Mekkora költségvetés szükséges 2,2M Ft CSOK-hoz bővítésnél?

Tisztelt Hitelnet!

Bővíteni szeretnék egy régi építésű házat, melyben hatan lakunk és már kicsi, ezért kb. 25-30 m2 hasznos alapterületű bővítéssel akarjuk csinálni, mely bővítmény összesen egy kb. 42 m2 alapterületű konyha + étkező és előtér (nappali) lenne, meg egy meglévő, de le kell bontani fürdőszoba bővítése 10 m2 alapterületre (összesen 50-55 m2). Még a fűtést is szeretnénk korszerűsíteni. Kérdezném, hogy 2.200 000 forintot meg szeretnénk kapni, ahhoz mekkora költségvetést kell csinálni?

Hasznos alapterület: a lakáson belül közvetlenül megközelíthető, következő helyiségek − az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet (a továbbiakban: OTÉK) szerint számított − hasznos alapterületének összege:
a) előszoba, közlekedő,
b) nappali,
c) hálószoba,
d) étkező,
e) konyha, étkezőkonyha,
f) fürdőszoba,
g) WC,
h) kamra, tároló,
i) gardrób,
j) mosókonyha,
k) kazánhelyiség és
l) egyéb fűthető helyiség, ide nem értve a gépjárműtárolót és a pinceszinti helyiséget;

Ha jól értelmezem, amit szeretnénk csinálni bővítést az ebben a listában benne van és csinálhatjuk.

Válaszukat megköszönöm.
Tisztelettel.
Gábor

Kedves Gábor!

CSOK szempontjából bővítésről akkor beszélhetünk, ha a meglévő lakóingatlan hasznos alapterülete legalább egy 8 m2 nagyságú szobával növekszik. A nappali szintén szobának tekinthető, lényeges azonban, hogy a bővítésre vonatkozó tervdokumentáció alapján is nappali (+ konyha + étkező) legyen a bővítmény megnevezése és nappali helyett ne előtér szerepeljen.

Amennyiben korszerűsítési munkálatok is lesznek, úgy a költségvetést szükséges megbontani a bővítés és az azzal közvetlenül összefüggő munkálatokra és külön a ház további korszerűsítési munkálataira. CSOK csak azon munkálatok finanszírozására használható fel, melyek a bővítéshez közvetlenül kapcsolódnak. Ha a 3 gyermek után igényelhető 2.200.000 Ft összegű CSOK-ot szeretnék megkapni, akkor a bővítésre vonatkozó költségvetés összegének el kell érnie a 2,2M Ft-ot, melynek 70%-át szükséges számlával igazolni. A költségek igazolásaként csak olyan számla fogadható el, ami a bővítésre vonatkozik. Ezen belül a számla tartalmazhat anyagárat és munkadíjat egyaránt. A költségvetéshez szükséges formanyomtatvány a hitelintézeteknél elérhető.

A bővítésre vonatkozó további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Amennyiben a munkálatok elvégzéséhez kölcsönt is szeretnének igénybe venni, úgy az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online adatlapunk kitöltését követően. Irodáinkban a teljes körű hitel és CSOK ügyintézés díjmentes!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések