csakis tartózkodásit. (ez biztos)
– egyedül akarom felvenni a hitelt anélkül, hogy feleségemet belevonjam adótársként és ez nem is lehetséges a lakcím miatt. Úgy olvastam, hogy ehhez vagyonjogi szerződés kell. Ehhez kérnék még egy kis magyarázatot. Ez a szerződés az összes vagyonhoz számítana vagy csak az említett lakás? Mi az ára egy ilyen szerződésnek?
-a lakást kiadásra szánnám, befektetésre. Lehetséges-e a kedvezményes kamatú hitel? Én a lakásba bejelentkezhetek, de mindenképpen ki lesz adva.
CSOK-ot nem igényelnék, mert nem is lehet. A gyerekek nem lesznek azon címen bejelentve (és így is csak tartózkodási címük van)
– lakástakarék egy időben jobb vari? Ezt is csak egyedül fizetném, 20.000 Ft
– Mik a további költségek:
adásvételi?
illeték 4%
vagyonjogi szerződés?
többi költség? (Mire kell még számítanom és milyen összegű költségekre?) A végösszeg a döntő, hogy valójában milyen áru lakást vehetnék.

Előre köszönöm a választ. Megkeresem majd irodájukat is, de mivel nagyjából utazok, a munkahelyen nem nagyon vagyok munkaidőben egy helyen. Más irodájukba is bejelentkezhetek, ami útba esik? Nem szükséges a lakóhely városban?

Nagyon megköszönném az útbaigazításokat mielőtt megkeresem személyesen is.
Üdvözlettel.
Gábor

Kedves Gábor!

Nem kötelező az igénylő házastársát adóstársként bevonni az hitelbe, ha a közjegyző által készített/hitelesített vagy ügyvéd által ellenjegyzett okirattal igazolják, hogy a hiteligénylő és házastársa között vagyonközösség nem áll fenn. (A hitelügyletbe nem szereplő házastárs esetében azonban a Bank vizsgálja a KHR státuszt és csak nemleges eredmény esetén nyújtható kölcsön.)

A házassági vagyonjogi szerződés olyan, közjegyző által készített vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratba foglalt szerződés, amelyben a házastárs felek a hiteltartozás fennállásának időtartamára visszavonhatatlanul kijelentik a következőket:
– az ingatlan, amely a szóban forgó hitel fedezetéül szolgál az adós, mint házastárs külön vagyonát képezi,
– e hitelben adósként nem szereplő házastárs kijelenti, hogy fenti ingatlanra semmilyen formában és jogcímen igényt nem támaszt,
– e hitelt az adós, mint házastárs a házastársak által az ő különvagyonának tekintett forrásból törleszti.

A szerződés elkészítésének díjáról pontos tájékoztatást az illető közjegyző/ügyvéd tud adni.

A vásárláshoz piaci kamatozású lakáshitelt igényelhet. Kamattámogatott hitel igénylése esetén a házastársnak is tulajdonjoghoz kellene jutni a célingatlanban. Az Ön által elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Ebben pontos tájékoztatást tudnak adni a felmerülő költségekről is.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések