Mekkora tulajdonrész szükséges a korszerűsítéses falusi CSOK-hoz? - Hitelnet.hu

Mekkora tulajdonrész szükséges a korszerűsítéses falusi CSOK-hoz?

Üdvözlöm!

Kérdésem a következő lenne:

Élettársammal (nem bejegyzett!!) van 2 közös gyerekünk. Szeretnénk igénybe venni lakásfelújításra a két gyerek után járó 1 300 000 Ft vissza nem térítendő állami támogatást! A felújítani kívánt ingatlan 1/1-es tulajdonom.
Mekkora minimum tulajdonrészének kell lennie páromnak, hogy jogosultak legyünk a támogatásra?

Hol lehet igényelni a támogatást? Azért kérdem, mert a minap voltam a számlavezető bankomnál megkérdezni és nem igazán tudtak segíteni ebben az ügyben!

Kérdésem még annyi lenne, hogyha igényeljük a támogatást, mivel terhelik meg az ingatlant és mennyi időre?

Továbbá nyílászáró vásárlás előtt állunk (kb. 1 héten belül), de a jogosultsághoz szükséges tulajdonrész még nincs átíratva (kb. szeptember lesz). El fogom tudni számoltatni a nyílászáró számlát az igényelni kívánt támogatásba?

Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

A vonatkozó kormányrendelet nem határozza meg élettársak, házastársak igénylése esetén, hogy külön-külön mekkora arányú tulajdonrész szükséges a jogosultsághoz. A jogszabály annyit rögzít, hogy a támogatott ingatlanban együttesen legalább 50% tulajdoni hányaddal kell, hogy rendelkezzenek. Jelen esetben tehát az is elegendő, ha párja akár csak 10% tulajdonrészt szerez az ingatlanban.

A falusi CSOK még nem minden hitelintézetnél érhető el, de folyamatosan bővül a támogatást nyújtó bankok köre. Ezzel kapcsolatban további részletes tájékoztatást Szakértőink tudnak adni Önnek. Kérjük, keresse a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, vagy személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

A falusi CSOK igénybevételével korszerűsített lakásra a munkálatok idejére és a munkálatok befejezését követő 10 évig terjedő időszakra az állam javára jelzálogjog, valamint annak biztosítására elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre. Az igénylőknek vállalniuk kell, hogy ők saját maguk és azon gyermek, akire tekintettel a falusi CSOK folyósításra került, a folyósítástól számított 10 évig – a meglévő gyermek legalább nagykorúvá válásáig – a lakásban életvitelszerűen lakik. A kivételekről és a további feltételekről IDE kattintva tájékozódhat.

Véleményünk szerint nem fog problémát jelenteni, ha a nyílászáróról szóló számla kiállításakor párja még nem rendelkezik tulajdonrésszel a támogatott ingatlanban. Az a lényeg, hogy a falusi CSOK kérelem benyújtásakor már legyen határozattal bejegyyzett tulajdonrésze.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2019. augusztus 06. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések