Megszakad a TB jogviszony, ha 1 hónapra munkanélkülire megyek?

Tisztelt Hitelnet!

Érdeklődnék, használt házat szeretnék venni! Kettő gyermekem van és szeretném a csokot igénybe venni! A házat már kiválasztottam, de a 180 nap TB-m csak szeptember 11.-én jár le! Előtte van 22 éves munkaviszonyom, de mivel messze volt a lakóhelyemtől, kénytelen voltam gyes után kilépni! Mivel ott volt kieséses időm, azt úgy látom elvesztettem.
A kérdésem az, hogy megkaphatom-e a papírokat 15 napnál előbb?

Másik kérdésem mivel gyermekeimet egyedül nevelem, két gyermek két apától, de házasság egyik félnél sem volt, megegyezés szerint fizetik a gyerektartást. Legtöbbször kézbe adják!
Érdeklődnék, hogy ez akadálya lehet a Csok felvételének?

Sajnos itt még az iskolakezdés is, elég nyűgös, mivel Biatorbágyról a Balatonra szeretnék költözni! Jelenleg munkaviszonyban vagyok!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy ha ott nem találok munkát, a TB-m meddig érvényes, ha addig munkanélkülire megyek maximum egy hónapra?

Válaszát nagyon megköszönöm!
Üdvözlettel.
Irén

Kedves Irén!

A CSOK igényléshez szükséges TB jogviszony igazolást csak akkor tudja kiadni Önnek az OEP, ha megvan a 180 napos jogviszonya. Arra nincs lehetőség, hogy 15 nappal korábban megkapja ezt az igazolást, hiszen a CSOK jogosultságnak minimum 180 nap folyamatos TB jogviszony a feltétele, melyben legfeljebb 30 nap megszakítás lehet. Az álláskeresési támogatásban részesülő személy információink szerint biztosítottnak számít. Az igazolás kiadásáról pontos tájékoztatást – a nyilvántartott adatok alapján – a területileg illetékes OEP tud adni Önnek.

Előző élettársi kapcsolatból született gyermek után igényelt CSOK esetén nem szükséges bírósági határozat a gyermekelhelyezésről. A szülő egyéb módon is igazolhatja, hogy a gyermek, akire tekintettel igényeli a kedvezményt, az ő eltartásában van. Erről bővebben IDE kattintva tájékozódhat. A gyermektartás megfizetésének igazolását nem kérik a hitelintézetek.

A használt lakás vásárlása esetén előírt további CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat!


Utolsó módosítás: 2020. március 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések