Élettársi kapcsolattal a párom szüleinek házának felújítására jár a szocpol? - Hitelnet.hu

Élettársi kapcsolattal a párom szüleinek házának felújítására jár a szocpol?

Szép Jó Napot!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy élettársi kapcsolatban élek és a párommal fel szeretnénk újítani a lakást (pl. külső szigetelés, tető csere, nyílászárók cseréje), de a lakás nem a mi nevünkön van, hanem a párom szüleién.
Most fog megszületni 1 hónapon belül az első gyerekünk, és hogy nincs-e valami támogatás erre a célra nekünk?

Előre is köszönöm a segítségüket.
Brigitta
Kérdést feltette: Brigitta

Kedves Brigitta!

A lakáscélú vissza nem térítendő állami támogatások 2009 nyarán felfüggesztésre kerültek, így ilyen jellegű kedvezmény igénybevételére nincsen lehetőség.

A korszerűsítést, mint hitelcélt azonban az állam támogatja. Ez azt jelenti, hogy kamattámogatott hitel igényelhető a korszerűsítési munkálatok elvégzéséhez. Az igénylés feltételeként azonban a jogszabály rögzíti, hogy a korszerűsítendő ingatlanban a támogatott személynek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie. Ha az ingatlan teljes egészében a szülők nevén van, akkor Önök nem állami kamattámogatású, hanem piaci kamatozású korszerűsítési hitelt igényelhetnek. Kérjük, használja hitelkalkulátorunkat, hiteltanácsadóink ismertetik a lehetőségeket.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2014. április 30. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zsuzsanna szerint:

2014-02-15 - 10:38

Tisztelt Szakértő!
Fiam és családja részére feltett kérdést szeretnék intézni önhöz. Házfelújításra /épület külső szigetelése, aljzat és födém szigetelése, nyílás-zárók cseréje/ szeretnének szocpol támogatást igénybe venni. Jelenleg 1 gyermekük van, a későbbiekben szeretnének még 1 vagy két gyermeket vállalni. Lehetséges-e, illetve milyen feltételekkel?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel, Zsuzsanna

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-17 - 10:42

Kedves Zsuzsanna!
Szocpol sem felújításhoz, sem az Ön által megjelölt, korszerűsítésnek minősülő munkálatok finanszírozásához nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitelt vehetnek fel a fiáék. Amennyiben a hitellehetőségek is érdekelnék, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A korszerűsítési hitelekről bővebben IDE kattintva olvashat.

Virág szerint:

2013-08-06 - 22:18

Üdv!
A párommal egy gyermekünk van, szeretnénk még kistesót. Kérdésem, hogy a párom nevén van egy lakás, amiben az apukája lakik, mint haszonélvező. Mi az anyukájánál élünk és e háznak a felújítására igényelhetünk szocpolt?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2013-08-07 - 07:28

Kedves Virág!
Lakásfelújításra a szocpol sajnos nem vehető igénybe. A felújítási munkálatok finanszírozásához lakáshitelt igényelhetnek. Amennyiben szeretnék megismerni az elérhető hitelkonstrukciókat, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések