Energetikai korszerűsítésre igényelhetünk valamilyen támogatást? - Hitelnet.hu

Energetikai korszerűsítésre igényelhetünk valamilyen támogatást?

Kedves Szakértők!

36 éves mérnök vagyok, 5 éve házas, fél éves kisfiúnkkal élünk 56 m2-es lakásunkban, melyen Ft hitel van. 2 éve vásároltunk egy régi családi házat egy kis faluban, hiszen 3 gyermeket tervezünk az elkövetkezendő 5 éven belül. A ház felújítását és energetikai korszerűsítését elkezdtük, és már végső stádiumban van, de már minden pénzünk elfogyott, csak a fizetésemből tudunk apránként haladni, ez viszont nagyon lassú így. Terveim szerint a ház energetikai besorolása B lesz.

Kérdésem, hogy van-e jelenleg bármi jellegű támogatás, amit a fent leírt körülményekre tekintettel igénybe tudnék venni?
Üdv:
Gyuri

Kedves Gyuri!

Komfortfokozat növelő korszerűsítéshez gyermekek után járó állami támogatás nem vehető igénybe. Az egy összegű, vissza nem térítendő támogatást – közismert nevén szocpolt – csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához lehet igénybe venni.

Ami még a támogatások között megemlíthető, az a . Ez azonban lakáshitellel párosul. Államilag támogatott korszerűsítési hitel esetén a havi törlesztő részlet megfizetéséhez nyújtják a kamattámogatást. Jelenleg 5 és 20 éves egyaránt létezik, korszerűsítés esetén mindkettő igényelhető pénzügyi partnereinknél.

A hiteleknél maradva azonban meg kell említeni, hogy a kamattámogatás nélküli, piaci lakáshitelek jelenleg kedvezőbb finanszírozási formát jelentenek, mert kamatuk alacsonyabb, mint a támogatott hiteleké. Ha tehát a korszerűsítési munkálatok befejezéséhez mindenképpen szeretne igénybe venni valamilyen pénzügyi segítséget, akkor momentán a piaci kamatozású lakáshitellel járhat legjobban. Erről online lakáshitel kalkulátorunk segítségével Ön is meggyőződhet.

Az esetleges újabb hitelfelvételt befolyásolja a már meglévő után fizetendő havi törlesztő részlet, de ki nem zárja azt. Kérdés az, hogy szeretnének/tudnak-e további törlesztést vállalni. Ha igen, akkor Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szóló hitelajánlatot, az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő és legkedvezőbb korszerűsítési hitelkonstrukciókról. Díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki a honlapunkon található ajánlatkérő nyomtatványt!

E kölcsön fedezetként bevonható a célingatlan. Korszerűsítésről lévén szó a során a pénzintézetek az ingatlan korszerűsítés után várható értékét veszik alapul a maximálisan felvehető hitelösszeg megállapításánál. Elő- és lehetséges, tehát a jelenlegi lakásuk esetleges értékesítése után az eladási ár fennmaradó része a korszerűsítésre felvett hitel előtörlesztésére is fordítható.

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2014. március 03. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Hedvig szerint:

2015-01-15 - 22:06

Azt szeretném tudni, hogy meglévő lakásra korszerűsítésre fel lehet-e venni? Például ablak, ajtócsere. Fél ház tulajdonosaként. Külső szigetelés. Két gyermek után. Jelenleg 14 és 7 évesek.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-16 - 13:07

Kedves Hedvig!
A szocpol meglévő lakás korszerűsítésére sem jelenleg, sem július elsejétől nem lesz igényebe vehető. Erre a célra lakáskorszerűsítési hitel vehető fel, a ház további tulajdonosának/tulajdonosainak hozzájárulásával.

Eszter szerint:

2015-01-15 - 21:02

44 éves egyedüli eltartója vagyok 2 12 éves gyermeknek. Van saját tulajdonú családi házam, de a szocpolt nem vettem még igénybe. Tudnám-e valamilyen formában igénybe venni a támogatást?
Köszönettel.
Eszter

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-16 - 12:48

Kedves Eszter!
Meglévő lakóház esetén a szocpol július 1. után az ingatlan legalább egy lakószobával történő bővítéséhez lesz igénybe vehető. Az igénylés eddig ismert feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Anita szerint:

2015-01-13 - 22:43

Mi tavaly februárban vettünk egy 140 m2-es két szintes családi házat, ami hitelmentes jelenleg is. Házasok vagyunk, 3 gyermekünk van és korszerűsítésre szeretnénk a CSOK-ot igénybe venni.
Ez lehetséges lehetne-e?

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-14 - 21:54

Kedves Anita!
A CSOK lakáskorszerűsítési célra sajnos nem lesz igényelhető. Erre a célra államilag támogatott vagy piaci kamatozású lakáshitelt igényelhetnek. Az elérhető legkedvezőbb hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Zsófia szerint:

2015-01-09 - 13:13

Tisztelt Hitelnet csoport!
Azt szeretném megtudni, hogy 2015. július 1.-étől igénybe vehető-e a CSOK használt lakás/ház felújítására. Ha igen, az esetben pontosan milyen felújítási munkálatokra igényelhető?
Pl.: fürdőszoba felújításra igénybe vehető-e?
Pl: vegyes tüzelésű kazán beépítésére igénybe lehet-e venni?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-09 - 13:25

Kedves Zsófia!
A CSOK használt lakóingatlan felújításához nem lesz igényelhető. A támogatás felhasználása júliustól használt lakás vásárlására és meglévő lakóház bővítésére fog kiterjedni. Korszerűsítéshez, felújításhoz lakáscélú jelzáloghitel igényelhető. Az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Norbert szerint:

2014-11-16 - 14:08

Jó napot!
Érdeklődnék, hol kaphatnék vissza nem térítendő lakásfelújítási támogatást. Én 40 éves vagyok, c1 véglegesített nyugdíjas vagyok. Lakásomat a nyugdíjamból nem igen bírom egyedül felújítani, mert nyugdíjam nem sok és a lakást fel kellene újítani, akadálymentesítés,nyílászárók, tető átrakás.

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-16 - 14:12

Kedves Norbert!
Irodánk csak gyermekek után igényelhető vissza nem térítendő állami támogatással (szocpol) kapcsolatban tud tájékoztatást nyújtani, de az nem adható lakásfelújításra. Egyéb támogatási forma ügyintézésében nem vagyunk illetékesek.

Norbert szerint:

2014-10-08 - 12:27

Rokkant nyugdíjas lettem 2012 c1 kategóriában véglegesítettek. Érdeklődnék, 7 éve vásároltam lakást, de önerőből nem bírom már tatarozni, hitelt nem kapok tatarozásra, mert 58.000 Ft hullámpalát megvettem már, de a fa anyagra nem telik. Már idén télen is a régi tetőcserepek végett befújta a hézagoknál a havat a szél a padlásra. Idén át szeretném cserélni, ha kapok támogatást.
Kérném segítségét, kihez fordulhatok?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-08 - 13:55

Kedves Norbert!
Hitelintézeteken keresztül elérhető lakásfelújítási támogatásról nem tudunk. Ez ügyben esetleg az illetékes önkormányzatnál kellene érdeklődnie.

Norbert szerint:

2014-08-12 - 13:52

Jó napot kívánok!
Norbert vagyok, rokkantnyugdíjas. Szeretnék érdeklődni lakásfelújítási támogatás után. Akadálymentesítésről, tetőcseréről, korszerűsítésről lenne szó. Kérem felvilágosítást adni, hogy kinél és hol lehet érdeklődni, intézni.
Tisztelettel.
Norbert.

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-12 - 14:02

Kedves Norbert!
Irodánk csak a gyermekek után igényelhető, hitelintézeteken keresztül elérhető szocpoltámogatás ügyintézésében illetékes, ami korszerűsítésre nem vehető igénybe. Egyéb támogatás ügyében sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Esetleg a területileg illetékes önkormányzathoz fordulhat.

Éva szerint:

2014-05-31 - 22:44

Párom vesz egy ingatlant augusztusban. Hitelt nem szeretnénk felvenni. Van valami támogatás esetleg a felújításra? Hol lehet igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-02 - 13:11

Kedves Éva!
Gyermekek után igényelhető támogatást (szocpol) lakásfelújítás esetén nem biztosít az állam, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő támogatási formát ajánlani.

Gizella szerint:

2014-05-24 - 22:33

Egyedülálló nyugdíjas vagyok, családi házban élek. Elavultak a nyílászárók és a fűtés. Bár a gázcsonk itt van már az udvaromban, csak rá kellene köttetni és bevezetni a lakásomba. Sajnos, saját erőből nem tudom megoldani.
Az a kérdésem, van-e lehetőség állami támogatásra ilyen esetben? Ha igen, akkor ez mivel jár és mit von maga után? Szeretnék aktuális /mai napi/ tájékoztatást kérni.
Tisztelettel: Gizella

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-26 - 13:05

Kedves Gizella!
Hitelirodánkon keresztül csak a gyermekek után igényelhető, egy összegű állami támogatás, a szocpol érhető el, de ez is csak új ház építése vagy vásárlása esetén.
Lakása korszerűsítéséhez államilag támogatott lakáshitelt tudunk Önnek ajánlani, amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik. Ehhez ingatlanfedezet szükséges. A hitelfelvételénél meghatározó az Ön életkora. A kölcsön lejáratakor életkora nem haladhatja meg a 70. életévet, illetve egyik bankpartnerünknél a 75. életévet.
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes korszerűsítési hitelajánlatot készítenek Önnek, melyből tájékozódhat az aktuális hiteltermékekről!

Anikó szerint:

2014-04-12 - 13:21

Tisztelt Hölgyem, Uram.
Használt lakásunkat szeretnénk felújítani, leginkább nyílászáró cseréjére volna szükség. A vas ablakokat szeretnénk kicseréltetni fára vagy műanyagra. A kertes ház vidéken egy kis községben van Tolna megyében. Folyamatos munkaviszonnyal rendelkezem több mint 14 éve, jelenleg táppénzen vagyok, babát várok, június 4-én érkezik. Van 1 lányom, ő 14 éves. Bár listás nem vagyok, szocpolt még nem vettem igénybe. Párommal bejegyzett élettársi kapcsolat nincs, de ha szükséges, ez kivitelezhető. Ő sajnos nem banki képes, mivel BAR listán van.
Milyen lehetőségeink vannak?
Üdv.
Anikó

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-13 - 16:18

Kedves Anikó!
Lakásfelújításhoz, korszerűsítéshez szocpolt nem lehet igénybe venni. Ha párja nem hitelképes, akkor sajnos Önöknek megfelelő lakáshitelt sem tudunk ajánlani.

Tibor szerint:

2014-04-09 - 16:09

Tisztelt Hitelnet!
Társaságunk napelemes, és infrafűtéses rendszerek kiépítésével foglalkozik.
Az Ügyfeleinknek van-e lehetősége kedvezményes hitelt igénybe venni, vagy bármilyen megoldással a beruházási költséget csökkenteni?
Válaszát megköszönve:
Tibor

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-16 - 10:24

Kedves Tibor!
Energetikai korszerűsítéshez állami kamattámogatású és piaci kamatozású lakáshitel egyaránt igényelhető. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Évi szerint:

2014-03-25 - 22:32

Tisztelt szakértő!
Az lenne a kérdésem, hogy már van 1 gyermekünk és még egyet bevállalnánk, de szeretnénk korszerűsíteni otthonunkat, ami egy hitelmentes külterületi ingatlan. Egyikünk sincs még 40 éves. Páromnak több éves munkaviszonya van, én gyesen vagyok. Nem vagyunk házasok, de a közeljövőben tervezzük az esküvőt. 2005 óta élünk együtt. Reménykedhetünk-e valamilyen támogatásban?
Tisztelettel: Évi

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-26 - 10:15

Kedves Évi!
A korszerűsítés nem tartozik a szocpollal finanszírozható lakáscélok közé. Egyéb, vissza nem térítendő támogatás igénybevételére szintén nincs lehetőség.

Katalin szerint:

2014-03-19 - 12:21

Érdeklődnék,hogy lakás felújításra is igényelhető a szocpol?
2012-ben vásároltuk a lakást, belül már nagyjából felújítottuk, egyedül a fürdőszoba maradt a régi, arra még sajnos nem tellett! Viszont szeretnénk nyílászáró cserét, szigetelést, tetőcserét, és ha lehet, igénybe vennénk a szocpolt!
Ha így lehet, akkor 2 gyermekre mennyi lenne az összeg, amit kaphatnánk? Az egyik gyermek már megvan, a másikkal éppen várandós vagyok!
Előre is köszönöm a segítségét!

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-19 - 17:23

Kedves Katalin!
A lakásfelújítás és a korszerűsítés nem tartozik a szocpollal finanszírozható lakáscélok közé, így e munkálatok elvégzéséhez a támogatást sajnos nem tudják felhasználni. Ezekre a célokra lakáshitelt kaphatnak. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik Önöket, kérjük, küldje el online ajánlatkérését, majd ezt követően Tanácsadóink ismertetni fogják a lehetőségeket!

Krisztián szerint:

2014-03-04 - 21:36

Tisztelt Hitelnet,
Egy kis útmutatásban szeretném kérni a segítségüket. Jelenleg 28 éves vagyok és párommal (aki szintén 28 éves és az élettársam) június végére várjuk első gyermekünket. 2010 márciusában vásároltunk egy kertes házat. Az ingatlan jelenleg is felújítás alatt van, nem lakható. Erre az ingatlanra kaphatnánk bármiféle támogatást?
Köszönettel:
Varga Krisztián

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-05 - 11:16

Kedves Krisztián!
Gyermekek után járó támogatás ingatlan felújításához, korszerűsítéséhez sajnos nem vehető igénybe.
A lakáshitelek között létezik az állami kamattámogatású lakáshitel, de jelen pillanatban ennél kedvezőbb finanszírozást jelent a piaci kamatozású lakáshitel. Amennyiben a hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s Szakértőink díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni a legkedvezőbb hitellehetőségekről!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések