Mi a megoldás, hogy a magyar TB létesítésére vállalt határidőből ne csússzunk ki? - Hitelnet.hu

Mi a megoldás, hogy a magyar TB létesítésére vállalt határidőből ne csússzunk ki?

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Már 5 éve külföldön dolgozunk/élünk a feleségemmel. Most született kisbabánk és tervezzük a hazaköltözést Magyarországra. Szeretnénk házat vásárolni, és CSOK-ot igényelni, melyet az önrész mellé számíttatnánk be. Erre szerencsére ha jól értelmeztem van lehetőség külföldi Tb igazolással. Mi 2 gyereket tervezünk, így a házvásárlást követően lenne 180 napunk, hogy valamelyikőnk magyar Tb jogviszonnyal rendelkezzen.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Most fogunk hazamenni és nézegetünk hazákat, viszont ha találunk, akkor júniusban tudnánk elindítani a kérvényeket és a hitelt a vásárláshoz. Viszont mi majd jövőre februárban mennénk haza és így a 180 napos türelmi időt meghaladnánk.

A kérdésem a következő lenne: Van-e lehetőség házvásárlás után a CSOK-ot igényelni úgy, hogy azt a pénzt beszámoltassuk a a törlesztőnkbe, vagy esetleg lakásfelújításra költhessük? Lakásbővítésre nem lenne szükségük.
Nem tudom, hogy lakásfelújításra van-e lehetőség vagy még mindig csak lakásbővítésre költhető az összeg?

Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Béla

Kedves Béla!

2018. március 15-től valóban van lehetőség külföldi TB jogviszonnyal történő CSOK igénylésre azzal a feltétellel, hogy az igénylő vállalja, hogy a támogatási kérelem aláírását követő 180 napon belül magyarországi TB jogviszonyt létesít.

A CSOK házvásárlás esetén a vételár utolsó részének kifizetéséhez vehető igénybe. Adott esetben arra sajnos nincs lehetőség, hogy a vásárlást követően, visszamenőlegesen, akár a felvett kölcsön előtörlesztésére vegyék igénybe a kedvezményt. Arról, hogy meglévő esetén a fennálló tartozás csökkentésére mely esetben igényelhető a támogatás, IDE kattintva tájékozódhat. Lakásfelújításra a CSOK továbbra sem érhető el.

Ha csak februárban térnének vissza Magyarországra, akkor a házvásárlást és a CSOK igénylést is ennek megfelelően kellene időzíteniük. Amennyiben az eladónak is megfelel, egy előszerződés keretében lefoglalózhatnák a célingatlant (készpénzben a vételár maximum 10%-a adható át), majd egy későbbi időpontban kötnék meg a végleges adásvételi szerződést. A CSOK kérelem a végleges adásvételi szerződés megkötésétől számított 180 napon belül nyújtható be a hitelintézetekhez. Külföldi munkavállalás esetén a TB jogviszony létesítésére vonatkozó 180 napos vállalási határidő a támogatási szerződés aláírásának napjától számít, tehát megfelelő időzítéssel megoldható, hogy ne csússzanak ki a határidőkből.

Szakértőink készséggel adnak Önöknek személyre szóló, díjmentes tájékoztatást a bővebb információk ismeretében. Ehhez első körben online adatlapunk kitöltése szükséges. Irodáink elérhetőségét ITT találja. Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Utolsó módosítás: 2018. május 16. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések