Hol, hogyan és mennyi szocpolt vehetünk igénybe lakásfelújításhoz? - Hitelnet.hu

Hol, hogyan és mennyi szocpolt vehetünk igénybe lakásfelújításhoz?

Tisztelt Hitelnet!

67%-os, 62 éves rokkant nyugdíjas vagyok. Feleségem 40 éves, sajnos csak nyaranta kap munkát /6 hónap és alkalmi munkák/. Egy tízéves kislányunk van. Szigligeten, külterületen lakunk, feleségem nevén lévő kis, egy szobás régi, vizes, dohos 62 négyzetméteres házunkban. Én súlyos mozgáskorlátozott vagyok, a környéken nekem való munkalehetőség nincs.

Kérem, írják meg, igényelhetünk-e szocpolt? Ha igen, hogyan, mennyit, hol?
Jelzálog nincs a házon, és minél kevesebb hitelt szeretnénk felvenni, ha lehet.

Köszönöm fáradozásukat.
István

Kedves István!

Lakásfelújításhoz sajnos nem vehető igénybe szocpol. Ez a hitelintézeteknél elérhető támogatás jelenleg csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető, de 1 gyerek után e két lakáscél esetén sem jár. A jogosultsághoz legalább 2 meglévő vagy “vállalt” gyermek szükséges.

A felújítási munkálatok elvégzése lakáshitelből történhet, mely piaci kamatozás mellett, forint alapon érhető el. Az, hogy hitelképesek-e, több tényezőtől is függ, de a két legfontosabb a következő:

Egyrészt a hitelfelvételhez ingatlanfedezet szükséges. Fontos kérdés, hogy az Önök külterületen lévő háza az ingatlan-nyilvántartásban milyen típusú ingatlanként van bejegyezve. Gazdasági épületet, zártkertet ugyanis a legtöbb pénzintézet nem hitelez. Külterületen lévő, lakóházként használt ingatlanra csak egyedi elbírálás alapján nyújtható kölcsön. Ugyancsak meghatározó az ingatlan értéke. Bankpartnerünk belső szabályzata szerint a fedezetül bevont ingatlan hitelbiztosítéki értékének el kell érni legalább a 4 millió forintot. Ez azt jelenti, hogy a forgalmi értéknek minimum 5-6 millió forint között kell lenni.

Másrészt hitel kihelyezésére csak megfelelő jövedelemigazolás esetén kerülhet sor. Az alkalmi munkából származó keresetet egyik pénzintézet sem tudja elfogadni során. A hitelfelvevőnek érvényes munkaszerződéssel kell rendelkeznie, nem lehető próbaidőn és nem állhat felmondás alatt. Jelenlegi munkahelyén meg kell lenni legalább a 3 hónapos folyamatos munkaviszonynak. Ön rokkant nyugdíjasként akkor lehet jogosult hitelfelvételre, ha a rokkantság végleges és nem kell többet felülvizsgálatra mennie. Az erről szóló igazolást be kell nyújtani a pénzintézetnek. A rokkant összegének el kell érni legalább a összegét, ami jelenleg nettó 64.190 Ft.

Amennyiben a fent leírt feltételeknek megfelelnek, akkor számoljon lakásfelújítási hitel kalkulátorunkkal és kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hiteltanácsadóink tájékoztatni fogják Önöket a lakásfelújításhoz esetlegesen felvehető hitelkonstrukciókról!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2014. február 17. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

roli szerint:

2015-09-01 - 19:42

Jó napot.
Érdeklődnék, hogy 2 gyerekre új ház építése lehetséges-e? Ha igen, mennyit adnak?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-03 - 17:27

Kedves Roli!
Új ház építéséhez is igényelhető a támogatás. Az összeget a gyermekek számán kívül befolyásolja az, hogy mennyi lesz a ház hasznos alapterülete és milyen energetikai minősítésű lesz. Ezek ismeretében IDE kattintva tájékozódhat a 2 gyermek után járó konkrét összegről!

farkas gyuláné szerint:

2015-06-06 - 15:28

Jó napot!
Igényelni szeretnénk a szocpolt. 2 gyermekem van, de nem a jelenlegi férjemtől! Így lehetséges? Hogyan tudom elintézni? Felújításra szeretnénk, mert a férjemnek van saját tulajdona!
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-07 - 14:47

Kedves Asszonyom!
A szocpol lakásfelújításra sajnos nem vehető igénybe.

Hajni szerint:

2015-01-30 - 17:18

Jó estét!
Nekem van egy gyermekem, a párommal fel szeretnénk újítani a lakásunkat. Utólag is fel tudom venni a szocpolt?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-30 - 22:33

Kedves Hajni!
Lakásfelújításhoz sem a jelenlegi, sem a július 1-től hatályos új szocpol nem lesz igénybe vehető. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Dániel szerint:

2015-01-10 - 15:10

A 2015 júliusától igényelhető CSOK használt ingatlan felújítására is felhasználható lesz?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-10 - 22:18

Kedves Dániel!
A 2015 júliusától igényelhető CSOK használt ingatlan felújítására sajnos nem lesz felhasználható. Erre a célra lakáshitel igényelhető. Az elérhető legkedvezőbb kölcsönökről Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után.

Dalma szerint:

2014-11-22 - 14:08

Használt ingatlan felújítására lehet szocpolt felvenni 1 gyerek után? A felújítás annyit jelentene, hogy most jelenleg 2 helyiség használható a 4-ből. Fürdőszoba is hiányzik. A nem használt 2 szoba teljesen felújításra szorul és jelenleg gyerekszoba sincs.
És érdekelne, hogy ezért lehet-e igényelni szocpolt?
Köszönettel.
Dalma

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-23 - 14:43

Kedves Dalma!
Szocpolt felújításra, meglévő lakóingatlan átalakítására sajnos nem lehet igényelni. A munkálatok elvégzéséhez esetleg lakáshitel kapható. Az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után!

Erika szerint:

2014-09-03 - 23:24

Tisztelt szakértő!
2013. 12. 10.-én született meg Ramóna nevű kislányunk. Mi még nem igényeltük a szocpolt. Van egy házunk, ezt szeretnénk belőle felújítani.
Érdeklődni szeretnénk, hogy mi a feltétele annak, hogy igénybe tudjuk venni. Egy gyermekünk van és egy családi házunk.
Előre is köszönöm válaszát!
Ha a válasza után lenne még kérdésem, azt feltehetem?

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-04 - 12:47

Kedves Erika!
Szocpolt lakásfelújításhoz sajnos nem lehet igénybe venni. Erre a célra lakáshitel vehető fel, melyről Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után. Az elérhető felújítási hitelekről IDE kattintva előzetesen is tájékozódhat.
Arról, hogy mire igényelhető szocpol, ITT olvashat.
Ha további kérdése lenne, a jövőben is készséggel állunk rendelkezésére!

Anita szerint:

2014-08-07 - 20:35

Üdvözlöm.
Anita vagyok, 30 éves, egyedülálló anyuka. Most lesz két éves a kisfiam, aki után nem vettünk fel szocpolt. A kérdésem az lenne, hogy lakásfelújításra is lehet felvenni szocpolt? És mi kell hozzá, milyen feltételek? Vagy ehhez be kell vállalnom még egy gyermeket négy éven belül? Milyen támogatást kaphatok belső felújításra?

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-07 - 21:56

Kedves Anita!
A szocpolt sem egy gyermek esetén, sem még egy gyermek vállalásával nem lehet igénybe venni lakásfelújításhoz. Erre a célra lakásfelújítási hitel igényelhető. Ha érdeklik a hitellehetőségek, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Krisztián szerint:

2014-04-08 - 20:00

Jó napot!
Mi egy önkormányzati lakásban lakunk és azt szeretnénk felújítani. Erre szeretnénk szocpolt igényelni.
Kaphatunk-e erre a célra ilyen típusú támogatást?

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-09 - 09:42

Kedves Krisztián!
Szocpol sem önkormányzati, sem saját tulajdonban lévő lakás felújításához nem vehető igénybe.
Önkormányzati lakás felújításához jelzáloghitelt sem tudnak sajnos felvenni.

Katalin szerint:

2014-03-11 - 21:11

Jó napot kívánok!
A nevem Katalin. Szeretném a meglévő házam felújítását és azt hallottam, hogy fel lehet venni a félszocpolt is arra a célra. Sajnos nagyon kellene, mert már nem fiatal lakás. Én egyedülálló anyaként szeretném biztonságos lakásban nevelni továbbra is a gyermekeimet. Legtöbb amit a házon kéne csinálni az a tető, a többi már nem lenne olyan nagy munka.
Előre is köszönöm válaszuk.
Tisztelettel.
Katalin.

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-12 - 10:33

Kedves Katalin!
Sajnos téves az az információ, mely szerint lakásfelújításhoz igénybe vehető a félszocpol. A korábban használt lakás vásárlásához és lakásbővítéshez igényelhető félszocpolt 2009-ben megszüntették és azóta sem igényelhető. A felújításhoz lakáshitelt igényelhet. Ha érdeklik a hitellehetőségek is, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakásfelújítási hitelekről.

Erzsébet szerint:

2014-02-25 - 15:25

Szeretnék érdeklődni, hogy 2 éve vettünk egy kis házat, ami régi vályogház. Az egyik szobát újítani szeretnénk. Hogyan vehetnénk igénybe a szocpolt? 2 gyerek van, egy 3 és fél éves és egy 2 éves. Ez után szeretnék érdeklődni, hogy milyen módon tudnánk igénybe venni.
Szeretnék minél hamarabb választ.

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-26 - 11:31

Kedves Erzsébet!
Felújításhoz a szocpol nem vehető igénybe. A felújítási, korszerűsítési munkálatok lakáshitel segítségével végezhetők el, ha az ingatlan jelenlegi vagy korszerűsítést követő értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot és megfelelő jövedelemigazolással rendelkeznek. Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatot online adatlapunk kitöltésével kérhet!

Henrietta szerint:

2014-02-11 - 11:40

Egygyermekes anyuka vagyok. Van férjem, jelenleg apósoméknál lakunk. Jár egy gyermek után a félszocpol? Hol lehet igényelni? Lakásfelújításra kéne, ha lehet igényelném.

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-12 - 14:14

Félszocpol igénylésére a vonatkozó kormányrendelet értelmében nincs lehetőség. Lakásfelújításra lakáshitel igényelhető, melyekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő űrlapunkat!

Erika szerint:

2014-02-07 - 11:12

T. Hitelnet.
Azt szeretném megkérdezni, hogy jelenleg 51 m2-ben lakunk 5-en, 1,5-szoba. Nagyobb ingatlant szeretnénk vásárolni, 3 szobást. Én és a két lányom, 2 unokám. A kisebbik súlyosan mozgássérült, ehhez szeretnénk felvenni a szocpolt, mivel át kell alakítani a lakást tolószékes mozgáshoz. Ez idáig falba ütköztünk. Elutasítottak, mivel elvált vagyok. A lányom élettársa lelépett, így ketten nevelünk 3 kiskorú gyereket. Van rá esély, hogy felvehessük a szocpolt?
A válaszukat előre is köszönöm.
Erika

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-07 - 11:28

Kedves Erika!
A szocpol lakásátalakításhoz, használt lakás vásárlásához nem jár, ezért a támogatást e lakáscélok megvalósításához sajnos nem tudják igénybe venni. Szocpol jelenleg csak újépítésű lakás vásárlásához és új ház építéséhez igényelhető.

Róbert szerint:

2014-02-03 - 20:47

Üdv!
2 gyerekem van. Van egy régi házam, 3 szobás, főúton helyezkedik el. Az ügyben érdeklődnék, hogy a szocpolt felújításra fel lehet-e venni? Elég régi a ház, ablakcsere, tető felújítás, szigetelési munkák, ezeket bele lehet-e venni a szocpol összegébe? Vagy mi a teendő?

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-04 - 17:52

Kedves Róbert!
Felújításra, korszerűsítésre nem vehető igénybe szocpol. Az említett munkálatok lakáshitelből finanszírozhatók. Ha a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

Krisztina szerint:

2014-01-30 - 17:49

A húgommal vagyunk tulajdonosok egy házon. Nekem van egy fiam, ő ikreket vár. Ilyenkor lakásfelújításra hogyan kapjuk meg a szocpolt?
Kérem segítsenek.

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-31 - 12:48

Kedves Krisztina!
Ez esetben a szocpolt egyikük sem tudja igénybe venni, mert lakásfelújításra nem nyújtható a támogatás.
Szocpolt a hitelintézetek jelenleg új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához nyújtanak, de a jogosultsághoz legalább 2 gyermek szükséges. Szocpol 1 gyermek után jelenleg nem jár.
A felújítási munkálatok lakáscélú jelzáloghitelből finanszírozhatók.

Mariann szerint:

2014-01-18 - 21:32

Tisztelt Hitelnet Csoport!
Kérdezném szocpol (félszocpol) támogatással kapcsolatban, hogy családi házat szeretnénk felújítani (fürdőszoba, konyha felújítás) jelenleg 2 gyermekünk van, szeretnénk még 1 gyereket, igényelhetnénk-e valamilyen formáját ez esetben a szocpol támogatásnak?
Illetve ha nem, az esetben igényelhető-e, hogy családi ház tetőfelújítása, vagy tetőtér beépítése?

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-19 - 13:14

Kedves Mariann!
Félszocpol igénylésére jelen rendelkezések alapján nincs lehetőség. Családi ház felújításához, tetőfelújításhoz, tetőtér beépítéséhez pedig a szocpol nem vehető igénybe. E munkálatok elvégzéséhez lakáscélú jelzáloghitel igényelhető, melyekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után.

Krisztina szerint:

2014-01-16 - 19:42

Szép estét kívánok!
Arról szeretnék tudomást szerezni, hogy két gyermek után, használt családi ház felújítására, hitelt nem szeretnénk felvenni hozzá, megkaphatjuk-e a szocpolt?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-17 - 14:03

Kedves Krisztina!
Lakásfelújításhoz sem egy összegű, vissza nem térítendő állami támogatás (szocpol, félszocpol), sem államilag támogatott lakáshitel nem vehető igénybe. A felújítási munkálatok elvégzéséhez piaci kamatozású lakáshitel igényelhető.

Zoltán szerint:

2014-01-11 - 15:05

Igénybe tudja-e venni, aki már három gyerekre igénybe vette, de róluk már lejárt, de 3-ra nem lett igénybe véve.
Van-e lehetőség rá?

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-13 - 11:05

Kedves Zoltán!
Az utóbb született gyermekek után akkor lehet jogosult a szocpolra, ha a korábbi lakásvásárláshoz vagy lakásépítéshez felvett hitele jelenleg is fennáll és megfelel a méltányolható lakásigény feltételeinek. A jogosultság megállapításában a hitelnyújtó bank illetékes, ezért javasoljuk, hogy ez ügyben az érintett hitelintézetet keresse fel!
További lehetőséget az jelenhet, ha meglévő lakástulajdonát eladja és helyette új házat épít vagy újépítésű lakást vásárol.

Marika szerint:

2013-12-30 - 13:22

Üdvözlöm!
Együtt élek a párommal, akinek a lakott lakás a nevén van, ami 48 m2. Együtt neveljük a két gyermekünket.
Szeretném megkérdezni, hogy igényelhetünk-e a gyerekekre szocpolt felújítás céljából?
Köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-02 - 17:44

Kedves Marika!
Lakásfelújításhoz szocpol továbbra sem igényelhető. Erre a lakáscélra piaci kamatozású lakáshitel vehető fel. Ha szeretné megismerni a legkedvezőbb lakásfelújítási hitellehetőségeket, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Eszter szerint:

2013-12-09 - 14:05

Jó napot kívánok!
Egyedülálló 2 gyermekes anyuka vagyok. Érdeklődni szeretné,k hogy én igénybe vehetem-e a szocpolt lakásvásárlásra vagy felújításra új vagy régi házra? Jövedelmem csak a gyes és a családi pótlék. Ha igényelhetem, akkor hol kezdjem el?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2013-12-09 - 14:08

Kedves Eszter!
A szocpol csak új lakás vásárlására és új ház építésére igényelhető. A támogatást sem használt lakás vásárlásához, sem lakásfelújításhoz nem lehet igénybe venni.
A jogosultsághoz az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) igazolása szükséges, mely legalább 180 napos folyamatos biztosítási jogviszony meglétét tartalmazza.

Bori szerint:

2013-11-26 - 13:37

2006-ban vásároltunk lakást! Akkor igényeltük a szocpolt, de elutasítottak azzal az indokkal, hogy nincs gyerek és nem jár!! !Még papírt sem adtak kitöltésre! Azóta van 2 gyermekünk, a férjem betöltötte a 43. életévét! Szeretnénk igényelni lakásfelújításra! Lehetséges-e?!

Hitelnet.hu szerint:

2013-11-26 - 13:40

Kedves Bori!
2006-ban használt lakás vásárlására valóban nem járt a szocpol, ha a lakásvásárlóknak nem volt gyermekük.
Jelenleg használt lakásra egyáltalán nem is igényelhető a támogatás, így a felújítási munkálatok elvégzéséhez sajnos nem tudják igénybe venni. Erre a célra lakáshitelt igényelhetnek. Amennyiben érdeklik Önöket a hitellehetőségek, kérjük, töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Adrienn szerint:

2013-10-28 - 11:58

Tisztel Hölgyem/Uram!
Férjem 43 éves, én 32 éves vagyok, van 2 gyermekünk, 8 és 10 évesek. 65 m2-es a lakásunk, panel 1. emelet. Lakásátalakítást, felújítást tervezünk és szeretnénk igénybe venni a szocpol támogatást, mivel a gyermekeinknek külön szobát szeretnénk biztosítani.
Kérem, legyen segítségemre, hogy ez megoldható-e.
Köszönettel:
Adrienn

Hitelnet.hu szerint:

2013-10-28 - 12:00

Kedves Adrienn!
A szocpol lakásfelújításra, lakásátalakításra sajnos nem vehető igénybe. Erre a célra piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. Amennyiben érdeklik Önöket a hitellehetőségek is, Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást online űrlapunk kitöltését követően!

Mónika szerint:

2013-10-11 - 13:56

Tisztelt cím!
Mónika vagyok és az után szeretnék érdeklődni, hogy két gyermekem van, fel szeretném venni a támogatást használt ingatlan felújítására.
Kérdésem a következő, hogy van-e erre lehetőség és milyen feltételeknek kell megfelelni?!
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2013-10-11 - 14:00

Kedves Mónika!
Szocpol használt ingatlan felújításához nem vehető igénybe. Lakásfelújításra piaci kamatozású lakáshitelt igényelhet, melynek fedezete a felújítandó ingatlan. Az ingatlanfedezet mellett jövedelemigazolásra szintén szükség van. Alapfeltétel, hogy a hiteligénylő adatai a BAR lista negatív adóslistáján nem szerepelhetnek. Az elérhető legkedvezőbb felújítási hitelekről igény esetén Szakértőink össze tudnak állítani Önnek egy személyre szabott, ingyenes hitelajánlatot. Amennyiben erre igényt tart, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Zsolt szerint:

2013-09-17 - 07:04

2010 decemberében kelt adásvételi szerződés alapján 2011. januárjában tulajdonunkba került egy családi ház, a feleségem a lakását elajándékozta az édesapjának. A megvásárolt ház 2 szobás volt, 3 szobásra bővítettük. 2 gyermekünk van 2005-ben és 2010-ben születtek. Utólag igénybe vehető-e a szocpol? A födém és a külső szigetelést szeretnénk ”befejezni”, de már a használatbavételi engedélyünk megvan.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2013-09-17 - 07:07

Kedves Zsolt!
A szocpolt használt lakás vásárlásához nem vehető igénybe utólag sem.
A lakásbővítés, felújítás, korszerűsítés szintén nem tartozik a szocpollal finanszírozható lakáscélok közé, így e munkálatok elvégzéséhez sem kérhető a támogatás. A befejezéshez esetleg lakáshitelt vehetnének igénybe. Az elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések