Lehet szocpolt igényelni felújításra, ha nem vagyunk házasok? - Hitelnet.hu

Lehet szocpolt igényelni felújításra, ha nem vagyunk házasok?

Jó napot!

Én most költöztem össze az élettársammal a saját tulajdonú házában! A kérdésem a következő lenne, hogy igényelhetek-e úgy szocpolt, hogy nem vagyunk házasok és nem vagyunk élettársi kapcsolatban?! Sajnos eléggé tönkre ment az ingatlan, felújításra lenne szükség, 3 szobával rendelkezik!

Lehet erre igényelni szocpolt?
Köszönettel.
Szilvi

Kedves Szilvi!

A hatályos rendelkezések értelmében szocpolt lakásfelújítási célra nem lehet igényelni. A meglévő vagy vállalt gyermekek után kapható támogatás csak teljesen új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához nyújtható. (Vállalt gyermekek esetén kizárólag házaspárok igényelhetik, élettársak nem.)

Az új szocpoltervezet szerint a kedvezményt jövőre használt lakásra is fel lehet használni, ám a támogatás célja ez esetben is csak lakásvásárlás és lakásbővítés lehet. Bővítés alatt azt értjük, ha a meglévő lakóház alapterülete legalább egy lakószobával bővül. Lakószobának a 12 négyzetmétert meghaladó szoba minősül. Felújításra tehát akkor sem lehet majd igényelni a támogatást, ha 2015-ben ismét bevezetésre kerül a félszocpol.

Felújítási célra igényelhető, melyet a pénzintézetek forint alapon nyújtanak. Az elvégezni kívánt munkálatokról egy költségvetést kell benyújtani, de a munkálatok elvégzését a bankok általában nem kérik számlával igazolni, mivel erre a célra piaci kamatozású és nem államilag támogatott lakáshitelt nyújtanak.

A felújítási hitel fedezete maga a felújítandó ingatlan. Az ingatlan fedezetként való elfogadásának feltétele, hogy annak forgalmi értéke elérje legalább a 4-4,5 millió forintot. Az alatti ingatlan bankpartnereinknél nem lehet hitelfedezet. További igénylési feltétel a megfelelő jövedelemigazolás. A hitelfelvevőnek legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie a jelenlegi munkahelyén. 2014-ben még igényelhető lakáshitel akár minimálbéres keresettel is, de jövő évben várhatóan szigorodni fog a jövedelemvizsgálat.

Azt, hogy a felújítási mekkora havi törlesztéssel érhetők el jelenleg, online lakáshitel kalkulátorunkkal Ön is kiszámolhatja. Ha személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkból szeretne tájékozódni az elérheti konstrukciókról, akkor kérjük, küldje el ajánlatkérését hitelkalkulátorunk segítségével! Hitelirodáinkban díjmentesen végezzük a teljes körű hitelügyintézést is!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2014. december 02. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Judit szerint:

2019-04-15 - 09:28

2018-ban örököltem egy családi házat. Fel szeretnénk újítani. Fürdőszoba, vízcsövek cseréje, csempézés, konyha beépitett bútor, csempézés, lakásban belső ajtócserék. 2 gyermekünk van, egyik tartósan beteg.
Milyen támogatást igényelhetünk? Például falusi csok?

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-15 - 10:22

Kedves Judit!
Felújításra, korszerűsítésre igényelhető lesz a falusi CSOK. Arról, hogy pontosan mely felújítási munkálatokra lesz igénybe vehető, honlapunkon tájékozódhat majd a vonatkozó kormányrendelet kihirdetését követően.

Andrea szerint:

2018-05-08 - 18:00

Jó napot kívánok!
4 gyermekünk van. Szeretnénk venni egy családi házat, viszont szeretnénk felújítani, kívülről leszigetelni, lefesteni, bent járólap, csempe, festés, gipszkartonozás! Abban kérném a segítséget, hogy pontos mire lehet felhasználni a csok-ot?
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel:
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-09 - 04:38

Kedves Andrea!
A CSOK a ház vételárának kifizetéséhez vehető igénybe, felújításra, korszerűsítésre sajnos nem.
A vásárlásra vonatkozó további CSOK feltételeket IDE kattintva ismerheti meg.

Ildikó szerint:

2017-08-19 - 22:11

Üdv.
Az lenne a kérdésem, hogy a csokot felvehetjük tanyára? Van 3 gyerek, de nem a mostani páromé. Én gyesen vagyok, van egy tartós beteg gyerek. A páromnak 13 éves folyamatos munkaviszonya van.
Meg kell házasodnunk, hogy felvehessük a csokot?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-20 - 06:52

Kedves Ildikó!
Tanya megnevezésű használt ingatlanra a CSOK sajnos nem vehető igénybe.
A CSOK jogosultsághoz egyébként nem feltétel a házasság, a közös háztartásban nevelt gyermekek után élettársi kapcsolatban is igényelhető lenne a támogatás.

Hire Lavinia szerint:

2015-07-31 - 10:05

Tisztelt Hitelnet.hu!
Férjemmel élek és 3 gyermekemmel. 1985-ben épült a lakás és szeretném megkérdezni, hogy igényelhetünk szocpolt lakásfelújításra, mint például a ház külső festése, fürdőszoba felújítása?
Mennyit kapok és mik a követelmények?
Köszönöm megértésüket.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-03 - 14:55

Kedves Lavinia!
Lakásfelújításra a szocpol sajnos nem vehető igénybe.

Csabi szerint:

2015-02-03 - 15:13

Szüleimmel élünk a élettársammal. Van 2 gyermekünk s lakásfelújításra szeretném igényelni. Mennyit kapok, s mi a követelmények?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-03 - 21:17

Kedves Csabi!
Gyermekek utáni támogatást (szocpol) lakásfelújításra sajnos nem lehet igénybe venni. A felújítási munkálatok finanszírozásához lakáshitel igényelhető, melyekről Tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

Anita szerint:

2015-02-02 - 15:36

Lehet szocpolt igényelni felújításra, ha nem vagyunk házasok?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-03 - 13:40

Kedves Anita!
Szocpol felújításra nem vehető igénybe. Erre a célra piaci kamatozású lakáshitel vehető fel. Az elérhető legkedvezőbb felújítási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

Ivett szerint:

2015-01-25 - 21:53

Ha nincs munkám és egyedülálló vagyok. Lakásfelújításra felvehetem a szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-25 - 23:27

Kedves Ivett!
Lakásfelújításra szocpol nem vehető igénybe. Bejelentett munkahely hiányában sajnos lakásfelújítási hitelt sem tud felvenni.

Nikolett szerint:

2015-01-14 - 23:01

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy 3 gyermekemmel és az élettársammal lakom a házában, így igényelheti-e a párom a támogatást felújításra? Vagy mit kell tennie, hogy megkapja?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-15 - 13:14

Kedves Nikolett!
Lakásfelújításra sem jelenleg, sem július 1. után nem lesz igényelhető gyermekek utáni támogatás. Erre a célra felújítási hitelt igényelhetnek, melyekről készséggel tájékoztatjuk Önöket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

Zsuzsanna szerint:

2014-12-15 - 20:54

Tisztelt Címzett!
Egy régi építésű házat szeretnénk hitelmentesen megvásárolni a párom és én. Kérdésem az lenne, felújításra meglehetne igényelni a szocpolt? Van egy 3,5 éves kislányom. Mi lenne ennek a menete és hova kell forduljak ez ügyben? Mennyi pénzre számíthatok? Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-17 - 22:01

Kedves Zsuzsanna!
Szocpolt lakásfelújítási célra nem lehet felhasználni. A várhatóan jövő év közepétől használt lakások esetében is elérhető támogatás is csak vásárlás és bővítés esetén lesz igényelhető. A felújítás lakáscélú jelzáloghitel igénybevételével valósulhat meg. A legkedvezőbb konstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

Zsuzsa szerint:

2014-12-09 - 12:34

Szeretném tudni, hogy meglévő lakásra felvehető-e a szocpol? Egy gyermekem van és felújítás céljából szeretném igénybe venni a szocpolt. Lehetséges-e?

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-09 - 13:10

Kedves Zuszsa!
Lakásfelújítás céljára gyermekek után igényelhető támogatás nem jár. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Az elérhető hitelekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják online adatlapunk kitöltése után.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések