Szigeteléshez és a tetőszerkezet javításához kapható szocpol? - Hitelnet.hu

Szigeteléshez és a tetőszerkezet javításához kapható szocpol?

Tisztelt Hitelnet!

Kapható-e szocpol vagy valamilyen támogatás lakásunk bővítésére illetve korszerűsítésére? Párommal nem vagyunk házasok. Jelenleg az ő kis méretű kültelki házában élünk 4 kiskorú gyermekünkkel. Az 56 nm-es ház már kicsi számunkra és építeni szeretnénk rá még egy szintet, hogy a család minden tagjának legyen külön kis szobája és fürdőszobát, homlokzati szigetelést szeretnénk, valamint új tetőszerkezetet újítani a házon.

Ez számításunk szerint körülbelül 3,2 millió forint lenne. 1 millió forinttal rendelkezünk. Ha sikerülne támogatáshoz jutnunk, a fennmaradó összeget a párom havi keresetéből tennénk hozzá. Így körülbelül 8 hónap alatt elkészülnénk az építkezéssel. Jelenleg számomra a Magyar Államkincstár havonta 80 ezer forint gyest és családi pótlékot folyósít. Sem a párom, sem én még nem vettük igénybe az Állam által finanszírozott támogatásokat, ami ingatlanra vonatkozik.

Kaphatunk-e így bármilyen állami támogatást és mi az eljárási módja?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Zsanett

Kedves Zsanett!

Szocpolt sem a korszerűsítésnek minősülő szigeteléshez és tetőfelújításhoz, sem a meglévő lakás tetőtér-beépítéssel történő bővítéséhez nem lehet igénybe venni. Szocpoltámogatás a hatályos rendelkezések alapján teljesen új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető. Gyermekek után járó egy összegű állami támogatást korszerűsítéshez korábban sem lehetett igénybe venni. Lakásbővítés esetén ugyan elérhető volt a félszocpol, de ez a támogatási forma 2009. július 1-től megszűnt.

Az Ön által vázolt építési munkálatok finanszírozása igénybevételével történhet. Fedezetként lakóházat, hétvégi házat, nyaralót fogadnak el elsősorban a pénzintézetek, ezért egy esetleges esetén fontos lenne tudni, hogy párja külterületen lévő ingatlana milyen megnevezéssel szerepel a tulajdoni lapon. Ha a külterületi fekvés miatt gazdasági épületként van nyilvántartva a ház, akkor gondok lehetnek a banki finanszírozással. A legtöbb pénzintézet nem fogad el megnevezésű ingatlant hitelfedezetként. Csupán pénzügyi partnereink egyike hitelez gazdasági épületként nyilvántartott lakóházat, de ekkor is csak egyedi bírálattal működhet a .

Lakóházként nyilvántartott ingatlan esetében van lehetőség államilag támogatott lakáshitel igénybevételére, ellenkező esetben egyedi engedély esetén is csak piaci kamatozású lakáskölcsön lehet elérhető. A hiteligényléshez párjának legalább a minimálbért elérő, hivatalosan igazolható fizetéssel kell rendelkeznie. A gyes és a az adós elsődleges jövedelme mellett kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2014. április 27. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zsuzsa szerint:

2015-07-01 - 08:01

Üdvözlöm!
Van egy saját tulajdonú lakásom, amit évek óta újítgatunk. Tavaly született meg a kisfiúnk. Az lenne a kérdésem, hogy igényelhetjük-e a Csokot tetőcsere céljából?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-01 - 08:11

Kedves Zsuzsa!
A CSOK felújításra, korszerűsítésre nem vehető igénybe, így sajnos tetőcserére nem tudják felhasználni a kedvezményt.

Péter szerint:

2015-01-30 - 15:36

Banki hitellel ellátott meglévő családi házunk van, garázzsal együtt 98 nm. Kérdésem az lenne, hogy így, hogy hitel van a házon, igénybe vehető-e szocpol külső hőszigetelésre. Egy 10 hónapos gyermekünk van. Egyáltalán befolyásolja-e a banki hitel a szocpol igénylését. Ha ez nem vehető igénybe, akkor létezik-e olyan, hogy kedvezményes állami támogatás a ház külső hőszigetelésére.
Legyenek szívesek tanácsot adni, hogy kihez tudnánk fordulni ez ügyben.
Köszönöm válaszukat!
Péter

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-30 - 21:49

Kedves Péter!
Külső hőszigetelésre, vagyis korszerűsítéshez gyermekek utáni támogatás (szocpol, CSOK) sajnos nem igényelhető. Egyéb lakáscélú állami támogatást illetően irodánk nem illetékes.

Jani szerint:

2015-01-26 - 13:23

Tetőfelújításra lehet-e igényelni? 2 gyerek van. Ingatlan 30-15 millió forint értékű.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-26 - 14:21

Kedves Jani!
Felújítási munkálatok finanszírozására a szocpol nem vehető igénybe. Erre a lakáscélra felújítási kölcsönt nyújtanak a bankok, melyekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

György szerint:

2015-01-15 - 22:18

Tisztelt szakértő úr!
Azt szeretném kérdezni, hogy van egy 100 m2-es házunk és lehetséges lenne igénybe venni a szocpolt 2 gyerekre? Például korszerűsítésre, központi fűtés, külső szigetelés, nyílászárok kicserélése.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-16 - 20:12

Kedves György!
A szocpolt korszerűsítésre nem lehetséges igénybe venni, de erre a célra államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitel is igényelhető. Amennyiben ez a lehetőség is érdekli Önöket, kérjük küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Szabina és Janika szerint:

2015-01-13 - 22:47

Van két gyerekünk, az egyik 3 éves lesz, a másik 5 hónapos. A házunkra hitelt vettünk föl, hogy fel tudjuk újítani és a tetőteret be tudjuk fejezni. A költségvetésbe már nem fért bele a tetőfelújítás illetve a ház körbe szigetelése.
Érdeklődni szeretnénk, hogy az új szocpolt ilyesmire meg lehet-e igényelni, vagy csak és kizárólag bővítésre?
Várjuk válaszukat.
Köszönettel:
Szabina és Janika

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-14 - 21:55

Kedves Szabina és Janika!
A szocpolt korszerűsítési munkálatokra sem jelenleg, sem július 1. után nem lehet sajnos igénybe venni.

László szerint:

2014-11-26 - 13:54

Most vásárolt felújításra szoruló házamhoz milyen állami támogatást vehetek igénybe?

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-26 - 14:00

Kedves László!
Lakásfelújításhoz gyermekek után adható állami támogatás (szocpol), illetve kamattámogatás nem nyújtható. Lakásfelújításra piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Amennyiben korszerűsítési munkálatokat szeretne elvégezni (például: nyílászárók energiatakarékos cseréje, fűtéskorszerűsítés, szigetelés, tetőcsere, stb.), akkor erre a célra igényelhető államilag támogatott lakáshitel is. Ezekről online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével kérhet személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot!

Tamás szerint:

2014-11-21 - 12:27

Örökölt lakásban élünk (1/2 tulajdonjoggal) 4 gyermekemmel. Tetőt szeretném lecserélni és azt szeretném tudni, hogy ez megvalósítható-e szocpolból.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-21 - 13:50

Kedves Tamás!
Szocpol lakásfelújításhoz, lakáskorszerűsítéshez nem igényelhető, így a gyermekek utáni támogatást tetőcseréhez sajnos nem tudják igénybe venni. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a lakáshitel lehetőségek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Regina szerint:

2014-09-10 - 12:50

Szeretném kérdezni, hogy második gyermek utáni szocpolból fel lehet-e újítani a tetőt vagy venni kell-e fel hozzá valami hitelt vagy megpályázni is elég?

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-10 - 13:20

Kedves Regina!
Szocpol – sem hitellel, sem hitelfelvétel nélkül – nem vehető igénybe lakásfelújításra. Erre a célra forint alapú, piaci kamatozású lakáshitelt igényelhetnek. A legkedvezőbb konstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják online adatlapunk kitöltése után!

Tímea szerint:

2014-08-13 - 13:11

Szeretném a lakásomat lakhatóvá tenni a kisfiam és az én számomra, ezért szeretném a szocpolt felvenni. Szeretném tudni mi a teendő és mi az eljárás, hogy sikerüljön.
Szíveskedjenek válaszolni.
Köszönöm.
Tisztelettel.
Tímea

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-13 - 13:15

Kedves Tímea!
Szocpol használt lakásra nem vehető fel, csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához lehet igényelni. Emiatt a meglévő háza lakhatóvá tételéhez sajnos nem tudja igénybe venni. Az erre a célra igényelhető lakáshitelekről azonban Tanácsadóink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

Kanalas Géza szerint:

2014-07-26 - 20:14

Üdv!
Ha mindenre azt mondják, hogy nem adják a szocpolt, akkor mire adják? Hogy lehet igénybe venni?

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-26 - 21:10

Kedves Géza!
A szocpol a jelenleg hatályos rendelkezések szerint új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához vehető igénybe. Minderről bővebben honlapounkon olvashat.

B. Lászlóné szerint:

2014-07-23 - 14:36

Szocpol támogatás feltételei! Korhatár, lakásfelújításra mekkora összeg igényelhető? Gyermekenkénti igényelhető összeg?

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-23 - 14:40

Kedves Asszonyom!
Lakásfelújításhoz nem igényelhető szocpol. A szocpol támogatás feltételeiről (cél, korhatár stb.) honlapunkon részletes leírást talál.
Amennyiben a lakásfelújításhoz igényelhető hitelekről tájékozódni szeretne, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető konstrukciókat!

Géza szerint:

2014-07-12 - 09:35

A kérdésem a következő: két gyerekre kihasználtam a szocpolt lakás vásárlásra, a harmadik gyerekre pedik szeretném kihasználni a tetőtér felújítására.
Mit kell tennem, hogy meg tudjam valósítani?

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-12 - 10:44

Kedves Géza!
Lakásfelújítási célra szocpol nem vehető igénybe. A 3. gyermek után esetleg az utólagos szocpolra lehetnek jogosultak, ha jelenleg is törlesztik a korábbi lakásvásárláshoz felvett lakáshitelt és megfelelnek az utólagos szocpol feltételeinek. A jogosultság megállapítását annál a banknál kérhetik, ahol a lakáshitelt felvették. Ha ilyen hitellel nem rendelkeznek, akkor sajnos az utóbb született gyermek utáni támogatást sem tudják igénybe venni.

Erika szerint:

2014-06-17 - 20:54

Egy gyerekre mennyi szocpol jár? Adja-e tetőcserére? Mivel már az első gyerekemre igénybe vettem, csak a másodikra nem. A másik kérdésem, a testvérem nevében kérdezném meg, mivel neki nincs internet.Testvéremnek 3 gyermeke van, egyedül neveli a gyerekeket és még bent van mind a három gyereknek a szocpolja. Azt szeretném kérdezni, neki nem lehetne-e a szocpolt lakástörlesztésbe fektetni?
Előre is köszönöm segítségét és megértését. Üdvözlettel, Erika

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-17 - 22:29

Kedves Erika!
Szocpol tetőcseréhez nem vehető igénybe. Ha első gyermeke után megkapta a támogatást, akkor – jelenleg is fennálló lakáshitel esetén – a hitelnyújtó banknál érdeklődhet a második gyermeke utáni utólagos támogatás esetleges jogosultságával kapcsolatban, mely több tényezőtől (például: korábbi hitelcél, méltányolható lakásigény) is függ.
A leírtak alapján testvérének sajnos nincs lehetősége gyermekei után a szocpolt fennálló lakáshitelének csökkentésére fordítani.

Rita szerint:

2014-05-04 - 21:32

Érdeklődni szeretnék, lehet-e igénybe venni a szocpolt lakásfelújításra! Van 2 gyermekem, a szüleimnél lakunk, és erre a házra szeretném felújításra felvenni, mert saját lakást nem tudok venni.
Mik a lehetőségeim?

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-05 - 11:17

Kedves Rita!
A szocpolt lakásfelújításra nem lehet felvenni. A felújítási munkálatok elvégzéséhez lakáshitelt igényelhet. Ha ez a lehetőség is érdekli, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések