Igényelhetünk szocpolt bővített házunk energiahatékonyságának növelésére? - Hitelnet.hu

Igényelhetünk szocpolt bővített házunk energiahatékonyságának növelésére?

Kedves Hölgyem/Uram,

2012-ben hozzáépítettünk az akkori házunkhoz 60 m2-t (2 kis szoba, folyosó, nappali), valamint lehetőségek szerint felújítottuk a régi épületrészt. Mindezt egy nagyobb szabad felhasználású hitel segítségével. 2016-ig be kellene fejeznünk annyira, hogy megkapjuk a lakhatási engedélyt, melynek az egyik nagyobb feltétele a szigetelés és egyszeri színezés megléte. Nem tudom ezt miből megcsinálni és hitelt sem tudok felvenni a meglévő mellé (2 kisgyermek mellett nem is szeretnék).

Ez miatt szeretném a szigetelésre (és esetleg ablakcserékre) igénybe venni a szocpolt. 2 kisgyermekem van (egy 4 éves és egy 3 hónapos). 33 éves vagyok, a feleségem pedig 26. A jelenlegi fűtött alapterülete a háznak ~125 m2. Azt nem tudnám megmondani, hogy milyen kategóriába sorolható energetikai szempontból, de az említett szigetelés és ablakcserék biztosan megnövelnék ennek értékét. (ezidáig még nem igényeltünk szocpolt)

Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel!
Ferenc

Kedves Ferenc!

A szocpolt már meglévő lakóház új épületrésszel történő bővítése esetén még annak energiahatékonyság növelésére sem lehet igénybe venni, így e munkálatokhoz (szigetelés, ablakcsere) kapcsolódóan sajnos nem tudják kihasználni a gyermekek után igényelhető támogatást. Szocpol 2012 januárjától kizárólag új lakóingatlan építéséhez, új lakás létrehozásához, illetve újépítésű lakóingatlan vásárlásához nyújtható. Míg korábban a lakásbővítés támogatott lakáscél volt (félszocpol), addig lakáskorszerűsítéshez régebben sem lehetett gyermekek után járó támogatást igényelni.

Mivel nem lakáscélú, hanem szabad felhasználású jelzáloghitelt vettek fel, ezért egy pótköltségvetés benyújtásával a hitelösszeg növelésére sincs lehetőség. Ha saját erőből nem tudják elvégezni a szigetelést és ablakcserét, akkor sajnos csak újabb hitelfelvétellel lehetne megoldani, amennyiben ezt az ingatlan értéke és az Önök jövedelmi helyzete is lehetővé teszi.

Ha esetleg szeretnének tájékoztatást kapni a hitellel történő finanszírozásról, akkor Szakértőink – minden kötelezettség nélkül – készséggel tájékoztatják Önöket az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő, forint alapon elérhető hitelkonstrukciókról. Ezek aktuális törlesztő részletét előzetesen online Hitelkalkulátorunk segítségével ismerhetik meg!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2014. július 25. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Zsuzsa szerint:

2016-03-11 - 16:58

Tisztelt Cím!
Szeretném megkérdezni, hogy lakás elújításra felvehetem egy gyermek után (17 éves) a szocpol kedvezményt?
Köszönöm.
Zsuzsa

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-14 - 11:24

Kedves Zsuzsa!
A CSOk lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben érdeklik az elérhető lakáshitelek, kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Rena szerint:

2015-01-09 - 13:41

Már 3 gyermekemre felvettem a szocpolt. A negyedikre ki szeretném használni nyílászárókra, esetleg központi fűtés beszereltetésére.
Lehetséges lenne?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-09 - 13:56

Kedves Rena!
A szocpolt lakáskorszerűsítéshez nem lehet felhasználni. Amennyiben a korábbi lakáscél megvalósításához kölcsönt is vett fel, amely jelenleg is fennáll, akkor negyedik gyermeke után utólagos szocpolra lehet jogosult, ami a fennálló tartozás csökkentésére fordítható. A jogosultság megállapítását a hitelnyújtó banktól kell kérni.

Balázs szerint:

2014-12-27 - 13:54

Szeretnénk központi fűtést, tehát korszerűsíteni. Van 2 gyerek, akire nem vettünk fel még állami támogatást. Hol és hogyan lehet igényelni?
Tisztelettel.
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-27 - 14:08

Kedves Balázs!
Korszerűsítéshez nem jár gyermekek utáni támogatás. Erre a lakáscélra államilag támogatott lakáshitel vehető fel, melyekről Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

Szabolcs szerint:

2014-12-23 - 22:34

Azt szeretném kérdezni, hogy energetikai, esetleg vízszigetelési korszerűsítésre lehet-e támogatást igényelni már meglévő lakóházhoz?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-25 - 14:38

Kedves Szabolcs!
Korszerűsítési munkálatokhoz gyermekek utáni vissza nem térítendő támogatás nem igényelhető. Erre a célra lakáshitel nyújtható. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online ajánlatkérését követően.

Krisztina szerint:

2014-10-17 - 22:21

Szeretnék érdeklődni a szocpol utólagos igénylése ügyében. 36 éves vagyok, élettársi kapcsolatban élek, van két gyermekem, 14 és 3 évesek. Nagyobbik gyermekem előző kapcsolatomból született és egyikük után sem vettem igénybe a szocpolt. Vásároltunk pár éve egy használt lakást, amit most bővíteni és felújítani, korszerűsíteni szeretnénk. Igénybe vehetem-e a szocpolt így utólag ebben az esetben és milyen feltételekkel? Házastársnak kell-e lenni vagy az élettársi kapcsolat is elég?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-20 - 13:37

Kedves Krisztina!
Mivel a szocpol az Ön által megjelölt lakáscélokra (bővítés, felújítás és korszerűsítés) nem igényelhető, ezért sajnos nem tudja kihasználni ezt a gyermekek után igényelhető támogatási formát. Ha esetleg a bővítési, felújítási vagy korszerűsítési hitelek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését. Ezek a lakáshitelekről előzetesen honlapunkon is tájékozódhat!

Barbara szerint:

2014-07-28 - 21:52

Lehet-e igényleni használt lakás felújítására szocpolt? Ablak, ajtó csere? Fűtés korszerűsítése? Külső tatarozás, vakolás? Tetőcsere?

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-28 - 22:18

Kedves Barbara!
A felújítás, korszerűsítés sajnos nem tartozik a szocpollal finanszírozható lakáscélok közé, ezért a támogatást erre nem tudják igénybe venni. Online ajánlatkérést követően azonban Tanácsadóink készséggel tájékoztatják Önöket a felújítás, korszerűsítés esetén elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Júlia szerint:

2014-07-25 - 12:09

Tisztelt Cím!
Saját tulajdonú hitelmentes házam van, szocpolt nem vettünk igénybe. Most van 2 gyermekünk gondolkozunk bővítésen illetve a házunk energiahatékonyságának további növelésén. Házunk jelenleg 160 m2, de ebben van garázs, erkély stb. A bővítéssel a hasznos lenne 160 m2!
A kérdésem, hogy így bővítésre illetve E+ növelésre esetleg jár-e a szocpol!? Vagy van-e valami hitel, ami konkrétan energiahatékonyság növelésre szolgál? Jelenleg 7 db napkollektorunk van, de napelemeket is szeretnénk.
Köszönettel!
J.

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-25 - 15:26

Kedves Júlia!
A szocpolt bővítésre, illetve meglévő ház energiahatékonyságának növelésére sajnos nem lehet igénybe venni. Komfortfokozat növelésére azonban igényelhető kedvező, államilag támogatott lakáshitel. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, mely alapján Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önökek a legkedvezőbb konstrukciókról!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések