Házasként mennyi megelőlegező CSOK-ot kaphatunk? - Hitelnet.hu

Házasként mennyi megelőlegező CSOK-ot kaphatunk?

Tisztelt Tanácsadó!

Használt lakást szeretnénk vásárolni. Lakástakarék számlánk az van viszont, mivel a futamidő felénél járunk, így alacsony összeget tudnánk kivenni belőle. (Sajnos ez nem jó nekünk.) Voltunk bankban hitel miatt érdeklődni, de sajnos én még 1 évig szerepelek a BAR listán (kifizetésre került már az összeg, jövő nyáron fog végleg törlődni), így a hitel sem jöhet szóba.

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Marad a CSOK. Viszont oda mivel még nincs gyerek, így kérik a házasságot, mert élettársként nem fogadnak el minket. Ha belevágunk a házasságba, lehet esetleg olyanra számolni, hogy még se kapnánk meg a CSOK-ot? Vagy mennyi lenne az az összeg, amit a csok, ha vállalunk gyereket, megadna? Az ingatlan 4 millió forint lenne és kb. mennyit lehetne a csok-ból beletenni? Bankoknál, lakástakaréknál már jártunk.

Van esetleg arra lehetőség, hogy az önkormányzatnál elinduljunk valamerre?

Remélem tudd valami tanácsot adni, előre is köszönöm szépen.
Üdvözlettel.
Marcsi

Kedves Marcsi!

Vállalt gyermek után valóban csak házastársi kapcsolatban igényelhető a CSOK. A CSOK kérelem is elutasításra kerülhet, ha az igénylők nem felelnek meg valamennyi CSOK feltételnek. A használt lakásra vonatkozó CSOK feltételeket IDE kattintva ismerheti meg. Fontos, hogy nemcsak a személyi feltételeknek kell teljesülni, hanem magára az ingatlanra vonatkozó feltételeknek is meg kell felelni. Ezekről bővebben ITT és ITT tájékozódhat.

Használt lakás vásárlása esetén – függetlenül a meglévő gyermekek számától – legfeljebb 2 gyermek vállalására van lehetőség. 2 gyermek után jelenleg 1.430.000 Ft összegű támogatás vehető igénybe. Bankpartnereink egyikénél legalább 6 havi passzív esetén megoldható lehet lakásvásárlási hitel felvétele. Elképzelhető tehát, hogy a 4 milliós vételárból fennmaradó összeg egy része banki forrásból finanszírozható. Arról, hogy valóban elérhető-e az Önök esetében ez a hitelkonstrukció, után tudunk pontos tájékoztatást adni. Ehhez bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, elsőként töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Az önkormányzati támogatás, illetve kamatmentes kölcsön igénybevételével kapcsolatban a területileg illetékes önkormányzatot kellene felkeresniük.

Utolsó módosítás: 2018. november 06. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések