Milyen önerő nélküli hitellehetőségek vannak használt lakás vásárlásakor?

Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődni szeretnénk a lehetőségeinkről hitellel kapcsolatban. Párommal egy 5 500 000 Ft-ért hirdetett használt lakóházat néztünk ki egy kis településen Győr-Moson-Sopron megyében. Nekem van egy négy hónapos megtakarításom a fundamentánál, bár tudom, hogy ez önerőként nem szolgál. Önerő jelenleg nem áll rendelkezésünkre. Viszont én hallottam, hogy a szocpolt is önerőnek számíthatják a 24. terhességi hét betöltésével. Igaz-e ez?

Egyáltalán milyen lehetőségeink lennének? Sajnos nem vagyunk ez ügyben tájékozottak. A páromnak rendes bejelentett munkaviszonya van és Nekem is, csak én jelenleg kismama vagyok, de így is havi 100 000 forint a nettó jövedelmem.

Válaszukat előre is köszönöm!
Évi

Kedves Évi!

A megtakarítási időszakban lévő Fundamenta valóban nem tekinthető önerőnek lakásvásárlás esetén, ellenben a betöltött 24. terhességi hetet követően – amit 8 napnál nem régebbi orvosi igazolással kell alátámasztani – a magzat gyermeknek minősül, így az utána kapott támogatás saját erőként vehető figyelembe a pénzintézeteknél. (Van olyan bank is, amely a megelőlegező CSOK-ot sem számítja bele az ingatlan terhelhetőségébe, tehát ilyen értelemben a 24. terhességi hét betöltése előtt is saját erőkén vehető figyelembe a kedvezmény.)

A törvényi előírás szerint egy ingatlanra forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel. Ez az 5,5 millió forint értékű ház esetében maximum 4,4 millió forint összegű hitelfelvételt tesz lehetővé. A maximális finanszírozási arányra vonatkozó törvényi előíráson túl a pénzintézetek saját hatáskörben döntenek a – a háztartás igazolt jövedelmétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függő – maximális finanszírozási arányról, ezért bankonként változhat a maximálisan nyújtható lakáshitel összege. Arról, hogy az Önök esetében a kinézett ingatlanra mekkora összegű kölcsön nyújtható, s mennyi önerővel kell rendelkezniük, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat.

Használt lakóház vásárlásához az otthonteremtési kamattámogatás keretében államilag támogatott lakáshitel igényelhető, mely esetén a kamattámogatást az állam a futamidő első 5 évében biztosítja. Ezenkívül valamennyi hitelintézet kínálatában megtalálhatók a piaci kamatozású lakáshitelek egészen a 3 hónapos kamatperiódustól akár a 20 évre fixálható kamatú kölcsönig. Az aktuális törlesztő részleteket online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerhetik meg.


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Barbara szerint:

2017-08-06 - 07:13

Hitelt szeretnénk felvenni a párommal használt lakás vásárlására. Mivel fiatal pár vagyunk, így önerőnk és fedezet sincs. 2 gyermeket szeretnénk a jövőben.
Az önerőt lehet helyettesíteni a csokkal?

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-06 - 07:24

Kedves Barbara!
2 vállalt gyermek után 1.430.000 Ft összegű CSOK igényelhető. Van ugyan olyan bank, amelyik a megelőlegező CSOK összegét is önerőként veszi figyelembe, ez az összeg azonban nem biztos, hogy elegendő lenne önerőnek. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást a további részletek ismeretében tudunk adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Kitti szerint:

2017-08-06 - 07:12

Tisztelt Hitelnet!
Élettársammal szeretnénk lakást venni, de csak a szokásos a hiba: önerőnk minimális van. Én 130.000, ő 170.000 körül kap fizetést. Semmi sincs a nevünkön, se ingatlan, se ingóság, se tartozás.
Nekem lenne olyan lehetőségem, hogy a munkáltató biztosítana maximum 3,5M forintot lakásvásárlásra. Viszont ezt még mindig ki kellene egészíteni kb. 2M forinttal, hogy valóban házhoz jussunk.
Van olyan, hogy ugyanarra az ingatlanra fel tudunk venni két hitelt? Vagy csak a személyi kölcsön marad?
Köszönettel: K.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-06 - 07:21

Kedves Kitti!
A vásárolandó és egyben fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel hitelként, tehát – a hitelbírálat eredményétől függően – valamekkora önerőre mindenképpen szükség lenne, ha nincs lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Viki szerint:

2016-03-30 - 17:38

Tisztelt Hitelnet!
Édesapámmal és testvéremmel élek együtt, viszont költözésre szántam el magam. Párommal és a szüleivel szeretnénk egy házat, viszont ahhoz hitelt kellene igényelni. 15 millió Ft feletti az ára a megnézett háznak. Nagy valószínűséggel a szülőknek nem adnának hitelt, mert korábban is próbálkoztak vele, de idősnek találták őket (50 felettiek, de még nem nyugdíjas korúak), illetve más tényezőtől is függhetett (részeteket nem tudok).
Az lenne a kérdésem, hogy a páromnak és nekem, ha csak fizetésünk van (minimálbért meghaladja), és nincs más vagyonunk (autó, lakás, ház), ami a saját nevünkön van, lehetséges-e valamilyen hitel felvétele?
Köszönöm válaszukat előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-30 - 17:49

Kedves Viki!
Önerő (készpénz) vagy plusz ingatlanfedezet nélkül – csak fizetésre és a célingatlan bevonásával – sajnos nem oldható meg a lakásvásárlás. Plusz fedezetként egyébként olyan ingatlan is elfogadható, amely nem az Önök nevén van, de tulajdonosai hajlandók részt venni a hitelügyletben és hozzájárulnak a jelzálogbejegyzéshez. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink díjmentes tájékoztatást adnak az elérhető hitelkonstrukciókról.

András szerint:

2016-01-24 - 08:30

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy kétgyermekes családként – amennyiben használt lakást szeretnénk vásárolni – a CSOK 1,5 milliós összege mellé mekkora az igényelhető, támogatott hitelkeret?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel
András

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-23 - 11:01

Kedves András!
A lakásvásárlásához igényelhető hitel összege függ a vásárolandó lakás értékétől, területi elhelyezkedésétől, valamint az igénylők jövedelmi helyzetétől. Ezeket az információkat online adatlapunkon adhatja meg, majd ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek.

Balázs szerint:

2016-01-09 - 14:43

Tisztelt Hitelnet!
Az iránt érdeklődöm, hogy lehet-e tudni melyik bank számítja be a megelőlegezett CSOK-ot önerőnek? Nekünk 2 kis gyermekünk van, házasok vagyunk 40 év alatt és bevállalnánk a 3.-ik gyereket is új lakás vagy új ház építésére az átlagbérnél többszörösen magasabb havi jövedelemmel. Az új vásárolt vagy épített ingatlan (90+ nm) ára 23M Ft lenne, amiben kihasználnánk a 10+10 milliós konstrukciót kiegészítve 3M Ft piaci lakáshitellel, erre keresnénk a legmegfelelőbb banki konstrukciót.
Ha a bank elfogadja a megelőlegezett CSOK-ot önerőnek, akkor építési hitelnél hogy lehet lebonyolítani indulásként a telek vásárlását (CSOK-ból ezt nem lehet, ha jól tudom), akkor azt a hitel fedezné, az építési/bekerülési fennmaradó költséget meg a CSOK (az önerő) és a hitel egy része?
Másik kérdésem, ha a bank nem számítja be önerőnek a megelőlegezett CSOK-ot, akkor mi értelme van a megelőlegezésnek, ha nem használható fel?
Üdvözlettel:
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-17 - 18:31

Kedves Balázs!
A telekvásárlás sajnos sem a CSOK-ból, sem a támogatott hitelből nem finanszírozható. A telket önerőből szükséges megvásárolni. A megelőlegező CSOK-ot több hitelintézet is elfogadja önerőként.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készítenek Önöknek.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések