Milyen feltételei vannak a hitelelengedésnek? - Hitelnet.hu

Milyen feltételei vannak a hitelelengedésnek?

Tisztelt Hitelnet!

Férjemmel építkezés előtt állunk. Ha minden jól alakul szeptemberben tudjuk elkezdeni, melyhez hitelt is szeretnénk felvenni. Várandós nem vagyok és még gyermekünk sincs, a közeljövőben szeretnénk.

Szeretném kérdezni, hogy a hitelelengedés a csok támogatás keretein belül felvett hitelre is érvényes?
Vagy csak ingatlan célú jelzáloghitelre?
Több alkalommal is igénybe vehető a jelzáloghitel elengedés? (olyan esetben értve, hogy szeretnénk 2 gyermeket, egyikük 12 hetes magzati korától eltörlik az 1 M Ft-ot a hiteltartozásunkból)?

Továbbá amennyiben még áll fenn tartozásunk a 2. gyermekünk 12 hetes magzati korától, ismét kérhető az 1M Ft-os elengedés?

Arról értesültem, hogy a hitelfelvétel, illetve helyesebben a hitelszerződés aláírása meg kell, hogy előzze a magzat 12. terhességi hetét? Jól tudom?

Mindeközben nyilván a hitelelengedés jogszabályait változtathatják, amit mi adott feltételekkel, adott időpontban aláírunk az is módosulhat egy későbbi jogszabályi törvényi változtatással?

Szíves válaszukat előre is megköszönve, tisztelettel Eszter!

Kedves Eszter!

Kétféle támogatás esetén is beszélhetünk hitelelengedésről. Az egyik a babaváró hitel, a másik a nagycsaládosok tartozáscsökkentő támogatás. Az előbbiről IDE, utóbbiról IDE kattintva talál bővebb információt.

A babaváró hitel esetében maximum 10 millió forint vehető fel. Az összeg szabad felhasználású, építkezéshez is felhasználható. A 2019. július 1. után született első gyermek után még nincs hitelelengedés, viszont a kölcsön kamatmentes marad a futamidő végéig. A 2. gyermek születésekor a bank elengedi a fennálló tartozás 30%-át. Harmadik gyermek születése esetén pedig a teljes fennálló tartozás elengedésre kerül.

Ezzel szemben a tartozáscsökkentő támogatás meglévő lakáshitelből (akár CSOK hitel esetén is, illetve 2017. november 14. előtt felvett szabad felhasználású jelzáloghitelnél is) írható jóvá. Az első gyermek után nem igényelhető tartozáscsökkentés. A 2019. július 1. után született második gyermek után 1M Ft, a 3. gyermek után 4M Ft, és minden további gyermek után 1-1M Ft igényelhető, mely a hitel csökkentésére fordítható.

A várandósság legalább 12. hetét betöltött magzata után már igénybe vehető mindkét támogatás. Tartozáscsökkentő támogatás esetén a szerződés – melyből jóváírásra kerül a támogatás – aláírása meg kell, hogy előzze a gyermek születését.

Mindig az adott jogszabály rendelkezik arról, hogy az éppen hatályos előírások mire vonatkoznak.

Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető legkedvezőbb építési hitelekről is. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést is!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. július 11. csütörtök

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések